- Konu Sahibi dogapoyraz
-
tubadefekti canım dün gece çok hafif kahverengi akıntım geldi o kadar çok korktum ki anlatamam..sağolsun tolga beyin söyediği ilaçları alıp hemen kullandım şuanda bir sıkıntım yok.Tolga bey sıkıntı olacak birşey değil ilk 4 ayda olabilir hatta 9 ay yaşayanlar var dedi ağrım falan da yoktu çünkü sadece çok hafıf açık kahverengi akıntı oldu.düşük yapıyorum sandım ömrümden ömür gitti resmen..sen hiç yaşandın mı böyle birşey yada çevrenden duydun mu?
tuba defekti canım çok sevindim ikizlerin olacağına sağlıkla mutlulukla alırsın inş kucağına ...
canım benim hiç korkma benim tam 6 ay sürdü kanamam birde öyle kahverengi falan değil bildiğin kan doğuma kadar hep yattım , inş birieşy olmaz allah korur bebişini bol bol dinlen ilaçlarını düzenli kullan doğal beslenmeye çalış ...sağlıkla alırsınız inş bebişlerinizi kucağınıza
bu arada birşey sormak istiyorum tolga beyle beraber herkes mi medicanaya geçti banu hanım,nilüfer,embriyolog,marina...
Kizlar hepinizden Allah razi olsun..icim ferahladi..bebegimi kaybediyorum sandim ve o kadar korktum ki sagolsun marina ve tolga bey gecenin o vakti ilgilenip beni sakinlestirdiler..bubenim ilk hamileligim oldugu icin tecrubesizim Allahtan sizler varsiniz..cok sagolun..hepiniz..
seni çok ii anlıyorum ilk 6 ayım hep böyle geçti kaçkez ağlayarak aradım tolga beyi kaç kez gecen,n bi vakti hastaneye gittim kaçkez ağlayarak uyandım kaç sabah annemin korku dolu bakışlarıyla karşılaştım acaba kanamasımı var bugün neresi ağrıyor bakışları...çok şüküğr atlattık mucize bebek bizim için oğlum ...inş sende sağlıkla alırsın kucağına inancını yitirme onunla konuşseni duyacaktır dualarım seninle...
canımçok teşekkür ederimşükürler olsunkavuştuk mucizemize sadece tolga beylegörüşmelere ara vermek üzdü abimiz olmutu:) ya söylüyoruz anlayan yoközellikle k.validem.elini yüzünü illa pecek.ellerini açtım cidden faydası oldu :) sen nasılsın kızmız nasıl ? bide şey sorcam spora ne zaman başlayabilirm canmgöbeğimkalmadı ama fazlam var az.hocayada sormayı unutmuşum.hoşgeldinMERİÇ İNANÇ
hayırlı uğurlu olsun.. hergün baktım haber varmı diye. gözünüz aydın. miniğinizi güle güle büyütün.. allah kemgözlerden nazarlardan sakınsın.
aman dikkat elinden ve yüzünde öpülmesine izin vermeyin. ve bir tavsiye eldiven giydirmeyin. ellerini daha çabuk kullanmayı öğreniyor. elleri onun ilk oyuncağı oyuncağını saklamayın. emerse de önemsemeyin onu keşfetmeye çalışıyor.. soğuk olmasıda önemli değil bebekler elinden üşümez.. ben hiç eldiven kullanmadım daha 2 aylık bile değildi elinde birşeyler tutmaya başlamıştı çoktan..
canım allah razı olsun darısı başına olacak inş.medicanada yaptımdoğumu tolga hcayla 3250 sezeryana verdik.ektra bişey yok.maşAllah Meriç İnançımız hoşgeldi..iyiki geldi..canım bundan sonrada Rabbim sağlıkla huzurla büyütüp güzel günlerini görmeyi nasip etsin çok sevindim..doğumuda sorunsuz atlattığına çok sevindim..Meleğin hep seninle olsun Rabbim ayırmasın..
