- 9 Aralık 2024
- 48
- 38
- 3
- 29
- Konu Sahibi -My Paradise-
-
Konu ile alakası yok, çünkü benim vereceğim bu kararlar onun dışında şikayet ediyor, anlama ya da algılama probleminiz varsa bu tamamen sizlerin sorunu, lütfen tedavi olun.KOnuyla çok alakası var, biz de seni aklı başında bir hatun sandık ona göre cevaplar vermiş insanlar. Ailene kart horozu layık görmüyorsan dodydoy akıllısın demektir insanlar da ona göre yorumunu yapar.
Hayır üzmeyecek, önceden üzülür acırdım onlara. Kıyamazdım, öyle ki evdeki tüm eşyaları yeniledim, kendilerine kıyafetler aldım, bunun yanında birikim yapıp kendilerini güvende hissetmelerini sağladım. Ama bana söyledikleri tek şey “yapmasaydın” oldu. Ben bunları hakettim mi? Ben bu kadar kendimi feda etmişken onlar hiçbir kötü anımda yanımda olmadı, hasta oldum bakmadılar, ölümden döndüm ağlayıp zırlamaktan başka birşey yapmadılar. Yanımda birgün görmedim onları, öyle ki hastaneden çıktım insan evinde kalır dimi? Ben eski sevgilimin annesinde kaldım o kadın bana baktı, annem bana bakmadı bile. Son 1 yıldır böyle hissediyorum, çünkü en kötü zamanımda yanımda yoklardı.Anneniz ve kardesiniz bu kadar safken tek kalmaları sizi üzmeyecek mi?
Evet yorulmuş olabilirsiniz ama bazıları akıllı olduğu için şanslı olmayabiliyor. Sırtınızda taşıyın demiyorum ama vicdan sahibi bir insan ailesi böyle ise tamamen bağını koparmaz.
Ayrıca müdahale gibi algılamayin ama 17 yaş büyük birini yolda görse yan bakmaz insan yapmayın bunu kendinize
Üzüldüm, anneniz saf değil o zaman umursamaz saf demeyin beklentisi tek taraflı belki de, ee kardesiniz de öyle görmüş mu duyarsız kalmış onunla ayrı eve çıkın diyeceğim ama onunla kafalarınz farklı anladığım kadarıyla. . Verici insanlar hep alamıyorlar. Karar sizin. İnşallah güzel kararlar alırsınız. Birikiminizi kimseye vermeyin sevgiliniz dahil.Hayır üzmeyecek, önceden üzülür acırdım onlara. Kıyamazdım, öyle ki evdeki tüm eşyaları yeniledim, kendilerine kıyafetler aldım, bunun yanında birikim yapıp kendilerini güvende hissetmelerini sağladım. Ama bana söyledikleri tek şey “yapmasaydın” oldu. Ben bunları hakettim mi? Ben bu kadar kendimi feda etmişken onlar hiçbir kötü anımda yanımda olmadı, hasta oldum bakmadılar, ölümden döndüm ağlayıp zırlamaktan başka birşey yapmadılar. Yanımda birgün görmedim onları, öyle ki hastaneden çıktım insan evinde kalır dimi? Ben eski sevgilimin annesinde kaldım o kadın bana baktı, annem bana bakmadı bile. Son 1 yıldır böyle hissediyorum, çünkü en kötü zamanımda yanımda yoklardı.
Konu ile alakası yok, çünkü benim vereceğim bu kararlar onun dışında şikayet ediyor, anlama ya da algılama probleminiz varsa bu tamamen sizlerin sorunu, lütfen tedavi olun.
Aile, aileliği yapsaydı bu duruma gelmezlerdi, hayati tehlike geçirip ameliyat olduğum günün gecesi bile benim yanımda eski sevgilimin annesi refakat etti, annemin benimle o kadar alakası yoktu, hanımefendi düğünden zor geldi. Böyle insanlarla nasıl akrabalık ilişkilerimi sürdüreyim?
Teşekkür ederim, sert çıktım biraz sanırım. Söylediklerinizi dikkate alacağım.Bebişim ailen çöp anladığım kadarıyla, iletişim kesersen de bir zarara uğramazsın bence. Hastalıkta , zor durumda yanlarında yoklarsa zaten aile olmuyorlar.
Benim tedavilik bir durumum yok da sen 20 yaş büyük alkolik adamla ne işin var? Madem çekirdek ailen yok en azındna kendi kurduğun aile düzgün ve işlevsel olmalı ki sap gibi kalma. Alkolik adamı eve alıp ne yapacaksın kusacak s...cak yine ceremesini sen çekeceksin. En azından sorumluluk sahibi, aklı başında biri olsun.
