- 3 Mart 2025
- 367
- 437
- 18
- 42
- Konu Sahibi eliffdiyebiri
Kıza ev araba alan kim? Kayınvalide ve kayınpederiniz mi?Onlar hep pohpohladi.Kiza da araba ev almışlar.Ee kirada geliyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kıza ev araba alan kim? Kayınvalide ve kayınpederiniz mi?Onlar hep pohpohladi.Kiza da araba ev almışlar.Ee kirada geliyor.
Koca tarafına güvenip kendini bu denli riske atması da normal gelmedi açıkcası. Adamlar kendi babalarını düşünüp para yığalım ek iş yapalım demiyorlar siz niye fedakârlık yapıyorsunuz ki keyfi durumları söz konusuValla alırdım herkesi karşıma daha doğrusu eşime söylerdim o alırdı biz ameliyat parasını veriyoruz ama arabayı benim üzerime verin. Benim tek birikmiş param var onu da buraya veriyorum, kardeşim ve eşi çalışmıyor ben çalışıyorum ve durumum iyi değil vereceğim paranın geri geleceğini düşünmüyorum o sebeple böyle istiyorum derim. Ya da ameliyat parasını verince ne kadar para eksikse arabayı kendi üzerime aldıktan sonra onlara verirdim.
Aslında ameliyat parası çok parada değil.Yaklasik 3 asgari maaş kadar.Ama bende kiradayım.Eşimin bunu karşılayacak zaten durumu yok.Evet mantıklı olan hiç bulaşmamanız.
Karşınızda sorumlu olmayan insanlar var, eğer sorumlu olsalar biri iş beğenmemezlik yapmaz, diğeri de bir şekilde işin ucundan tutar önce kendi sorunlarını çözerler.
Ama kaynınızda eşi de o kafada insanlar değil.
Bırakın paranız kenarınızda dursun, siz kazanırken kim size fayda sağladı?
Bu zamanda birikim yapmak zaten zor. Hem zaten bireysel olarak sizi de ilgilendiren bir mevzu değil.
Eşiniz isterse kendi imkanları ile çözsün sorununu.
Hem birikiminizi verdiğinizde size geri ödeneceğinin hiç bir garantisi yok.
Oldu da konu o noktaya geldi, birikiminizi vermenizi istediler.
O zaman diğer bir arkadaşın da dediği gibi, arabayı bizim üstümüze yapsınlar ben o zaman birikimimi veririm, aksi halde vermem. Zaman içerisinde biz arabanın geri kalan ödemesini yaparız der, kestirir atarsın.
Kredi çekmeyin konuşun ameliyat parasını verin kalan parayı da taksit taksit kredi gibi onlara ödeyin araba sizin olsun. Yani ameliyat parası sonrası kalan 200bini taksitle ödeyeceğiz diyin anladığım kadarıyla araba zaten sizin üstünüze. Hem arabayı almış olursunuz hem onlar rahatlar hem ameliyat işini çözmüş olursunuzZaten bunu düşünüyoruz.Aslinda 200 bin eksiğimiz var.Ama kredi çeksek,13 13 ödeyebilir miyiz? Bu arada 30 civarı para artıyor.Ama yazın ben maaş almıyorum.Yazinda market işlerine gidebilirim.Bilmiyorum ne yapsam.Biriktirdigim para gidecek,başa döneceğim versem.
Yahu nasıl oluyor, düğün, altın parasını kim verdi?İşte eşimle araba ortak olmuş oluyor.Araba satılırsa yarısını o alacak.
