• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileye söylesem bir türlü söylemesem bir türlü

Arkadaşlar, konuyu düzelttim. 9 senelik evliyim çünkü, 8 yaşında kızım var.
Ben kızın velayetini babasına bırakmak istiyorum, bunun sebebi 9 senedir çok eziklendim, bir de boşandıktan sonra çocuğumuz üzerinden yakama yapışmasını ensemde solumasını çekmek istemiyorum.
Bu velayeti bırakma fikrim anneme ters geldi acıdı kolay değil dedi.
Değil ama zaten boşanınca insanlar düşman gibi oluyor, ben daha evlenmeden onun sürekli sindirdiği biriyim yani boşanınca ne olur.
Aslında ben bu fikri kendisine de söyledim ama tepkisi gene çok kırıcı oldu"çocuğu da bana bırakıcan oh keyfine bakıcan" dedi böyle naled insan
Madem boyle dusunuyosunuz neden o cocugu dunyaya getirdiniz sizin gibi annem olsun istemezdim anneligi haketmiyosunuz!

Aldatma siddet hicbir sey yok koca bosuyosun, cocugu da almiyosun, baska bi adam mi var sevdigin?

Aslında ben anladım ya, tamam tamam....
Bundan sonra kol kırılır yen içinde kalır demiyecem.gerçek hayatta millete bol bol kocamdan dert yanıcam.
Yarın bir gün boşanmak istersem böyle demesin kimseler

ilk yorumu okuyunca üzüldüm... düzelmeyecek durum degil aslinda dedim... ikinci yorumunuzu okuyunca düzelmeyecek seyin aslinda sizin bencilliginiz oldugunu anladim...
insanin dogurdugu çocuga hayri yokmus... siz buna en güzel örneksiniz!
daha fazla yorum yapmicam..

Bu tarz adamları biliyorum
yaşadığınız zorluğu da hak veriyorum
ama çocuğunuzu bu adamın eline nasıl bırakırsınız
nasıl rahat eder içiniz
Aslında ben boşanamam. bunu biliyorum...
Bu konuyu açma sebebim "boşanma" da değildi. Ama dert derdi açyı oraya geldi dayandı

gerçekten hasta oldum ben bariz. ailemin evine gitmek istemiyorum. ben sadece sürekli boş boş bir noktaya bakayım kimse bana dokunmasın istiyorum.
Bazen annem çağırıyor gidemiyorum. onunla hiçbirşey yok gibi havadan sudan konuşamıyorum, çünkü içim ağlıyor.

Noye siz karsi yaptiklarina devam etsin.. bosanirsaniz kizinizin velayetini size birakacagini soyluyorsunuz. Haftada bir gelip kizinizi gorur.. o arada mi yaptiklarini devam ettirecek.. velayet babada olsa siz kizinizi hic gormeye gitmeyecek misiniz.. dogal olarak yapacak olsa velayet ondayken de yapar.. siz kizinizi ona atip, bir daha gormeyeceksiniz baska.. tabi size anne demem bu durumda..

Ikinciye evlenip, cocuksuz evlilik yapmayi planliyorsunuz heralde.. kizinizin ahiyla mutlu olamazsiniz..

Konu velayeti istememek şeklinde algılanmasın
bu sadece daha iyi olabilir mi?" diye bir düşünceydi.

kusura bakmayin ama bence kocanixla yuxlesmekten korkuyorsunuz siz ben olsam beni anlamicani bilsem bile bunu dillendirir uyarirdim surekli bir sure sonra sabir demiri bile bukermis oda ister istemez dusunecek yaptini anlayacaktir bu gibi seylerle bosanmak bana biraz anlamsiz geliyor

Ben kızın velayetini babasına bırakmak istiyorum, bunun sebebi 9 senedir çok eziklendim, bir de boşandıktan sonra çocuğumuz üzerinden yakama yapışmasını ensemde solumasını çekmek istemiyorum.
Değil ama zaten boşanınca insanlar düşman gibi oluyor, ben daha evlenmeden onun sürekli sindirdiği biriyim yani boşanınca ne olur.
Aslında ben bu fikri kendisine de söyledim ama tepkisi gene çok kırıcı oldu"çocuğu da bana bırakıcan oh keyfine bakıcan" dedi böyle naled insan
Canı pahasına çocuğunu bırakmayanlar var
sizin ki gerçekten rahatınızı düşünmek