Amin canım inşallah güzel duyguyu bizlerde yaşarız..
Bu arada sormak istediğim birşey var Tolga bey mi yaptırdı doğumu birde hastaneye ne kadar verdiniz?
canım allah razıolsun darısı çok yakında sana olcak inş ikizleriiz nasıl ? isimlere karar verdiniz mi?gözünüz aydın sağlıkla büyütmeyi nasip etsin... seni de meriç inançı da öpüyoruz
ya varya nerdeyseağlayacaktım ya şükürler olsun rabbime sağlıckla kkucağınaalmakömrüne ömür katmak nasip olsun inş çokçoksevindim:))kızlar bugün hayatımın en anlamlı gününü yaşadım...
Önce yoktan var eden Rabbime şükürler olsun..
Sonrada buna vesile olan Tolga hocamdan Allah razı olsun..
HAMİLEYİM..ve hala şoktayım..
canım benimde 1 defalık kanamam oldu kahve akıntıda.şükürler olsun oğlum bele korkma onlar erşeyi yapacaklar senin için bu arada marina muayenehanede de var :)tubadefekti canım dün gece çok hafif kahverengi akıntım geldi o kadar çok korktum ki anlatamam..sağolsun tolga beyin söyediği ilaçları alıp hemen kullandım şuanda bir sıkıntım yok.Tolga bey sıkıntı olacak birşey değil ilk 4 ayda olabilir hatta 9 ay yaşayanlar var dedi ağrım falan da yoktu çünkü sadece çok hafıf açık kahverengi akıntı oldu.düşük yapıyorum sandım ömrümden ömür gitti resmen..sen hiç yaşandın mı böyle birşey yada çevrenden duydun mu?
canımçok teşekkür ediyorumallah razıolsun oğlun nasıl sen nasılsın ?candaşşş canım hayırlı uğurlu bir evlat olsun inş sağlıkla büyüsün çok sevindim ....
cnm hayırlı olsun gözünüz aydınhoşgelmiş sefa getirmiş meriç inanç.sağlıkla büyüsün inşallah kilolarıda dert etme hızlı bir şekilde gidiyo tolga hoca yanılmıyosan 10 gün sonra filan korse takabilirsin demişti ama sen yinede sor bence ben 1 hafta sonra korse takmaya başlamıştım çok az göbek kaldı.2 3 kiloda fazllam kaldı emziriyosan sana tek tavsiyem bol su ve dinlenme bence sütü tek yapan şey bunlar normal beslenirsen aşırıya kaçmadan hemen gidiyo kilolarKızlar selamlar ...
Ben 11 mart sabahı 7,25 te doğum yaptım, hocam saolsun herşey çok güzeldi doğumum çok iyi geçti ağrı sızı olmadı bile.ayrılırken resmen ağlayacaktık, şimdi meriç inanç ım yanımda melekler gibi uyuyor, rabbim dilleyen isteyen hasretini çeken herkese nasip etsin.medicanadan çko memnun kaldım herşey süperdi. öpüyoruz herkesi
kızlar bugün hayatımın en anlamlı gününü yaşadım...
Önce yoktan var eden Rabbime şükürler olsun..
Sonrada buna vesile olan Tolga hocamdan Allah razı olsun..
