Akıl verir misiniz?

Hanımlar beni eskiden bilen vardır.Kaynımlarla ortak araç var.Kaynım yeni evli.Borçları var.Bu yüzden arabayı satalım dedi.Araba satılırsa bir miktarda kayinpedere verecektik.
Maalesef araba satılmıyor.Kayınbabamında ameliyat olması gerek.Ameliyat ücretini karşılayacak durumları yok.Kaynım ve eltim çalışmıyor.Onlarında yüklü borçları var.
Eğer para bulunmazsa ki para yok.Şöyle mi yapsam.Tabi arabanın satılacağı garanti değil.
Ameliyat parasını versek,araba satılınca o miktar biz fazla alsak.Ya da hiç karşılık bekleme ver mi diyorsunuz.Bu miktar benim eylülden beri biriktirdiğim para.
Kayınpederim ameliyat olmazsa felç riski var.Akıl verin ne yapayım?
Arabayı siz alın

Arabayı siz alın
Zaten bunu düşünüyoruz.Aslinda 200 bin eksiğimiz var.Ama kredi çeksek,13 13 ödeyebilir miyiz? Bu arada 30 civarı para artıyor.Ama yazın ben maaş almıyorum.Yazinda market işlerine gidebilirim.Bilmiyorum ne yapsam.Biriktirdigim para gidecek,başa döneceğim versem.

Kızın kira geliri var.15 20 bine yakın.Zaten ev dönmüyor.Kredi kartına baya borçları var.Bu yüzden arabayı satmak istiyorlar.Daha önce belki hatırlarsınız.Ben onlara ortak olmuyor,arabayı satalım,herkes kendine ayrı araba alsın dedim.Ve o zaman arabaya da talip çıkmıştı.Kaynim istemedi.Ve şuan arabayı soran bile yok.Tahmini olarakta satılmayacak.
Bu sorumsuzlarla nasıl ortak araba işine girildi? Parayı nerden buldular? Ayranları yok içmeye…

Bu sorumsuzlarla nasıl ortak araba işine girildi? Parayı nerden buldular? Ayranları yok içmeye…
Konu çok karışık.Eşim bekarken kredi çekti.Kvler altın verdi.Araç alındı.Sonra kp dediki,ben arabanın yarı parasıyla oğlumu evlendircem. Tabi kaynim evlenecegi zaman kızın eşyası evi vardı.Dugun yaptılar,altın aldılar.Arabanin yarı parası kaynimin oldu.Yani o hiç para kalmadı aslında.

İşte araba kat kat fazla olduğu için kabul etmezler herhalde
Aile arasında hele ki sağlık konusu varsa tabii ki maddiyat konusunda destek olunur. Benim param varsa kardeşime bile sormadan ben veririm. Ama kardeşim hiçbir engeli yokken keyfi yan gelip çalışmazsa orda bir dur derim. Yoksa hepimiz çalışırız kardeşimin durumu daha kötüdür hiç birikmişi yoktur seve seve elimi taşın altına koyarım.

Konu çok karışık.Eşim bekarken kredi çekti.Kvler altın verdi.Araç alındı.Sonra kp dediki,ben arabanın yarı parasıyla oğlumu evlendircem. Tabi kaynim evlenecegi zaman kızın eşyası evi vardı.Dugun yaptılar,altın aldılar.Arabanin yarı parası kaynimin oldu.Yani o hiç para kalmadı aslında.
Nasıl yani anlamadım? Arabanın yarı parası nasıl kaynın olmuş oldu? Araba duruyor

Aile arasında hele ki sağlık konusu varsa tabii ki maddiyat konusunda destek olunur. Benim param varsa kardeşime bile sormadan ben veririm. Ama kardeşim hiçbir engeli yokken keyfi yan gelip çalışmazsa orda bir dur derim. Yoksa hepimiz çalışırız kardeşimin durumu daha kötüdür hiç birikmişi yoktur seve seve elimi taşın altına koyarım.
Keyfi çalışmıyor.Bir ömürde çalışmaz zaten.Kizda aynı şekilde. Böyle alistirmislar.Ve herkes bu durumu normallestirmis

Eltiniz çalışmıyor ama geliri var neticede. Ameliyat ücreti ne ise bölüşün. Hak geçmesin. Kart borcu herkesin var ama kendinizi de kullandırtmayın. Araç ile ilgili birşeyi karıştırtırmayın derim

Zaten normalde kaynimin arabayı satmaya niyeti yok.Ama 400 bine yakın borçları var.Ve sürekli faiz işliyor.En iyisi şuan sessiz kalmak.Bulamazlarsa son çare vermek sanırım.Kayinvalidemler kaynimin düğün borcunu ödüyor şuan.O yüzden borç versem geri hemen ödeyemezler

Evet mantıklı olan hiç bulaşmamanız.
Karşınızda sorumlu olmayan insanlar var, eğer sorumlu olsalar biri iş beğenmemezlik yapmaz, diğeri de bir şekilde işin ucundan tutar önce kendi sorunlarını çözerler.
Ama kaynınızda eşi de o kafada insanlar değil.

Bırakın paranız kenarınızda dursun, siz kazanırken kim size fayda sağladı?
Bu zamanda birikim yapmak zaten zor. Hem zaten bireysel olarak sizi de ilgilendiren bir mevzu değil.
Eşiniz isterse kendi imkanları ile çözsün sorununu.
Hem birikiminizi verdiğinizde size geri ödeneceğinin hiç bir garantisi yok.

Oldu da konu o noktaya geldi, birikiminizi vermenizi istediler.
O zaman diğer bir arkadaşın da dediği gibi, arabayı bizim üstümüze yapsınlar ben o zaman birikimimi veririm, aksi halde vermem. Zaman içerisinde biz arabanın geri kalan ödemesini yaparız der, kestirir atarsın.

Keyfi çalışmıyor.Bir ömürde çalışmaz zaten.Kizda aynı şekilde. Böyle alistirmislar.Ve herkes bu durumu normallestirmis
Sizin kayınpederle kayınvalide de iş yok kusura bakma benim kocam çalışmasa babası eline alır döver herhalde niye çalışmıyorsun evde duruyorsun diye. Benim babam bana bile çalış elin ekmek tutsun evde durma diye söyleniyor.

Sizin kayınpederle kayınvalide de iş yok kusura bakma benim kocam çalışmasa babası eline alır döver herhalde niye çalışmıyorsun evde duruyorsun diye. Benim babam bana bile çalış elin ekmek tutsun evde durma diye söyleniyor.
Onlar hep pohpohladi.Kiza da araba ev almışlar.Ee kirada geliyor.

Yuh.. Kayındaki bu rahatlık ne?! İki ipsiz sapsız bulmuşlar birbirlerini. 400 bin borç var ve karı koca ikiside çalışmıyor. Nelerin güveniyorlar merak ettim. O borç durdukları yerden nasıl ödenecekmiş?! Arabayı da satmıyorlar. Eşinize söyleyin kardeşini alsın karşısına konuşsun, arabayı size satsınlar. Sizde kayınpederin ameliyat masrafını hesaplayarak verin karşı tarafa hakkını. Böyle olmaz, bu kayınların borçlarının ucu ileride yine size dokunabilir benden demesi..

Back
X