Aslında ben anladım ya, tamam tamam....
Bundan sonra kol kırılır yen içinde kalır demiyecem.gerçek hayatta millete bol bol kocamdan dert yanıcam.
Yarın bir gün boşanmak istersem böyle demesin kimseler
Bence bosanmak bole durumlarda en carelerden biri siz kolay olani seciyorsunuz sanki bu durumda savasmak yerine sanki urasmak istemeyip kaciyo gibisiniz
Siz koniz hakkinda bole dusunurken kocanizin sizin hakkinda aslinda neler dusunudugunu merak etmiyormusunuz kadin erkek evliliklerinde neden bu gorunmez duvar koyarlar hic anlamam sorununz varsa istemiyorsaniz sizde bu evlilik disinda hayatta sonucta tek bireysiniz hu hu huu sevgili kociss bu benim hosuma gitmiyorr haberin olsun demelisiniz yapmasa bile onun bundan haberi olmali

Adam doğru söylemiş çocuğunu ona bırakacaksın ohh keyfine bakacaksın,

bir anneye yakışıyor mu bu tavrın

cocugu birakmak mii hmmmmmm dusundurucu kim evladini babasina bile olsa brakmak ister bakabilecegi durumu varken

bak canim benim esimde ilk tanistigimzdan veri tammamen sinirli baskin birden parlayan bunu da soylemekten hic biryerde cekinmeyen, bi tip, akrep burcu ve tam tasiyor. ama cok fszla iyi yonleride var. ve ben onu uyara uyara mucadele ede ede duzelttim ve suan harika bi evliligim var. daha bugun ben uyudum kizimi alip cikti ve bir parfum begenmisler hediye paketiyle uyandirdilar beni.:) bence sende de sorun var. o adamin oyle bir aklini basindan alki bak babakim nasik davraniyor. hic bu davranislari torpulemek icin yada ona ozel seyler yapiyor ozel hissettiriyor musun?her dedigine sumicaksin rezil olmaktan korkmicaksin o senin ayagina gelene kadar affetmiceksin. gelincede tatli dillle boyle olmaz diyip sebeplerini anlaticaksin. ve ona deger vericeksin. benim esim duzeldiyse bence senin kide duzelir.. ama genel olarak bunlarin altinda biseyler oldugunu dusunuyorum. senin kizin icin velayet icin yorumundan sonra evliligindede cok bemcil davrandigini esin le ozel bi iletisim kuramadigini o bana bu yapti su yapti derken yaptiklarini yada yapmadiklarini goremiyorsun. saygiyi iyilestirmenin yollari vardir. bunun icin deger ver sahip cik evliligine bemcil olma.. ve bol bol ozel erkek oldugunu hisdettir. sen onu karakteristik ozellilerinden asagiladigin icin oda uste cikiyor. seni asagiliyor. burda eminim butun kadinlar biliyordur ki erkeklerle inatlastikca anladiklari tatli dilden konusmadikca ne kadar inat ve cekilmez altta kalmaz olduklarini. kadinin yola getiremeyecegi erkek yoktur. yeterki yollarini bilsin. erkeklerlicok kolay kivama sokabilirsin... yollarini saymak bile istemiyorum. dedigim gibi cok ama cok ozel hissettir

Son düzenleme:
Bende çok ilginç oldugunuzu düşünenlerdenim.. Mesajları okudum sonuna kadar evladınız için hep kız, çocuk,babasının kızıyla arası iyi gibi cümleler kurulmuş adama oolan kızgınlıgınızla kızınızı hiç benimsememiş gibi bi haliniz var..üvey anne olup şu yazdıklarınızdan daha içten kızım evladım diyen anneler biliyorum ben...

çocuğunun iyiliği için, babası daha iyi bakar diye ona bırakmayı düşünseydin bi derece anlardım da babası beni rahat bırakmaz diye çocuğundan vazgeçmeyi düşüneni de ilk defa gördüm.
psikolojik şiddet konusunda haklısın bu nasıl bir duygu biliyorum malesef

