• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akıl almaya çok çok ihtiyacım var ne olur yardım edin kızlar...

çocuk senin yüksek beklentilerin yüzünden mesafeyi koymuş zaten..:34:
madem denk olmadığınızı düşünüyor ailen..yakında seni de etkileyecekler..
ayrılmanız en uygunu..

ayrıca bu devirde insanın bi arabası dahi olmasın, çok ayıp.:35:.kınanacak bi durum..:33:
insan arkadaşlarına söyleyemez bile, :55:benim sevgilimin arabası yok diyeee:27:

:55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55:

konuyu okudum.sen onaylanmak istiyorsun ama pek onaylayan yok.her erkek araba almak ister.almicam dediyse bence var bi sebebi.yada bıktı.hımmm alacağı arabadan utanmışta olabilir.bence aşka değer ver.diyelimki statüsü sana denk birini buldun.ama bilki oda sana aşık olduğu için değil statün için evlenecek.artık çocuklarınızıda sevgiyle değil statüyle büyütürsünüz.

İnanın sadece ev ve arabayla olmuyor bu işler. Yaşınız kaç bilmiyorum ama çevremde 24-25 yaşında üniden yeni mezun kızlar genelde en az 30-35 hatta 40 yaşındaki erkeklerle evlendiler. Sırf adamların geliri iyi ,işlerini yoluna koymuşlar evleri, arabaları var diye evlendiler ama hiçbirinin gözlerinde o ilk evilik dönemlerinin parıltısını göremedim.

Son düzenleme:
bence sizin sevgilinize karsi olan sevginiz tam degil yani cok sevmiyorsunuz,
baksanizda egitim farki arabasi yok diye ayrilmayi bile dusunuyorsunuz galiba,
sevmek birazda fedakarlik gerektirir,
ne demisler iki gönül bir olduktan sonra samanlik seyran olur,
siz aklinizdan bu celiskileri atmadikca iliskiniz bir yere varamaz
zaten hem egitim hem maddi acidan adami kendinize denk gormuyorsaniz
herkez kendi yoluna baksin adamcagizida oyalamayin :34:

çocuk senin yüksek beklentilerin yüzünden mesafeyi koymuş zaten..:34:
madem denk olmadığınızı düşünüyor ailen..yakında seni de etkileyecekler..
ayrılmanız en uygunu..

ayrıca bu devirde insanın bi arabası dahi olmasın, çok ayıp.:35:.kınanacak bi durum..:33:
insan arkadaşlarına söyleyemez bile, :55:benim sevgilimin arabası yok diyeee:27:

:55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55:

ALLAHTAN cocugun sadece arabasi yok birde ehliyeti olmasa kesin ayrilma sebebi:27:

anladiğim kadariyla sen egitime onem veren birisin. ayni degilseniz zaten bu hep senin karsina cikacak. ask gercekten gecici. daha baska degerlere onem vermelisin. anne babani dinle ama son karari yine kendin ver.

Kendi standartların yüksekse karşı taraftan bunları beklemen çok doğal ama arabası yok dye o kişiyi kınamak utanmak ayıbında ötesi benm nezdimde. Heleki sevdiğini söylediğin insana karşı. Eğer o kişiyi gerçekten sevyrsan biz seninle herşeyi başarırız zamanla evimizide alırız arabamızıda diyip sevgiline destek çıkıcağın halde bunu yapman o çocuğun senden soğumasına sebep olur ki almıyorum araba falan demesiylede bunu belli etmiş. Bi erkeği maddi konuda aşağı görmek bi erkek için en sindirilemez şeydir. Bence sen en iyisi kendine ve ailene yakışıcak birini bul o çocuğuda boşu boşuna rencide etme.

