İlk mesajınızdaki ailem de ailem vurgusu biraz sıkıcı yapıyor konuyu.
Eğer ülke Türkiye değil de, başka bir Avrupa ülkesi olsaydı yine de gitmez miydin?
Ne kadar ailen etkili kararında merak ediyorum o yüzden soruyorum
Evet ailem de ailem cunku sanirim gitmezsem ailem icin gitmem. Onlar kal dedigi icinde degil. Onlarada dedim, beni burda tutan veya baglayan birsey aslinda yok dedim. Birtek siz burdasiniz dedim.
Annemde dediki kizim bize niye bakiyorsun bizim surda 5 gunluk omrumuz kaldi, bizde annemizi babamizi biraktik buralara geldik. Siz mutlu olursaniz bizde mutlu oluruz ama neden bu sekilde dediler.
Esimede dedim belki ilk evlendigimzde sormus olsaydin bana saniye dusunmezdim dedim. Olmuslar simdi 80 yine bana ihtiyaclari yok masallah herseylerini kendileri yapiyorlar mutlu olmami istiyorlar onlarin tek korktugu vede kizdiklari sey esimin bu sekilde gitmis olmasi. Benim kizdigim seyde bu. Beni herseyin ortasinda birakip benim kararim bu sat at gel demesi.
Annem babam karsi cikmiyorlar, evlenirken tanimiyorlardi bile esimi. Aniden ben pat diye evleniyorum dedim o zaman bile biz sen ne karar verirsen arkandayiz dediler. Apar topar geldiler Turkiyeye orda evlendik. Yani gercekten ters birsey gorseler elbette soylerler ama bana oyle o anlamda karismazlar.
Suan korkuyorlar guvenebilecekmisin durustlugune inaniyormusun iyi dusun kizim dediler.
Onun disinda baska Avrupa ulkesi olsa gercekten bilmiyorum, ben kucukken hep Turkiyede yasamak istedim. Ama bildigim Turkiye tatillerden, guzel hava, guzel ortamlardan ibaretti. Cocuk yasta bile tekrar buraya gelince burda tekrar nefes alirdim rahatlardim oh be derdim. Cunku ben burayi biliyorum burda buyudum. Ben baska biryer bilmiyorum.
Onceki yazilarimda ve annemlerede dedigim gibi yani esim boyle birsey yapmamis olsa Turkiyeye tasinmayi birak ben omur billah bu evden bile cikarmiydim emin degilim gercekten. Yani onuda anlamaya calisiyorum, ben degisimi sevmiyorum. Duzenimin bozulmasini, ongoremicegim seyleri yasamak beni cok yoruyor ve zorluyor.
Turkiye daha sosyal bir ortam onun daha buyuk farkli sanslari var orada ama gittiginden bu yanada sikayet ediyor yok sicak yok kalablik yok soyle boyle... e dedim kendin sectin..Beni biraktin kendin sectin gelmicem diosun birde sikayetmi ediyorsun..
Yapicaklarini gelip gidip yine yapabilirdi ayni seyleri, ben karismazdim destek olurdum hepte destek oldum. Bu sekilde tasinmak iste bu sekilde olmasi gerekmiyordu. Yani ne kavgaliydik ne baska birsey. Burdan ugurlarken bile o kadar hostuki ben ozlicem diye icim burkuldu esim cok heycanli ve mutluydu bende ayni anda ailesini gorucek diye sevindim heycanlandim. Sonra iste ailesine kavustu arasiyoruz hepbirlikte sakalasiyoruz guluyoruz konusuyoruz yani gayet normal hersey. Ben daha kapat diyorum hadi ailenle zaman gecir siz muhabbet edin rahat rahat vesayre diye. Sonra hicten birden hayatim alt ust oldu. Ailesininde haberi yoktu ben ilk ogrendigimde sordugumda onlarda 2 gun once ogrendik saka yapiyor sandik dediler. Onlarinda kendilerine gore planlari vardi zaten daha esim oraya gitmeden.
Esim dedigi gibi kaybolmadi yani ayrilmak istesem onuda yapardim diyor beni bulamazdin diyor! Bunu soylemesi bile neyse yani evet kaybolabilirdi deyip kabullenmemmi gerekiyor? Ayrilalimda demiyor, elinden gelenide yapiyor gelmemide istiyor fakat kendi gelmiyor, neden beraber halledemiyoruz madem? Ailemde ayni seyi soyluyor gelsin o zaman beraber halledin oyle gidin diyor. Ama yok...
Acaba korkuyormu dicem ama benim ailem oyle bi ailede degil oda biliyor yani ailemden korkuyor desem... Olsa olsa utaniyordur belki ama bu cocukmu yani kac yasinda adam. Bekledigi birsey var onu biliyorum ama onu bile 100% acik acik soylemiyor ama sirf bana degil kimseye.. Soylerse isinin bozulacagindan korkar hep. Cok inannir oyle seylere. Yani pislik pesinde degil onu biliyorum ama gelmezsen ben seni zorlayamamda diyor anlarim diyor. Cokmu anlayisli benim esim yoksa umrundami degil,..bunada karar veremiyorum acikcasi,. Gelecegimden cooook emin ama ben bilmiyorum.
Bu arada hepinize teker teker tesekkur ederim. Kimseyede kizmadim bozulmadim veya yanlis anlamadim ben zaten fikirlerinizi almak icin yazdim. Kendi bakis acimdan uzaklasabilmek icin baska bakis acilarina ihtiyacim vardi cok tesekkur ederim. Suan icin evi toparlamaya calisiyorum, hersey heryerde ve ben duzensizlige gercekten gelemiyorum. Aklimi yitirmemeye kendimi deli etmemeye ve yine gunumu iyi kotu duzenli bi sekilde gecirmeye calisiyorum. Gorucez yani bilmiyorum esim cok emin gidecegimden, gitmememede ihtimal vermis dusunmus ama gidecegimden cok daha emin..
Bende korkuyorum, ayrilmaktanda kalmaktanda gitmektende.. Hergun dua ediyorum Allahim bana yol gostersin diye.