sahtekar her yerde aynı evet. aslında soruma bölgeye özel adet mi var merak ederek bu bilgiyi ekledim ama sorun bu adamda ve benim kafamda.genellemeler her zaman doğru olmaz tabii ama benim tanıdığım antepliler iyi esnaf/tacir, aileler de aşiret misal ortak değiller.
bu adamın antep profiliyle bir alakasını kuramadım.
ki zaten ister antepli olsun ister edirneli adamın profil sıkıntı. 32 yaşında görünüyorsunuz, yeni mezun filan değilsiiz, e o da küçük değildir, daha 300 eurosu olmayan adamla neyi olduracaksınız ki ? herhalde gidecek olsa bileti de siz alacaktınız ? adam size resmen kene gibi yapışmış. tüm planlar madden sizden geçior.
korkarım bu durumda bile bitmeli miydi boşuna mı bitti filan dediğinize göre bu adam biraz dolanıp gelse siz tekrar başlarsınız. durum bunu gösteriyor.
Ben daha önceden yazacaktım da soruyu yazdıktan sonra araya mesailer girdi. Benim kafa yapımda büyük sıkıntı var. Aslında burdaki insanları da yormak yıpratmak istemedim. İlk ayrılıkta ben onun gidişini kabul etmiştim. Hastaneye gelip özür dileyince işte bir çiçek bir hediye uzun bir konuşma. Güçlü olup geçmişi unutmamalıydım. Çalışma izinlerini de görünce gerçekten orda bir hayat kuracak sandım. O da üzerimdeki etkisini sonuna kadar kullandı. İşi bitince de gitti. Hakettim.Ne aşkı ya. Başlıycam aşkınıza. Kızım saf mısın? Bak banlanma pahasına yazıyorum. Allah akıl veriyor ki kullanalım. Adam regl ken gelip anal yapamadın diye seni yerin dibine sokup terk etmedi mi?
Burda herkes sana yazmış okudum az önce. Akıllan diye seferber olmuş sen de haklısınız akıllandım demişsin.
Sonra gidip yalvardın herife belli. O da devam ettirdi kullanmaya seni.
Sonra bir de maddi yolayım dedi. Kardeşine verdiğin borcu isteyip bana iş aç dedi sen olmaz deyince gene ayrılalım dedi. Şimdi bu adama aşık oldum napim mi diyorsun.
Bu nasıl bir aymazlık, nasıl bir akıl tutulması. Bu kadar insan fikrini söyleyip hala devam ediyorsan bu ilişkiye yaşayacağın her şeyi hak ediyorsun demektir. Yaşa gör.
Giden o zaten. HayırlısıSizin ex ilişkiyi tamamiyle maddiyat üzerinden yürütmeye çalışmış. Böylesini de hiç görmedim. Sakın geri dönmeyin bu adama.
Artık gitti zaten. Beni bloklamış. Böylesi daha iyi oldu. Ben vazgeçemiyordum. Aslında evet hırsız her yerde hırsız.Ya ben sabah okudum konunu bak şimdi aklıma geldin.
Kuzum bu adam dolandırıcı bu adam dolandırıcı bu adam DO LAN DI RI CI...
O bölge şu bölgeyle alakası yok olayın bu kanı bozuktan uzak dur.
Sağolun camgülü şu an sitede benim akıllı olduğumu düşünen tek insansınızdır :)) Aslında evet insan başkasının bunu yaşadığını görse ona üzülür ama olayın içindeyken insan kendine acımıyor. O terketmeden önce de senin kardeşin sana sormuyorsa sen de benimkini sorma diyemedim o da içimde kaldı.Eczacılık kazanıp bitirdiğinize göre akıllı bir insansınız. Bu anlattıklarınızı arkadaşınız yaşasa ne derdiniz. Madem aileye harcanan paranın hesabı sorulmaz kardeşine verdiğinin hesabı neden soruluyor inşallah barışmak gibi bir hata yapmazsınız.
Şükür ki son anda biraz olsun kafam çalıştı da frene basabildim. Aslında ben mardinli arkadaşımın da yanlış bilgilendirmesiyle olayı bölgeye mal ettim. Benim kuzenim de doğuya gelin gitti ve o memnun eşinden, ailesinden. Şimdi ayrılık acısı çeksem de gelecekte daha zor olabilirdi.Gelmiş geçmiş olsun, adam seni soymak için her şeyi yapmış, allahtan güvenememişsin. Evet doğuda aileler genelde ortaktır ama o ortaklığı oluşturmak için gelinlerine dükkan açıp resmi bir ortaklık oluşturacak kadar da bonkör olanları mevcuttur. Kardeşine kredi çektir eczane aç beni de ortak göster evlenelim demek seni yolunacak kaz olarak kabul ettim hadi başlayalım demek. Ayrılmakla çok iyi yapmışsın. Gırtlağa kadar batardın
Her cümlenize katılıyorum. Erkek milleti az değil. Ben kolay lokmayım ama benim ex de az değildi. Beni gram gram tartıp her hilesini planladı. Herkesin ilişkisi farklı tabi ama çoğu kadın sevdiğimize yakın olalım derken kuzuyu kurda teslim ediyoruz bir nevi.adam kardesinize verdiginiz paraya bile goz dikip önden abime soyleyimde kredi ceksin diyerek yolunu yapmis, sonrada ay ben senin icin neler planliyorum sen ne diyorsuna cevirmis olayi.