Kendi standartların yüksekse karşı taraftan bunları beklemen çok doğal ama arabası yok dye o kişiyi kınamak utanmak ayıbında ötesi benm nezdimde. Heleki sevdiğini söylediğin insana karşı. Eğer o kişiyi gerçekten sevyrsan biz seninle herşeyi başarırız zamanla evimizide alırız arabamızıda diyip sevgiline destek çıkıcağın halde bunu yapman o çocuğun senden soğumasına sebep olur ki almıyorum araba falan demesiylede bunu belli etmiş. Bi erkeği maddi konuda aşağı görmek bi erkek için en sindirilemez şeydir. Bence sen en iyisi kendine ve ailene yakışıcak birini bul o çocuğuda boşu boşuna rencide etme.

kesinlikle katiliyorum ... ve benim esiminde ne arabasi ne evi vardi evlendikten sonra hepsi oldu ... ama ben kesinlikle esimden daha cok egitimli oldugumu dile getirmedim ve onu hep destekledim ...

kesinlikle katiliyorum ... ve benim esiminde ne arabasi ne evi vardi evlendikten sonra hepsi oldu ... ama ben kesinlikle esimden daha cok egitimli oldugumu dile getirmedim ve onu hep destekledim ...

Olması gerekende o zaten cnm kusura bakmasın ama arkadaş şaşalı dünyasına pek kapılmış bence.

Bence siz sadece maddiyata önem veren, çooooooooooook iyi eğitim aldığını söyleyen bir cahilsiniz neden mi?

1-Sürekli cümlelerde yazım hatası var.
2-Maddiyatı önemsemediğin yazıyor ama sevgilinin arabası yok diye utanıyorsun.
3-Okumak cehaleti alır ama eşeklik baki kalır...(Sen kendini geliştirememişsin unutma kimse kimseden üstün değildir...)
4-Ben size nasihat veremem tabii sizin eğitiminiz çokkkkkk iyi madem öyle kendin düşün insanları üstündeki elbiselerle değil insan olduğu için sev....:41:

tamdaa düşündüklerim bunlardı tercüman oldunuz...

kızlar buraya yeni üye oldum ama daha öncede hep takip okuyodum ben de derdimi dökmeye karar verdim çünkü burda herkesin birbirine çok yardımcı olduğunu gördüm bana da akıl verin ne olur

