• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileye Destek

Meral Ak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
2.111
2.022
63
Selam Kızlar,

Aslında dert değil ama kafama çok takılmaya başladı son dönemlerde... Eşimle aylıK gelirimiz epey iyi seviyede, ikimizde çalışıyoruz, maddi bir sıkıntımız yok ama evimiz falan da yok yani, niyetimiz bu yaz kendi evimizi almak o yüzden birikim yapıyoruz.

benim babam emekli, annem ev hanımı ve malum aldıkları para bir hayli az yani bizimkine göre az. eşimin ailesinin durumu iyi, bir ihtiyaçları yok, eşim bir tatlı bile almamıştır ailesine, telefonda bile sormuyor bir ihtiyacınız var mı diye çünkü ihtiyaçları olmadığını biliyor. ama ben anneme kıyamıyorum ayda 200-300 TL veriyorum, harçlık yapsın diye, sonra ne bileyim kıyafet alıyorum vs. ama eşime söylemiyorum bunları, sebebi ise şu sanırım ailemi muhtaç gibi görmesini istemiyorum, haftasonu da yeğenlerime bir şeyler yaptım karne hediyesi mesela 5 yaptıysam 1 yptım dedim eşime :KK17: neden söylemek istemiyorum anlamıyorum ve söylememem kötü bir şey mi? sonuçta bende kazanıyorum, yani direk gidip onun kazancını vermiyorum, bir yanım huzursuz bir yanım da amann ne olacak diyor. sonuçta verdiğim paralar gayet cuzi miktarlar. siz ne diyorsunuz kızlar? eşime söylememe gerek var mı? biliyorum bir şey demez diyemez de zaten dedirtmem ama ailemi öyle muhtaç gibi görmesini istemiyorum :KK43:

eşiniz cimir mi ?

doğruyu söyleyince size kızar mı ?

Ailelere yapılan cüzi yardımları eleştiren eşleri çok itici buluyorum nihayetinde sizin paranız ailede sizin aileniz bunda ne utanılacak nede hesap verilecek bir durum yok

bence en güzelini yapıyorsunuz erkeklere fazla ağız eğmemeli zaten onların durumu iyi alsa aluırlar kendine aynı durumu bende yaşıyorum eşimde benden gizli yapsın hiç kızmam
anne baba benimn için dünyadaki kıymetlilerim
sizi tebrik ediyorum sakın üzülmeyin sonuçta kendi paranız.

Ben de aileme ayda 500 harciyorum evin ihtiyaclarini karsiliyorum benim babam da emekli esinize soyleyebilirsiniz sonucta aileniz.

Eşinize 'yardım' adı altında söylemenize gerek yok.
Ama maaşınızdan, kendinize ayırdığınız bütçenizden onlara şunu yaptım, verdim gibi söyleyebilirsiniz.

Empati.Esiniz boyle gizli para verse yada 5 e 1 dese yalan olmazmi.Bundan memnun kalirmisiniz.

bilmiyorum ki, çok umursar mıydım, yani verdiğim para fark edilmiyor bile düşünün birikimizi yaptıktan sonra kendim için ayırdıgım paradan veriyorum, mesela bu ay 500 TL ayırdım kendime 200 TL anneme verdim, zaten harcamalarımı karttan yapıyorum, eşim yanımdayken de o ödüyor o yüzden 500 TL genellikle harcanmıyor, gün içerisinde de nakit ihtiyacım olmuyor.

tabii ki ayda benden gizli yüksek bir tutar verse canım sıkılır ama 200-300 ne bileyim canım sıkılmazdı herhalde.

