akilli kadinlar bi akil verin kardesinize..

Valla benim de abim var, ve kendisi benim icin bu dunyadaki en onemli, en degerli seydir, annem babam bile ikinci planda ve secim yapmam gerekse herkesi siler abimi secerim, oylesine seviyorum. Haliyle onun biriyle evlenecek olmasini kabullenmek de benim icin imkansiz gibiydi, hatta birkac sene once simdiki nisanlisini ozellikle benimle tanistirmak icin eve getirecegini duydugumda aksama kadar bagira cagira aglamistim, harap olmustum (yasim da oyle kucuk degildi) Ama bir kere olsun abimin nisanlisina bir saygisizligim olmadi, olmaz. (Tanistirdigi gun abim nasil tedirgin bana bakiyordu, acaba uzuluyor muyum bir sey der miyim diye, kiyamam) Abime bile ne kadar mutsuz oldugumu belli etmedim o ara, sonucta benim canim uzulecek. Hatta onca onyargiyla tanistim, tanimak bile istemedim resmen ama sonradan sevdim de, benim en degerli varligimi mutlu ediyorsa, canim abim onu seviyorsa ben de severim, benim icin onemli olan bu. Her gorumce icin de onemli olan bu olmali, gelin ozellikle saygisiz ve kotu biri degilse.

Biz gorumceler kiskaniyoruz abilerimizi kardeslerimizi illa ki, ama kiskanmak baska, hadsizlik yapip insanlarin huzurunu kacirmak baska. Senin gorumcen de annesinden iyice yuz buluyor belli.. Hem kaynana hem gorumce cidden uzuldum haline, ama ne sanslisin ki dag gibi esin var Kendi annesini, kizkardesini biliyor, senin sucsuz oldugunun farkinda, ve seni istemedigin seyleri yapmaya zorlamiyor. Ara ara nabiz yokla yeter, ama bunlari yine soyleyeyim kendi fikrini ilk etapta belirtmeden yap, cunku oncelikle istemedigini soylersen eger, esin sana farkli bir sey soyleyecek bile olsa susabilir, bir seyler dile gelmeden ice atilir, sonra esin de kotu hissedebilir

Aynen ya. Simdi düşünüyorum da arasam da kotu olacagim ben canim aramasamda. Her türlü beni sevmiyor yani. Cok dogru yazmissin onlarin bana yaptigi terbiyesizlikler bi telefonun cok cokk otesinde. Bide su var hani hirsizin hic mi sucu yok. Bende insanim ya. Bi kedinin kuyruguna bile on kere basarsan artik on birincide tepki vermez mi. Bende sıkıldım artik valla zaten kötü gelinim.
eşine danış. ararsam yine yüzsüzlük ettiğimi düşünür müsün? diye sor. annene saygısızlık etmek istemiyorum sence ne yapmalıyım diye sor ona
Canim esimi aradim sen istiyorsan şayet yine ararim ben benim icin onemli olan sensin dedim. Aksam babamı arayacagiz ya zaten olmazsa bi agiz ucuyla soylersin o kadar dedi. Ama ben artik agirligim olsun istiyorum dedim. O da arama o zaman bosver dedi. Aksam yemege cikaracak beni. Yönlendirerek soru sormayi düşünüyorum. Hani ben aslında aramayi düşünüyorum aamabi laf soylerde ortalik daha da karisir diye korkuyorum şeklinde . Yanionun arama demesini saglamaliyim ama baski kurmadan beni anlamasini saglamaliyim

Once teşekkür ederim size de iyi bayramlar gecirmeniz dilegiyle.. o kadar guzel bisey yazmissiniz ki abla demek isterim evet herkes kendi yerini kendisi belirler bu hayatta.. bana o gelin diyerek her turlu eziyeti arkamdan konusmayi saclarimin citcit olduguna varana kadar komsularina anlatmayi reva goruyorsa benim kv mi bi insan olarak nasil sevebilirim??
Simdi öteki eltimi ve buyuk gorumcemi kaynimi aradim okadar güzel konustukki onlarla aram o kadar iyiki sağolsunlar beni seviyorlar bende onlari cok seviyorum. .
Simdi esimin burada onemli olan beni suclamamasi bunu nasil saglarim onu düşünüyorum zaten yanimda ama yinede yarın obur gun araman gerekirdi demesinin onume nasil gecerim ne desem bana kesin hak verir size bi buyugum olarak danisiyorum.