Konu tam da bu, aileniz o adamla görüşmenize izin vermeyecek bunu biliyorsunuz. Bu yüzden evden kurtulmaya çalışıyorsunuz ama pişman olacaksınız.İyi de şuan konumuz bu değil, anlatamıyorum sanırım.
Ben evlenmek için ailemle görüşmemeyi düşünüyorum demedim, bu adam olmasaydı da ailemle uzaklaşacaktım. Lütfen konuyu ona yormayın, konumuz sevgilim değil.
Benim ailem kimseyle görüşmeme izin vermiyor. Daha önce de biriyle görüştüm, ona da izin vermediler. En son ameliyat sonrası yanımda kalmamaları son damla oldu. Bilip bilmeden konuşmayın. Siz kimsiniz evden kurtulmaya çalışıyorsunuz diyorsunuz? Yazdıklarımı okuyup anlama kapasiteniz yoksa yazmayın şu konuya. Adamın dışında ailemle problemlerim var diyorum, sizin için annenizin ameliyat günü size refakatçi olarak kalmaması normal mi?Konu tam da bu, aileniz o adamla görüşmenize izin vermeyecek bunu biliyorsunuz. Bu yüzden evden kurtulmaya çalışıyorsunuz ama pişman olacaksınız.
Teşekkür ederim, sert çıktım biraz sanırım. Söylediklerinizi dikkate alacağım.
Belki de haklısındır.Madem işin var kendi evine çık git durma kafanı dinle. Yalnız o adamdan da uzak dur ondan kimseye hayır gelmez. Adam boşanmış, karısı tekmeyi atmış o da gelmiş yanında çalışan çalışanına yazılıyor .. neresinden baksam hem ahlaka, hem profesyonelliğe hem de akla aykırı bir durum. İşyeri sahibi sen olsaydın çalışanına yavşar mıydın sen söyle. Boşandıysan da boşandın, dışarda tonla kadın var onların peşine düş kardeşim insan çalıştığı yerde - hele ki patronsa böyle şeyler yapmamalı. Senin o adam için özel bir anlamın olduğunu da sanmıyorum , işyerinde her gün gördüğüm bu var, genç de buna yazılayım demiş işte etrafında klaycan bulunan ilk hedefe yönelmiş. Ayrıca sen hayır deseydin o adam sana hayat vermezdi emin ol kapının önüne de konurdun. Zaten kelleşmeye başladı, yaşlı da duruyor demişsin çünkü 45lik koca herif en gencecik kzısın ne işin olur... bu ilişki!nin elle tutulur yanı var mı sence?? Kendi iyiliğin için o adamdan hemen uzaklaş.
Belki de haklısındır.
Tutunmak, baba sevgisi görebilmek için o adamla beraber oluyorumdur. Aşağı yukarı 5 ay oldu henüz bir kötülüğünü görmedim, kendi ailesine de evlenmek istiyorum diye tanıştırdı. Ama işte emin değilim yaş farkından dolayı. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmaya gerek yok. İşin açığı ben zaten bir evlilik, güzel bir aile kurmak istiyorum. Ailemle hiçbir zaman görüşmek istemiyorum. Söylediklerini dikkate alacağım, teşekkür ederim.
Ben kimse tarafından manipüle edilmeye müsait biri değilim, kaldı ki o adam benim ailemden kopmama kesinlikle razı değil, ne olursa olsun onlar senin ailen ve kötü de olsalar onlar senin yaşama sebebin diyor. Asla kötü düşünmüyor. Adam alkolik değil, alkolü seven bir adam. Boşandıktan sonra geçmişinde tonlarca insan olmuş, yaşına göre normal ya da değil beni ilgilendirmez. Ben bugününe bakarım. Kaldı ki adamı zavallı diye tanıtman aşırı komik, bu adam belli bir sektörde herkesin tanıyıp bildiği, işinde başarılı olan, ödüller almış bir adam. Kalkıp tanıdığın alkolik ökkeş abi minvalinde birinden bahseder gibi bahsetmen aşırı komik. Eğer ben aptal, manipüle edilebilir biri olsaydım çoktan manipüle edilir, 28 yaşına kadar da bu evi çekip çeviremezdim. Kimse tarafından kandırılıp taciz edilmediğime göre, başıma bir iş gelmediğine göre manipüle edilebilir bir insan oluyor muyum? Uyuşturucuyu geçin, alkolü ve sigarayı ağzıma sürmüş değilim, sürmem. Ha duygusal olarak boşluktayım, bunun en büyük sebebi ailem ve yaşadıklarım. Bakın ben 16 yaşından beri bu eve bakıyorum, boyacısından, fayans tamircisine herşeyini kendi başıma hallediyorum. Hayatta hiçbir iyilikten gocunmadım, iyilik yapılır, aileme anneme kardeşime çok yardım ettim. Fedakarlıkta