• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akıl istiyorum

kesınlıkle sılmez
bende ole soyledım dıyorum ya cocuk bır yandan aglıyor bır yandan cocugu yıkadım parke cekecek dıye bagırıyor parkeyı sıldım geldım halıya bakayım dıye alaycı alaycı '' sen gelene kadar kurudu zaten dıyor
sen sılseydın dıyorum buralar heryer sidik oldu nasıl geceyım dıyor
butun ev battı mundar oldu

Allah yardımcınız olsun bu kadar huysuz bir eşle ömür nasıl geçer bilemiyorum. Anladığım kadarınca evin içinde her şeye karışıyor ve sürekli neyi nasıl yapıyorsunuz diye takipte, hiç çekilmez böylesi de. Hepimiz çocuk büyüttük çocuklar böyle böyle büyüyor, 6 yaşındaki oğlum geçen gün babasının yanında uyudu muhtemelen uyku sersemi kendini tuvalette sandı. Ayağa kalkıp işemiş eşim fark edememiş sanırım o da dalmak üzereydi son anda fark etmiş. Geldi içeriye yatağa tuvaletini yaptı oğlum dedi. Ben çocuğu alıp temizleyip üstünü giydirirken o yatak çarşaflarını toplayıp yatağı sildi. Ne ben ona neden fark etmedin dedim ne de o bana yatağı sil diye bağırdı, sonuçta çocuk ikimizin çocuğu. Eşinizin kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Çocuğun psikolojisi de bozulacak bu şekilde. Çocuk bir suç işlemiş gibi hissedecek kendini.

Allah sana sabır versin canım..gerçi çok sabırlısın...
ben olsam kesin laf söylerdim..çünkü çok fazla haddini aşan konuşmalar olmuş...
arama bencede eşini..o arasın seni..hem yapılanları görüyor hemde sesini çıkarmıyor..
artık susmayacağını söyle seninde sabrının sonu var çünkü..
kızının yanında kesinlikle artık tartışmayın sert bir dille eşinide uyar..
susmuyorum işte
susuyor sanmayın ben hep konusuyorum hep dırdır yapıyorum
amma konu farklı yerlere kayıyor

5 yaşındaki çocuğunuzun halıya yapması normal değil ben bir buna takıldım.
Ayrıca kayınvalidenize ağzının payını vermezseniz böyle sürer gider, biraz dik başlı olun.
yok dedıgım gıbı halıya yapmaz kacırdı sadece masallah gecelerı bıle uyanır cısıne hıc yatagı ıslatmadı
sadece oyuna daldı o sırada cısını ertelemıs yanı
en sonunda da tutamadı

biliyorum bu konuda annesıne getırme konusunda ben haksızım ama dayanamıyoum işte
benı kontrol eden adamın annesının evındekı teflon tavalar yemın edıyorum ıclerı cızıkten bembeyaz ama onları gormuyor delırıyorum ben

ıtmemın sebebı her zaman bole yapıyor olelıkle barısıyoruz ama bu benden gecmıyor benım kafamda hala kotu seyler donuyor
bırde ben cok soylendıgım ıcın onun gozunde o cıtı pıtı masumıyetımı kaybettım eskıden benı ole gorurdu yanı bıraz hanımefendılıgımı bozdum
bende ıstıyorum kı bana bole sarılıp ustune kapatmak yerıne bana '' haklısın ama ne yapayım annem ıste '' dese anlayacagım ama bu hem camıye hem kılıseye mum verıyor asla cevap vermes kavga sırasında annesını savunur ama doner bıraz sonra bana sarılır e pekı kıme hak vermek bu ?
bende burada kaybettıgım ıtıbarımı kazanmak ıstıyorum haklı oldugumu esımden duyarak ıstıyorum

