- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.858
- 798
- 35
Ben zaten maasimi direk borclar icin ona veriyorum para hic gozumde degil artik ilk basta cok batiyordu tabi. Kv me dedim ki ben devlete gececegim ama maasim cok dusecek dedim bana eski yerde de parttime calisirsin dedi
Kv cok beklentiye girecek bizbtatile gittigimizde bile maaddi manevinsurekli bize yuk oliyor. Evlendikten iki hafta sonra dogunun dag koyunde erzak alacak paramiz yokkem 800 tl sogorta parasininistedi ve genc kendisi yasli ve bakima muhtac degil esi calisyor ama adam eve bile bakmiyor dogru duzgun kv de de emekli olmak istiyor. Esim cok arada kaldigi icin para konusunda artik baski yapmiyorum ama memleketine gidersek kesin ayriliriz gitmezsem de ayrilalim diyor ne yapacam yahımmm, ya şöyle söyleyeyim, ben ailelerin çocuklarından beklenti içinde olmalarını garipsemiyorum. Bu beklentiyi karşılayabilecek durumda olan kişilere de tavsiye ederim, yaşlı insanların gönüllerini hoş tutsunlar.
sizin durumunuzda sizin gönlünüz bu işe çok yok, o zaman tabi ki doğru değil. belki ailesine gönderdiği kadar parayı, siz kendi ailenize kendi birikiminiz olarak gönderebilirsiniz. sebebini de anlatırsınız. ozaman kabul ederler.
ilgili şehre taşınma olayı ise, bence sebepleriniz gayet yeterli, taşınmak istemeyişinizin. ama eşinizin taşınma isteğini de görmeniz gerekir. Karşılıklı uzlaşarak karar vermelisiniz.
Yani bulunduğunuz şehirdeki sosyal hayatınız kötü ise, eşinizin memleketinde daha mutlu olacaksa, biraz hak verebilirsiniz.
Ollduu diyeydin biraz daha fazla para yollamak için yaknda mesaite kalır geceyede başlarım deseydin ay nekadar ucuz bi cümle anne baba olarak onların yarrdm etmesi gerekirken bide sizi sömürüyolar Allah kolaylık versin bi çözüm bulursan banada haber etBen zaten maasimi direk borclar icin ona veriyorum para hic gozumde degil artik ilk basta cok batiyordu tabi. Kv me dedim ki ben devlete gececegim ama maasim cok dusecek dedim bana eski yerde de parttime calisirsin dedi
Ben calismazsam evi bile gecindiremezyiz sadece 1000 tl kiramkz var. Esim ben kendimden kisarim yinede annene kardesime ginderirim diyorAlla alla kv deye mi soracakmissin napacagini.. Madem eşinin ailesine bol bol gönderecek parası var senin çalışamana gerek yok.
Kv cok beklentiye girecek bizbtatile gittigimizde bile maaddi manevinsurekli bize yuk oliyor. Evlendikten iki hafta sonra dogunun dag koyunde erzak alacak paramiz yokkem 800 tl sogorta parasininistedi ve genc kendisi yasli ve bakima muhtac degil esi calisyor ama adam eve bile bakmiyor dogru duzgun kv de de emekli olmak istiyor. Esim cok arada kaldigi icin para konusunda artik baski yapmiyorum ama memleketine gidersek kesin ayriliriz gitmezsem de ayrilalim diyor ne yapacam ya
Ben ona dedim senin annen hasta oldugunda hastaneler vs ona ben bakacagim kizi yok cunku ama su an bakima muhtac degillet dedim. Anlamiyor. Kv esimin arkadaslariyla benim dedikodumu yapip onlara aglamis bana soguk davraniyor falan diye. O gunden sorna sildim iyice kv mi. Esimin dugun icin cektihi kredinin bir kisminile evini yaptirdi. Bana altin takmadilar kuyumcuda. Gostermelik takitilar. Kredinile evini yaptirfu icin de birclari kapatamadik gelen ceyreklere kadar bozduk. Ailemi misafir etmek istemedi oyuzden cok kizginim ona. Bende ailemden almadim altinalti onlar bisey vermedi diyeZamane kayınValideleri eskisi gibi oğullardan Hayır yok derler Oysaki bakın hâlâ varmış .
size gelince kolay değil biliyorum ama eşinizle muhatap olurken yumuşak dil kullanın aksi taktirde ters tepip ailesine daha fazla düşkün olabilir . .
