Aileyle görüşmeyi kesmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

-My Paradise-

Yeni Üye
Pro Üye
9 Aralık 2024
48
38
3
29
Merhaba,
Normalde bu konuyu açmayı düşünmüyordum ama son zamanlarda zihnimi tümüyle ele geçiren bir konu olduğundan dolayı ne yapacağımı bilemez haldeyim.
Şuan 28 yaşındayım, gayet iyi bir şekilde hayatımı kurdum ve bir firmada iyi bir pozisyonda çalışıyorum.
Yaklaşık 16 yaşından beri annem ben ve kardeşim yaşıyoruz. Evin en büyük çocuğu benim. Kardeşim 20 yaşında. Babam yaklaşık 12 yıldır yok, farklı bir şehirde çalışıyor.
Babamın buradan gitme sebebi burada batmasıydı, battıktan sonra bulunduğu şehirde daha iyi bir işte çalışmaya başladı. O günden beri tek başımıza yaşıyoruz. 12 yıldır evin tüm yükü bende. Kira, faturalar, market alışverişi, hastane kısaca aklınıza gelebilecek her şey. Annem iyi kadındır, şöyle ki etliye sütlüye karışmaz dedikodusu vb yoktur. Ama o kadar sığ, boş biridir ki. Bizim hiçbir problemimizle ilgilenmez, mesela evde kombi dahi bozulsa herşeyi benden bekler. Oturur öyle soğukta tamir edilmesini bekler. Hayatımla ilgili hiçbir kararda yanımda bulunmaz, fikir beyan etmez. Bomboştur yani, bakar durur sadece. Kendimle ilgili ilişkimi söylediğimde kurduğu tek cümle “babana söyleyeyim mi?” Oldu. Zaten 28 yaşındayım, hayatımda gerçekten düzgün ve evlenmek istediğim ilişkilerim oldu. Ancak hepsinde babam arkamda durmadı, yok evlendirmem dedi. Paradan kaçtığını düşünüyorum. Babam.. Babam. Burada kadınlara para yedirdiği için neredeyse batma durumuna gelen, kişiliğinde babalık kumaşının esamesini bulundurmayan zavallı düz bir adam. Buradan gittiğinden beri aylık belli bir miktar para yollayıp babalık yaptığını düşünen hasta ruhlunun teki. Ha bir de sürekli kanserim, midem şöyle, akciğerim şöyle diye sallar sallar durur. İnandırıcı değil, gülüyorum kendisine.
Kardeşim. Tabi bir de o var. Ne anneden annelik ne babadan babalık görmüş safın teki. Anlaşabileceğimiz bir alan yok çünkü çok zıt karakterleriz. Mümkün olduğunca konuşmamaya çalışıyorum.
Velhasıl; ilişkimi artık bu insanlarla bitirmek istiyorum. Kendi evime çıkacak gücüm, kenarda iyi bir birikmişim var. Ben annelik babalık görmedim. Hep kendi kendimi büyüttüm, üniversiteye giderken dahi cebime 1 tl koydukları günü hatırlamam. Hayatımda olan herşeyde sadece kendi emeğim var. Annem çalıştığı yerden bir süredir parasını alamıyor, kenardaki parasına da dokunmak istemediği için herşeyi ben ödüyorum. Ama inanın çok yoruldum. 16 yaşından beri başı bir kez okşanmamış, evin reisi-parayı yöneten bir insan olarak çok yoruldum. Ne diğer gençler gibi hayatımı yaşayabildim, ne de güzel bir aileye sahip olabildim. Aslında çok fazla detay var ama siz sordukça anlatırım.
Sadece tek bir soru sormak istiyorum, bu insanlarla bağımı kopardığımda mutsuz olur muyum?

Onlarla bağını koparırsan bence çok mutsuz olursun ayrı eve çıkmak istersen de gönüllerini kırmadan yap. Bir psikologa gitmeni de şiddetle tavsiye ederim-ben gidiyorum kötü bişey değil-herkes ailesinden ayrı bir eve çıkıyor bunu kafanda çok büyütme ama iletişimi asla koparma derim

Komple bağınızı koparmaniza gerek yok bence ilk basta . Evinizi ayırmak kadar normal bir durum yok. Ayrı eve cikacağınızı bildirin ve gidişata bakarak tavırlarınızı ayarlayın. Sınırlarınızı çize çize devam edersiniz. Aile çok önemli evet. Tamamen bağları koparmak çok da mümkün değil. Çok absürt ve kötü durumlar dışında gerekli de degil. Ama sizin bir hayatınız var. Mutlu sekilde yaşamak hakkınız. Dedigim gibi ayrı eve çıkın. Bu sebeple bir dolu tartışma olacaktir. Kulaklarınızı kapatarak size doğru geleni yapın. İlerleyen süreçte kavgalar, küslükler durulur. Yeni sınırlar çizilmiş olur zaten.