şimdi benim derdim şu. benim birlikte olduğum biri var. ama ailem pek istemiyor. ben kendim türkiyede çok ii sayılan çok saygı gören bi mesleğe sahibim daha dorusu şu anda öğrenciyim mezun olmaz üzeriyim çok ii bi okulda çok iyi bi bölümde okuyorum erkek arkadaşım ise bana nazaran biraz düşük bi meslekte gerek eğitim açısından gerek kazanç açısından. ben öğrenciyim şu anda ama bitirince ondan çok daha fazla kazanacam. yani nerden biliyosun filan diyebilirsiniz ama inanın öyle. aldığımız eğitim farklı derken ben fen lisesi mezunuyum mesela o meslek lisesi. aynı şekilde üniversitede aldığımız eğitim de çok farklı.aileme birlikte olduğumuzu söylediğimde istemediler kesinlikle olmaz bi geleceğiniz olmaz dediler bunun üzerine biz de bi geleceğimiz olmadığına birbirimize daha fazla bağlanmadan ayrılımamız gerektiğine karar verdik ve ayrıldık. ama bi kaç ay sonra yine görüşmeye başladık ve şu an görüşüyoruz. o çalışıyor ve ayrı şehirlerdeyiz ama yakın çok uzak değil. şimdi sorum şu. eskide erkek arkadaşım ailen beni kabul ersin die elimden gelen her şeyi yaparm derdi işimde kariyer yaparım ev alırım araba alırım maddi durumumu üzeltirim filan diyodu. ama ailem buna rağmen kabul etmemişti. dedğim gibi aldımız eğitim farklı.ailem kendi meslek grubumdan biri olsun istiyodu. ama ben inanıyorum ki erkek arkadaşım dediklerini yaparsa yani kariyer kaparsa biraz araba alırsa ev alırsa ben de biraz zorlarsam ailem istemeyerek de olsa beni üzmemek için kabu eder. ama ben erkek arkadışma ne zaman araba alıyosun dedim geçenlerde hatta şakayla karışık artık arabası olmayana kız vermiyolar dedim o da beni seven böyle sevsin almıycam araba filan dedi. oysa bana araba için birikimi olduğunu en kısa zamanda alacağını söylemişti. benim kafamı karıştıran bu şimdiden böyle yapan ilerde daha kötüsünü yapmaz mı mesela ben ailemi zorla ikna etsem bu defa araba da almıycam ev de almıycam düğün de istediğin gibi olmayacak basit bi düğün yaparız beni seviyosan bunları kabul edersin der mi. bi de benim arkadaşlarımın bi çoğunun sevgilisinin arabası var inanın ben beninkinin yok demeye utanıyorum çünkü yaş olarak benden büyük ve yıllardır çalışıyor. nasıl olmaz filan diyolar. ailemin karşısına bu şekilde çıkaramam onu. bi şeyler yapsın istiyorum ama yapmıyor. sizce ben bu durumda ne yapmalıyım sizce bizim birlikteliğimize devam etmemiz doğru mu ilerde ne gibi sorular yaşarım ne olur yardım edin kimseyle paylaşamıyorum
yazını hayretler içerisinde okudum kendimi izdivaç programında sandım siz aşkmı mantık evliliğimi yapmayı düşünüyosunuz onu anlayamadım hem aşk hem para zor bulursun tamam hiç bi anne baba kızının kötü durumda olmasını istemez ii yerlerde olmasını ister sıkıntı çeksin istemez ama nedir ailenizdeki bu tepeden bakma insanlara evi oldu arabası var yazlığı willası essek yükü parası var akşam eve geliyor seni her gece dövüyor aldatıyor her gece bi karıyla istermiydiniz. wala arkadaşım bence eş seçerken bir bayan bakacak namusuna düşkünmü aldatma huyu varmı ailesinin ona buna muhtaç ediyormu yalanı dolanı varmı bence bunlar olmalı diğer dediklerin olsa mutluluğu bulucanmı utanıyormuşsun arabası yok die bence o çocuk senle evlenirse hata eder ne demişler kendinden yukardakilere bakma üzülürsün hep kendinden aşağıya bakki mutlu olmak için sebebin olsun sen en iyisi mantık evliliği yap sizin için daha doğru arabası evi olmayan ne düzgün insanlar var eşini aldatmayan kimseye muhtac etmeyen sizi anlayamadım dielim araba ev aldı ya sonra senin istediklerini yapamassa dielim arkadaşların her sene koltuk yeniliyolar sen ben yeniliyemiyorum die eşindenmi utancan dünyanın malı dünyada kalır kimse giderken bişi götüremiyor içinde ALLAH korkusu varmı sen ona bak

hani son zamanlarda moda olan evlendirme programlarında talibini arayan insanlar diyor ya daha 20sinde "evi olsun arabası olsun". hadi onlar cahil, sen çok iyi liselerde okumuş, çok iyi bir üniversitenin çok iyi bir bölümünü okuyan sen, onlardan bir gram farkın yok.
sevgiline de yazık. umarım bir an önce biter de bu ilişki o da rahat eder maddi ve manevi. ayrıca erkek arkadasını tebrik etmek lazım meslek lisesinden okutmanlığa kadar yükselmiş. ondaki bu azim olduğu sürece seni bile geçer.
benim babam 50 yaşında hala arabası yok. yazık anama :9::9::9:

sanaa hemm güldümm hem kızdım hemde acıdım.. çok iyii okullardaa okumuşsun amaa halaa cahilsinn ne yazıkk..okumaklaa adam olunmuyorun bi örneği dahaa...banaa kızmaa arabam yoktaa ondan hırçınım biraz:27::27:bidee ehliyetimde yokk ben intihar etmeye gidiyorumm:52::52:

ben ev araba için evlenmiyorum ki zatan sanki bana mı alacak evi arabayı onun olacak yine ben sadece ailemi karşısına çıkardığımda olumlu bi şeyleri olsun istiyorum çünkü eğitim açısından ve kazanç açısından zaten çok fark var

