- 9 Aralık 2024
- 48
- 38
- 3
- 29
- Konu Sahibi -My Paradise-
-
Sana verdikleri zarar nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama şöyle söyleyebilirim. Cumartesi pazar mümkünse evde olmamaya çalışıyorum, dışarıda arkadaşlarımla vakit geçiriyorum erkek arkadaşımın yanına gidiyorum vb. Ama evde olduğumda sanki duvarlar üstüme üstüme geliyor, yapamıyorum onlarla. Bana iyi gelmiyorlar, yaşadıklarım aklıma geliyor. Galiba dediğin gibi ben bu evden çıkmadığım sürece bu yük her zaman benim sırtımda olacak ve beni gün geçtikçe ezecek. Ben artık bunu yaşamak istemediğim için, düzgün bir hayatım ailem olsun istediğim için bu evden çıkmak zorundayım.ailemden annem dışında kimse ile görüşmeyen birisi olarak sanırım buna net cevabı ben verebilirim. babam zamanında "sana yük olan hiçbir şeyi taşıma." demişti bana ve artık ben taşımayacak noktaya geldiğimde onu da bıraktım. bıraktım ama bıraktığım noktada tamiri neredeyse imkansız hastalıkların sahibi oldum. bir tane hayatın var. tut ve kopar onlardan eğer sana zarar veriyorlarsa.
Peki maddi konularda yardım etmeli miyim sence? Yani onlara bir şeyler vermeye devam etmeli miyim? Çünkü kendimi kullanılmış hissediyorum onlara karşı.Aile evinden uzaklaşınca aileyle aran düzeliyor. Aynı evin içindeyken sana batan şeyleri dışardayken görmüyorsun. Ben komple görüşmemek, iletişim kesmeyi tavsiye etmem ama başka bir evde, çok uzak olmayan bir mesafede yaşayıp birbirine ziyarete, yemeğe gitmeli ilişki bence aileyle en sağlıklı ilişki yürütme şekli.
Peki maddi konularda yardım etmeli miyim sence? Yani onlara bir şeyler vermeye devam etmeli miyim? Çünkü kendimi kullanılmış hissediyorum onlara karşı.
Sana verdikleri zarar nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama şöyle söyleyebilirim. Cumartesi pazar mümkünse evde olmamaya çalışıyorum, dışarıda arkadaşlarımla vakit geçiriyorum erkek arkadaşımın yanına gidiyorum vb. Ama evde olduğumda sanki duvarlar üstüme üstüme geliyor, yapamıyorum onlarla. Bana iyi gelmiyorlar, yaşadıklarım aklıma geliyor. Galiba dediğin gibi ben bu evden çıkmadığım sürece bu yük her zaman benim sırtımda olacak ve beni gün geçtikçe ezecek. Ben artık bunu yaşamak istemediğim için, düzgün bir hayatım ailem olsun istediğim için bu evden çıkmak zorundayım.
Bunu ortalama haziran ayının başında yapabilirim diye düşünüyorum, bakalım.Bir şey verme, zaten tek başına ev geçindireceksin. Kapını bacanı ayrı bitti gitti oh mutlu mesut yaşa. Sana aile olamamış insanlara karşı bir yükümlülüğün yok.
Bunu nasıl yapabilirim?yalnız ben mental bir şemayı eleştirmek isterim. düzgün bir aileden ziyade hayattan kendini talep etmen lazım. sen kendini tamamlanmış ve tatmin olmuş hissetmeden evvel aile sahibi olmayı önceliklendirirsen yaptığın evlilikte de kocan senin kırılgan noktalarını kulup böcek gibi ezebilir. eşinin uzantısı olan bir kadın haline gelirsin. oysa senin yol arkadaşı bulman lazım. o yüzden her şeyde kendini önceliklendir.
Bunu nasıl yapabilirim?
Terapi almayı düşünüyorum ama bakalım.
Malesef bağını koparamayacak kadar yakınsın. Öyle vicdanda olduğunu düşünmüyorum. Şöyle olur evini ayırırsın ailenin sıkıntılarını mınımuma indirmıs olursun. Aynı evde oturmakla aynı şey olmaz tabi kı.Merhaba,
Normalde bu konuyu açmayı düşünmüyordum ama son zamanlarda zihnimi tümüyle ele geçiren bir konu olduğundan dolayı ne yapacağımı bilemez haldeyim.