HAMİLEYİM..ve hala şoktayım..
tubadefekti canım dün gece çok hafif kahverengi akıntım geldi o kadar çok korktum ki anlatamam..sağolsun tolga beyin söyediği ilaçları alıp hemen kullandım şuanda bir sıkıntım yok.Tolga bey sıkıntı olacak birşey değil ilk 4 ayda olabilir hatta 9 ay yaşayanlar var dedi ağrım falan da yoktu çünkü sadece çok hafıf açık kahverengi akıntı oldu.düşük yapıyorum sandım ömrümden ömür gitti resmen..sen hiç yaşandın mı böyle birşey yada çevrenden duydun mu?
maşallah yerim onları ben:)) hatırladım ya demiştin amcalarıkoycak diye.benimdeinşikizlerim olursa emek / ilke yada duru/dirençkoymakçok istiyorum dilerimikiz anneliğide nasip olur.sağlığın nasıl senin?zorlanıyomusun kilo alımı ödem filan oldumu?maşaallahh candaşcımm ikizlerimiz de iyiler çok şükür isim düşünmedik amcamıza söz vermiştik öneri bekliyoruz :)
maşallah ayça kızkocaman olmuşta ayaklanmış bile :) ne güzel sitediğiniz gibibüyütebilmişsniz kızınızı.bizedeçok müdale etmeyeçalışanlar var özellikle k.validem ama herkes konuştuğuylakalır en iyisini ben düşünürümçocuğum için.amadilerim fazla karışmazlarda huzursuzolmayız da sanırım k.validemdeki bu çeneyle çok zor.artık havalar ısındı canım bence kio kaybın hızlanır.emzirmeyede devam ediyomuşsun kesin verirsin diyedüşünüyorum insan aynaları soğuyo haklısın ama geçicibi süre neyseki.benim bide 2 yaş sınırım yok, amh değerimdüşüktü 2. için 1 sene sonra yeniden deneylimdedi tolga hoca hatta 6 ay uygun ama meriçbiraz emsin dedi.yürüyüş yaparım bende 40 ımıza az kaldı havalar da ısındımı tamamdır.koşurmacayla geçergider kilolar.demek bebeğimizyürürken düşüp kalkmasına ses etmeyecekmişizçok saol aklımda olsunçocukdruna nereye gidiyosun canım*kendini zorlamadan yavaş yavaş yapabilirsin. benimde kilolarım duruyor. ama dert etmemeye çalışıyorum.çünkü bebeğime süt vermek benim için daha önemli. kısmetse de 2 yaşına kadat süt vermek istiyorum tabi kendide isterse. şu anda sadece bunun üstüne kilo almamaya özen gösteriyorum. 1 yaşına kadar böyle devam ederim yaşına kadar veremezsem diyet yaparak vermeye çalışırım. hamile kalmadan önce 2 ayda 12 kilo vermiştim. hedefim bira daha vermekti ama hamie olduğumu öğrenmiştim. şimdide zaten o günden 14 kilo fazlam var. bu durum biraz rahatlatıyor beni. kışın da hareketsiz kaldığım için kendimi hantal hissediyorum ki öyleyim. havalar ısındı, bizde uzun yürüyüşlere başlayınca daha rahatladım ve birkaç günde hemen 2 kilo gitti. zaten kızım yürümeye başlayacak gibi, artık onun peşinde koşmaktanda biraz gider. sonra da hedefime ulaşırım.
tek sıkıntı aynaya bakmayı sevmiyorum. kıyafet alışverişleri hüsranla sonuçlanıyor. ama geçecek. ablam da böyleydi. şimdi kızı 2 yaşında emmeyi yeni bıraktı. ablam gayet formunda. o da kızı 1 yaşından sonra kendiliğinden vermeye başladı. bişey yapmadı. darısı başıma
kızım iyi teyzesi. dişlerimiz çıktı. ve ilk antremanlarını üzerimde yapıyor. ama doktorumuz tepki verme özellikle ses çıkarmazsan oyuna dönüştürmez diyor. bakalım yapabilecekmiyim. bir yandanda yürümeye uğraşıyor. kocaman oldu ya.. zaman hızlı geçiyor. bu arada kızıma evdeyken patik yada ayakkabıda kullanmıyorum ki ayaklarını hissetsin diye. ince çoraplar giydiriyorum ve adımları baya hızlı ve koltuğa tutunurken ellerini bırakıp ayakta kalmaya çalışıyor. şükür kimseyi karıştırmadım bu konuda. kızım benim ve babasının doğrularıyla büyüyor. bu da benim avantajım oldu.