benim eşim lise 2 terkdi bende öle ama eşim hayatı boyunca hiç çalışmamış yan gelip yatmış ben çalışıyordum ha bu arada hiç önemi yok okumuş okumamış kendimi çok ii geliştirdim ben .lise 2 terkim bazı ünv.liler işsiz gezerken ben işim gücüm vardı eşimi sevdim eşim bana yaparım dedi.işsizdi evlendiğimde memleketini bıraktı ist. geldi işe girdi şimdi 12 saat çalışıyor beni kimseye muhtaç etmiyor dayagı falan yok 2 yıllık evliyiz gözümde damla yaş görse içi parçalanır dışarı hayatı yok evden işe işten eve haa bu arada alkol falanda alırdı söz vermişti evlenince bırakçam die elenmeden 15 gün önce bıraktı namazında niyazında anlıycağın fedakarlık yapıyormu ona bak sen çock yaparım demiş siz üstelemişsiniz bide arabası olmayana kız vermiyolar demişn resmen yaralıyosun sözlerinle onu
benm ailemde istemedi ama ben aslan gibi çıktım çıkardım karşılarına çünki hayat bnm baktın yapamıyo bişeyler göze alamıyo anlarsın zaten ama belli eder kendini fedakarlık yapacak kişi hee bu arada eşim beni çalıştırmıyo ben bakarım sana sen otur dior gerçek seven böledir üzmez kıyamaz fedakarlık yapar

hani son zamanlarda moda olan evlendirme programlarında talibini arayan insanlar diyor ya daha 20sinde "evi olsun arabası olsun". hadi onlar cahil, sen çok iyi liselerde okumuş, çok iyi bir üniversitenin çok iyi bir bölümünü okuyan sen, onlardan bir gram farkın yok.
sevgiline de yazık. umarım bir an önce biter de bu ilişki o da rahat eder maddi ve manevi. ayrıca erkek arkadasını tebrik etmek lazım meslek lisesinden okutmanlığa kadar yükselmiş. ondaki bu azim olduğu sürece seni bile geçer.
benim babam 50 yaşında hala arabası yok. yazık anama :9::9::9:

:53::53::53::53::53:
ne kötüüüüü..arabası yok demeeeek..annen utanıyordun şimdi konu komşudan..:9::9:
:55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55:

benim babamda 64 yaşında... it gibi çalıştı hemde.:42:.
fakat adam gibi adamlığı,onuru,sadece başını soktuğu bi evi var..

anneme söyliyim de bi güzel terketsin babamı:24:

Son düzenleme:
önemli olan huyu suyu çalışkanmı sorumlumu ondan iyi bir eş yada koca olurmu az kazansada para esirgermi yoksa eşine bonkörmü olur?
Zengin çok iyi bir yerde okuyan bi adam bulup sana yapmadığı kalmassa ailen mutlumu olur??
Evlilikk programı gibi öyle olsun böyle olsunla evlenilmez. Ayrıca allaşkına yeni evlenicek olan yaştaki adamların nasıl arabası evi olsun kızılaymı dağıtıyo herşey zamanla olur. Babasının parasıyla bu benim şuyum buyum var mı desin kusura bakma ama o çocuğun yerinde olsam seni istemezdim ailen çok yanlış yapıyo sende onların tarafındasın çocuğa ne zmn araba alcan falan diosun şakayla karışıkta olsa ayıp yani erkekler para konularında gururludur yanii. ben böyle konuşuyorunm çünkü ailemde bu tip olaylar oldu biliorum...

:53::53::53::53::53:
ne kötüüüüü..arabası yok demeeeek..annen utanıyordun şimdi konu komşudan..:9::9:
:55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55::55:

benim babamda 64 yaşında... it gibi çalıştı hemde.:42:.
fakat adam gibi adamlığı,onuru,sadece başını soktuğu bi evi var..

anneme söyliyim de bi güzel terketsin babamı:24:

benim babamın malı mülkü saymakla bitmezz bunlar söylenilmezz amaa konu sahibinde suç yok annesi babası yetiştirememişş insanlara insan olduğu için değer vermesi gerektiğini okuduğu iyi okullardada öğretememişlerr..eşşeğe altın semer vursandaa....eşşeklerdende özür diliyorum bu aradaa

Back