Tavirdan anlayacak ve utanacak insanlar olsa arama tabiki agirligini koy derim ama kadin zaten sende kusur arayan bi tip p yuzden ara demistim canim sonradan basini agritmazlar insallah
Ins canim
Ne kadar olgun dusunmussun tebrik ederim olgunlugun icin.. abini sevmen cok güzel ben zaten buna bisey asla diyemem benimde bi erkek kardesim var bende gorumce olacagim ama ben kotu davranirsam yengeme uzulen kardesim olur.. hem illaki bigun evlenecek ben bi omur yalniz kalmasini istemem sen istermiydin tum arkadaslari evlensin abin 50 yasina gelsin ama yapayalnız kalsin
Cocugu hic olmasin baba olamasin istermiydin..
Keske benim kucuk gorumcemdesenin gibi akıllı olsaydi.. Halbuki ilk ay tanistik onu okadar sevmistimki sevinmistim ya. Ama ohep benimle kendisini kiyasladi durdu.. ben abisinin karisiyim bunun otesi varmi.. keskeiyi olsaydi aramiz inan cok isterdim .......

bence de araaa ne derse desinnn bayramin kutlu olsun de kapatt bisey derrsede dikkate bile almaaa...sen gorevini yap yine o istedigini dusunsunnn...

Bu ne her yazdığına içim şişti ne biçim insanlarmış bunlar sana büyü de yapar iftira da atar her kötülüğü de yapar.. çok dikkatli ol açık verme
Eşine anlat aynı burada yazdığın gibi aramasam ayıp olur mu arayalım mı diye sor konuş. arayacaksan beraber arayın hatta...
O yanında olsun mutlaka çünkü bu sefer" gelin bana şunu dedi bunu dedi terbiyesiz" diye eşine yüklenebilir musallat olur başına

Gerçekten de tedavi altına alınması gereken bir görümcen var çok kıskanç biri belli ki...
El kızıysan madem ona göre hadlerini bilsinler bence..
Allahtan eşin yanındaymış, gerisi önemli değil çok da

madem el kızısın o zaman sende el kızlığını yap...işlerine koşma araya öyle soğuk bir mesafe koyki seni her andıklarında buz kessinler...bu kaynana görümce milletine yaranamazsın...böyle kıskanç haset kaynanayla baş edemezsin bu kadın son nefesine kadar senle uğraşır..madem abisi ablası iyi onlarla görüş..sorarlarsa bana kötü davranıyorlar kendileri böyle istiyor dersin..çekinme söyle..ama her kaynana görümcede aynı olmaz tabi iyiler anne bacı gibi geline yakın olanlar var..ama bunlar az..eee böyle iyi kaynanaya gelin olmakda şans işi..seninde benim gibi şansın yokmuş..senin kocan seni yine savunuyor haklı buluyor..benim eşek beyni yemiş kocam bile bile beni ezdirdi..ama uzun yıllardır konuşmuyorum kaynana vs

Hala akillanmamissiniz. Bu kadar saf olmanin ne anlamı var niye arayacakmissiniz ya?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bir insan daima kendi degerini bilmeli diye düsünüyorum. Ve eger karsindaki sana deger vermiyor ise, orda kesip atmak lazim.
Af edersin yalakalik ile taktik ile hiç bir yere varilmiyor. Onlari ararsan onlara seni ezmeye daha çok firsat vermis olursun.
En iyisi bunlardan hep uzak durmak ve huzurunu korumak.

Ha sirf esin senin yüzüne vuracak diye birsey yaparsan o zaman esine ne kadar güveniyorsun diye sorarim.
Eger esin sana birseyler yüzüne vuracak ise, o onun terbiyesizligi olmus olur, senin degil.
Ve esin hakli "onlara yüz vermeseydin böyle olmazdi". Evet, insan bazen dislerini göstermek zorunda. Hersey iyilikle hal olmuyor.
Sirf karsindaki insan senden yasça büyük oldugu için sen onun terbiyesizliklerini yutmak zorunda degilsin.

Hala akillanmamissiniz. Bu kadar saf olmanin ne anlamı var niye arayacakmissiniz ya?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Iste hayatta hep bundan cekiyorum saf olmaktan
Onun icin buraya konu açıyorum yonlendirilmem gerekiyor maalesef cok saf davraniyorum yoksa
ESime ne desem beni yuzde yuz hakli bulur acaba