Aslında ben boşanamam. bunu biliyorum...
Bu konuyu açma sebebim "boşanma" da değildi. Ama dert derdi açyı oraya geldi dayandı

gerçekten hasta oldum ben bariz. ailemin evine gitmek istemiyorum. ben sadece sürekli boş boş bir noktaya bakayım kimse bana dokunmasın istiyorum.
Bazen annem çağırıyor gidemiyorum. onunla hiçbirşey yok gibi havadan sudan konuşamıyorum, çünkü içim ağlıyor.
Böyle Yaşanmaz ama .
eşinizi az çok tahmin edebiliyorum gerçekten hastalıklı bir kişilik. .
boşanmaya cesaretiniz yoksa kendiniz için kızınız için tedavi olmaya zorlayın eşinizi çabalayın
Silkelenin

Arkadaşlar, 9 senelik evliyim, ben istedim ailem verdi sağolsunlar. Ama sorunlarım var. Eşim bana karşı şiddet ve hakaret olmasa da sürekli beni gizliden eleştiren bana kendimi aptal beceriksiz hissettiren bir yanı var. Bir şey söylesem zeytinyağı gibi üste çıkmayı bilir. Benim lafımı ters çevirir bana giydirir. Hele sokakta hiç konuşmam çünkü sesini yükseltir. Bu yüzden bir yere gitsek ben diken üstündeyim çünkü duyulur diye hiç düşünmez ben susarım aleme rezil olmamak için. sürekli içime atıyorum dudaklarımı ısırıp kendimi sıkıp susmayı tercih ediyorum.velhasıl psikolojik şiddet altında olduğu düşündürecek bir çok şey var.
Kendi ailemin evine gitmek artık içimden gelmez oldu, annem babam neyin var durgunsun diye soruyor.birşey yok herşey yolunda diyorum her seferimde. çünkü birkaç sefer anneme anlatmayı denedim umduğum desteği alamıyorum. Bir ara boşanmak istedim, boşancak kadar kötü durumun yok evine git,dediler bunu unutamıyorum. Onun sonrasında mutluymuş taklidi yapmaya başladım. Bir de ufak tefek anlattıklarımı annem gelinine veya kızkardeşine yani teyzeme anlatır diye korkuyorum. Tam güvenmiyorum anneme. Babam da aslında boşan da gel derse o kadar mutlu olurum ki, ama demez gibi geliyor, hiç konuyu açamıyorum. Onlar eşimin ne kadar gıcık çekilmez biri olduğunu biliyorlar ama olan olmuşsa yapacak bir şey yok düşüncesindeler.
Belki de bir çok kadın benim yaşadığımı yaşıyor bilmiyorum ama durumum bu :KK43:
yaa benim eşim yaptı onu bana,, ailesinin yanında bağırdı bana,,, bizde dönüşde kavga çıkarttım havalimanında,,, ama nasıl bağınıyorum,,, bir ara o bağırdı bana susturmak için,,, aman ben iyicene delirdim,, böyle yoldan gelen geçen bize bakıyor,, birde diyorki insanlar bize bakıyor,,, baksınlar onlarla da kavga ederim diyorum,,, nasıl bir çirkeflik,,, ama gerçi bende utanma huyu pek,, sonra da dedim ki sen nasıl hissetiysen bende öyle hissettim,,, bir daha beni böyle bir duruma düşürme dedim,,,,
Ve senin neyini eleşt,r,yor,,, yaptığın yemeği mi?? yapma sende yada gerçekten kötü yemek yap,,,
yaptığın ütüyü mü,,, ütüleme,,, yapıcaksın diyorsa,,, kötü ütüle,,,
sohbetini mi beğenmiyor? sana soru sormadıkça konuşma,,,

Bu konuya fena sinirlendim ya banlanmayacagimi bilsem iyi bi giydirme yapardim konu sahibine ama neyse :KK62:

Tabiki, ama hiç bir sonuç alamıyorum.
Kızım "anne lütfen sus" diyor. onu da sindirmiş.
Bir de fazla çalışmaya ihtiyacı olmadığı için çalışmayan, evde çok zaman geçiren bir adam. keşke evde olmasa diyor kız. ne zaman gider diye sorup duruyor.

Hanımefendı, siizn de psikolojiniz bozulmuş. Ama kızınızı da almazsanız, o da ezik yaşayığ, ezik büyüyüp sizinki gibi bir evlili yapacak. Mutlaka yanınıza almalısınız.

Mutsuz olmak boşanmak için gayet yeterli bir sebep, artık evli kalmak istemiyorsanız, durmayın. Aileniz de destek olmazsa olmasın, gidin kendinize ev kiralayın, kızınızla oturun. Maddi durumunuz nasıl, işiniz var mı?

Back