aileyle arada kalmak:(

civilenginar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
327
649
103
merhabalar;
size danışmak istediğim bir konu var. ben 24 yaşındayım şu an özel sektörde çalışıyorum. nasip olursa kısa süre içinde atanacağım. şehir belli değil sadece. aslında özel sektörde çok rahat iş bulabilsem de ailemden uzak olmak istediğim için kpss çalıştım. peki sorun ne derseniz; benim ailemle aramda düşünce olarak farklar var. gerek siyasi gerek bakış açısı hayat tarzı birçok şey. uçurum değil bunlar ama şu anda da işten eve gelince yemek yiyip odama geçtiğim birlikte vakit geçirmediğimiz bir düzendeyiz. örneğin erkek arkadaş konusunda çok katılar. bu sevgili olarak olmasa dahi. akşam en geç eve 6-7'de gelebilirim, haftasonları evden çıksam sürekli sitem ederler. bugün annem atanınca baban bizde onla gideriz tarzında konuştu dedi. bende açık açık ben kendi düzenimi kurmak istiyorum, gelin misafir olarak kalın ama bi süre sonra herkes evine dönsün ben üniversite okurken düzenime çok alıştım dedim. bunu zamanı gelince babana da açıklarsın dedi. ben babamı kırmadan nasıl açıklayabilirim. istemiyorum birlikte yaşamak. aynı şehirde ayrı eve çıkamam düzenimi kurmamın tek yolu bu. artık evden çıkarken yalan söylemekten çok sıkıldım.
bazen nankörlük ediyormuşum gibi geliyor ama sonra da diyorum bu da benim hayatım ben onlara bir saygısızlık yapmıyorum

artık evden çıkarken yalan söylemekten çok sıkıldım.
Aynen bunu söyleyeceksiniz . Ben konuşmayı 18 yaşındayken yapmıştım.

Ben artık büyüdüm kendi hayatım var. Beni siz gerçekten yetiştirdiği ise inaniyorsaniz artık beni bırakın . Bu hayat benim ve ben kendi duzenimde kendi ayaklarimin üstünde durmak istiyorum . Siz evinizi bozmayın düzeninizi değiştirmeyin . Net ol bence . Nankörlük değil bu .

Nankörlük ettiğinizi niye düşünüyorsunuz? Alakası yok 24 yaşında bir bireysiniz eğer ayrı bir ev ayrı bir düzen kurarsanız onlar da kısa sürede size saygı duymayı öğrenecekler.. Bence dimdik durun yoksa bir bakacaksınız yaş 30 olmuş ama hala erkek arkadaş konusunda gece çıkmaları konusunda yalan söylüyorsunuz... Hiç gerek yok bunlara vicdan yapacak bir durum da yok. Bizim ülkede ki ebeveynler niçin çocuklarını dizlerinin dibine bu kadar oturtmaya meraklılar hiç anlamıyorum.

Kesinlikle nankörlük etmiyorsunuz ancak ailenizin bazı şeyleri kabullenmesi sancılı ve zaman alıcı olacak gibi görünüyor. Açıkça söyleseniz de defalarca konuşsanız da bir anda aydınlanıp “Ha, tamam o zaman.” diyeceklerini pek sanmıyorum. Alışmalarını sağlamak daha iyi olabilir belki. Söz gelimi atandığınız şehirde direkt ve hemen ev tutmak yerine bir süre öğrenci apartlarında kalmak gibi. Gelseler de uzun kalamazlar ve zamanla da sizin başka bir şehirde yaşadığınız fikrine alışırlar.

Valla kanka senin tipindeki aileler laftan anlamaz... o yüzden bahanelerle kendi duzenini kur, ayrı yaşama fikrine yavaşça alıştır. Ben ilk başta yurtta/apartta kalıcam, ev acacak, mobilya alacak param yok. Kimse düzenini bozmasın, ben kendi yağımda kavrulurum dersin. Ailen de taşınmaya hiç mi üşenmiyir?

Kendi düzeninizi hayatınızı kurma isteğiniz çok normal ve çok güzel bir şey. Fakat anne babalar da inanın sizi çok düşündüğü için başınıza bir şey gelir mantığıyla sizi ister istemez kısıtlıyorlar ne yazık ki. Malum zor bir zamandan geçiyoruz artık. Şöyle bir tavsiye verebilirim ki yemek yiyip odanıza kapanmayın onlarla beraber vakit geçirin. Bu konu hakkında asi davranmayın. Ailenizi alın karşınıza konuşun. Kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum size ve kendime yanlış bir durumla karşılaştırmam. Bana lütfen müsaade edin bir daha bu yaşlarıma gelmeyeceğim arada sırada yanıma gelirsiniz bek gelirim hep tatlı tatlı konuşmalar yapın omlarında sizi anlayacağını düşünüyorum ama lütfen asi davranmayın inanın onlarda sizi düşünüyor eve erken gelmenizi istemeleri, erkek arkadaş kısıtlamaları sırf bu yüzden. Hayatınızda mutluluklar diliyorum

Manipülatif bir aileniz var sanırım. Birey olarak ayrı yaşama isteğinizi nankörlük yapıyor gibi hissetmenize sebep olduklarından bunu anladım. Kendinizden ödün vermeyin, açık sözlü ve kararlı bir duruşla kendinizi anlatın bence. Duygusal saldırılarından koruyun kendinizi

ilk sene eve cikma aparta cik
o zaman gelemezler :) sonra zaten ev isini halledersin, daha da gidip kendi basina yasayan kiza musallat olmazlar, alisirlar.
baktin cidden gelmeye niyetleri var ev tutar apart demeye devam edersin^^

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…