Valla canim bu isin taktigi yok. Benzer seyler yasamisiz. Benim eski es para gondermezdi ama duskundu annesine. Bende dusuk yaptim annesi kusmustu ne aradi ne sormustu. Tayin durmu bizde de oldu ben gelmem sen gidersin dedim. Ikinci hamileligimdi benim oyle dememe ragmen ugrasti. Halbuki anlasmistik kabul etmisti yalanmis hersey. Neyse benim konum var ordan okursun.Arkadaslar 2 yillik evliyim neredesyse. Esim cook iyi biridir. Iyi davranir hamileyken dusuk yaptigimda hastalandigimda her zaman iyi ve yumuşak kalplidir. Ancak ailesi oyle degil. Evlenirken tek bir bilezik tek bir masraf yapmadilar. Dogunun koyune gittik gorev icin ordan tain cikti baska yere gittik yek kurusa ihtiyacinizbvar mi demediler.ailemi dugunde misafirnetmediler. Dusuk yaptim ne yaptiniz ne ye ihtiyaciniz var demediler. Esim annesine cok duskun. Hepsine ayribayri para gonderiyoruz her ay. Esimin annesi param yok yatılı bakicikli yapacagim yok iste bana diyirlar ki oglun su isi yapiyo hala sen tarlaya mi geliyirsun falan diyirlar diyerek esimden para istiyo. Esimde hayirndiyemez. Evlendigimizden beri borcun icindeyuz herseyi kendimiz yaptik. Ben calismasam esimim maasi evi gecindirmez. Gönderilen paralar benim maasim. Ama bana bir kere olsun saaol kizim demiyirlar. Annesi diyir ki ben onu buyuttum ondan beklentim var. Oglu herseyi yaomak zorunda benim soz hakkim yok. Bana devlete gecersen ek is yap bile dedi yani. Kayinpeder günde 2 paket en pahali sigarayi icer halbuki ihtiyaclari yok. Neyse sorun su ki evlendigimizden beri esime.melekete tain iste diye baski yapiyorlar. Ve esimle hep bu konuda tartisiyoruz. Neler neler konustik anlattim anlasamayiz dedim annen gelinlil bekler ben yapamam dedim. Zaten arkadmdan oturuo esimin arladaslariyla dedikodumu yapan kayin pederim ben bilmiyorim sanarak esime yanimda eski kiz arladasini ima eden bir adam. Ama yok. Onzaman cocuk yapmayalim zamani gelince herkes yoluna godecek demek ki. Ben gidecegim sen gelmezsen gelme dedi bana enson. Nasil davranmam lazim..yardim
Normalde cook iyi bir es. Ama ailesinve arkadaslarina bisrsey dedim mi cok kizyor. Anne bu yapar eder diyor.Valla canim bu isin taktigi yok. Benzer seyler yasamisiz. Benim eski es para gondermezdi ama duskundu annesine. Bende dusuk yaptim annesi kusmustu ne aradi ne sormustu. Tayin durmu bizde de oldu ben gelmem sen gidersin dedim. Ikinci hamileligimdi benim oyle dememe ragmen ugrasti. Halbuki anlasmistik kabul etmisti yalanmis hersey. Neyse benim konum var ordan okursun.
Sana tek tavsiyem ona inanip cocuk yapma bekle neler olacagini gor. Eger esini seviyorsan sana karsi iyise . Ailesinin sana davranisini goruyorsa ona gore davran. Ama sakin bu durumlar belli olana kadar cocuk yapma.
Normalde cook iyi bir es. Ama ailesinve arkadaslarina bisrsey dedim mi cok kizyor. Anne bu yapar eder diyor.
