Akademide Torpilli Yeğen

Bu zamana kadar sorun çıkmasın diye hep olmadığı halde üstlendim, sesim çıkmadı, asistanım nasıl olsa diye iş yüklerini fazlasıyla taşıdım, her gün sırtımda taşıdım ama bir gün yoruldum diyip indirmeye kalktığımda senden ala nankörü olmuyo maalesef bu hiç şaşmıyor, ben de artık kendime gelip bu suistimalleri sineye çekmemeliyim, ufaktan ufaktan ben de işim var diyip kaçmaya, o sallamadığında e benim de hastanede randevum vardı kimse bana sormadı demeye baslıcam.

Tam bir sussam olmuyor susmasam olmaz hali. Konuşsam anlamsız sussam faydası yok.

Şimdi bu yeni gelen yeğen kişisinin mezuniyeti de zaten aynı yer, öğrenciliğini yaptığı yere asistan oldu, kadroyu beklerken de zaten kliniğe gidip geldi aşinaydı çoğu şeye yabancılık çekecek bir durum aslında yok işlere, cidden çalışan işten kaçmayan birisi olsa ben zaten can-ı gönülden yardımcı olurum, yeni başladı, alışma süresine kadar ben destekçi oliyim yalnız hissetmesin diye elimi taşın altına koyuyorum ama sorun asli görevini bahanelerle savsaklayıp kaçması, işten tüymek için bir sürü bahane bulması, ben kendi asistanlığımda sancılar içinde kıvranırken doktora gidemedim 20 tane hastayı kendim o halde tek gönderdim biri de çıkıp neyin var demedi, demesinler de istemem ama bu daha başlayalı 4 ay olmuş, yarın gelmicem hocanın haberi var, ertesi gün gelmicem yok hastanede randevum var diye diye kaçıyor, abd başkanı dayısı da izin veriyor.

E bana gelince de niye aşağıya inmiyosun, üstelik ben öğr üyesiyim asistan da değilim, kendi yeğenine işi savsakladığı için kızmıyo, gücüme giden bu, o yeğen de nasıl olsa sepulik hoca enayi o bakar benim yerime diye cesaret alıyor, kaçtıkça kaçıyor.

Bundan sonra yapacağım şey sanırım yavaş yavaş benim de randevum var, çok acil hastanede muayenem var, acil bankaya gitmem gerekti diyip tüymek heralde, odamda kendi işlerim için bi şeylere başladığımda oturuyo! olduğum için gözlerine batıyor, kendileri sanki oturmuyomuş gibi. Neden aşağıda değilsin ayarı yiyorum, e senin asistanın haftanın 3 günü yok ona soruyo musun ki?

Bağırsam çağırsam sanırım o asistana bağırıp çağırırım gibi geliyor.

İzin konuları hastane gibi işlerse izinde sıkıntı olmuyordu bizde. Bence işini yapacak kimse olduğu için rahat. Bir diğeri de böyle tipli bir iş arkadaşım vardı bir eğitim kurumunda. Rahatına düşkündü. Bu kişi ilk iş gününde de hastanede işim var diye gelmedi. Tezim var dedi, gelmedi. Başım ağrıyor deyip derslere girmedi. Babası hasta diye izin aldı, gelmedi. Pek sallamıyordu işi. Sonra üniversitede buna kadro açtılar ve girdi.

Akademik olarak başarılıymış sözde ama benim gözümde iş ahlakı olmayan biriydi.

Akademide de birilerinin çalışmasına yardım ediyordum. Tam işleme başlayacağız (ekip çalışması gerekli), bir baktım ki işlemin başında biri hazırlanmış ve arkadaşlarıyla buluşmaya gidiyor. Sinir krizi geçirecektim. Karakter meselesi bu. Herkesin önceliği farklı, kazık yiye yiye bunu öğrendim.

Keyfim yok, çalışmayacağım gibi tavırlarda değilse sitemde bulunsanız dikkat etmeye başlayabilir. Bir de yeğen kimliğini ve torpille girdiğini unutun derim. Siz amiri olarak uyaracaksınız. Dayı diye koşup ağlamayacaktır herhalde. İşi o kadar abartırsa da hakkınızı aramak için dekan, rektör ne varsa çıkarsınız.

Size vaktinde izin verilmeme sebebi gerçekten de yoğunluk olabilir ama bir diğer seçenek ise sizin (sanırım) ÖYPli olmanız olabilir. Dışarıdan gelenlere farklı gözle bakma oluyor bazı yerlerde maalesef.

Bir ise yarasa da yaramasa da ilerisi icin elinizde delil olmali. Sozlu olarak ilettim dediginizde bunu ispat edemezsiniz. Bir de nobet cizelgesi islerini kim ayarliyorsa o kisiye de yazili bildirim yapin, mail de olabilir. Ama hersey yazili olsun. Yazi ile basvuru yapilirsa yazili cevap verilmek zorunda. Bu durumda o nobet cizelgesinde sizin olmadiginizin da ispati olacak bu. Sozlu cevap verildiginde de hocam bunu yazili olarak da bildirir misiniz de, bak bakalim o zaman sizi bu kadar kullanabiliyorlar mi?

Senin cingaf cikarma vaktin gelmiste geciyor.seni kullanan insanlara hala sayginadi altinda kolelelik yapiyorsun .silkelen ve kendine gel .gorev taniminin disina cikma

Bukadar uzun yazmaya ne gerek vardi? Fazla pasifsiniz nobetinizi israrli bir sekilde isteyin asistanin gorevini yapmayacaginizi soyleyin kadrolu olunca size bisey olmuyorsa alttan almayi ezikligi birakin hakkinizi savunun yani bu sekilde kimse ses cikarmayana hakkini vermezki

Hatta aynı rektör temizlik personelini akademisyen yapmıştı kendi üniversitelerinde verdikleri sertifikalarla

Iyi gorunmek icin taviz vermissiniz. Taviz sizi pasif gosterir, boyle devam ederseniz herkes sırtınıza biner.
Asistanin gorevlerini yapmayacaginizi soyleyin. Nobet cizelgesini isteyin. Net olun. Ne yapabilirler ki? Sorusturma mi acarlar? Acamazlar, cunku goreviniz olmayan birseyi sizden talep edemezler.

Ben konu sahibini anlıyorum ya. Ne dediği anlaşılmayan, a1 Türkçe'ye sahip insanlar önemli kurumlarda, önemli görevlerde
Rest çekse, sorun çıkarsa konu sahibi. Eline geçen sonu isfitaya varan bir mobbing dışında ne olacak ki?
Akademide de (camianın içinden değilim, arkadaşlarımdan bu yolda yürüyenler var sadece. Yanlış biliyor olabilirim) kendi mezun oldugun okulda değilsen ilerlemek biraz daha zor . Yani konu sahibi çıktıktan sonra açıkta da kalabilir. Şehir şehir belki olur diye dolaşıp elinde avucundakini de harcayabilir
Bir de bu sebeple devlet unisinden çıksa zaten çoğu okulun rektörü aynı camiadan. Mimlenirse onu almak istemeyebilirler falan filan (
Ne bileyim, işi çok zor.
Türkiye'de her meslek çok çok zor ama akademisyen olmak daha da zor .
Bol şans diliyroum, o yeğeni de Allah bildiği gibi yapsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…