Ay kusura bakma ama ben olsam dellenirdim mesleği yoksa girsin markete kasiyerlik yapsın. Kv kp de normal değil işsiz güçsüz oğlana düğün yapmışlar bi de borçlarını ödüyorlar e ameliyat parasını bir nevi oğlanın düğününe yatırmışlar elleri ile asalak yetiştirmişlerZaten normalde kaynimin arabayı satmaya niyeti yok.Ama 400 bine yakın borçları var.Ve sürekli faiz işliyor.En iyisi şuan sessiz kalmak.Bulamazlarsa son çare vermek sanırım.Kayinvalidemler kaynimin düğün borcunu ödüyor şuan.O yüzden borç versem geri hemen ödeyemezler
Satılınca herkes hakkını alır diyin. Sizin durumda alacaklı olmak yerine borçlu olmanız daha iyi. Yani araba satılınca para ikiye bölünür, benim size verdiğimi düşer kuruşuna kadar payınızı veririm diyin. Adamın felç riski varsa otursunlar kabul etsinler. Onlar acele etsin araba satılsın diye siz değil.İşte araba kat kat fazla olduğu için kabul etmezler herhalde
Doğru diyorsunuz valla. Konu sahibi sağlık dediği için biraz da çözüm ürettim.Koca tarafına güvenip kendini bu denli riske atması da normal gelmedi açıkcası. Adamlar kendi babalarını düşünüp para yığalım ek iş yapalım demiyorlar siz niye fedakârlık yapıyorsunuz ki keyfi durumları söz konusu
Haklısınız.Sessiz kalmak en iyisi.Bakalım nasıl yapacaklar.Ortak olursa kaynim yarısını verirse olur tabiki değil miKoca tarafına güvenip kendini bu denli riske atması da normal gelmedi açıkcası. Adamlar kendi babalarını düşünüp para yığalım ek iş yapalım demiyorlar siz niye fedakârlık yapıyorsunuz ki keyfi durumları söz konusu
babamdan borç alıyorum diyin vermeye niyetlenirsenizEmin değilim.Ama verirken ne diycem işte.Bu arada arabayı bizde almak istiyoruz.Onun için toparlıyordum para
Bu kadar borçları olan insanlar arabayı sizi. Üstünüze yapmazlar satar yine kendi borçlarını öderler. Babalarını düşünmeyen , kendi borcunu düşünmeyen sizin paranızın derdine düşer mi kendinizi kandırmayın olan size olcakKoca tarafına güvenip kendini bu denli riske atması da normal gelmedi açıkcası. Adamlar kendi babalarını düşünüp para yığalım ek iş yapalım demiyorlar siz niye fedakârlık yapıyorsunuz ki keyfi durumları söz konusu
Onlar için çalışmak gibi bir seçenek yok.Bizim maddi durumumuz çok kötüydü.Ben çalismiyordum.Kaynim dediki,illaki mesleğini yapmak zorunda değil.Girsin mağazaya çalışsınDoğru diyorsunuz valla. Konu sahibi sağlık dediği için biraz da çözüm ürettim.
Ay kusura bakma ama ben olsam dellenirdim mesleği yoksa girsin markete kasiyerlik yapsın. Kv kp de normal değil işsiz güçsüz oğlana düğün yapmışlar bi de borçlarını ödüyorlar e ameliyat parasını bir nevi oğlanın düğününe yatırmışlar elleri ile asalak yetiştirmişlerZaten normalde kaynimin arabayı satmaya niyeti yok.Ama 400 bine yakın borçları var.Ve sürekli faiz işliyor.En iyisi şuan sessiz kalmak.Bulamazlarsa son çare vermek sanırım.Kayinvalidemler kaynimin düğün borcunu ödüyor şuan.O yüzden borç versem geri hemen ödeyemezler
kp kendi parasını asalak oğluna hibe etti yani..Konu çok karışık.Eşim bekarken kredi çekti.Kvler altın verdi.Araç alındı.Sonra kp dediki,ben arabanın yarı parasıyla oğlumu evlendircem. Tabi kaynim evlenecegi zaman kızın eşyası evi vardı.Dugun yaptılar,altın aldılar.Arabanin yarı parası kaynimin oldu.Yani o hiç para kalmadı aslında.
Bak bak mala bak. Kendi kıçını kaldırıp girsin. Onlar benim gibi deliye denk gelseydi görürlerdiOnlar için çalışmak gibi bir seçenek yok.Bizim maddi durumumuz çok kötüydü.Ben çalismiyordum.Kaynim dediki,illaki mesleğini yapmak zorunda değil.Girsin mağazaya çalışsın
Onların 400 e yakın borcu var.Hatta araba satilmazsa o 400 ü de aşacak.Onların payı borca gidecek.Ben şu konuda da güvenmiyorum.Yari parasını bize verecekleri konuda.Bu kadar borçları olan insanlar arabayı sizi. Üstünüze yapmazlar satar yine kendi borçlarını öderler. Babalarını düşünmeyen , kendi borcunu düşünmeyen sizin paranızın derdine düşer mi kendinizi kandırmayın olan size olcak
Onlar için çalışmak gibi bir seçenek yok.Bizim maddi durumumuz çok kötüydü.Ben çalismiyordum.Kaynim dediki,illaki mesleğini yapmak zorunda değil.Girsin mağazaya çalışsın
Haklısınız ama kendi evlatları düşünsün bence yapılacak şeyler varken yapmıyorlar neticedeDoğru diyorsunuz valla. Konu sahibi sağlık dediği için biraz da çözüm ürettim.
Dediğiniz gibi.Çalismayan oğlana düğün yaptılar.Ve herkes çalışmadığını biliyor.Normalleştirdiler artık amaAy kusura bakma ama ben olsam dellenirdim mesleği yoksa girsin markete kasiyerlik yapsın. Kv kp de normal değil işsiz güçsüz oğlana düğün yapmışlar bi de borçlarını ödüyorlar e ameliyat parasını bir nevi oğlanın düğününe yatırmışlar elleri ile asalak yetiştirmişler
kp kendi parasını asalak oğluna hibe etti yani..