- Emoji Skoru
- 248
- Puanlar
- 18
- Konu Sahibi EsraLgnEsra
Hay ağzın bal yesinŞu aldığı maaşi veren sevgili kadınlara soruyorum:
Siz iyi misiniz? Ve neden çalışıyorsunuz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hay ağzın bal yesinŞu aldığı maaşi veren sevgili kadınlara soruyorum:
Adamin bahane de şu "Maasin tamamini gormek istiyorum." E be kardesim kendi hesabinin fotografini cek gonder gorsun adam, veya al bordroyu eline ver. Bir kadinin bu bahaneye inanmasi daha sacmaŞu aldığı maaşi veren sevgili kadınlara soruyorum:
Elbette inanmıyor ortada daha acı bir durum var kadin inanmak istiyorAdamin bahane de şu "Maasin tamamini gormek istiyorum." E be kardesim kendi hesabinin fotografini cek gonder gorsun adam, veya al bordroyu eline ver. Bir kadinin bu bahaneye inanmasi daha sacma
Kadinlar kendine deger vermeyi ezile ezile ogreniyor. Bu hanim da bir gun patlar ondan sonra sen degistin derlerElbette inanmıyor ortada daha acı bir durum var kadin inanmak istiyor
Herseyi gectimde takildigm nokta maasini esine verip ondan harclik alman.. arkadasim ailen seni okutmus etmis meslek sahibi olmussun niye sence bunun fsrkinda degilsin belli ama senin maddi ozgurlun olsun ayaklarinin uzerinde durabil elin insana muhtac olmayi gec hayat arkadasina bile boyun eyme diye sukurki maddi ozgurlugu olan ama ne yazikki bunun farkinda bile olmayan bir insansin daha ne diyeyim burda okadar insan agliyo maddi destegim yok esimi birakamam diyen nebiliyim bukadar temsiliyeti ailene bile yapmazdin ben kazaniyorum karismayin derdin eminim aklin varsa biraz ya maddi ozgurlugunu gercek anlamda eline al yada bosan daha fazla kendini kullandrmaİyi geceler arkadaşlar
Nerden başlasam bilemiyorum. Konu biraz uzun kusura bakmayın.
3 yıldır evliyim ama artık içimde bişeyler bitti sanırım. Çok severek ve isteyerek evlendim. 3 yılda bütün sevgimi ilgimi iyi niyetimi herşeyimi bitirdi. Evlilik denince artık aklıma mutsuzluk sorun sıkıntı ve gereksiz sorumluluk geliyor. Çok mutlu olan vardır illaki ama benim için karşılığı bu artık evliliğin. Çocuğum yok çok istemiştim ama şimdi iyiki olmamış diyorum.
Kendinden başka hiç bişeyi beğenmeyen bu adama bir türlü kendimi beğendiremedim. Ne yaptığım iş ne ev düzenim ne güzelliğim ne yemeğim.. Herşeyi ben düşünmekten ben idare etmekten o kadar yoruldum ki. Yardımı dokunmaz ruhuma dokunmaz sürekli eleştiren giydiğim kıyafete bile laf eden beğenmeyen bir adam. Ailesi de kendide kibirli insanlar. Daha bir kimseden sevgiyle bahsettiklerini duymadım. Hep beklenti içinde olan hep ver diyen insanlar. Ben kendi aileme böyle saygı duyulduğunu görmedim. Babam mide kanseri oldu. Ufak bir ameliyat masrafını karşıladık kırk dereden su getirdi. Bu arada çalışıyorum sağlıkçıyım. Ameliyatına gidip ilgilenmemi bile problem yaptı. Hastane işlerini tabiki ben yapacaktım. Anlamadı. Kendi aileme gidip gelmeme görüşmeme karşı zaten uzaktayız gittiğimiz zamanda kendi ailesinde kalırız bizede öyle bir uğrarız. Memlekete gider kavga etmeden gelmeyiz. Ailemi gittiğimde göremem gelmelerini istemez telefonla konuştuğumda bile laf eder. Hasta babamın başında bekledim diye babamın arayıp teşekkür etmesini bekledi. Geçmiş olsun diye 1 hafta sonra aradı. İdare et et nereye kadar. Bu evlilikten bir şey olmaz tek başıma itekleye itekleye gidiyor. Belki kızacaksınız ama bazen cebimde 1 lirasız geziyorum. Maaş aldığım gün eft yaparım beyimiz oradan harçlık verir çocuk gibi. Genel problemler bu şekilde. Kendimi evde bir eşya gibi kullanılan bir varlık gibi hissediyorum.