Arkadaşım hikayemiz o kadar benzer ki.. Tek fark ben anneme bir en.yi edasıyla bağlıydım aynı bahsettiğin anne şahıs gibi olmasına rağmen çok fazla verici oldum. Hep içinde bir yerlerde bana sevgisi var zannettim. Sonuç olarak kendim bağımı koparmadığıma pişmanım çünkü otuz yıldır ilk defa benim onlara ihtiyacım olduğunu hissettiğim bir zamanda hamilelik dönemimde beni yalnız bıraktılar belki de ilgilenmemek daha kolay olur diye bilemiyorum. Şahsen pişmanım bu zamana kadar yaptıklarım için de, normal şartlarda ailem ya helali hoş olsun diyecek biriydim ama yediğim kazık o kadar ağır geldi ki şuanda keşke kendime öncelik tanısaymışım diyorum. Aile ile ilişkiyi bitirmek zordur her zaman ararsın ister istemez ama mesafeli bir yaşam sürdürmek belki daha sağlıklı olur.

Mesafeyi çok uzatmak istiyorum ama ben. Öyle ki evleneceğim insanla dahi tanıştırmayı düşünmüyorum hiçbirini.
Bende öyleydim bu arada, enayi gibi onun için akrabalarımla babamla kavga ederdim. Zaman içinde gördüm ki o saf masum değilmiş, o da onlar gibiymiş. Ben büyütmüşüm sadece.
Senin adına çok üzüldüm, yine benzer bir hikayede benim hayati tehlike atlattığım ameliyatta annem yanımda dahi kalmadı öyle söyleyeyim gerçekten herkes anne olamıyor, ben senin çok güzel bir anne olacağına eminim. Sana tavsiyem sende mesafeni koru, kimse senden değerli değil. Cennet annelerin ayakları altında falan da değil.

Anneniz ile babanız ayrı sanırım? Annenizi evlendirmeyi düşündünüz mü? Kardeşiniz kaç yaşında. Ben ayrı eve çıkar ve kardeşimi dersaneye yollayıp dershane ve harçlık ücretini üstlenirdim. Annenize güzel bir iş ayarlamaya çalışabilirsiniz. Ayrı eve çıkın ama en azından kardeşinizle bağları koparmayın kişiliği saf yada farklı olabilir ama o da yaşadığı ortamdan ve çevresinden dolayıdır.

Evleneceğim adam dediğin kişi diğer konunda bahsettiğin herif mi

Ekleme: konu sahibi beni konudan engellediği için düzenleme yaparak kendisine cevap veriyorum. Konu sahibinin evlenecem ve ailemle tanıştırmayacağım dediği kişi kendisinden 17 yaş büyük alkolik ve önüne gelenle düşüp kalkan bir adam. Ailesiyle tanıştırmak istememe sebebinin annesinin vurdumduymaz bir insan olmasıyla alakası olduğunu düşünmüyorum. Annesi ve kız kardeşinin saydığı özellikleri evleneceğim dediği adamınki kadar kötü değil.

He bunu neden söyledim onu da ekleyeyim: kendimin de aklı bir karış havada bir kız kardeşim var ve ben herkesin aileden ayrı yaşamaya uygun olduğunu düşünmüyorum. Bazı insanlar art niyetli insanlar tarafından manipüle edilmeye müsait oluyor ve aile evinde yaşadığından daha kötü şeyler yaşıyorlar. Konu sahibinin ailesinden kopmasının beraber olduğu o adamın işine yarayacağını ve konu sahibini de başka kimsesi kalmadığı düşüncesiyle o adama daha çok bağlanacağını düşünüyorum. Bu yüzden açılan konuları sadece o an aktif olan konuyla sınırlı şekilde değil bütün halinde değerlendirmeyi daha doğru buluyorum.

Son düzenleme:
Ayri eve cikin oncelikle sonra duruma gore tamamen baglarinizi koparabilir ya da mesafeli durabilirsiniz. Evlenecegim kisi demissiniz yakin zamanda evlilik dusunuyorsaniz ayri eve cikmak yerine direk evlenin.

