Arkadaşlar bende başımdan geçen hikayeyi paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 14 ay bebeğimiz olmadığı için internetten araştırma neticesinde Tolga hocaya gitmeye karar verdik. Eşimle beraber tahminen Ocak ayında Akay Hastanesine başvurduk.
Tüp bebek merkezi sanırım yeni açılmıştı ve fazla müşterisi yoktu. Her neyse Tolga hoca hemen FSH ve AMH denilen iki test istedi benden. Bu sırada yumurtalık rezervinin iyi olduğunu normal yollardan çocuğumuz olabileceğini vs. bütün güler yüzüyle anlatıyordu. İki gün sonra rahim filminin sonuçlarını almak için gittiğimizde, sanki çok önemli bir sorun varmış gibi, aa arkadaşlar bir saniye sizin FSH sınırda çıkmış dedi. Fsh 9,1 çıkmış. Bizi oracıkta strese soktu. Derken, iki gün sonra da AMH testi 0,97 olarak geldi.(Bunu bizzat kendisi ben okulda iken direk yüzüme pat diye söylediği için bayılmamak için kendimi zor tuttum.) Amh testinden sonra Tolga Hoca sanki bizim tüp bebek tedavisiyle bile başarı şansımızın oldukça düşük olduğunu ima eden konuşmaları oldu. Ve acilen hiç vakit kaybetmeden önümüzdeki ay tüp bebeğe başlıycaz dedi. Bu arada eşim klomen vs gibi hapları denesek olmaz mı diye sordu. Tolga hocanın gözünü para hırsı kaplamış olacak ki, bize kesinlikle o hapları kullanmamız gerektiğini, bu hapların zaten düşük olan yumurta rezervini iyice azaltacağını söyledi. Eşim kamuda müfettiş olarak çalışıyor ve Tolga hocanın tavırlarından şüphelendiği için beni başka bir doktora daha götürdü. Hakan hocaya gittik. Hakan hoca beni muayene etti ve fsh'ı amh'ı boşver ben gördüğüme inanırım dedi. Yumurtalıklara baktı ve sol tarafta 8 adet, sağ tarafta ise 6 adet antral folikül var ve yumurtalıkların gayet iyi dedi. Seraphone diye bi ilaç verdi, adetin 3.günü başlayarak 5 gün kullan 21.gün progesteron testi yaptır ve 3 ay bu şekilde devam edin dedi. Birinci ay yumurtlama oldu ama bebek olmadı, ikinci ay ise profesteron 14.7 çıkmıştı, hamilelik testi yaptığımızda da Allahımıza şükürler olsun bebek olduğunu öğrendik ve şu an 21 haftalık hamileyim.
Şimdi gelelim açıklanamayan olaylara,
benim Fsh o zamana kadar hep 7 civarında seyrediyordu, o ay 9,1 e çıkmış.
AMH testine göre yumurtalık rezervi çok düşük ve nerdeyse menapoza yakınım. Ama antral foliküller oldukça iyiydi.
Tolga hoca ısrarla klomen vs gibi hapların yumurtalık rezervini olumsuz etkileyeceğine söylemesine rağmen Hakan hoca kesinlikle böyle bir şey olmadığını aksine zayıf yumurtalık rezervinde bile bu hapların yumurtaların heba olmaması için çok önemli olduğunu söyledi.
Arkadaşlar, hali hazırda tüp bebek tedavisi gören arkadaşlar kesinlikle morallerin bozmasınlar. Biz tolga hocada tüp bebek tedavisi felan yaptırmadığımız için adamın başarısız olduğunu felan asla söyleyemem.Belki tüp bebekte çok başarılıdır onu bilemem ama başımdan geçen ve tecrübe ettiğim olaylar neticesinde tolga hocanın kesinlikle iyi niyetli olmadığını ve para peşinde koştuğunu söyleyebilirim. Hatta kendisini mahkemeye vermeyi bile düşündük ancak netice alamayacağımız söylendiği için vazgeçtik.
Bu yazıyı sadece sizleri bilgilendirmek amacıyla yazıyorum. Özellikle AMH testine bakarak senin yumurtalık rezervin çok düşük diyen hastaları varsa burada, bu teste veya tolga hocaya fazla güvenmeden en az bir merkeze daha gitmeden tüp bebeğe karar vermesinler. AMH testine de fazla güvenmeyin bence, ben yine bu sitede selinemre diye bi kullanıcının başından geçen hikayeyi okuduğumda da, ona da aynı şekilde AMH ın 0,12 civarında olduğunu ve tüp bebekte başarı şansının yüzde bir olduğunu söylemiş tolga hoca. Bu arkadaşımızda ne hikmetse bu AMH ile başka bir merkezde tüp bebekle ikizlere hamile kalmış.
Allah dileyen herkese, en kısa zamanda bebeklerini kucağına almayı nasip etsin. Allah en kısa zamanda yüzlerinizi güldürsün inşallah.