• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık ailem ile yaşamamam gerekiyor hayata sıfırdan nasıl başlarım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi _rose_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şu yoruma bir güldüm. Avrupa dan önce bizde vardı bu . Yatılı okul , emmi dayının yanına yollanan erkek çocukları . Küçük yaştan ya sanayiye ya da simit satmaya gidenler . 13-14 yaşında evlendirilen kizlar . Çocuk hiçbir zaman evde uzun kalmazmis ki . Burada herkes anneye kızmışta ben kizamadim . Okuldan mezun oldum iyi bir şirkette bir soz almıştım onun için altı ay bekledim zor geldi aile evi . Belirli bir yerden sonra olmaz. Bu her zaman böyleymiş . Aksine simdi kadın veya erkekler otuzlarinda bir hayat kurup bir arada kalıyorlar. İki kocaman kadın bir evde yapamaz . Konu sahibi bir an önce kendine bir hayat bir düzen kurmalı
Kurmalı etmeli diyorsunuz da sizin mevcut ekonomik şartlardan haberiniz var mı? Ben de 28 yaşındayım, ben de babamla anlaşamıyorum, banyodan geç çıktım diye burnumu kıran adamla aynı evde yaşıyorum. Özel ders veriyorum eve katkı da yapıyorum ancak yetmiyor. Bu parayla da ayrı eve çıkılmıyor bu ekonomide. Siz şanslıymışsınız atanmışsınız, ama herkes aynı şansa sahip değil

Kız günde üç kere kum temizlenir mi? Zaten günde iki kere filan giriyorlar😂 kapalı kabin uygun kum asla koku yapmaz. Bazı cinsler ve iyi beslenmeyen veya böbrek rahatsızlığı olan kediler aşırı tüy dokebiliyormuş sanırım o konuda bişey diyemiycem biz hiç yaşamadık. 3 yıldır evde hiç tüy yok desem yeri var...Ama maması suyu günlük hazırlanmalı elbette o da akşamdan akşama 5 dakkalik iş zaten. Kimseye bı zararları yok kuzuların, konu sahibinin anası vicdansızligindan onları bahane ediyor o konuda eminim diyebilirim.Senin kedi diyette olmalı 😁
İlk defa günde 2 defa tuvalete giren kedi duydum.

Senin kedi diyette olmalı😁

Bizim ki de gayet sağlıklı düzenli olarak veterinere götürürüz zaten.. 8 yaşında bir kıźçe..Ama kaka çiş için günde 10 defa balkona çıkar.. Kumunu sık değiştiririz temiz wc istiyor.

3 defa su kabini dökerim. İçine kendi tüyü düşse hatun su içmez.

Tüyleri dökülmesin diye mamalar, damlalar var fakat sağlığı için onları kullanmak istemiyorum.

öncelikle cok kücük degilsin 28 yasina kadar calismadin mi ne yaptın evde mi oturdun?
Eger calistiysan tüm kazancını ne yaptın zaten kira ödemiyorsun yeme icme ödemiyorsun
o yasa kadar en azından bi 100k birikimin hic yoktan altının olması gerekirdi.
Bunun yolları belli, sabredecek birikim yapacak daha yüksek maasli islere basvuracak ve eve cikacaksın
Ya da pasa pasa birini bulup evleneceksin.
Kedilerin olmasa yurtdısı derdim ama zor

Kurmalı etmeli diyorsunuz da sizin ekonomik şartlardan haberiniz var mı? Ben de 28 yaşındayım, ben de babamla anlaşamıyorum, banyodan geç çıktım diye burnumu kıran adamla aynı evde yaşıyorum. Özel ders veriyorum eve katkı da yapıyorum ancak yetmiyor. Bu parayla da ayrı eve çıkılmıyor bu ekonomide. Siz şanslıymışsınız atanmışsınız, ama herkes aynı şansa sahip değil. Lütfen üstten konuşmayalım, böyle olmayacağının konu sahibi de farkında
Ben atanmadim özel sektörde çalıştım eşimle evlendim onunla da sıkıntılar yaşadık işsizlik yeniden başka işe geçme . Şartlardan haberim var içimde yaşıyorum şu an bes-altı yıllık bir çalışma hayatinizin olması gerekiyor bundan önce ev fiyatları bu kadar uçuk değildi. Ben ayrıca konu sahibini eleştirmiyorum gerçek olan bu bakın size şiddet göstermiş babayla yaşıyorsunuz . Şartlar herkese zor bulun 1+1 ev çıkın o evden cehennem hayatından daha iyidir.

