benim babamın malı mülkü saymakla bitmezz bunlar söylenilmezz amaa konu sahibinde suç yok annesi babası yetiştirememişş insanlara insan olduğu için değer vermesi gerektiğini okuduğu iyi okullardada öğretememişlerr..eşşeğe altın semer vursandaa....eşşeklerdende özür diliyorum bu aradaa
ne kötüüüüü..arabası yok demeeeek..annen utanıyordun şimdi konu komşudan..
benim babamda 64 yaşında... it gibi çalıştı hemde..
fakat adam gibi adamlığı,onuru,sadece başını soktuğu bi evi var..
anneme söyliyim de bi güzel terketsin babamı
çoğu paralılar böle hepsi deil çoğu yanlış anlaşılma olmasın böle tepeden bakarlar etraflarına ne yazıkki ne kadar paran olsada insanın doyacağı bi tabak yemek deilmidir aç insanlar var yaaa mileet açlıktan ölüyo ölüyo ama herkez yediği kadarının hesabını verecek demi sormayacaklarmı ya falan açtı sen görmedinmi son model araba aldın die benm üstte komşum var aynen böle görgüsüs oda gecen gitmişler ocak başına anlatıyo kilolarca et almışlar kocasıyla 2si pişirmişler doymuşlar kalmış etler kalanıda mangalda bırakalım demişler yansın öle kömür olmuş etler e yuh dedim insan poşete koydurur kediye köpeğe bari verir sevap alır çok merak ediyorum bu insanların sonu nereye gidiyor eskiden aç insan bulamazlarmış çünki birbirine yardım eden çokmuş şimdi tok bulmak zor ev araba kültür farkı yazık yanii dini imanın varmı diyen yok evin araban varmı diyorlar
kızlar buraya yeni üye oldum ama daha öncede hep takip okuyodum ben de derdimi dökmeye karar verdim çünkü burda herkesin birbirine çok yardımcı olduğunu gördüm bana da akıl verin ne olur
şimdi benim derdim şu. benim birlikte olduğum biri var. ama ailem pek istemiyor. ben kendim türkiyede çok ii sayılan çok saygı gören bi mesleğe sahibim daha dorusu şu anda öğrenciyim mezun olmaz üzeriyim çok ii bi okulda çok iyi bi bölümde okuyorum erkek arkadaşım ise bana nazaran biraz düşük bi meslekte gerek eğitim açısından gerek kazanç açısından. ben öğrenciyim şu anda ama bitirince ondan çok daha fazla kazanacam. yani nerden biliyosun filan diyebilirsiniz ama inanın öyle. aldığımız eğitim farklı derken ben fen lisesi mezunuyum mesela o meslek lisesi. aynı şekilde üniversitede aldığımız eğitim de çok farklı.aileme birlikte olduğumuzu söylediğimde istemediler kesinlikle olmaz bi geleceğiniz olmaz dediler bunun üzerine biz de bi geleceğimiz olmadığına birbirimize daha fazla bağlanmadan ayrılımamız gerektiğine karar verdik ve ayrıldık. ama bi kaç ay sonra yine görüşmeye başladık ve şu an görüşüyoruz. o çalışıyor ve ayrı şehirlerdeyiz ama yakın çok uzak değil. şimdi sorum şu. eskide erkek arkadaşım ailen beni kabul ersin die elimden gelen her şeyi yaparm derdi işimde kariyer yaparım ev alırım araba alırım maddi durumumu üzeltirim filan diyodu. ama ailem buna rağmen kabul etmemişti. dedğim gibi aldımız eğitim farklı.ailem kendi meslek grubumdan biri olsun istiyodu. ama ben inanıyorum ki erkek arkadaşım dediklerini yaparsa yani kariyer kaparsa biraz araba alırsa ev alırsa ben de biraz zorlarsam ailem istemeyerek de olsa beni üzmemek için kabu eder. ama ben erkek arkadışma ne zaman araba alıyosun dedim geçenlerde hatta şakayla karışık artık arabası olmayana kız vermiyolar dedim o da beni seven böyle sevsin almıycam araba filan dedi. oysa bana araba için birikimi olduğunu en kısa zamanda alacağını söylemişti. benim kafamı karıştıran bu şimdiden böyle yapan ilerde daha kötüsünü yapmaz mı mesela ben ailemi zorla ikna etsem bu defa araba da almıycam ev de almıycam düğün de istediğin gibi olmayacak basit bi düğün yaparız beni seviyosan bunları kabul edersin der mi. bi de benim arkadaşlarımın bi çoğunun sevgilisinin arabası var inanın ben beninkinin yok demeye utanıyorum çünkü yaş olarak benden büyük ve yıllardır çalışıyor. nasıl olmaz filan diyolar. ailemin karşısına bu şekilde çıkaramam onu. bi şeyler yapsın istiyorum ama yapmıyor. sizce ben bu durumda ne yapmalıyım sizce bizim birlikteliğimize devam etmemiz doğru mu ilerde ne gibi sorular yaşarım ne olur yardım edin kimseyle paylaşamıyorum
bunların hepsi ailede başlıyorr amaa anne baba neki çocuklar ne olsun..çok sinirleniyrum böyle insanlaraa acıyorumdaa allah ıslah etsinn..veren allah almasınıda bilirr..din farkı desee yaşadığı şehir farkı dese aile yapıları dese neyse üzerine düşünülürr amaa arabası yokmşş meslek lisesi mezunuymuşş..gidecek zengin biriyle evlencek sırf arabası evi var diyee sonraa hergün dayak yiyecek insan yerine konmayacakk aldatılacakk ozaman der ben nerde yanlş yaptım diye..şimdiden söyleyimm çok iyi okullardaa okumak senin yanlşınn nasıl okuduğu ortada..at gözlüklerylee dünyadan bihaber..böylee olan okadar çok insan varkii o yüzden aç yatan insanlar var..bunlarr sokak çocuklarından önce sokak köpeklerini düşünen o concon tiplerden..nasıl sinirlendim yaa..ben o adamın yerinde olsam sizin için kılımı bile kıprdatmam..sizin gibi insanlarr ne sevebilir nede aşık olablir..birbirinizin arabası hakkında yorum yapın arkadaşlarnzlaa oturup sizler evlenmeyin çocuk yetiştrmeyinn..acırım gelecek nesillere..