cok guzel oynuyo ama adam helal olsun valla
yemeyin kuzum boyle numaraları, erkekler kadinlarla nasil oynayacagini sandigimizdan daha cok iyi biliyor.
biz kendimizi anlatip tanitacagiz derken herseyi anlatiyoruz adamlar arkadan ne planlar ceviriyor.
her turlu duygusal boşluklarimizi, eksikliklerimizi kendi cikarlari icin evire cevire kullanmaya calismaya bayiliyolar.
Kazı buldu da hayal ettiği kadar yolamayınca terketti :))Adam yolacak enayi, pardon kaz arıyormuşkendinizi sakın kullandırtmayın. İşe yaramazın biri yüzünden hayatınız kaymak üzere haberiniz olaaa
Yapılacak tek doğru şey buAyyy uzak dur. Kaptırdığın parayı unut kaç kaç.
Ben direnince bıraktı zatenAdam sizi kullanmaya çalışmış apaçık, insallah düşmezsiniz
Annemin vefatından sonra boşluğa düştüm. Küçük yerde sıkılıp, önceden erkeklerle sosyal ortama girmeyince de, onun azıcık bir ilgisine koşarak gittim. Aslında onun gaddarlığını önceden farkedebilirdim ama tekrar terkeder korkusuyla sağlıklı düşünemedim. Ah babamı düşünsem zaten yatacak yerim yok. Asla haketmiyorum onu.Şu kız kendi çocuğum olsa cidden ölmek isterdim. Ben buna hiç sevgi gösteremedim mi diye.
Anne babanız acıyın ve kendinizi uzaklaştırın bu pislikten ve benzeri pisliklerden.
Adam tecavüz edecek nerdeyse dur dediğinizde ve ben bunu daha önce yaptım ne kadar öylesin böylesin diyor. Kardeşinize verdiğiniz parayla iş kur diyor. Adam aslında çok klasik kro. Eczacı kız nasıl sömürürüm derdinde
Ben aslında sitedeki insanları üzmek istememiştim. Sizin de iyi niyetinizi hissediyorum teşekkür ederim. Aslında tahmin ettiğiniz gibi öyle pek çekici biri değilim. Baya sıradan biriyim. Şimdiye kadar kimse böyle ilgi göstermemişti ve kendime o kadar güvenmiyordum ki sırf onu kaybetmemek için ne dese yapacak ruh halindeydim. Duygusal frenlerim tutmadı ve o hastaneye gelince yine duvarlarım indi. Çalışma iznini de gösterince inandım ve baştan sona büyük hataydı.Karşımıza çıksa bakmaya kıyamayacağımız bir kız, anası babası emek emek büyütmüş korumuş kollamış okutmuş meslek sahibi yapmış, Rabbim özene bezene yaratmış insan etmiş…..ziyan ediyorlar kendilerini ya. Yaşadığı şehirden bilmem kaç km uzakta Türkiye’nin diğer ucundan gelmiş bir sahtekarın elinde can veririm diye hiç mi korkmaz bir insan. Elin itine anal yap demek nedir arkadaş, paramparça edip kan revan içinde bırakmayacağı ne malum. Yetmiyor ya bu da yetmiyor al 300 euro yurt dışında bir baltaya sap ol yooook onu da ver bunu da ver
Bir uzmandan randevu aldım. Nedenini ben de bilmiyorum. Bulacağım.Diğer konunuzu da okudum şimdi.
Kendinize neden hiç değer vermiyorsunuz? Terapi almayı deneyin lütfen.