bulundum, şehir değiştirme imkanım varken ben servisle giderek üniversite okudum. Hala söylüyorum hiç pişman değildim ta ki hastalığıma kadar. Ani bir hastalık geçirerek kendimi 2 saat içinde ameliyatta buldum, iç kanama geçirdim. Ölümden döndüğüm gece yanımda annem değil o dönem sevgilim olan erkek arkadaşım vardı. Annem aşağıda ne diye ağlıyordu biliyor musun? “Ben babasına nasıl hesap vericem, ne oldu buna söyleyin çabuk” diye. Ben duydum, ameliyattan çıktığım dakika ben bunu duydum. O günden beri gözümde hiçbirşey yok. Ben o günden sonra asla eski ben olmadım. Her fırsatta bunu onların yüzüne vurup kan kustum. Ameliyattan çıktım, bir süre çalışmak istemedim. Borçlarımı ödemeye yanaşmadılar bile. E ben iletişimimi kesmeyip ne yapayım? Çünkü değer görmüyorum, yaşıtlarım evlendi. Benden küçükler dahi evlendi. Benim hakkım değil miydi yuva kurmak? Bu adamdan ayrılır başkasıyla evlenirim ama benim fikrim aileme karşı asla değişmeyecek. Engelini açıyorum, lütfen buna göre değerlendir konuyu.Evleneceğim adam dediğin kişi diğer konunda bahsettiğin herif mi
Ekleme: konu sahibi beni konudan engellediği için düzenleme yaparak kendisine cevap veriyorum. Konu sahibinin evlenecem ve ailemle tanıştırmayacağım dediği kişi kendisinden 17 yaş büyük alkolik ve önüne gelenle düşüp kalkan bir adam. Ailesiyle tanıştırmak istememe sebebinin annesinin vurdumduymaz bir insan olmasıyla alakası olduğunu düşünmüyorum. Annesi ve kız kardeşinin saydığı özellikleri evleneceğim dediği adamınki kadar kötü değil.
He bunu neden söyledim onu da ekleyeyim: kendimin de aklı bir karış havada bir kız kardeşim var ve ben herkesin aileden ayrı yaşamaya uygun olduğunu düşünmüyorum. Bazı insanlar art niyetli insanlar tarafından manipüle edilmeye müsait oluyor ve aile evinde yaşadığından daha kötü şeyler yaşıyorlar. Konu sahibinin ailesinden kopmasının beraber olduğu o adamın işine yarayacağını ve konu sahibini de başka kimsesi kalmadığı düşüncesiyle o adama daha çok bağlanacağını düşünüyorum. Bu yüzden açılan konuları sadece o an aktif olan konuyla sınırlı şekilde değil bütün halinde değerlendirmeyi daha doğru buluyorum.
Konu sahibi kimse sana ailen süper demedi ki zaten. O sevgi boşluğunu yanlış kişiyle doldurmaya çalıştığını söylüyoruz. Ama zaten diğer konuda sayfalarca uzun uzun yazılmış ben tekrar yazmayacağım. O adamla herhangi bir kadının mutlu olabileceğini düşünmüyorum sana özel değil. Plaza hayatını biliyorum ve bu tarz heriflere de rastladım. Adamın nasıl birisi olduğu kafamda tam olarak canlandı. Senin objektif bakabileceğini düşünmüyorum. Ve kabul etmesen de saf bir insansın. Adamın boşanma gerekçesinin karısıyla kültür farklılığı olduğuna inanman bile bu tespiti yapmak için tek başına yeterli. Neyse inşallah kendi dengin olan karşılıklı birbirinizi seveceğiniz ve birbirinize iyi geleceğiniz birini tez vakitte bulur yuvanı kurarsın. Sevgiler.Ben kimse tarafından manipüle edilmeye müsait biri değilim, kaldı ki o adam benim ailemden kopmama kesinlikle razı değil, ne olursa olsun onlar senin ailen ve kötü de olsalar onlar senin yaşama sebebin diyor. Asla kötü düşünmüyor. Adam alkolik değil, alkolü seven bir adam. Boşandıktan sonra geçmişinde tonlarca insan olmuş, yaşına göre normal ya da değil beni ilgilendirmez. Ben bugününe bakarım. Kaldı ki adamı zavallı diye tanıtman aşırı komik, bu adam belli bir sektörde herkesin tanıyıp bildiği, işinde başarılı olan, ödüller almış bir adam. Kalkıp tanıdığın alkolik ökkeş abi minvalinde birinden bahseder gibi bahsetmen aşırı komik. Eğer ben aptal, manipüle edilebilir biri olsaydım çoktan manipüle edilir, 28 yaşına kadar da bu evi çekip çeviremezdim. Kimse tarafından kandırılıp taciz edilmediğime göre, başıma bir iş gelmediğine göre manipüle edilebilir