Şuan görüşmüyorum gebelik süreci öyle bir süreç ki benim bu dönemde nazımı kahrımı çekmeyen bebeğimi de sevemez moduna giriyor insan. O yüzden asla görüşmeye niyetim yok.
Ama benden bir tavsiye bu evlilik sürecinde eğer kaba tabirle bir taşkınlık yapmayacaksa ailen olabilecek en yalın haliyle varlıkları olsun. Yani çok samimi de olmadan çok yok gibi de olmadan. Çünkü iyi kötü bir aile görmeleri eş tarafından sahipsiz olmadığın imajını veriyor gerçekte öyle olsun olmasın. Eğer ki tersi olursa da inan sanki sen kimsesizmişsin gibi davranıyorlar hiç çekinmeden. Sende bunları göğüsleyebilecek yürek vardır eminim kendi ayaklarının üzerinde duran biri olarak. ama insan yine de bu muameleyle baş ederken de yoruluyor. Görünsünler bu süreçte ama ileride olmasalar da olur özetle benim tavsiyem

Tamamen bağı kesmek çok zor. Yetimhanede büyümüş, ailesi olmayan insanlar gibi hissetmeyeceksin. Nadiren bile olsa aklına gelecekler. Bir süre sonra merak edeceksin. Kızgınlığın bitecek, kötü anıları unutacaksın, özlem duygusu ön plana çıkacak. Muhtemelen böyle olacak kısaca. Donnie Darko isimli bir film var çok severim, benim en sevdiğim cümleyi barındırır içinde; ‘’ Bazı insanlar lanetli doğar’’. Bazı insanların laneti ailesidir.

Psikolog kötü birşey değil zaten, zamanında terapi gördüm.
Ayrı eve çıkmamı kabul etmiyorlar.

kendisi bu sene üniversiteye gidecek.
Zaten kendisi de iyi kötü bir bölüm okuyup ailesinden kopup kaçmak istiyor.
Evet, ayrılar ama nikahları duruyor. Boşanmadılar.

Bu doğruysa eger Bu konuyla direk alakası olmayabilir ama sizin hayatınız ile ilgili kararlarda dogru davranmadiginizi gösterir.
Aile sorunlarından kaçmak için yanlış insana sığınmak verebilecegin en hatalı karar olur heralde.
Anlattığınıza göre kötü aile bağlarından kaçarken daha kötüsü olan bir adamla hayat kurmaya çalışıyorsaniz çok ciddi bir problem var demektir.
Mesela bu konuyu görmeden ayri evlere çıkın, sınırlarınızı çizin dedim ama böyle yanlışlara suruklenecekseniz yalnız olmanız da çok makul gelmedi açıkçası simdi.

Ben başka birşeyden bahsediyorum, siz başka birşeyden.
Evet ya da hayır, konu şuan o mu? Hayır.
O zaman eee?
Bayılıyorsunuz konu dışı konuşup polemik çıkarmaya çalışmaya.
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın diyor yani, haklı da.

Ayrı eve çıkma konusunda sonuna kadar haklısınız. Herşeyin sorumluluğu sizin üzerinizde olduğu için sizi bırakmak istemiyorlar yoksa sizi düşündükleri için olmadığına eminim. Aile olmak tabi ki çok güzel ama ortada gerçek bir aile varsa.
Bağlarınızı tamamen koparmasanızda azami sınırda ilişki kurun. Birikiminizde varmış onlara muhtaçta değilsiniz.
Şu da bir gerçek ki ne kadar verici olursanız hep daha fazlasını isterler. Ama sizin onlara işiniz düştüğünüzde aynı şeyi yaparlar mı sanmıyorum. Yaşınızda genç kendi yolunuzu çizmeniz sizin için daha iyi olur.

aileyle bağı tamamen koparmak gibi radikal bir karar almayı düşünüyorsanız ve önceki mesajlarda bahsedilen kişi gibi biriyle ilişkiniz varsa demek ki karar verme mekanizmanız o kadar da sağlıklı değil denmiş. tabi ki iki konu birbiriyle bağlantılı. aileniz öyle değildir, siz yalan söylüyorsunuz gibi bir şey denmiyor sadece daha geniş kapsamlı düşünülüyor.

Ben başka birşeyden bahsediyorum, siz başka birşeyden.
Evet ya da hayır, konu şuan o mu? Hayır.
O zaman eee?
Bayılıyorsunuz konu dışı konuşup polemik çıkarmaya çalışmaya.

KOnuyla çok alakası var, biz de seni aklı başında bir hatun sandık ona göre cevaplar vermiş insanlar. Ailene kart horozu layık görmüyorsan dodydoy akıllısın demektir insanlar da ona göre yorumunu yapar.

Anneniz ve kardesiniz bu kadar safken tek kalmaları sizi üzmeyecek mi?
Evet yorulmuş olabilirsiniz ama bazıları akıllı olduğu için şanslı olmayabiliyor. Sırtınızda taşıyın demiyorum ama vicdan sahibi bir insan ailesi böyle ise tamamen bağını koparmaz.
Ayrıca müdahale gibi algılamayin ama 17 yaş büyük birini yolda görse yan bakmaz insan yapmayın bunu kendinize

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…