Haklı olduğunuzu duymak için dırdır etmek yerine konuşmalısınız.
Annesinin evindeki tencereler eşinizi ilgilendirmez ama sizin evinizdekiler ilgilendirir. Siz böyle davranarak eşinize hala anne eviyle göbek bağı olduğunu, oranın onun asıl evi olduğunu düşündürürsünüz. Başka bir işe yaramaz. Kendi evinizi eşyanızı onlarla kıyaslamayın.

susmuyorum işte
susuyor sanmayın ben hep konusuyorum hep dırdır yapıyorum
amma konu farklı yerlere kayıyor

kaydırma işte..
sana kayınvaliden halı kurudu dediği zaman ancak yetiştim kuruduysa yıkatmaya veririm de...
ne bileyim işte öyle...

birde sunu soledım kavga sırasında madem benı begenmıyorsun boşa benı annenın evınde temız temız yaşa dedım
yalnızca cocugumu ver ben ole cocugu gorucem bahanesıyle gelıp gıtmelere dayanamam cocugumu ver ( ev almıstık) calısıtıgım surece evın borcunu oderım ama evı sana verırım nafaka bırsey para falan ıstemem cocugu ver pesımıze de dusme ev de senın olsun sende kurtul bende kurtulayım dedım

ben bunları soylerken alaycı alaycı yuzunu tıpten tıpe cevırdı ve onemsemedı
hıc cevap vermedı

bunlardan sonra acıllık oldum ıste aglama krızıne gırdım

Öncelikle geçmişte yaşamayı bırakmalısınız. Olan olmuş, geçmiş gitmiş. Tekrar tekrar su yüzüne çıkarmak sıkıntı yaratır. Hem kendiniz için hem de aileniz için olur bu sıkıntılar.

Sonrasında eşinize ailesini şikayet etmeyi bırakmalısınız. Görmeyin, duymayın, umursamayın. Evliliklerde en büyük problem kadının kayınvalidesini eşine şikayet etmesinden çıkar. Eşinizle tartışmalarınızda konuyu annesine getirmeyin, burada hatalı sizsiniz.

Eşiniz tartışma sonrası barışmak istediğinde itmeyin. Bu konuyu konuşmamız gerekiyor deyip oturtun karşınıza hatalı gördüğünüz şeyleri sakin bir dille anlatın. Tartışma konusu dışına çıkmayın, başka konulara aileye getirmeyin. Bu çok yanlış.

Bu şekilde davranmaya alışırsanız şnanın hayat çok daha kolay olacak. Şimdi en yakın zamanda evinize gidin ve bu konuyu eşinizle sakince konuşup halledin.
Yapma be Sephoraa !
Çocuk çiş yapsın. Kadın hem çocuğu yıkasın,giydirsin,uğraşsın. Hem de dönsün yerleri paklamaya çalışsın. Eş olacak adam da malak gibi seyretsin? Üstüne bir de sersem sersem laflar etsin?
Vallahi anlayış manlayış gerekmez bu tip adamlara. Sakince konuşmaktan da anlamazlar o kadar net biliyorum bu türleri.
Anladıkları dil,çişli yer bezinin suratlarına sürülmesi.

Yapma be Sephoraa !
Çocuk çiş yapsın. Kadın hem çocuğu yıkasın,giydirsin,uğraşsın. Hem de dönsün yerleri paklamaya çalışsın. Eş olacak adam da malak gibi seyretsin? Üstüne bir de sersem sersem laflar etsin?
Vallahi anlayış manlayış gerekmez bu tip adamlara. Sakince konuşmaktan da anlamazlar o kadar net biliyorum bu türleri.
öle bişe yapsam delirir heralde

dün sadece bizim eve bır mobılya almıstık onu getıreceklerdı
onun ıcın aradı onu aramıslar bugun gelmeyecek yarın gelecek dıye onu soyledı
aradıgında normal konusur hıc bıse yokmus gıbı ole yapar zaten

daha sonra da hıc aramadık annemdeyım
bugunde aramaz zannetmem bugun ıste eve gıdıcem
ne olacak bılmıyorum
ben asla adım atmam belkı de onu ıttıgım ıcın artık oda bıse yapmaz
ben ona senın gıbı sahtekar ıkıyuzlu degılım dedım ( hanı sarılmasını kastederek kımı tuttugun bellı degıl gıbılerınden )

Yapma be Sephoraa !

