Akademisyenler, buyrun sohbete!

Şöyle böyle :) Önümdeki ales e bağlı
Bölümüm mimarlık inşallah güzel bir yer olur diye yüksek almaya çalışmam gerekiyor epey:) Bu arada Konya'yı ben de dşünüyürum:)

Çok güzel, maşallah. Konya güzel bir şehir, yalnız ev kiraları tavan. Rahat edersin diye düşünüyorum. Başarılar dilerim canım ...

Ne güzel...

Allah bana da o günleri görmeyi nasip etsin. Seni anlıyorum. Evliliğimizin ilk yılında bizde eşimle farklı şehirlerdeydik. Çok zor bir durum, yaşamayan bilemez ama sabrın sonu selamet...

Sınava gireceksin demek, umarım istediğin gibi geçer. Sınavdan sonra neler hissedebileceğini düşünüyorum da...
Herhalde insan hayatı boyunca hiç bu kadar hafif hissedemez kendini diye düşünüyorum...

İşte bende böyle şeylere maruz kalmamak için istemedim.
Ben hücre biyolojisi histolojisi ve fizyolojisi çalışıyorum. Zoologum yani. Ve formol, ksilen gibi tam kanserojen maddelerle çalışıyorum. Neyseki bitirdim inş darısı sana olsun. Sen hangi aşamadasın? Birde ben farklı şehirde asistanım ama ankarada doktora yaptığım için her hafta gelgit yaparak deneyleri bitirmeye çalıştım...sen aynı şehirde yapıyorsan sıkıntı olmaz.

Çok zor tatlım evet allahtan aramızda 3 saat var ama yinede zor... Şu doktora bitsin inş dediğin gibi üstümden büyük bir yük kalkacak dediğin gibi... Ve önümüze bakıcaz biraraya gelmek için girişimlerde bulunacağız...önümde sizin gibi biraraya gelmiş birikerini gördükçe moral buluyorum..yoksa bizde atama yok bişey yok ahh ahh... Bizimde birçok hoca bu şekilde eşinden çocuklarından ayrı zor hayat...

Öyle...

En basit haliyle emeksiz yemek olmuyor işte.

Bizim bir hocanın eşi evlendikten hemen sonra başka bir şehirde çalışmaya başlamış, ardından da yurt dışına gitmişti. 4 ayda bir görüşüyorlarmış düşünebiliyor musun? Millet bir ara siz boşandınız mı falan diye sormaya başlamış.

Şimdi her şey yolunda. Eşi Konya' ya dönmüş çok şükür. İkinci bebekleri oldu. Her şey yoluna giriyor da bir süre zorlanıyor insanlar...

Aynen dediğin gibi mesleğimizi sevmesek buna katlanamazdık heralde...
En basitinden benim ev arkadaşım öyleydi 3yıl eşinden ayrı geçirdi 1sene biri yurt dışında, diğer sene eşi ama şimdi birardalar...10 yıldır gel git yapan hocalarım var...bende 2.5 yıllık evliyim öyle bu sene kavuluruz inş.
Kız çocuğumu erkek çocuğumu bekliyorsun tatlım?

İnsanın eşinin sabırlı olması da çok önemli. Karşılıklı fedakarlık...

Oğlum olacak inşallah. 37. haftanın sonuna kadar çalıştım. Güya işleri tamamlayıp bu yılki izinlerimi kullanacaktım.

Sonuç;

1 gün bile izin kullanamadım. Üstelik bu yılki izinlerimin tamamı yandı. Kapatmamız gereken bir projemiz vardı. Hocalardan birisi varyans analizini 3 ay boyunca yaptırmadığı için şu anda sonuç raporu yazmakla meşgulüm.

Doktoradan sonra bebişini kucağına alda tadını çıkart arkadaşım.

Kime isyan etsem bilemiyorum wallahi...