Konunu okudum cook uzuldum gercekten allahbyardimcin olsun insallah. Senin durumun cok cok cok daha zormusValla canim bu isin taktigi yok. Benzer seyler yasamisiz. Benim eski es para gondermezdi ama duskundu annesine. Bende dusuk yaptim annesi kusmustu ne aradi ne sormustu. Tayin durmu bizde de oldu ben gelmem sen gidersin dedim. Ikinci hamileligimdi benim oyle dememe ragmen ugrasti. Halbuki anlasmistik kabul etmisti yalanmis hersey. Neyse benim konum var ordan okursun.
Sana tek tavsiyem ona inanip cocuk yapma bekle neler olacagini gor. Eger esini seviyorsan sana karsi iyise . Ailesinin sana davranisini goruyorsa ona gore davran. Ama sakin bu durumlar belli olana kadar cocuk yapma.
Benim eski esimde basta oyle soyluyordu canim. Simdi annesi melek ben saygisiz. Dikkatli ol. Esini ailesiyle yalniz birakma. Ben bu hatayi yaptim. Birak gondersin. Sen ya isten cik yada kenarda para biriktir.Normalde cook iyi bir es. Ama ailesinve arkadaslarina bisrsey dedim mi cok kizyor. Anne bu yapar eder diyor.
Cok dogru soyeldiniz sineye cekip cekip sonra patliyorum butun eski defterleri aciyorum sonra. Bubsefer bana kincisin inatcisin diyor. Gercektem dogru soylediniz yabakın burada siz hatalısınız.
Elbette ailesinin arkasında olacak, elbette onlara bir şey derseniz kızacak.
siz de kendi ailenizin arkasında olun.
Hani kırgınlıklarınızda haklısınız ancak çözüm yolunuz yanlış. Laf söylemek hiç doğru değil. Paranızı göndermek istemiyorsanız eşinize söyleyin, sen elbette aileni düşüneceksin ama ben de kendimi düşüneceğim deyin. Maaşınızı ayırın, ya da onun ailesine gönderdiği kadar kendi ailenize kendi birikiminiz için gönderin.
Bir sorun olduğunda sineye çekip çekip, sonra bir yerde patlayıp bir laf ettiğinizde suçlu siz olursunuz, geçmişte ne kadar olay yaşanmış olursa olsun, o anki olayla değerlendirilir yaptığınız. Ve bunun için mi bu kadar laf ediyorsun diye siz haksız duruma düşürülürsünüz. O yüzden olayları tek tek değerlendirin, ve problemlerinizi tek tek çözün. Ancak öyle problemlerinizde bir ilerleme kat edebilirsiniz.
Yalniz birakmak istemiyorum ama esim arada bir memleketine gidiyor binkac gunluk brn gidemiyorum calisma gunlerimden dolayi. Birazda bahane rdiyorim gitmemek icin. Her gittiginde bi masrafla geri donuyor. Ve memleket askiykaBenim eski esimde basta oyle soyluyordu canim. Simdi annesi melek ben saygisiz. Dikkatli ol. Esini ailesiyle yalniz birakma. Ben bu hatayi yaptim. Birak gondersin. Sen ya isten cik yada kenarda para biriktir.
Biz kadinlar ev gecindirme derdindeyiz. Ama erkekler umursamiyor. Sende kendine bak umursama. Is inada binecek yoksa.
O yuzden cok dikkatli ol oyuna gelme. Ailesini seviyormus gibi davran. Yapamam deme annesinin gercek yuzunu gorsun. Ama sakin emin olmadan cocuk yapma.Konunu okudum cook uzuldum gercekten allahbyardimcin olsun insallah. Senin durumun cok cok cok daha zormus
Bak en buyuk hatan bu o gidiyorsa sende git. Yalniz giderse sizden soguturlar.Yalniz birakmak istemiyorum ama esim arada bir memleketine gidiyor binkac gunluk brn gidemiyorum calisma gunlerimden dolayi. Birazda bahane rdiyorim gitmemek icin. Her gittiginde bi masrafla geri donuyor. Ve memleket askiyka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?