AKP artık bunları yapamayacak!

Sephoraa,
herkes George Orwell okumak zorunda değil, mesajının hiçbir yerinde George Orwell'a Atıf yok, direkt hayvan çiftliği yazıyor, yapmayın lütfen insanlar müneccim değil, kastınızı anlamak zorunda değiller, üstelik burada biliyoruz ki yermek için birçok söz paylaşılıp sonra ben söylemedim X söyledi savunmaları da oluyor.
Çok bilirim Necip Fazıl, Ömer Hayyam sözlerini paylaşanları ve maksatlarının aslında ne olduğunu.

1 hafta banlı kalmanda ceza sistemine Kayıtlı puanların sebebiyle.
Cezalarına itirazı olanlar lütfen Bize Ulaşın'a mail atsın.

"Meclisi george orwellin hayvan çiftliği kitabına çeviremeyecekler" yazardım bileydim. Biraz tuhaf bir cümle olurdu ama...

Kimse george orwell okumak zorunda değil ama hayvan çiftliğini bilmiyorsa da (okuması gerekmiyor) diyecek birşeykalmıyor. İki kez filmi çekilmiş 50 den fazladile çevrilmiş, binlerce kez basılmış klasik bir kitabı bilmiyorsa, duymadıysa, mesajdaki gönderiyi anlayamıyorsa yaşamasın o insan mune, bırak allah aşkına.

Hadi onlar anlamamış da kib'lemiş sen de mi anlamadığın için banladın yoksa çok kiblendiği için mi? Burda az çok ne yazdığımı nasıl yazdığımı biliyorsunuz. Şimdiye kadar üstü kapalı, alt metni olan hiç bir şey yazmadım. Ne söylemek istiyorsam direkt söyledim. Bu mesajımda alt metin arayıp bulduysan diyecek bir şeyim yok.

Şimdiye dek banlanma konusunda hiç sesimi çıkarmadım, şikayet etmedim. Ama bu olmadı.

isterseniz, yüreğiniz el verirse bir özbeğin, bir Suriyelinin bir Filistinlinin yaşadıklarını dinleyin. ben dinlerken ağladım inanın... hala kendilerinden çok başka insanları düşündüklerini dinleyin...
Neyi dinleyip dinlemedigimi bilmeden yorum yapmayın. Zaten alintiladigin mesaji anlamamis üstüne de demogoji yapmışsın. Ilk alintiladigin yorumu anladigin zaman fikir alisverisi yapabiliriz.

Selametle

biz de o yüzden fatih esenler gop gibi yerler yerine, oturduğumuz muhiti tercih ediyoruz. durumunuz olursa siz de daha temiz bi semte taşınabilirsiniz. yani şikayet ettiğiniz için diyorum. alıp bütün mültecileri savaşın ortasına atamazsınız

Boyle bilmeden konusanlara da bayılıyorum. Gelin bir Fatih'e gorun bakalim multecilerdeki aclik sefillik pislik neymis? Benim apartmanin arkasindaki kucuk dukkanda sekiz aile birlikte "yasiyor" yasiyor dedigime bakmayin siz bizlerin verebildikleriyle surunuyorlar.

Karanfil 5 yıl kadar oldu ben fatihten taşınalı. Akşemsettin caddesine girdim. Dudağım uçukladı :KK43:

biz de o yüzden fatih esenler gop gibi yerler yerine, oturduğumuz muhiti tercih ediyoruz. durumunuz olursa siz de daha temiz bi semte taşınabilirsiniz. yani şikayet ettiğiniz için diyorum. alıp bütün mültecileri savaşın ortasına atamazsınız

Nesi varmış gopun? Mültecileri hak ediyor mu? Ne demek istiyorsunuz? Fatihte doğdum büyüdüm benim çocukluğumda en nezih muhitlerden biriydi. Gop bayrampaşa rumeli göçmenlerinin yaşadıkları semtler. Ailem göçmen hiç bu muhitlerden çıkmadık. Öyle bir düşüncemiz de olmadı.

Durumumuz olmadığı için mi hakediyoruz bu muameleyi yani. Durumum var merak etmeyin. Ulaşım dolayısıyla oturduğum semti tercih ettim şuan. Bayrampaşa. Olmayadabilirdi. O zaman ben salgın hastalıkların arasında yaşamaya mecbur muydum?