Ben atanmadim özel sektörde çalıştım eşimle evlendim onunla da sıkıntılar yaşadık işsizlik yeniden başka işe geçme . Şartlardan haberim var içimde yaşıyorum şu an bes-altı yıllık bir çalışma hayatinizin olması gerekiyor bundan önce ev fiyatları bu kadar uçuk değildi. Ben ayrıca konu sahibini eleştirmiyorum gerçek olan bu bakın size şiddet göstermiş babayla yaşıyorsunuz . Şartlar herkese zor bulun 1+1 ev çıkın o evden cehennem hayatından daha iyidir.
Çıksam da geçinmem mümkün değil maalesef bu gelirle. Başka yollar arıyorum. Avrupa'da hasta bakıcılık bile şu an bu mevcut durumdan daha iyi geliyor, İngilizcem var en azından tercümanlık mezunuyum. O bunalmışlık hissini yaşayan bilir, ben evdeyken odamdan dahi çıkmıyorum, üstüne de ebeveynler bizden rahatsız oluyor. Benim babam malum partinin koyu destekçisi, bu ülkeyi ve ekonomiyi bu hale kendileri getirdi şimdi de bu ekonomide gitmemizi istiyorlar. Gülüyorum, en hafif tabirle

Bizim ki de gayet sağlıklı düzenli olarak veterinere götürürüz zaten.. 8 yaşında bir kıźçe..Ama kaka çiş için günde 10 defa balkona çıkar.. Kumunu sık değiştiririz temiz wc istiyor.

Tüyleri dökülmesin diye mamalar, damlalar var fakat sağlığı için onları kullanmak istemiyorum.
Yaa yerim ben o titiz pisiyi 😂 Bizimkinin 3 ayrı su kabı var, gün içinde yalnız kaldigi için suyunu mamasını bol bırakıyorum, ve günde 3 kere tuvalet temizliğini ilk kez senden duydum yemin ederim 😂 maximum 3 günde bir eşim temizler, tuvalet en büyük boy kapalı kabin, henüz hiç koku problemi yaşamadık (kum ve mama önemli bence) Evet arada bize veterinerimiz veriyor vitamin destek ürünleri, aşırı pahalı bence ama tohtur verince mecbur kullanıyoruz 😅. Mamamizi da veterinerimiz belirliyor. Ben memnunum valla sultanimdan, inşallah o da bizden memnundur, şu an kucağımda gurgur, mis kokuyor bebeğim 🥰

Bizim gençler Avrupalılaştı derken ebeveynlerde aynı akıma katıldı anlaşılan.Yakında millet olarak 18 i dolduranı koyacağız kapıya galiba.

siz muhtemelen kültürel bir çüremeye işaret etmeye çalışıyorsunuz ama kelimeleriniz yetmiyor. "Lesie bize bi şeyler anlatmak istiyor" gibi bi an yaşandı.
öte yandan genç insanların hayatının erken döneminde ailelerinden bağımsızlaşarak kendi ayakları üzerinde duruyor olması sandığınız kadar kötü bir durum değil. toplumuzda herşeyden önce özellikle ataerkillikten ileri gelen yapıdan ötürü özellikle erkeklerde bağımsızlık, sorumluluk alma ve bunları yerine getirme becerilerinde büyük kusurlar ghözlemleniyor. bunun yanı sıra her bir bireyde özgüven ve özsaygı eksikliği ile seyreden ciddi kişisel gelişim problemleri var. ail içi dinamikler, maalesef yetişkin olması gereken ama halen yaşam tarzı gereği yetişkin gibi yaşayamayan bireyler ile birlikte bu başlıkta da gördüğümüz gibi aile içi dinamiklerde gerginlikler yaşanıyor. daha kötüsü hayata tam olarak karışamayan bu bireylerde benlik algısının ve kişilik olgusunun gelişmemesi ortaya çıkıyor. toplumsal ve kültürel beklentilere yetişememek ise yine bu bireylerde ciddi hasarlara sebep olabiliyor. stres ya da psikolojik yük gibi unsurlar bu saydıklarımın yanından küçük ayrıntı gibi kalıyor.
şimdi bu açıdan değerlendirirsek yetyişkin yaşına gelmesine rağmen anasının eteğinden düşememiş bireylerin hayatları için doğrunun bu olduğunu pek söyleyemeyiz. çünkü toplum olarak daha muhafazakar yaşayanan ve dolayısıyla ailelerin ve bireylerin daha iç içe geçmiş olduğu yapılarda her türlü suçun ve ahlaksızlığın üstünün örtüldüğünü ve karanlığa itilerek gizli gizli işlenmeye devam ettiğini hepimiz biliyoruz. demek ki işaret etmeye çalıştığınız çürüme ile gençlerin erken yaşlardan bağımsızlığını edinmesinin bi alakası yokmuş. Avrupalılaşmak gerekiyormuş o halde.