kızlaaar size utanç verici birşey söyliyim nişanlımın arabası yok henüz ve 29 yasında
bu yasına kadar sadece ev sahibi olabilmiş..işinde kariyer yapmış..düğünden sonra alacağını söyluyor..
ben şimdi nasıl arkadaşlarıma söylım yaa çok utanıyorum nişanlımın nasıl arabası olmaz
kızlaaar size utanç verici birşey söyliyim nişanlımın arabası yok henüz ve 29 yasında
bu yasına kadar sadece ev sahibi olabilmiş..işinde kariyer yapmış..düğünden sonra alacağını söyluyor..
ben şimdi nasıl arkadaşlarıma söylım yaa çok utanıyorum nişanlımın nasıl arabası olmaz
anladiğim kadariyla sen egitime onem veren birisin. ayni degilseniz zaten bu hep senin karsina cikacak. ask gercekten gecici. daha baska degerlere onem vermelisin. anne babani dinle ama son karari yine kendin ver.
kızlar buraya yeni üye oldum ama daha öncede hep takip okuyodum ben de derdimi dökmeye karar verdim çünkü burda herkesin birbirine çok yardımcı olduğunu gördüm bana da akıl verin ne olur
şimdi benim derdim şu. benim birlikte olduğum biri var. ama ailem pek istemiyor. ben kendim türkiyede çok ii sayılan çok saygı gören bi mesleğe sahibim daha dorusu şu anda öğrenciyim mezun olmaz üzeriyim çok ii bi okulda çok iyi bi bölümde okuyorum erkek arkadaşım ise bana nazaran biraz düşük bi meslekte gerek eğitim açısından gerek kazanç açısından. ben öğrenciyim şu anda ama bitirince ondan çok daha fazla kazanacam. yani nerden biliyosun filan diyebilirsiniz ama inanın öyle. aldığımız eğitim farklı derken ben fen lisesi mezunuyum mesela o meslek lisesi. aynı şekilde üniversitede aldığımız eğitim de çok farklı.aileme birlikte olduğumuzu söylediğimde istemediler kesinlikle olmaz bi geleceğiniz olmaz dediler bunun üzerine biz de bi geleceğimiz olmadığına birbirimize daha fazla bağlanmadan ayrılımamız gerektiğine karar verdik ve ayrıldık. ama bi kaç ay sonra yine görüşmeye başladık ve şu an görüşüyoruz. o çalışıyor ve ayrı şehirlerdeyiz ama yakın çok uzak değil. şimdi sorum şu. eskide erkek arkadaşım ailen beni kabul ersin die elimden gelen her şeyi yaparm derdi işimde kariyer yaparım ev alırım araba alırım maddi durumumu üzeltirim filan diyodu. ama ailem buna rağmen kabul etmemişti. dedğim gibi aldımız eğitim farklı.ailem kendi meslek grubumdan biri olsun istiyodu. ama ben inanıyorum ki erkek arkadaşım dediklerini yaparsa yani kariyer kaparsa biraz araba alırsa ev alırsa ben de biraz zorlarsam ailem istemeyerek de olsa beni üzmemek için kabu eder. ama ben erkek arkadışma ne zaman araba alıyosun dedim geçenlerde hatta şakayla karışık artık arabası olmayana kız vermiyolar dedim o da beni seven böyle sevsin almıycam araba filan dedi. oysa bana araba için birikimi olduğunu en kısa zamanda alacağını söylemişti. benim kafamı karıştıran bu şimdiden böyle yapan ilerde daha kötüsünü yapmaz mı mesela ben ailemi zorla ikna etsem bu defa araba da almıycam ev de almıycam düğün de istediğin gibi olmayacak basit bi düğün yaparız beni seviyosan bunları kabul edersin der mi. bi de benim arkadaşlarımın bi çoğunun sevgilisinin arabası var inanın ben beninkinin yok demeye utanıyorum çünkü yaş olarak benden büyük ve yıllardır çalışıyor. nasıl olmaz filan diyolar. ailemin karşısına bu şekilde çıkaramam onu. bi şeyler yapsın istiyorum ama yapmıyor. sizce ben bu durumda ne yapmalıyım sizce bizim birlikteliğimize devam etmemiz doğru mu ilerde ne gibi sorular yaşarım ne olur yardım edin kimseyle paylaşamıyorum
Siz sevgilinizin arabası olmadığını söylemeye utanıyorsanız bence sevgilinizi zaten sevmiyorsunuz. Kültür farkı, eğitim farkı deseniz anlarım ama sürekli "arabası yok, ya ev almazsa" demişsiniz. Ailenizin de mesleki olarak size uygun görmediği birini sırf arabası ve evi var diye size uygun görecek olması da ilginç.