Şuan 28 yaşındayım, gayet iyi bir şekilde hayatımı kurdum ve bir firmada iyi bir pozisyonda çalışıyorum.
Yaklaşık 16 yaşından beri annem ben ve kardeşim yaşıyoruz. Evin en büyük çocuğu benim. Kardeşim 20 yaşında. Babam yaklaşık 12 yıldır yok, farklı bir şehirde çalışıyor.
Babamın buradan gitme sebebi burada batmasıydı, battıktan sonra bulunduğu şehirde daha iyi bir işte çalışmaya başladı. O günden beri tek başımıza yaşıyoruz. 12 yıldır evin tüm yükü bende. Kira, faturalar, market alışverişi, hastane kısaca aklınıza gelebilecek her şey. Annem iyi kadındır, şöyle ki etliye sütlüye karışmaz dedikodusu vb yoktur. Ama o kadar sığ, boş biridir ki. Bizim hiçbir problemimizle ilgilenmez, mesela evde kombi dahi bozulsa herşeyi benden bekler. Oturur öyle soğukta tamir edilmesini bekler. Hayatımla ilgili hiçbir kararda yanımda bulunmaz, fikir beyan etmez. Bomboştur yani, bakar durur sadece. Kendimle ilgili ilişkimi söylediğimde kurduğu tek cümle “babana söyleyeyim mi?” Oldu. Zaten 28 yaşındayım, hayatımda gerçekten düzgün ve evlenmek istediğim ilişkilerim oldu. Ancak hepsinde babam arkamda durmadı, yok evlendirmem dedi. Paradan kaçtığını düşünüyorum. Babam.. Babam. Burada kadınlara para yedirdiği için neredeyse batma durumuna gelen, kişiliğinde babalık kumaşının esamesini bulundurmayan zavallı düz bir adam. Buradan gittiğinden beri aylık belli bir miktar para yollayıp babalık yaptığını düşünen hasta ruhlunun teki. Ha bir de sürekli kanserim, midem şöyle, akciğerim şöyle diye sallar sallar durur. İnandırıcı değil, gülüyorum kendisine.
Kardeşim. Tabi bir de o var. Ne anneden annelik ne babadan babalık görmüş safın teki. Anlaşabileceğimiz bir alan yok çünkü çok zıt karakterleriz. Mümkün olduğunca konuşmamaya çalışıyorum.
Velhasıl; ilişkimi artık bu insanlarla bitirmek istiyorum. Kendi evime çıkacak gücüm, kenarda iyi bir birikmişim var. Ben annelik babalık görmedim. Hep kendi kendimi büyüttüm, üniversiteye giderken dahi cebime 1 tl koydukları günü hatırlamam. Hayatımda olan herşeyde sadece kendi emeğim var. Annem çalıştığı yerden bir süredir parasını alamıyor, kenardaki parasına da dokunmak istemediği için herşeyi ben ödüyorum. Ama inanın çok yoruldum. 16 yaşından beri başı bir kez okşanmamış, evin reisi-parayı yöneten bir insan olarak çok yoruldum. Ne diğer gençler gibi hayatımı yaşayabildim, ne de güzel bir aileye sahip olabildim. Aslında çok fazla detay var ama siz sordukça anlatırım.
Sadece tek bir soru sormak istiyorum, bu insanlarla bağımı kopardığımda mutsuz olur muyum?
Bunu aileme de yapmam lazım o zaman, aile konusunda da bencil olmalıyım.Evlilik ve hatta gönül ilişkileri gibi meseleleri uzunca bir süreliğine tamamen rafa kaldırıp erkek denen yaratıklarla sadece iyi vakit geçirmek için bir araya gelerek.
zamanının çoğunu ve finansal gücünü kendi zevklerin ve hatta şımarıkların için harcayarak.
yeni deneyimler ve insanlar keşfederek.
böyle uzayıp gider.
bencil ol ya. bunun için suçlu hissetmeden bencil ol.