İşinize gelmeyince üslubunuz değişti bir anda.

Biyetimiz mültecileri göndermek değil. İnsanı yaşam şartları sunulması. Kamp ortamı temiz giysiler yiyecek içecek duş imkanı. Temiz wcler. Sokakta yaşayanlar için mümkün değil.

Sizin gibi nezih muhitlerde yaşayanlar bilmez.

bu nasıl bir yorumdur inanamıyorum..

Ekmek yoksa pasta yiyelim yani biz de:KK53: Bizim aklimiza nasil gelmedi bu harika fikir. Tebriklerrr:KK9:

Multeciler kamplarda , kayit altında, daha insani kosullarda , saglik sorunlarina neden olmadan yasasalar daha iyi demek cok zor olsa gerek

Biz multecilere yardim falan etmiyoruz. Orada kursunla olmek yerine gelin burada pislik sefalet icinde olun diyoruz. Olay bu kadar basit

Nesi varmış gopun? Mültecileri hak ediyor mu? Ne demek istiyorsunuz? Fatihte doğdum büyüdüm benim çocukluğumda en nezih muhitlerden biriydi. Gop bayrampaşa rumeli göçmenlerinin yaşadıkları semtler. Ailem göçmen hiç bu muhitlerden çıkmadık. Öyle bir düşüncemiz de olmadı.

Durumumuz olmadığı için mi hakediyoruz bu muameleyi yani. Durumum var merak etmeyin. Ulaşım dolayısıyla oturduğum semti tercih ettim şuan. Bayrampaşa. Olmayadabilirdi. O zaman ben salgın hastalıkların arasında yaşamaya mecbur muydum?

İşinize gelmeyince üslubunuz değişti bir anda.

Biyetimiz mültecileri göndermek değil. İnsanı yaşam şartları sunulması. Kamp ortamı temiz giysiler yiyecek içecek duş imkanı. Temiz wcler. Sokakta yaşayanlar için mümkün değil.

Sizin gibi nezih muhitlerde yaşayanlar bilmez.
Fatih cok baska bir semt bir yerde sefalet diger yanda ultra zengin muhafazakarlar.

Hadi biz paramiz yetmedigi icin salgin hastaliklara mecburuz da parasi olan o kadar cok ki buralarda onlara yazik degil mi sayin 8 88li

inanamıyorum yazdıklarınıza:KK57:
önce can sonra canan denirde,
hadi onu geçtim madem savaş multecisi denildi türkmenler insan değilmiydi

Buda başka bir bela İŞİD'in Türkmen katliamı. bir tarafta kağıt üstünde Müslüman olup kan kusturanlar, öbür tarafta

Son düzenleyen: Moderatör:
inanamıyorum yazdıklarınıza:KK57:
önce can sonra canan denirde,
hadi onu geçtim madem savaş multecisi denildi türkmenler insan değilmiydi

Buda başka bir bela İŞİD'in Türkmen katliamı. bir tarafta kağıt üstünde Müslüman olup kan kusturanlar, öbür tarafta

Irkı ne lursa olsun hiç bir insan öldürülmesin istiyorum. Ama Türkmenler istemeden doğan cami duvarına atılan bebeğe benziyor.
Bu suç Arap baharı yazı diye zil takıp göbek atanların, Büyük Ortadoğu Projesi ilkeleriyle hareket edenlerindir.

Ben Türkmen'im Türkiye, Irak'taki Türk'üm ben
Senin ile aynı soy, aynı necip ırkım ben
Bin yıldır burada dönen, sana ait çarkım ben;
Senin gibi ben de ta Oğuz'dan geliyorum,
Ya yetiş imdadıma, ya artık ölüyorum!..

Asya'dan çıkıp gelip, edinince bu yurdu
Petrol ne bilmiyordum, dünya da bilmiyordu
Altımdan petrol çıktı, bütün dünya kudurdu
O gün bu gün dünyanın hedefi oluyorum,

Ne zaman ki petrolün tam farkına vardılar,
Üşüştüler başıma, her yanımı sardılar.
Beni senin bağrından çektiler kopardılar;
Anasız kuzu gibi yıllardır meliyorum,
Ya yetiş imdadıma, ya artık ölüyorum...