cnm hayırlı olsun gözünüz aydınhoşgelmiş sefa getirmiş meriç inanç.sağlıkla büyüsün inşallah kilolarıda dert etme hızlı bir şekilde gidiyo tolga hoca yanılmıyosan 10 gün sonra filan korse takabilirsin demişti ama sen yinede sor bence ben 1 hafta sonra korse takmaya başlamıştım çok az göbek kaldı.2 3 kiloda fazllam kaldı emziriyosan sana tek tavsiyem bol su ve dinlenme bence sütü tek yapan şey bunlar normal beslenirsen aşırıya kaçmadan hemen gidiyo kilolar
cnm gözünüz aydın hayırlı olsun çook sevindim bebeğine benimde kahverengi akıntım olmuştu tolga hoca olabilir demişti.
candaşcım inanılmaz bişey karnımın içinde sağdabi tekme hemen peşine solda resmen oyun oynuyorlar ve rabbimin hikmeti işte o tekmeler bana o kadar mucizevi geliyor ki anlatamam bazen karnıma bi bakıyorum dışarıdan görünüyor oğluşumun vuruşu ama kızım daha narin vuruyor :) inşallah rabbim sana da nasip eder de güzel isimleriyle büyürlerr ama ben isim konusunda hiç şu olmalı diye net olamadım hep muammaydı benim için kararsızım ve hala da öyleyim nil ve alp bana cazip geliyor ama amcamız alp istemiyor babamız erkek kerem mi olsa demeye başladı bakalım artık bu hafta kontrolümden sonra bende alışverişi yapıp tamamlayacağım çünkü aslında çok iyiydim en rahat dönemdeydim bikaç gündür perişanım bacak kramlarım gece uyutmuyor akşam olunca halsizlikten perişanım mevsimden kaynaklı mı yoksa artık ağırlaşıyormuyum bilemiyorum ödemim oluyor zaten en baştan beri ilk 18 hafta ben sefildim zaten bulantı kusma onlar azaldı derken baş ağrılarım solunum sıkıntılarım sonra gastrit işte bi aydır falan maaşallah çok rahattım tazı gibi :)inşallahh mümkün olduğunca uzun sürer bu rahatlık şimdiye kadar 8 kilo aldım tolga bey çok kızmıştı geçen ayama 1,5 ayda 3 kilo almış oldum bu ay
ayy ne kadar uzun yazmışım :)
meriç inançı öpüyorum çokk kokla uzun uzunn benim için
allah yardımcın olsun. ablamda benden 1 ay önce ikiz bebek dünyaya getirdi. onlar da bir kız bir erkek. kızımız İlkem Duru, oğlumuzda Yağız Toprak oldu. ablamda oğlan daha hareketli kız kibar derdi. şimdi de öyle. oğlan acaip yerinde durmuyor. kızımız kendi halinde bir oyuncak alıp eline kendini oyalıyor. 38. haftayı tamamladıktan sonra doğdular. darısı başına inşallah..