Son olayda patlak verdim artık. 14 şubat doğum günüm ve her doğum günümde olduğu gibi tabiki bir sürprizi yoktu. İhtiyacım olan telefon almış bana 2 hafta önce verdi hediyen diye. Çalışırken de iş yeri arkadaşlarımın aklıyla bir pasta getirdi. Ve ben her 14 şubatta olduğu gibi ağlaya ağlaya kendi doğum günü masamı hazırladım. Hiç mi ince düşünce olmaz bir insanda onu da geçtim bu kadar problem varken sorumluluğunda olan ve 1.5 yıldır ertelediği yapması gereken bişey vardı. Bende o gün yapar diye bekledim tabiki yapmadı. İçimde ona ait hiç bişey kalmadı artık hissedemiyorum. Yüzüne gülmek gelmiyor içimden yatağına girmek ne bileyim bu evlilik toparlanır mı bilemiyorum. Bu evlilik bitmeli mi şiddet yok aldatma yok ama bunlar da sebep mi sizce
Üstümde ağırlığı sorumluluğu bi kıvılcım bekliyorum ama o kadar iyiki bi kaç gündür farkında sabrımın tükendiğinin. Keşke sabrımı idareli kullanabilseydim. Belkide bugünlere sebep olan benim. Başından belli bi çizgim olsaydı bu derece çileden çıkıp bitme noktasına gelmeyecektim. Hakkımızda hayırlısı olsun.Tamamen aynı sorunları yaşadım, üstelik birde kızımız var.aile olarak kendinden başkasını asla düşünmeyen insanlar. Sürekli eleştirilmek insanı çok yıpratıyor. Biz ayrıldık boşanma davası sürüyor. İnan’ın üstümden yük kalktı. Kendimle barıştım. Ama boşansanda maalesef eleştiriler bitmiyor. Çocuğumun nasıl üstüne titrediğimi herkes bilmesine rağmen , sürekli çocuğa bakamıyorsun imaları, sürekli çocukla ilgili eleştiriler devam ediyor. Ama ben artık sallamıyorum.hakettiği cevabı verip savuşturuyorum.
Arkadaşlar bugünlere 1 günde gelmedim yavaş yavaş tüketti her olay birbirini tetikledi. Huzursuz günler geçirdim. Huzurum kaçmasın diye sustum son zamanlar hatam o oldu. Bende böyle tükenmişlik yaratacağını bilemedim. Herşeye haklı bir bahanesi oldu hep. Çok kavga ettim düzelmedi bende akışına bıraktım. Her insan gibi sabrımın taştığı noktaya geldim. Bitti içimde herşey. İyi hoş davranıyor şimdi ama unutamayacağım şeyler oldu. Ne yapsa nafile içimden hiç bişey gelmiyor.Herseyi gectimde takildigm nokta maasini esine verip ondan harclik alman.. arkadasim ailen seni okutmus etmis meslek sahibi olmussun niye sence bunun fsrkinda degilsin belli ama senin maddi ozgurlun olsun ayaklarinin uzerinde durabil elin insana muhtac olmayi gec hayat arkadasina bile boyun eyme diye sukurki maddi ozgurlugu olan ama ne yazikki bunun farkinda bile olmayan bir insansin daha ne diyeyim burda okadar insan agliyo maddi destegim yok esimi birakamam diyen nebiliyim bukadar temsiliyeti ailene bile yapmazdin ben kazaniyorum karismayin derdin eminim aklin varsa biraz ya maddi ozgurlugunu gercek anlamda eline al yada bosan daha fazla kendini kullandrma
Babamın hastalığı uzun bir süreçti. 7 ay gibi bi süre elimden geldiğince destek oldum.Şiddet illa fiziksel olmak zorunda değil. Siz hem maddi hem manevi şiddet görüyorsunuz.