Benim 5 buçuk yaşındaki kedim de günde 2 defa giriyor. Hepsinin metabolizması farklı insanlarda olduğu gibi

Yaa yerim ben o titiz pisiyi 😂 Bizimkinin 3 ayrı su kabı var, gün içinde yalnız kaldigi için suyunu mamasını bol bırakıyorum, ve günde 3 kere tuvalet temizliğini ilk kez senden duydum yemin ederim 😂 maximum 3 günde bir eşim temizler, tuvalet en büyük boy kapalı kabin, henüz hiç koku problemi yaşamadık (kum ve mama önemli bence) Evet arada bize veterinerimiz veriyor vitamin destek ürünleri, aşırı pahalı bence ama tohtur verince mecbur kullanıyoruz 😅. Mamamizi da veterinerimiz belirliyor. Ben memnunum valla sultanimdan, mis kokuyor bebeğim 🥰

Benim kedom da 10 yaşinda 2-3 ciş bi kaka yapar ben gunde 1 kere temizlerim. 🙄 Veteriner hekim de normalin gunde bu kadar olduğunu soylemişti. 10 defa tuvalete giden kedo ben de ilk defa duydum.

Benim kedom da 10 yaşinda 2-3 ciş bi kaka yapar ben gunde 1 kere temizlerim. 🙄 Veteriner hekim de normalin gunde bu kadar olduğunu soylemişti. 10 defa tuvalete giden kedo ben de ilk defa duydum.
Bence kedisi ulasi da kendine benzetmiş , aşırı titiz , pimpirikli etmiş 😂 yerim ben patili dostlarina gözü gibi titiz bakan bütün canları 🥰

Benim 5 buçuk yaşındaki kedim de günde 2 defa giriyor. Hepsinin metabolizması farklı insanlarda olduğu gibi
Şaşırdım gerçekten doğrudur tabi..

Bizimki sürekli yiyip içiyor ondan da olabilir. Büyük bir kedi ama obez değil kemikleri iri Bizim kızçenin 😁

Mesela, karşı komşumuzun kedisi bildiğimiz Obez, kuzu gibi resmen sesi bile kartlaşmış😅 miyvladığında kuzu meeliyor sanırsınız. O da sık sık mama yiyormuş. Ayrıca evde pişirdikleri yemeklerden de yediriyorlar.

Şaşırdım gerçekten doğrudur tabi..

Bizimki sürekli yiyip içiyor ondan da olabilir. Büyük bir kedi ama obez değil kemikleri iri Bizim kızçenin 😁

Mesela, karşı komşumuzun kedisi bildiğimiz Obez, kuzu gibi resmen sesi bile kartlaşmış😅 miyvladığında kuzu meeliyor sanırsınız. O da sık sık mama yiyormuş. Ayrıca evde pişirdikleri yemeklerden de yediriyorlar.
Yok bizimki hiç iştahli değil, kendi de minyon, prenses gibi zarif zaten 🥰ölçerek veriyoruz günde 100 Gr kuru mamayı bitiremiyor, bizim yediklerimizden de sayılı çeşitten bı lokma o da bellllki, lutfederse tadına bakıyor....yaş mama ödül maması her gün kiloyla versek affetmez ama onlar da fazlasi zarar diye gramla mecbur... Benim kızlar hep böyle iştahsız oluyor, kime çektiler bilmem 🙄

Yok bizimki hiç iştahli değil, kendi de minyon, prenses gibi zarif zaten 🥰ölçerek veriyoruz günde 100 Gr kuru mamayı bitiremiyor, bizim yediklerimizden de sayılı çeşitten bı lokma o da bellllki, lutfederse tadına bakıyor....yaş mama ödül maması her gün kiloyla versek affetmez ama onlar da fazlasi zarar diye gramla mecbur... Benim kızlar hep böyle iştahsız oluyor, kime çektiler bilmem 🙄
Ayy yerim minnoşu.. Ne güzel kibar kızmış🥰

Bizim kız 5 aylıktı sahiplendiğimizde ilk sahibi mama kabini hep dolu tutmamızı istemişti o yüzden öyle alıştırdık. Demek o yüzden hep wc de ben de korkmuştum😬😂😂