Sana bu konuda akıl verecek en yetkili insanım sanırsam.
Yıllarca neler çektim ben kayınvalidemden.
Üstelik biz her an birlikteyiz,.aynı evde yaşıyoruz!
İlk zamanlar çok afedersin beni resmen o... yerine koyuyordu.
Bi aşağılamalar, bi iğrenir tarzda bakmalar, eşime "götür bunu anasının evine" demeler, "sen oğluma büyü yaptın, yoksa o hayatta senle evlenmezdi" demeler daha neler neler...
Yazsam parmaklarım yetersiz kalır.
Ha bir de bunları diyen kadın gayet modern, avrupai bir kadın.
Öyle klasik anadolu kadını da değil.
Kendi sanki çok bir b.kmuş gibi beni hep ezikledi yıllarca.
Öyle politikacı kibazen ben bile beni sevdiğini zannedebiliyorum sonra hemen kendime geliyorum :)
Yani siz görseniz "oo bu kadın melek" dersiniz.
Melek amma ve lakin kara melek.
Neyse diyeceğim o ki; 7 senedir kayınvalidesi ile yaşayan ve yakında neredeyse sabretmekten erme seviyesine ulaşacak biri olarak sana tavsiyem o ki; UMURSAMA.
O yokmuş gibi davran.
Ara. Görevini yap.
Sonra telefonu kapat.
Kocanı küçük düşürme onlara karşı. "bak bak , seçtiğin kadına bak ne kadar terbiyesiz; bi aramadı bile!" demesinler, diyemesinler.
Seni kocana kötüleme fırsatı verme onlara.
Öyle mutlu ol ki kocanla, delirsinler.
Ve mümkün olduğunca evine, aile hayatına onları ve sana yaptıkları psikolojik baskıyı dahil etmemeye çalış. En azından birlikte yaşamıyorsunuz. Bunu düşün ve mutlu ol.
Bak ne güzel kocan da farkında herşeyin ve de senin tarafında.
Sen annesini aramaz ve ters bir hareket yaparsan bu sefer olaylar senin aleyhine gelişebilir.
Haklıyken haksız konuma düşme.
Dikkatli ol emi.

Son düzenleme:
Cok üzüldüm durumuna canım ya
Benimde asagi yukari böyle seyler yanyana olsak cok fazlasi olurdu eminim.
Simdi arayacaktim esime soyledim
Arama dedi. Zorlama bazi seyleri zamana birak kendiliginden duzelir. Sen iyi olmak istedikce olmuyor bu is dedi. Arama birak dedi. Bende tamam dedim. Senc3 ??

Yok arama, simdi ararsan suclu duruma dusebilirsin, esin boyle ustune basa basa zamana birak ustune gitme arama dedikten sonra ararsan ve kayinvaliden ya da gorumcen de bununla ilgili bir laf ederse (ki ters ters konusabilirler hallerine bakilirsa) esin sinirlenebilir. Arama, tamamen esinde top artik senden cikti

Kıyamam ya, üzüldüm. Ne biçim insanlarmış. Sorunlu tipler.

Bence ara, kısaca bayramlaş ve kapat. Böylelerinin seviyesine inmeye ve ağızlarına laf vermeye gerek yok. Sen sana yakışanı yap. Eşinin gözünde de daha yükselirsin. Zaten şu zamana kadar sana hak veriyormuş, değerini bilen biri demek ki. Bütün bunların üstüne annesini aramana minnettar kalır bence.

Şimdi son sayfada gördüm. Eşinin de desteğiyle aramamaya karar vermişsin. Hayırlısı bakalım.

saol canım benim..
Allah'a şükür ki senin durumun benim kadar fena değil..
Bence ara. Eşine de söyle. Aramazsam iyice adımı kötüeyecekler.
Kötü de olmayalım, sıkı fıkı da..
Bizden uzak, Allah'a yakın olsunlar de.
Ben olsam aramamazlık etmezdim, tabii yine de sizin fikriniz önemli olan.

Son düzenleme:

O tabak olayı nedir ya ? Ben olsaydım yemek takımını bi tarafına monte etmiştim o görümcenin.
Ayrıca ne demek terbiye vermek.Önce kendi bi terbiye alsın misafire nasıl davranmak gerektiğine dair.
Kimse kimseye maddi yardımda bulunmak zorunda değil,pislik yapan evde oturup anca toto büyüten bir görümceye hiç değil.Çalışsın onunda olsun.
Bence bunlar sizi kıskanıyor.Mutlusun,güzel bir evliliğin var,kendi ayaklarnın üzerinde duruyorsun.Ama o hiç birine sahip değil.
Valla arayıp utandırın diycem de bu insanlarda utanma arlanma göremedim ben pek.
Kayınvalidenizde annelik yapsaydı anne diye hitap ederdiniz.
Önce o sıfatı haketmesi gerekiyor.
Allah yardımcınız olsun.

Esinin senin arkanda olmasi guzel. Benim de gorumcemle bi olay olmustu esim verdi agzinin payini sustu kaldi. Sen kotu olma birak esin kotu olsun seni affetmezler ama esini affederler

nokta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…