akıl almaya çok çok ihtiyacım var ne olur yardım edin kızlar...

canım tamam ayak işleri yapıyoruz son sınıfken ama altını temizlemek kadar da değil:))) sadece kan almak laba götüemek filan gibi

meslek lisesi mezunu olupta okutman olabilmiş bu adam tembel falan değil önüde açık sadece gurur yapmış, sen ona ben her şekilde seninle varım desen o adam aya bile çıkar

Sizi asla kırmak istemem ama bence erkek arkadaşınızı sizden aşağı görüyorsunuz aynı okulu bitirmişte olsaydınız ailesinin maddi durumu sizden düşük olduğu için yine problem ederdiniz gibime geldi biraz kendinize objektif bakmaya çalışın kendinize yapılmış hiçbir eleştiriyi kabul etmemeniz acaba öyle mi diye düşünmemiş olmanız bana ilginç geldi akıl istiyorsunuz ama hiç birini kabul etmiyorsunuz.
Çok yakın çevremde kendisi öğretmen eşi tezgahtar olan bir tanıdığım var 10 yıldan fazla sevgiliydiler 3 yıldan fazla evliller kızın ailesinin karşı çıkmasına rağmen evlendiler ve Allah bozmasın çok mutlular hatta bebekleri bile var.
Bence siz erkek arkadaşınızın evini arabasını maddi durumu değil ona olan sevginizi,bağınızı,onun size verdiği mutluluğu ve huzuru düşünün
eğer çok iyi bir mesleğe sahip biri ile evlenirseniz ileride hastalabilir çalışamaz duruma gelebilir eğer çok zengin biriyle evlenirseniz bir gün işleri batabilir ve iflas edebilir ama eğer sevdiğiniz,biri ömür beraber yaşamak istediğiniz,çocuklarınızın ondan olmasını istediğinizi biri ile evlenirseniz belki arabanız,eviniz,son model eşyalarınız olmaz ama huzurlu ve aşk dolu bir yuvanız olur.
Onu gerçekten seviyorsanız tefarruatları çokta düşünmezsiniz ev,araba bunlar ikinizinde çalışarak alabileceği şeyler.Madem ki okuduğunuz bölüm iyi ve ileride alacağınız maaşınız iyi olacak bu bahsettiklerinizi evlendikten sonra beraber edinmeyi düşünmez miydiniz?

canım biliyorum tabiki de yeni yasaları zaten bitirince ondan çok fazla kazanmıycam ama uzaman doktor olunca filan daha fazla kaznırım tabi olabilirsem :))) tus filan var ama siz de biliyosunuzdur bizim toplumuzda doktor hep doktorla evlenir benim ailemde de bu düşünce ver doktor olmayacaksa da çok ii mesleği olna biri olsun diyolar

Çooookkkkkkkkk eğitimli pergelin bence sen bu başlığı değiştir... Para almaya çok çok ihtiyacım var ne olur yardım edin kızlar... Yaz. (Tek nasihatım bu olur ancak sana)

bravo... aynen katılıyorum

doktor doktorla evlenirse haftanın 3 günü görüşemezler heralde :)
onunda seninde yükselme şansınız var Türkiyedeki öğretim ortalamasının ilkokul 3 olduğunu düşünürsek ülkenin aydın insanlarısınız ilerde güzel güzel yavrular bekler bu millet doktor hanım :) şimdiden bu kadar ince hesaplara girme hayat ne getirir ne götürür bilinmez can dediklerin sırtından vurur bi halt olmaz dediklerinden dost olur, dramatik bi yorum oldu ama affedin artık :) yani demem o ki belki ailen ilerde bayılcak bu çocuğa biraz daha sok ailenin içine iki çift laf etsinler bi tavla oynasın babanla ne biliyim karşı taraf bi insan bi baksınlar bakalım elektrik alabilceklermi :)

sevgilinizin arabası yok diye utanıyorsanız bence hisleriniz hakkında birkaç kez düşünün.. herkes aynı şartlarda aynı koşullarda yaşamını sürdüremiyo malesef.. o da eminim sizinle aynı durumda olmak isterdi ama hayat hepimize farklı yollar çiziyor ne yazıkki.. belki araba almıcam demesinin sebebi sizin ondan böyle bi beklentiniz olduğunu hissetmiş olmasıdır.. onu incitmiş olabilirsiniz..