Çıksam da geçinmem mümkün değil maalesef bu gelirle. Başka yollar arıyorum. Avrupa'da hasta bakıcılık bile şu an bu mevcut durumdan daha iyi geliyor, İngilizcem var en azından tercümanlık mezunuyum. O bunalmışlık hissini yaşayan bilir, ben evdeyken odamdan dahi çıkmıyorum, üstüne de ebeveynler bizden rahatsız oluyor. Benim babam malum partinin koyu destekçisi, bu ülkeyi ve ekonomiyi bu hale kendileri getirdi şimdi de bu ekonomide gitmemizi istiyorlar. Gülüyorum, en hafif tabirle
Ben sizi anlıyorum ama bir an önce bir yol bulmanız lazım . Yani evet Avrupa ülkeleri olabilir ya da daha iyi maaş alabileceğiniz bir iş kovalayabilirsiniz . Başka bir iş dalı deneyebilirsiniz birikim yapmaya çalışın . Belirli bir yaştan sonra anlaşmanız mümkün değil zaten ailenizle . Yani aynı evde yaşayıp catismayan insana rastlamadım .

Ayy yerim minnoşu.. Ne güzel kibar kızmış🥰

Bizim kız 5 aylıktı sahiplendiğimizde ilk sahibi mama kabini hep dolu tutmamızı istemişti o yüzden öyle alıştırdık. Demek o yüzden hep wc de ben de korkmuştum😬😂😂
Aslında mama miktarini ayarlamak iyi olabilir ulasimiz bebişin sağlığı için karaciğer ve bobrekler etkileniyor malesef. Mamaların arkasında bir oran var yaşa göre genellikle günlük bir cay bardağı yapıyor . Öyle verirsen iyi olur tabi ki sen bilirsin ama çünkü ne yediklerini bilemiyorlar . Suyu az içerse böbrekler sıkıntı yaşıyor sonra

Ay bı de bayıl istersen Feriha 😂 Kızım 20 yaşına gelince istediği ülkede istediği şehirde en güvenli, en merkezi yerden ilk evini ben alıp kendi ellerimle döşiycem, hediye edicem hayalleri kuruyorum, hatta sırf bunun için şimdiden eşek gibi çalışıp birikim yapıyorum, sence kötü anne miyim ben şimdi? Bı salın artık şu çocukları ya, biraz destek olun yetişkin olmalarına.
Size kotu anne diyen yok zaten..benim cocugumda ingilizce öğretmeni ..ben konu sahibinin annesinin üstünden yaptim yorumumu..yani bir anne cocuguna nasil der git diye ben diyemem demek istedim..sonuna kadar destegim evladima ki öğretmen olmus okutup büyütmüşüm cok şükür..

Ay bı de bayıl istersen Feriha 😂 Kızım 20 yaşına gelince istediği ülkede istediği şehirde en güvenli, en merkezi yerden ilk evini ben alıp kendi ellerimle döşiycem, hediye edicem hayalleri kuruyorum, hatta sırf bunun için şimdiden eşek gibi çalışıp birikim yapıyorum, sence kötü anne miyim ben şimdi? Bı salın artık şu çocukları ya, biraz destek olun yetişkin olmalarına.
Şimdi totosunu yediğim kuzumun ki kendisi daha 2.5 yaşında 28 yaşımda yanımda olmasını istemem . Belirli vakitten sonra o da hayat kursun beni de salsın yahu 🤣 bende bı kendime bakayım . Neydim ne oldum neler oldu hayatımda bir yaşlılık keyfi yaşayım . Tabi bunu söylerken ailelerde de suç buluyorum çocukları belirli yaşa kadar bağımlı yetiştiriyorlar çünkü bizim ülkede suç ölene kadar anne ve baba yükümlü bakmaya gibi oysa onlar da insan ve belirli süre sonra artık hayatlarını kendi halinde yaşamak istiyorlar

Size kotu anne diyen yok zaten..benim cocugumda ingilizce öğretmeni ..ben konu sahibinin annesinin üstünden yaptim yorumumu..yani bir anne cocuguna nasil der git diye ben diyemem demek istedim..sonuna kadar destegim evladima ki öğretmen olmus okutup büyütmüşüm cok şükür..
Ablacım okutup büyütmek kendi ayakları üzerinde durabilme donanımını kazandırmak asli vazifemiz zaten, extra bir hizmet , fedakarlık değil yani okutmak büyütmek ...

Hatta ana babanın tek görevi bunlar ama kendi ayakları üzerinde durabilecek yaşa duruma gelmiş çocuga da bireysellesmesi için biraz destek olmak, en azından "vay beni bıraktın gittin, vay ben doğurdum ettim " diye de maddi manevi darlamamak lazım... Bilmem anlatabildim mi?

Back