Adamın yaptığına çok fazla girmedim konu sahibini sakinleştirmek için. Ben olsam eline bezi verir ben çocuğu yıkayayım, sen de yeri siliver derdim. Koca beylere böylesi makbul.

Hatalı gördüğüm nokta kayınvalide muhabbeti. Sürekli dile getirerek hem kendi psikolojisini bozuyor konu sahibi hem de evindeki huzuru...

Adamın yaptığına çok fazla girmedim konu sahibini sakinleştirmek için. Ben olsam eline bezi verir ben çocuğu yıkayayım, sen de yeri siliver derdim. Koca beylere böylesi makbul.

Hatalı gördüğüm nokta kayınvalide muhabbeti. Sürekli dile getirerek hem kendi psikolojisini bozuyor konu sahibi hem de evindeki huzuru...
öle oluyor evet terbiyesiziliği yapan terbiyesiz olmyor ama bunu dile getiren kişi terbiyesis ve dırdırcı oluyor
sevıyemı cok dusurdum ben ona üzülüyorum

yahu ben olsam çocuğu paklar gider diğer odada oturudum çok biliyorsa kendi yapsın boşuna krizlere girmişsin
kızar bağırı çağırır ya yapmaz onun önünde ben o haliyı temizlemezdim
ben çocuğa üzüldüm kocan ona küçük çaplı travma yaşatmış
yavrumun poposunu yıkar başka odada kızımla ilgilenirdim
daha o olur karışamazdı
temizlik konusunuda çok abartmayın
atla deve değil ya beğenmeyen kendi yapsın
ben yemek yaparken teflon çizilmesi muhabbeti olursa o teflonu alır çöpe atarım
sizinde sinirleriniz yıpranmış
eşinizde dahil kimse için kendinizi acilllik olacak kadar yıpratmayın
kayınvalide konunuza hiç girmiyorum demekki neymiş susmayacakmışınız
içinizde kalmış bastırılmış duygular neyse gelmiş gitmiş
kızınızı düşünün lütfen kavga anında boşanma kelimesini kullanmayın böyle konular için
bugünde evinize gidin eşinizi görmezden gelin
zaten barışma olur sakin bir şekilde konuşun ha onu yapamıyorsanız mektup yazın
mutluluklar

Kavgayı yanlış yerde başlatmışsın.
Yerleri silip,çocuğu yıkayıp, halıyı da silecekken çıkmış kavga. Ama adam yattığı yerden kıçını yayıp sana emir yağdırırken başlatacaktın sen kavgayı, "emir vermek yerine ben çocuğu yıkarken sen de halıyı sil" diyerek. Kavga böyle bişeyden çıksın çıkacaksa.
Ayrıca, adamın "anamı nerden çıkardın şimdi" diyeceğini biliyorsun, adamın anasından dem vurmak yerine daha mantıklı argümanlar sıralayıp o kavganın ipini bi göğüsle önce. Boşver anasını.