Yaşadıklarınız normal değil
Aslında yenilgiyi kabul etmiştim ve köşeme çekilmiştim ama o hastaneye gelip benden özür dileyince, ve çalışma iznini gösterip orda bir hayatım olucak, artık küslük bitsin deyince, bundan utanıyorum ama eski sevgim uyandı ve aman tekrar terketmesin korkusuyla, parayı verdim. Ve şimdi de onun istemediği noktadayım işte.Diğer konudan sonra nasıl baristiniz ?Ancak biz ne desek boş ,maalesef bunu öngörüyorum, adam istediğinde gene gideceksiniz ta ki o istemeyene kadar
Aslında kafası normal çalışan birisi için, bir tek bu gaddarlığını görmek bile yetmeliydi ama ben yaşanılan şeyin anormal olduğunu bile bile nasıl devam ettim. Çünkü biz vaktinde güzel şeyler de yaşamıştık ve iki ay onu özleyerek geçmişti. Önceden de kimseden ilgi görmemiş vasat biri olduğum için aman bu ilgiyi kaybetmeyeyim diye hastaneye gelip özür dilediği gün geri döndüm. Ve büyük hataydı. Sonu yine ayrılık oldu.E madem tepki göreceğinden korkup değiştirme gereği duyuyor neden hala devam ediyor bu ilişkiye? Demek ki yanlış olduğunun farkında. Ee yanlışı hala devam ettirme ısrarı ne?
Bizden utanma konu sahibi bizi tanımıyorsun bile. Ama tanımadığın insanlara bile anlatırken çekindiğin ilişkiyi yaşamayı nasıl reva görüyorsun kendine? Adam sen orda acıyla bağırırken hala devam etmeye çalışmış. Ben böyle bir şeyi ömrümce unutamam ya. Regli halinle geldin diye azarlamış seni. Fiziksel olarak kullandığı yetmezmiş gibi şimdide maddi olarak kullanma peşinde. Sana tez zamanda Allah'tan akıl,fikir diliyorum.
Bölgeden bağımsız olarak bu meslekte dükkan açınca eğer uyanık da değilsen gerçekten hep bi dolandırılma riski var. Benim 300 euro gitti ama peşine düşmeyeceğim çünkü o beni yine kandırır kendime güvenmiyorum.Güneydoğu ve eczacılık konusunda fikir verecek kadar bilgim ve tecrübem yok (Antep’i sosyal yapı açısından Güneydoğu olarak konumlandırmayın)
Münferit bir olaydan genelleme yapılmasından nefret ederim ama söylemesem çatlarım. Sizin konunuzla bire bir tutan bir durumdan bahsedeyim:
Annem Antepli, annemin dayısının kızı eczacı ve annemin kuzeni gönül ilişkisi olan kalfası tarafından kasadan para tırtıklama ile başlayan uzun bir süreç sonucunda dolandırıldı. (Önce kalfa sonra mı sevgili oldular nişanlılar mıydı yoksa evlenmişler miydi o kısımlar bende flu, çocuktum çünkü)
Genelleme yapmıyorum ama Antep ve eczane ortak paydası olduğu için bahsetmeden geçemedim.
Sizin olayınızda ise adam kesinlikle güven vermiyor. Ex demişsiniz ayrılmışsınız iyi olmuş umarım alacak verecek konusunda da zararda değilsinizdir.
Aslında biraz mantıklı davranabilseydim herşey ortadaydı da ben duygularıma yenik düştüm ki bunlar da hasta duygulardı. Onun haddini bildirmem gerektiğini anlayana kadar iş işten geçti.Sağolsun, KK sayesinde günler monotonluğunu yitirmeye başlıyor. Neredeyse hergün "yok artık", "BU kadar da olmaz" dediğim konular okuyorum. Yani KK sayesinde ortada evlilik bile yokken adamın yapılacak işten kardeşe verilen borcun geri istenmesine kadar karışmasına, laf etmesine izin veren kadınlar olduğunu da gördüm. Üstelik bütün o saçmalıklar silsilesinin altına da "Bu ilişki bitmeli miydi yoksa aşkımı boşuna mı kaybettim?" yazılmış. Yani sahiden anlamıyorum, insanlar nasıl aşklar yaşıyorlar da bağımsızlıklarını alıp karşısındakinin eline vermeye bu kadar hazır oluyorlarlar.
Konu sahibesine önerim, mali konularda bağımsızlığın önemi konusunda oturup biraz düşünmesi. Bu bağımsızlık sadece kendi parasını kazanması olarak da algılanmasın. Açık söyleyeyim, daha dış kapının mandalıyken kazandığım parayı nasıl harcayacağımın ya da kariyerimi nasıl yönlendireceğimin kararını vermeye kalkan adamın alnını karışlarım.
Son olarak, ortak gelecek isteyen adam karşısındaki kadının parasını nasıl harcayacağının ya da diplomasını nasıl paraya çevireceğinin hesabını yapmaz. Gider insan gibi çalışır, bir şeyler yapmak için çabalar. Parazit olmak yerine insan olmaya bakar kısacası. Diğer türlüsünden de bir cacık olmaz.