Babanızın yanına taşınsınlar annenler. Sende kendi hayatını kur inşallahMerhaba,
Normalde bu konuyu açmayı düşünmüyordum ama son zamanlarda zihnimi tümüyle ele geçiren bir konu olduğundan dolayı ne yapacağımı bilemez haldeyim.
Şuan 28 yaşındayım, gayet iyi bir şekilde hayatımı kurdum ve bir firmada iyi bir pozisyonda çalışıyorum.
Yaklaşık 16 yaşından beri annem ben ve kardeşim yaşıyoruz. Evin en büyük çocuğu benim. Kardeşim 20 yaşında. Babam yaklaşık 12 yıldır yok, farklı bir şehirde çalışıyor.
Babamın buradan gitme sebebi burada batmasıydı, battıktan sonra bulunduğu şehirde daha iyi bir işte çalışmaya başladı. O günden beri tek başımıza yaşıyoruz. 12 yıldır evin tüm yükü bende. Kira, faturalar, market alışverişi, hastane kısaca aklınıza gelebilecek her şey. Annem iyi kadındır, şöyle ki etliye sütlüye karışmaz dedikodusu vb yoktur. Ama o kadar sığ, boş biridir ki. Bizim hiçbir problemimizle ilgilenmez, mesela evde kombi dahi bozulsa herşeyi benden bekler. Oturur öyle soğukta tamir edilmesini bekler. Hayatımla ilgili hiçbir kararda yanımda bulunmaz, fikir beyan etmez. Bomboştur yani, bakar durur sadece. Kendimle ilgili ilişkimi söylediğimde kurduğu tek cümle “babana söyleyeyim mi?” Oldu. Zaten 28 yaşındayım, hayatımda gerçekten düzgün ve evlenmek istediğim ilişkilerim oldu. Ancak hepsinde babam arkamda durmadı, yok evlendirmem dedi. Paradan kaçtığını düşünüyorum. Babam.. Babam. Burada kadınlara para yedirdiği için neredeyse batma durumuna gelen, kişiliğinde babalık kumaşının esamesini bulundurmayan zavallı düz bir adam. Buradan gittiğinden beri aylık belli bir miktar para yollayıp babalık yaptığını düşünen hasta ruhlunun teki. Ha bir de sürekli kanserim, midem şöyle, akciğerim şöyle diye sallar sallar durur. İnandırıcı değil, gülüyorum kendisine.
Kardeşim. Tabi bir de o var. Ne anneden annelik ne babadan babalık görmüş safın teki. Anlaşabileceğimiz bir alan yok çünkü çok zıt karakterleriz. Mümkün olduğunca konuşmamaya çalışıyorum.
Velhasıl; ilişkimi artık bu insanlarla bitirmek istiyorum. Kendi evime çıkacak gücüm, kenarda iyi bir birikmişim var. Ben annelik babalık görmedim. Hep kendi kendimi büyüttüm, üniversiteye giderken dahi cebime 1 tl koydukları günü hatırlamam. Hayatımda olan herşeyde sadece kendi emeğim var. Annem çalıştığı yerden bir süredir parasını alamıyor, kenardaki parasına da dokunmak istemediği için herşeyi ben ödüyorum. Ama inanın çok yoruldum. 16 yaşından beri başı bir kez okşanmamış, evin reisi-parayı yöneten bir insan olarak çok yoruldum. Ne diğer gençler gibi hayatımı yaşayabildim, ne de güzel bir aileye sahip olabildim. Aslında çok fazla detay var ama siz sordukça anlatırım.
Sadece tek bir soru sormak istiyorum, bu insanlarla bağımı kopardığımda mutsuz olur muyum?
Ona bir türlü yaklaşmıyorlar aslında gitseler hepimiz için daha mantıklı.Babanızın yanına taşınsınlar annenler. Sende kendi hayatını kur inşallah
Paradise, ben de Cherry'e katılıyorum. Yaşından da bağımsız adam alkolikse çok sıkıntı yaşarsınız. Annenizden aktif olmadığı gerekçesiyle şikayetçisiniz. Ama alkolik biri de size yük bindirir.Teşekkür ederim, sert çıktım biraz sanırım. Söylediklerinizi dikkate alacağım.
Talebiniz üzerine konunuz yorumlara kapatılmıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?