dört yaşındaki çocuğa söylüyor güya..
kabullenmiş gibi görünüyor.
blöf yaptığını düşünüyor olabilir mi? ciddiyetini anladı mı?
anlaşmalı olur mu? ev, araba, eşya problem olur mu?
çocuklar için haftasonu bayram tatil bunlar detaylandırılabiliyor.
kurala bağlı olsun mu istersin?
bu süreçte umulmadık tepkiler olabilir. o yüzden hazırlıklı olmak lazım.
Ayrılığın mutlak mutluluk getireceğine ınanıyosan boşan tabi..Ben mutsuz bir hayat yaşadıktan sonra, varsın kayınvalidemin egosu tatmin olsun.
Bir başkasının egosu yüzünden de kendi çocuklarımı üzmek ne kadar doğru?
Çünkü ben bu yaşadıklarımla sağlıklı davranamıyorum ve çocuklarıma da bu ister istemez yansıyor.
Ancak benim problemim kayınvalidem değil.
Eşim.
Bana destek olup bana sahip çıkmayan eşim.
Çünkü ben maaşım hesabıma yattığında (ki düzgün bir mebla yatıyor) bunu kalkıp direkt eşime gönderiyorum, 100 - 200 TL maksimum kendime ayırıyorum ay içinde harcamak için.
Bir ihtiyacım olduğunda eşim elbetteki karşılar, ancak ben bu kadar herşeyimi eşime adarken, eşimin benim arkamda ve yanımda dik durmaması gerçekten can sıkıcı...
Ayrılığın mutlak mutluluk getireceğine ınanıyosan boşan tabi..
Sen suan eşinin,evliliğinin en kötü taraflarını anlatıyorsun. Eşin çocuklarına nasıl bir baba onları yıkarken ki sabrını, birşey başardıklarında gururunu, hastalandığında sana merhametini yavru kedi gördüğünde ki içinin titremesini sadece bunları sen bilebilirsin (örneklendirdim kişiye göre değişir)
Birşeye kitlenip bunları yoksayma
Hakkında hayırlısı.
Mutsuzluğunu tamamen eşine bağladığın için öyle söyledim.Hangi ayrılık mutlak mutluluk getirmiş?
Bu şekilde bakmak yanlış zaten.
Ben ayrılınca herşeyin mükemmel olup mutlak mutluluk yaşayacağımı düşünerek hareket etmiyorum ki, bu hayal perestlik olur.
Ben yorumları okumadım . Belki yazdiniz . Şuan boşanma sebebiniz ne ? Yani hep anne kuzusu bir eşinizin olması mı tek sebep ? Yoksa artık birikmiş durumlar sizde eşinizle tüm bağları kopardı mı ?
Olmaz olur mu...
Zaten o yüzden buraya yazıp akıl almaya çalışıyorum.
O yüzden sizlerin desteğini istiyorum.
Doğru bir karar alabilmek için... Doğru şekilde ilerleyebilmek için.
Çünkü gerçekten kafam karışık ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Bir yanım boşver boşan ve evlatların ile bir hayat sür diyor.
Diğer yanım bunca sene sabrettin, biraz daha dayan belki daha iyi olacak birşeyler diyor.
Ama bunca senedir de değişmeyen bundan sonra nasıl değişir ki? Her yolu her şekilde yaklaşımı denedim.
İçim acıyor bunca fedakarlık ve özveri karşısında yaşadıklarımı düşündükçe.
Hiç mi bu adam değer verip bir kenara yerleştirmedi beni? Hiç mi bir kere olsun "benim karımda bu fedakarlığı yaptı" demedi...
ahhhSouvveniR o kadar üzüldümki şimdi gördüm konunu kuzum
sadece sana Allah yardımcın olsun diyebiliyorum birde eşinden eğer bir adım gelmezse
eninde sonunda bu evlilik biter çünki bu yükü en başından sen yüklenmişsin.
ahh canım iyilerin kaderimi var.
işte iki yanın da doğru söylemiyor aslında. doğru karar bu ikisinden biri değil. ne çocukların için çek otur ne de boşan tek başına yaşa. doğru her zaman tek değildir. onun için bir terapist diyorum. benim annem bundan 20 sene önce sinir krizleri geçirirdi. maddi durumumuz da yoktu psikoloğa da gidemezdi. bi arkadaş gurubu var aralarında para toplayıp annemi psikoloğa gönderdiler o dönem. oraya gittikten sonra hayata bakışı komple değişti. 10 sene önce de babamı boşadı ama arkasında keşkeler ve acabalar bırakmayarak sapasağlam boşandı.
umarım anlatabiliyorumdur.
Yokmuş demekki... ne bileyim...
Avukat arkadaşımla konuşuyorum, evleri ayırmayı tavsiye ediyor.
Bakalım ne olacak bu akşam evden gitmesini isteyeceğim.
Gitmezse problem, anlamıyor çünkü.
Kararlı olduğumu ya anlamıyor ya da anlamıyor gibi görünmek işine geliyor.
Beni böyle böyle delirtecekler...
cnım sakin ol lütfen bu aşamada olabildiğin kadar hemde çocuklar ve ilerisi için çok sağlam atmalısın adımlarını
Yokmuş demekki... ne bileyim...
Avukat arkadaşımla konuşuyorum, evleri ayırmayı tavsiye ediyor.
Bakalım ne olacak bu akşam evden gitmesini isteyeceğim.
Gitmezse problem, anlamıyor çünkü.
Kararlı olduğumu ya anlamıyor ya da anlamıyor gibi görünmek işine geliyor.
Beni böyle böyle delirtecekler...
betimlediğin erkek tipi evden gider gibi gelmiyo en olmadı sallar konuyu yarın konuşalım şu gün konuşalım diye
daha kötü senaryo da şu; çocukları kendine yandaş yapmaya çalışabilir
cnım sakin ol lütfen bu aşamada olabildiğin kadar hemde çocuklar ve ilerisi için çok sağlam atmalısın adımlarını
biraz zamana bırak.
ben bunları yaşadım zamanında çok zor bişey Allah kimsenın başın vermesinFevri davranıyorum her zamanki gibi.
Hemen sonuca ulaşmak istiyorum.
Olsun bitsin gitsin mantığı da var bende biraz, ondan da kaynaklı.
O kadar yoruldum ki, sanki şu oturduğum masada yığılıp günlerce uyuyacağım hissiyatı var üzerimde.
Tuhaf bir durum... Bu kadar etkileneceğimi tahmin etmezdim.