Beni sensiz bulunca, dedim ya kudurdular;
Kuduranlar sanma ki, sadece gavurdular,
Beni esas sırtımdan dindaşlarım vurdular;
Bütün suçum Türk olmak, ben bunu biliyorum,
Ya yetiş imdadıma ya artık ölüyorum.

Ben Türkmen'im Türkiye, her yanım yara yara!
Petrol gibi talihim, petrolden daha kara...
Çok yoruldum ay gardaş, hele var ya bu ara;
Boğulmak üzereyim, zor nefes alıyorum,

Bu güne dek dayandım, takatten düşüyorum,
Ölümlerle doğuyor, ölümle yaşıyorum.
Nasıl böyle duyarsız olursun şaşıyorum;
Bir bildiğin var diye teselli oluyorum,

Kayıp etmedim asla, umudumu hiç kayıp,
Hep yolunu bekledim günleri sayıp sayıp;
Bıçak artık kemikte, durumumu anlayıp;
Geleceksen gel gel gel! Gelmeni diliyorum,

Irak'ı uzak sanma, ben hemen dibindeyim,
Farzet ki, emmingilde veyahut bibindeyim...
Az elini uzatsan vallahi cebindeyim;
Gardaşımsın gardaşım, kapını çalıyorum,

Soruyorum cevap ver; söyle bana baş mısın?
Söyle ki Arif bilsin, benimle yoldaş mısın?
Özüm sana gardaş der, yoksa kara daş mısın?
Taşsan eğer, seni de defterden siliyorum,
Ya yetiş imdadıma, ya artık ölüyorum

Ben Türkmen'im Türkiye, Irak'taki Türk'üm ben
Senin ile aynı soy, aynı necip ırkım ben
Bin yıldır burada dönen, sana ait çarkım ben;
Senin gibi ben de ta Oğuz'dan geliyorum,

Asya'dan çıkıp gelip, edinince bu yurdu
Petrol ne bilmiyordum, dünya da bilmiyordu
Altımdan petrol çıktı, bütün dünya kudurdu
O gün bu gün dünyanın hedefi oluyorum,

Ne zaman ki petrolün tam farkına vardılar,
Üşüştüler başıma, her yanımı sardılar.
Beni senin bağrından çektiler kopardılar;
Anasız kuzu gibi yıllardır meliyorum,

Beni sensiz bulunca, dedim ya kudurdular;
Kuduranlar sanma ki, sadece gavurdular,
Beni esas sırtımdan dindaşlarım vurdular;
Bütün suçum Türk olmak, ben bunu biliyorum,
Ya yetiş imdadıma ya artık ölüyorum.

Ben Türkmen'im Türkiye, her yanım yara yara!
Petrol gibi talihim, petrolden daha kara...
Çok yoruldum ay gardaş, hele var ya bu ara;
Boğulmak üzereyim, zor nefes alıyorum,

Bu güne dek dayandım, takatten düşüyorum,
Ölümlerle doğuyor, ölümle yaşıyorum.
Nasıl böyle duyarsız olursun şaşıyorum;
Bir bildiğin var diye teselli oluyorum,

Kayıp etmedim asla, umudumu hiç kayıp,
Hep yolunu bekledim günleri sayıp sayıp;
Bıçak artık kemikte, durumumu anlayıp;
Geleceksen gel gel gel! Gelmeni diliyorum,

Irak'ı uzak sanma, ben hemen dibindeyim,
Farzet ki, emmingilde veyahut bibindeyim...
Az elini uzatsan vallahi cebindeyim;
Gardaşımsın gardaşım, kapını çalıyorum,

Soruyorum cevap ver; söyle bana baş mısın?
Söyle ki Arif bilsin, benimle yoldaş mısın?
Özüm sana gardaş der, yoksa kara daş mısın?
Taşsan eğer, seni de defterden siliyorum,
Ya yetiş imdadıma, ya artık ölüyorum
:KK61::KK61::KK61::KK43:

Irkı ne lursa olsun hiç bir insan öldürülmesin istiyorum. Ama Türkmenler istemeden doğan cami duvarına atılan bebeğe benziyor.
Bu suç Arap baharı yazı diye zil takıp göbek atanların, Büyük Ortadoğu Projesi ilkeleriyle hareket edenlerindir.
maalesef artık yaşamaktan bie utanır duruma geldik:KK43:(

X