Evet kızlar nisandan beri bi arpa boyu yol alamadık erkek kerem kıza amca inci dedi ben İdil ama çokkk kararsızım inci kerem dediğimde kulağa hoş geliyor ama kendi kızımda inciyi düşünemiyorum
Bi de doğum iznine ayrıldım ki kafayı isimle bozmuş durumdayım
tubadefekti canım hangisini çok istiyorsan onu koy bence idil daha modern bir isim ben de çok kararsız kaldım 2 kez isim değiştirdik :) 25 günlük olmuştu hala adını koyamamıştım :) sağlıkla al kucağına bebişleri
idil ve kerem oldu canım 29 haziranda doğdu kuzularım :) Tolga bey ve ekibi süperdi idil 14 gün kerem 12 gün yoğun bakımda kaldı biraz sıkıntılı geçti ama o günler bile Tolga bey bebeklerimizin sağlığıyla da sürekli ilgilendi
hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biriydi Tolga beyle başlayıp yolumuza onunla devam etmek :)
canım inş bundan sonra güzel günler seni bekliyor kuzularınla ...sana katılıyorum kesinlikle benim de en doğru kararlarımdan biri TOLGA BEY sanırım yakınlarda 2.muzcizem için kapısını aşındırmaya başlıcam...çok ara vermek istemiyorum tüp bebek ama benim tek oldu :)o nedenle 2.istiyorum...medicanadan memnun kaldın mı doğum ve doğumdan sonrası için ...[/
teşekkürler canımm inşallahh şükürler olsun rabbime ama bazen keşke tek tekmi olsydı demiyor değilim çookk zorr
evet memnundum aslında bebeklerim yanıma gelemediği için aklım yoğunbakımdaydı benimle ilgili durumlar çok da umrumda olmadı ama ben memnun kaldım doğum kısmı tolga bey ve kenan beyle mükemmeldi zaten doğum sonrası bebekler olmadığı için ben kendi halime yattım ve çoğu şeyi hatırlamıyorum aklım bebeklerimdeydi ilk günhattta bi süre kriz şeklinde ağladım bebekleri görene kadar 12 ve 14 gün kaldılar ama yoğun bakım doktoru yücel bey de çok iyi işinde içim rahattı bebeklerim orda bırakıp eve gelirken :) hadi inşallah ikinci bebeğinin haberini alırızz
canım inş bundan sonra güzel günler seni bekliyor kuzularınla ...sana katılıyorum kesinlikle benim de en doğru kararlarımdan biri TOLGA BEY sanırım yakınlarda 2.muzcizem için kapısını aşındırmaya başlıcam...çok ara vermek istemiyorum tüp bebek ama benim tek oldu :)o nedenle 2.istiyorum...medicanadan memnun kaldın mı doğum ve doğumdan sonrası için ...[/
teşekkürler canımm inşallahh şükürler olsun rabbime ama bazen keşke tek tekmi olsydı demiyor değilim çookk zorr
evet memnundum aslında bebeklerim yanıma gelemediği için aklım yoğunbakımdaydı benimle ilgili durumlar çok da umrumda olmadı ama ben memnun kaldım doğum kısmı tolga bey ve kenan beyle mükemmeldi zaten doğum sonrası bebekler olmadığı için ben kendi halime yattım ve çoğu şeyi hatırlamıyorum aklım bebeklerimdeydi ilk günhattta bi süre kriz şeklinde ağladım bebekleri görene kadar 12 ve 14 gün kaldılar ama yoğun bakım doktoru yücel bey de çok iyi işinde içim rahattı bebeklerim orda bırakıp eve gelirken :) hadi inşallah ikinci bebeğinin haberini alırızz[/QUOT
canım benim hayırlı olsun.. güle güle büyüt.. şu anda çok zor seni anlayabiliyorum.. ablamın halini bildiğim için.. dışarı çıkmak bile zor en az bir kişiye daha ihtiyaç duyarsın.. ama büyüdükçe daha rahat olacaksın merak etme. bizim ikizler 1 yaşına girdiler ve ayaklandılar.. evde tehlikeli birşey olmadığına ve artık kendi hallerine bırakınca zarar vermediklerine emin olunca rahatlayacaksın. ablam daha rahat şu anda.. öyle şeker oluyorlar ki sende göreceksin hayırlısıyla... çok ilginç odada birileri varken hiç birbirleriyle ilgilenmiyorlar ama odada yanlızlarsa mama sandalyesinde olsalar bile uzanarak elele tutuşuyorlar.. biri içeri girince hemen çekiliyorlar.. yanlızken resmen birbirleriyle konuşuyorlar.. Allah yardımcın olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?