Oyy allah kolaylık versin tatlım ya...bu sene o kadar berbat bir yıldı ki benim için de... Zaten 2.5 senedir haftasonu dahil labdaydım, 3 proje bitirdim. 2makale yazdım hocam gerseyine kusur buldu sabahlara kadar çalıştım yine yaranamadım.ama sonunda ikiside sci de yayınlandı hoca ozaman sustu. Deney aşamasında konunun oluşmasında hiçbir katkısı olmadığı gibi diğer öğrencilerinede benim konumun benzerlerinden konu verdi. Allahtan ikisi de çok iyi insanlardı da birbirimize yardım ederek tez bitirmeye uğraştık...daha saysam neler neler var ama boşver hepsi oluyor bitiyor en büyük karkısı herseyi kendi kendime yapabiliyorum artık. Birde çocuk bu hengamede olmazdı benim için inş bundan sonra kısmet...
Sende bebişini dünyaya getir, güzelce büyüt seninkide biter inş merak etme

Hocalarim oyp hakkında bginiz var mi? Alesim 85 ancak y.lisansa kabul etmediler 3 yildir. Oyp deneyim diyorum

Hocalarim oyp hakkında bginiz var mi? Alesim 85 ancak y.lisansa kabul etmediler 3 yildir. Oyp deneyim diyorum
Hangi bölümdesin?
Bölüme göre sıralamaya girmek zor olabiliyor. YDS puanın varmı? ÖYP yi dene tabikii de, ama sonradan gitmeyi istemeyeceğin biryeri tercih etme. Koşullarını iyi oku olurmu?

E EndoplazmikSeyyahikulum canim edebiyatciyim.yabancı dilim 23:) oyp puanim 74
Sin yerleştirmeler de puanlar bayag düşmüş.
Sartlari okuyorum ama hic bizi anlamadim. 2 yılda 60 akamazsam ne olur?
Senet imzala durumu varmis,
İng i gecrmezsem atiliyorum, peki seneti ödemek gibi bir durumum var mi
İlk yol için çok zor dediler.
İnan artik Yoruldum ozel öğrenci olarak bile almadilar.

Sizin ne güzel düşükmüş. Benim ALES ve ÜDS 84 olmasına rağmen 5sene önce bile ilk dörde zor giriyordum. Tezsiz yüksek lisansa başlayabilşrsin bu şekilde bunun için hoca bulman gerekiyor.
ÖYP yi kazandığında da evet 1yıl dil eğitimine gönderiyorlar ve evet 2senede geçmen gerekiyor 60'ı. Ben ÖYPli değilim arkadaşlarımdan biliyorum bu sene geçemediği için 2kişi işten ilişikleri kesildi...ama mahkemeyle dönebililermi bilmiyorum. Birde senet imzalanıyor ancak ödeniyormu bilmiyorum. ÖYPde kararlarda baya bir açık varmış. Oyüzden onları yönetmeliği iyi okumanı tavsiye ederim.

Canım nasılsın? Bebeğin nasıl, neler yapıyorsun?

Sagol tatlim yaa... birkaç gundur bulantilarum azaldi o yüzden fena degilim en azından yemek yemeye başladım :) pantolonlar dar olmaya başladı falan böyle ilginc bir süreç oldu :) sen nasilsin ne kadar kaldı? Hazırlıklar tamam mi?
Ayy cok heyecanlı

Sizinde hayırlı olsun bebeğiniz inş sağlıkla doğurmayı nasip etsin allah.

Siz ne kadardır asistansınız? Allah hamileyken yardımcınız olsun...
Obiviyante arkadaşım karnı burnundayken bile çalışmış, hocalar bu konuda biraz insaflı olsa ahh...mesela bizim eski hocalarda kuralmış doktora bitmeden evlenilmez, çocuk doğurulmaz diye yuh artık demiştim. Herkesin kendi tercihi bu gerçi bende beklemişim baksana:)

İyiyim arkadaşım çok şükür. Hazırlıklarımız tamamlandı sayılır. Birkaç medikal ürünümüz eksik onları alacağım bugün. Yeme düzenin değişmese bile hamilelikte vücutta bir yapılanma olduğu için insan kilo alıyor. Genelde son aylarda çok kilo alınır diyorlar ama ben hamileliğimin ikinci yarısında kilo almaya başladım. Toplamda 15 kg aldım.

Beslenmeye dikkat. Kendine iyi bak canım. Çok öpüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…