Son düzenleme:
Sevgilin bir an evvel senden kurtulmalı yazık çocuğa
çevrendeki arkadaşlarına şaşırdım yani arabası yok diye küçümsemelerr
eee onlarınki baba parası yiyorlardır yoksa genç yaşta araba alacaklarr pehhh

Cnm burada sadece maddiyattan bahsetmişsin sana karşı verdiği değer nasıl anlaşabiliyormusunuz

tamamen katılıyorum

beğen butonu neden yokkk yaaa

Ne arabalar görüm için de insan yok
ne insanlar gördüm altında araba yok :)

hayatta utandığım şey ne doğduğum yer
ne sahip olduğum ailenin geliri
ne çevremde ki insanların statüsü oldu

sadece kendime yakıştıramadığım şeylerden utanırım
hor görürsem utanırım,kibirlenirsem utanırım
yalan söylersem utanırım

Allah utandırmasın ne diyim :)

böyle düşünüyorsan o kişiyle bir hayat kuramazsın ve kurma da...hem sana; hem karşındaki insana yazık olur.
sevgi adına bir şey göremedim ben... sevgi olsaydı o insanla her şekilde gurur duyardın ve araba gibi maddi bir konu için asla utanmazdın.
ev araba maddiyat utanma gibi şeyler, şimdiden ilişkinin temel sorunları olmuşsa bence hiç devam etme.empati yap istersen; karşında ki insan parasal konularda, eğitim durumunda sorunlar çıkarsa senin de gururun incinir.yani sen de beni seven bu halimle sevsin dersin...bence gayet doğal bir tepki vermiş.

Son düzenleme:
canım sana tek bişey diyebilirim.onu olduğu gibi kabul etmelisin eğer evlenmeyi düşünüyorsan.senin ve ailenin gözüne batan bişeyler varsa değiştirmesini beklememelisin,doğru da değil zaten.yani bugün belki tamam araba aldı veya ev aldı ama ileride yine çıkacak problem o da hep maddi anlamla kendini ispatlamak zorunda olduğunu hissedecek... onun için de zor.arkadaşların da dediği gibi onu olduğu gibi kabul edemiyorsan bu işin sonu yok bence de canım.

sen mi araba ev talep ediyosun ailen mi?
aileni sebep göstererek acaba bilinç altı acaba erkek arkadaşını maddi açıdan yetersiz gören sen olmayasın?
bunu iyi düşün.

yazık değil mi erkek arkadaşını böyle maddi dayatımlar yapıyorsun?
alacak gücü var mı yok mu?
arabası yok diye çevremden utanıyorum demek ne demek arkadaşım?
bu sözlerinle bile onu hor gördüğünün farkında mısın:?

bence ona dayatımlar yapma
onun açısından bak bakalım yaptığın karşısında ne hissediyordur....

noktayı koymuşsun.imzamı atıyorum

Son düzenleme:
Ne kadar çok önem veriyorsunuz çevrenize, başkalarının dediklerine. Siz çok şak şakçı bir insansınız, fen lisesinde okuya okuya alışmışsınız çevrenizden aferim almaya; şimdi sevginizi sahiplenemiyosunuz bile. Çok gördüm sizin gibi insanları fen lisesi mezunu olduğumdan. Sizden daha kötülerini de gördüm. Pişmanım zaten öyle tür bir lisede okuduğum için; hep paraya önem veren insanlar,adamı kıyafetine göre değerlendiren ve kendi egosundan başka hiçbir şeyi önemsemeyenler. Okutman birini daha öğrenciyken küçümsüyorsunuz. Sadece gülüyorum size. Tıp istiyodum ; elit tabaka bu şekilde düşünen insanlardan oluşuyorsa iki kere düşünürüm. Şu cümleye takıldım- arabası yok ailemin karşısına çıkaramıyorum. Bu cümleye artık yorum bile yapmıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…