Ben de aileme ayda 500 harciyorum evin ihtiyaclarini karsiliyorum benim babam da emekli esinize soyleyebilirsiniz sonucta aileniz.

bakın mesela siz baya harcıyormuşsunuz, bende bu kadar harcasam söyleyebilirdim belki. ama eşimin ailesinin ihtiyacı olmadığı için beni anlamamasından korkuyorum, bir taraftan da ailemi muhtaç gibi göstermek istemiyorum sanırım.
tam ne sebeple söylemediğimi bende bilmiyorum. bir yandan zararsız bir şey gibi geliyor, bir yandan huzursuz oluyorum.

bilmiyorum ki, çok umursar mıydım, yani verdiğim para fark edilmiyor bile düşünün birikimizi yaptıktan sonra kendim için ayırdıgım paradan veriyorum, mesela bu ay 500 TL ayırdım kendime 200 TL anneme verdim, zaten harcamalarımı karttan yapıyorum, eşim yanımdayken de o ödüyor o yüzden 500 TL genellikle harcanmıyor, gün içerisinde de nakit ihtiyacım olmuyor.

tabii ki ayda benden gizli yüksek bir tutar verse canım sıkılır ama 200-300 ne bileyim canım sıkılmazdı herhalde.
Bes tl bile olsa gizli oldugu icin caniniz sıkılirdi bence ki bunu dert etmeye baslamissiniz.Maddi anlamda sizi zorlamayan birseyi saklamaniz kotu birkere olsun ailemin yardima muhtac gorme diye soyleyemedim ama ben yardimda bulunuyorum haberin olsun demelisiniz.

Siz isin icine 5 e 1 diyerek yalanda karistirmaya baslamissiniz yapmayin guven onemli.

Selam Kızlar,

Aslında dert değil ama kafama çok takılmaya başladı son dönemlerde... Eşimle aylık gelirimiz epey iyi seviyede, ikimizde çalışıyoruz, maddi bir sıkıntımız yok ama evimiz falan da yok yani, niyetimiz bu yaz kendi evimizi almak o yüzden birikim yapıyoruz.

benim babam emekli, annem ev hanımı ve malum aldıkları para bir hayli az yani bizimkine göre az. eşimin ailesinin durumu iyi, bir ihtiyaçları yok, eşim bir tatlı bile almamıştır ailesine, telefonda bile sormuyor bir ihtiyacınız var mı diye çünkü ihtiyaçları olmadığını biliyor. ama ben anneme kıyamıyorum ayda 200-300 TL veriyorum, harçlık yapsın diye, sonra ne bileyim kıyafet alıyorum vs. ama eşime söylemiyorum bunları, sebebi ise şu sanırım ailemi muhtaç gibi görmesini istemiyorum, haftasonu da yeğenlerime bir şeyler yaptım karne hediyesi mesela 5 yaptıysam 1 yptım dedim eşime :KK17: neden söylemek istemiyorum anlamıyorum ve söylememem kötü bir şey mi? sonuçta bende kazanıyorum, yani direk gidip onun kazancını vermiyorum, bir yanım huzursuz bir yanım da amann ne olacak diyor. sonuçta verdiğim paralar gayet cuzi miktarlar. siz ne diyorsunuz kızlar? eşime söylememe gerek var mı? biliyorum bir şey demez diyemez de zaten dedirtmem ama ailemi öyle muhtaç gibi görmesini istemiyorum :KK43:

ben karı koca çalışanlar için ortak bütçe yapılıyorsa şu formülü savunurum:
para toplanır ödemeler yapılır birikim ayrılır kalan 2ye bölünür o kısımla herkes ne isterse onu yapar. (tabi saçma sapan şeylerden bahsetmiyorum)
bu kendinize kalan kısımla ister ailenize destek olursunuz ister aç doyurursunuz ister deli alışveriş yaparsınız. bunu da eşinizle paylaşmak zorunda değilsiniz.
bence iyi bir gelirle de annenize 200-300 tl veriyor olmanız söylenmesi gereken bir tutar değil.

Soylemek zorunda degilsin canim.. gelirin de var, zaten esim bilse bisey demez diyorsun.. sen de soylemeyiver, yani cok onemli bi olay degil zaten ki sen de cok ustunde durma sonucta 3 5 kurus bisey veriyorsun annecigine ya da gordugun biseyi hevesle aliyorsun ne guzel..
Soyle bisey de yapabilirsin arada bir kv varsa ya da esinin yegenleri onlara da kucuk biseyler alabilirsin esin de mutlu olur.. boylece esinin haberi oldu diyelim biseycik soylemez..