Son düzenleme:
Uzaktan aranızda ki ilişkiyi tartışma seviyelerini bilmeden konuşmak yorum yapmak biraz zor. Söylenecek çok şey var ama burda söylediklerimiz sizin yaşadıklarınıza ne kadar uyar bilemiyoruz.
Ama öncelikle şunu söyleyeyim hatanızın farkındasınız dır dır yapıyorum sürekli eski konuları açıyorum diyorsunuz hatanızın bu kadar farkındayken umarım vazgeçersiniz bu yaptıklarınızdan, çünkü birşeyin sürekli sürekli dile getirilmesi insan da usanç yaratıyor sizi antipatik yapıyor haklıyken daha haklılığınız kalmıyor. Eşinizle aranızda olan iletişimi kesinlikle daha kaliteli bi boyuta taşımalısınız. Hissettiklerinizi kimseyi suçlamadan anlatmalısınız ona sen böyle yaptığında ben çok rahatsız oluyorum gibi, annenin evi böyle ona birşey demiyorsun demek aranızda ki sorunu çözmeyeceği gibi birisine sürekli annesini şikayet etmek haklı dahi olsanız hiç sevimli hoş bir durum değil. Bence eşinizin aramasını beklemeyin küslükler de ilk adımı atmak dinimizde de çok önemli bu kendinizi ezmek anlamına gelmez kesinlikle arayın eşinizi çocuğunuz uyuduğun da sakin sakin konuşun karşılıklı, sen sarılıyorsun ama benim kızgınlığım geçmiyor üstüne ekliyor deyin, konuşmadan çözülmez bu sorunlar sevgiyle konuşun kızmadan suçlamadan. Evlilik çok güzel bir şeyken kendimize zehir ediyoruz hayatı aslında küçük şeylere takılıp yaşamayı es geçiyoruz. Aslında çok şanslısınız ev almışsınız Allah bağışlasın bi çocuğunuz var sağlıklı pozitif düşünmek lazım hayat çok kısa...
Biraz uzun oldu kusura bakmayın, Allah huzurunuzu bozmasın sağlıcakla kalın

O konuda haklısın zaten. Ama ben de adamda genel bir problem olduğunu düşündüğüm için sert olunması gerektığine inanıyorum.
Sadece şu çiş meselesi bile yeterli hakkında bilgi sahibi olmaya.
Boşver yaw sakinleşmesin kadınlar :) Sakinleştirmeyelim. Vursunlar yumrukları masaya En Büyük KK

O konuda haklısın zaten. Ama ben de adamda genel bir problem olduğunu düşündüğüm için sert olunması gerektığine inanıyorum.
Sadece şu çiş meselesi bile yeterli hakkında bilgi sahibi olmaya.
Boşver yaw sakinleşmesin kadınlar :) Sakinleştirmeyelim. Vursunlar yumrukları masaya En Büyük KK

Eneee kız bebek vaaaarr... Yeni dikkatimi çekti. Hayırlı olsun cicim. Sağlıkla dünyaya gelsin inşallah.

yahu ben olsam çocuğu paklar gider diğer odada oturudum çok biliyorsa kendi yapsın boşuna krizlere girmişsin
kızar bağırı çağırır ya yapmaz onun önünde ben o haliyı temizlemezdim
ben çocuğa üzüldüm kocan ona küçük çaplı travma yaşatmış
yavrumun poposunu yıkar başka odada kızımla ilgilenirdim
daha o olur karışamazdı
temizlik konusunuda çok abartmayın
atla deve değil ya beğenmeyen kendi yapsın
ben yemek yaparken teflon çizilmesi muhabbeti olursa o teflonu alır çöpe atarım
sizinde sinirleriniz yıpranmış
eşinizde dahil kimse için kendinizi acilllik olacak kadar yıpratmayın
kayınvalide konunuza hiç girmiyorum demekki neymiş susmayacakmışınız
içinizde kalmış bastırılmış duygular neyse gelmiş gitmiş
kızınızı düşünün lütfen kavga anında boşanma kelimesini kullanmayın böyle konular için
bugünde evinize gidin eşinizi görmezden gelin
zaten barışma olur sakin bir şekilde konuşun ha onu yapamıyorsanız mektup yazın
mutluluklar
daha önce mektup yazdım ama mektubu alıp ben ne yazmısım dıye sole bı okuyunca hepsı kaynana ıle ılgılı vermedım o yuzden tuttamıyorum kendımı
böle böle işte annesı melek oldu ben şikayetci zavallı annesını dırdırcı oldum
zavallı annesı evınde bıseyden habersız oturuyor oda tabı '' şimdi annem ne yaptı sana '' diyor
annesı başta yaptı zaten yapacagını benı sınır hastası ettı ınanın kı ben bole degıldım

Back