Şuan çalışmıyorum ama çalıştığım zaman maaşımı eşime vermedim neden vereyim ki? Ailemden biri hastalansa değil izin almak daha önceden gidiyorum diye bilgi bile vermem ‘ben yoldayım gidiyorum’ derim.
Çok yanlış yapmışsınız eşinize tolerans gösterdikçe sizin tepenize çıkmış.
Boşanın diyemem kimseye ama iplerinizi alın eline.
Yerinizde olsam eşim bana bunları yapıp üstüne ne kadar iyi davranırsa davransın burnundan getiririm. Bir hata yaptınız ses çıkarmadınız huzurum kaçmasın diye şimdi toparlanma vakti. İlk önce maaşınızı EFT yapmayarak başlayın sonra ailenize nasıl davranıyorsa öyle davranın kendinizi ezdirmeyin artık. Ayrıca hediye konusunda da haklısınız valla siz tüm maaşınızı adama verin adam bi hediye almasın bi sürpriz yapmasın.Babamın hastalığı uzun bir süreçti. 7 ay gibi bi süre elimden geldiğince destek oldum.
Ama bu insan müsvettesi güya beni düşünüyor gibi hep sen yardım ediyorsun kardeşlerin hiç bişey yapmıyor dedi. Bi ablam 3 çocuklu hastane hastane koşamadı. Bi kardeşim kalp hastası diğeride 18 yaşında çocuk zaten. Bide sağlıkçı olduğumdan ilgilenmek durumunda kaldım. Ama maddi destek onlarda verdi tabi. Ev bakımlarını ablam üstlendi yani kimse aldırmadı değil. Ama anlatamadım bi türlü.
Beni çok düşünmüş gibi. Evde de bütün sorumluluk benim üstümde çok düşünüyorsan orda yardımcı olurdun zaten. Onlara yapıyorum ya o battı
Hediye değildi sorun. Kendi düşünüp değer vermesiydi. Yapması gereken bişey vardı beklediğim o gün yapar dediğim. Ama olmadı. Zaten çok sıkı olmayan bağlar koptu bende. Daha anlatsam o kadar şey varki. Anlatmaktan yorulduğum. Modern kölelik benimkisi. İçimden gelmiyor zaten iyi davranmak. Dedim ya bir hareket bir kıvılcım bekliyorum üstüne atlamak için ama yapmıyor. Düzelir zannediyor her zamanki gibi. İzin alıp defolup gitmek istiyorum ama gidecek yerim yok. Ailemin yanına gitsem o lüzumsuz ailesinin olduğu yere gitmek istemiyorumYerinizde olsam eşim bana bunları yapıp üstüne ne kadar iyi davranırsa davransın burnundan getiririm. Bir hata yaptınız ses çıkarmadınız huzurum kaçmasın diye şimdi toparlanma vakti. İlk önce maaşınızı EFT yapmayarak başlayın sonra ailenize nasıl davranıyorsa öyle davranın kendinizi ezdirmeyin artık. Ayrıca hediye konusunda da haklısınız valla siz tüm maaşınızı adama verin adam bi hediye almasın bi sürpriz yapmasın.
Amacim kirmak degil elbetteki yasadginz seylerin icindeki gidisata ayak uydurma cabasina girdiniz acikca ben kendi acimdan yorumladm sukur kendimi ezdirmeyen biriyim yada dik basli herkesin tanimi farkli ama inanin maddi ozgurlugumu elime alipta evlenmedgm icin cok pismanim bu guzel olanak sizde varken bu yonde olmasi beni uzdu sadeceArkadaşlar bugünlere 1 günde gelmedim yavaş yavaş tüketti her olay birbirini tetikledi. Huzursuz günler geçirdim. Huzurum kaçmasın diye sustum son zamanlar hatam o oldu. Bende böyle tükenmişlik yaratacağını bilemedim. Herşeye haklı bir bahanesi oldu hep. Çok kavga ettim düzelmedi bende akışına bıraktım. Her insan gibi sabrımın taştığı noktaya geldim. Bitti içimde herşey. İyi hoş davranıyor şimdi ama unutamayacağım şeyler oldu. Ne yapsa nafile içimden hiç bişey gelmiyor.