ya aslında meslemiğimi söylemek istemiyodum ne bilim bu yazılar okunur birileri tarafından filan diye ama söyleyeyim bari battı balık yan gider ben doktorum o da meslek lisesi mezunu 4 yıllık bi yer okumuş üni de okutman
sana bi örnek veriyim. benim kuzenimde lise mezunuydu. kız arkadaşıda üni mezunuydu. kızın ailesi çok karşı çıktı dengin değil diye. sonra kızın ailesi kabul etti.. nasıl mı? amcam oğluna ev, araba aldı ve bankada bi iş buldu. kendisi de bankada müdürdü zaten. kızın ailesi koşa koşa verdiler kızlarını bu sefer.. ama senin olayına gelince erkek ark'nın ailesinin durum iyi değilse çok zor yani... ailen haklı bence... iyi düşün derim.
doktorlarda bu tavır genel bi tavır, aday memur eğitimi için bi hastaneye gidiyoruz ordaki asistan doktorlarda geliyolar eğitime, derste konu dönüp dolaşıp biz az kazanıyoruz olayına geliyo sinir oluyorum, yok yıllarca okuduk şunu yaptık bunu yaptık yapmasaydın kardeşim başka meslek seçeydin, Türkiyede eşit olarak dağıtılan tek bir şey varsa oda haksızlık. ben sağlık idaresi mezunuyum hastanelerde benim yapmam gereken işide hekimler yapıyo, yaa benim işim hasta bakmak ne anlarım hastane yönetiminden demiyolar çünkü ekstra döner sermaye tatlı geliyo, bu da bana haksızlık ama varsa yoksa kendileri, neden? çünkü yıllarca okudular biz ağzımızı açtık sanki
bunların hepsi ailede başlıyorr amaa anne baba neki çocuklar ne olsun..çok sinirleniyrum böyle insanlaraa acıyorumdaa allah ıslah etsinn..veren allah almasınıda bilirr..din farkı desee yaşadığı şehir farkı dese aile yapıları dese neyse üzerine düşünülürr amaa arabası yokmşş meslek lisesi mezunuymuşş..gidecek zengin biriyle evlencek sırf arabası evi var diyee sonraa hergün dayak yiyecek insan yerine konmayacakk aldatılacakk ozaman der ben nerde yanlş yaptım diye..şimdiden söyleyimm çok iyi okullardaa okumak senin yanlşınn nasıl okuduğu ortada..at gözlüklerylee dünyadan bihaber..böylee olan okadar çok insan varkii o yüzden aç yatan insanlar var..bunlarr sokak çocuklarından önce sokak köpeklerini düşünen o concon tiplerden..nasıl sinirlendim yaa..ben o adamın yerinde olsam sizin için kılımı bile kıprdatmam..sizin gibi insanlarr ne sevebilir nede aşık olablir..birbirinizin arabası hakkında yorum yapın arkadaşlarnzlaa oturup sizler evlenmeyin çocuk yetiştrmeyinn..acırım gelecek nesillere..
canım bak ben eğer araba almayacak güçte olmadığını bilsem böyle bi şey demezdim bana gücü olduğunu alacağını söylüyor ama almıyor ben buna kızıyorum eğer parası yoksa o zaman söylemesin gücüm var alacam diye yalan mı söyledi yoksa başka bi şey mi var ki bana bi kere kadın dediğin maaş kartını kocasına vermeli demişti bu benim kafamı karıştırmıştı ben mesela bitirip gerek kredi öekerek gerekse ailemin desteğiyle araba alırsam o almazsa benim arabamın üzerine mi konacak diye aklımdan geçmedi değil açıkçası bunlar kafamı karıştırıyor
E siz onun aldığı arabaya konmuş olmuyorsunuz da o sizin aldığınız arabaya konmuş mu oluyor? Karı koca arasında "konmak" diye birşey zaten yoktur. Sevgiliniz sizin bu bakış açınızı farkettiği için vazgeçmiş olabilir. Yoksa sevgiliniz kendi istese kredi çeker, yine alır bir araba, sabit geliri var nasıl olsa. Ama "araban yoksa sevmem seni" diyen bir kız için ben olsam ben de sıkıntıya girmem ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?