Selam Kızlar,

Aslında dert değil ama kafama çok takılmaya başladı son dönemlerde... Eşimle aylık gelirimiz epey iyi seviyede, ikimizde çalışıyoruz, maddi bir sıkıntımız yok ama evimiz falan da yok yani, niyetimiz bu yaz kendi evimizi almak o yüzden birikim yapıyoruz.

Benim ailem de emekli maaşıyla geçinen insanlar. Evlenince eşime "durum belli cicim, destek olacağız" dedim. Evin bğtün faturalarını babamın kredi kartında otomatik ödemeye bağladım. Seyahat edecekleri zaman uçak biletlerini ordan alıp ödemelerini o kartla yapıyorlar, sıkıştıklarında kartı kullanarak alışveriş yapıyorlar. Sonra biz ay başında o kartın borcunu da ödüyoruz.
Gizli yapmayın bence

ben karı koca çalışanlar için ortak bütçe yapılıyorsa şu formülü savunurum:
para toplanır ödemeler yapılır birikim ayrılır kalan 2ye bölünür o kısımla herkes ne isterse onu yapar. (tabi saçma sapan şeylerden bahsetmiyorum)
bu kendinize kalan kısımla ister ailenize destek olursunuz ister aç doyurursunuz ister deli alışveriş yaparsınız. bunu da eşinizle paylaşmak zorunda değilsiniz.
bence iyi bir gelirle de annenize 200-300 tl veriyor olmanız söylenmesi gereken bir tutar değil.

evet açıkçası bende öyle düşndüğüm için söylemek istemiyorum, biz ödemelerimizi yapıyoruz, sonra birikim için olan tutarı ayırıyoruz, daha sonra herkes kendine belli bir nakit ayırıyor, ben genellikle 500 TL ayırıyorum, eşim daha fazla ayırıyor, üstelik çogu harcamasını karttan yaptığı halde nereye gitti o kadar nakitin diye sormuyorum oda bana sormuyor yani ben kendim için ayırdıgım o parayı saçma sapan bir yere de harcasam eşim sormayacak nereye gitti diye bende anneme günlük ihtiyaçlarını karşılasın diye gördükçe veriyorum.

ben buradaki çoğu kişinin aksine,
hem bütçeyi tehlikeye atmadığınız için hem de geliriniz iyi olduğu için
yaptığınızı doğru buldum.
ne demişler el oğlu. yarın birgün hıc yapmaz dersin laf yapar zoruna gider.
tebrik ediyorum sizi.

Benim ailem de emekli maaşıyla geçinen insanlar. Evlenince eşime "durum belli cicim, destek olacağız" dedim. Evin bğtün faturalarını babamın kredi kartında otomatik ödemeye bağladım. Seyahat edecekleri zaman uçak biletlerini ordan alıp ödemelerini o kartla yapıyorlar, sıkıştıklarında kartı kullanarak alışveriş yapıyorlar. Sonra biz ay başında o kartın borcunu da ödüyoruz.
Gizli yapmayın bence

ne diyeyim peki mesela geçen annem bir bluz almış, 85 TL yarın gidip parasını vereceğim dedi bende çıkardım 100 TL verdim, al buradan verirsin dedim, şimdi akşam gidip eşime anneme 100 TL mi verdim diyeyim, rutin bir yardım yok yani ortada, anneme günlük ihtiyaçları için para veriyorum o kadar şimdi söyleyeyim bunu bilemedim? :KK64:

ben buradaki çoğu kişinin aksine,
hem bütçeyi tehlikeye atmadığınız için hem de geliriniz iyi olduğu için
yaptığınızı doğru buldum.
ne demişler el oğlu. yarın birgün hıc yapmaz dersin laf yapar zoruna gider.
tebrik ediyorum sizi.

çok teşekkür ederim. yok inanın birikimi hiç tehlikeye atmıyorum hatta ay sonunda kendim için ayırdığım paradan kalırsa onu da birikim hesabına atıyorum, ama mesela eşimin kendi için ayırdıgı paradan hiç kalmıyor, sormuyorum ne yapıyorsun bu kadar parayı diye. bir keresinde babanın emeklilik maaşı epey iyi, çogu çalışan almıyor o kadar demişti, biraz da o yüzden söylemek istemiyorum :işsiz:

Back
X