bir insan oluyor muyum? Uyuşturucuyu geçin, alkolü ve sigarayı ağzıma sürmüş değilim, sürmem. Ha duygusal olarak boşluktayım, bunun en büyük sebebi ailem ve yaşadıklarım. Bakın ben 16 yaşından beri bu eve bakıyorum, boyacısından, fayans tamircisine herşeyini kendi başıma hallediyorum. Hayatta hiçbir iyilikten gocunmadım, iyilik yapılır, aileme anneme kardeşime çok yardım ettim. Fedakarlıkta bulundum, şehir değiştirme imkanım varken ben servisle giderek üniversite okudum. Hala söylüyorum hiç pişman değildim ta ki hastalığıma kadar. Ani bir hastalık geçirerek kendimi 2 saat içinde ameliyatta buldum, iç kanama geçirdim. Ölümden döndüğüm gece yanımda annem değil o dönem sevgilim olan erkek arkadaşım vardı. Annem aşağıda ne diye ağlıyordu biliyor musun? “Ben babasına nasıl hesap vericem, ne oldu buna söyleyin çabuk” diye. Ben duydum, ameliyattan çıktığım dakika ben bunu duydum. O günden beri gözümde hiçbirşey yok. Ben o günden sonra asla eski ben olmadım. Her fırsatta bunu onların yüzüne vurup kan kustum. Ameliyattan çıktım, bir süre çalışmak istemedim. Borçlarımı ödemeye yanaşmadılar bile. E ben iletişimimi kesmeyip ne yapayım? Çünkü değer görmüyorum, yaşıtlarım evlendi. Benden küçükler dahi evlendi. Benim hakkım değil miydi yuva kurmak? Bu adamdan ayrılır başkasıyla evlenirim ama benim fikrim aileme karşı asla değişmeyecek. Engelini açıyorum, lütfen buna göre değerlendir konuyu.
Merhaba,ablacım, çık kendi evine ve bir nefes al. şu andaki mevcut hayatında kurduğun ilişkiler de sağlam değil. kendi hayatını kurunca bir süre yalnızlığının tadını çıkar. o kafa ile taptaze arkadaşlıklar edin ve göreceksin ki arkadaşlarını bile sağlıksız bir zihin ile seçmişsin. partnerlerinden söz etmiyorum bile. ama bu süreçte partnerin ile evlenmeyi ya da aynı evde yaşamayı düşünme. kendi hayatında kendin hüküm sür.
Ben zaten içimdeki boşluğu doldurmaya çalıştığımın farkındayım.Konu sahibi kimse sana ailen süper demedi ki zaten. O sevgi boşluğunu yanlış kişiyle doldurmaya çalıştığını söylüyoruz. Ama zaten diğer konuda sayfalarca uzun uzun yazılmış ben tekrar yazmayacağım. O adamla herhangi bir kadının mutlu olabileceğini düşünmüyorum sana özel değil. Plaza hayatını biliyorum ve bu tarz heriflere de rastladım. Adamın nasıl birisi olduğu kafamda tam olarak canlandı. Senin objektif bakabileceğini düşünmüyorum. Ve kabul etmesen de saf bir insansın. Adamın boşanma gerekçesinin karısıyla kültür farklılığı olduğuna inanman bile bu tespiti yapmak için tek başına yeterli. Neyse inşallah kendi dengin olan karşılıklı birbirinizi seveceğiniz ve birbirinize iyi geleceğiniz birini tez vakitte bulur yuvanı kurarsın. Sevgiler.
Merhaba,
Hayır zaten onunla aynı eve çıkmayı düşünmüyorum, böyle bir planım yok. Kendisi istese de yok, öyle diyeyim. Hem kendi hem onun hayatını mahvedemem.
Ben ailemi istemiyorum inan ki çok bunaldım, hiçbir şekilde hanımda olmayan insanlarla daha fazla yaşayamıyorum artık.
Aile evinden uzaklaşınca aileyle aran düzeliyor. Aynı evin içindeyken sana batan şeyleri dışardayken görmüyorsun. Ben komple görüşmemek, iletişim kesmeyi tavsiye etmem ama başka bir evde, çok uzak olmayan bir mesafede yaşayıp birbirine ziyarete, yemeğe gitmeli ilişki bence aileyle en sağlıklı ilişki yürütme şekli.Ben zaten içimdeki boşluğu doldurmaya çalıştığımın farkındayım.
Belki hayatımda yaşça büyük birini tercih etmemin sebebi hayatımdaki baba figürünü doldurmaya çalışmamdır, bilemem.
Benimle defalarca evlenmek istedi, nikah kıymak istedi ki ben kabul etmedim, rezalet bir duygu durumuna bir de nikah ekleyemem.
Ben sizden şu yardımı istiyorum, ne yapmalıyım? Kendi içimde aile sorununu çözemiyorum, ne yapmalıyım? Onlarla görüşmek istemiyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?