• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aileye aşırı düşkünlük

Belki çalışssan kafan rahatlar, biliyorsun ki evden daha çok iş yerinde vaktimiz geçiyor.
Üstelik çalıştığın zaman sıkıntılarını düşünmeye vaktin çok olmayacak. Bu durumda hem onlarla sürekli iletişimde olmayacaksın hem de senin kafan rahat olacak.

benim de kv dem gelmişti bi hafta oldu gideli bir ay kaldı dayanamadım her şeye karışmasına esasen iyi bir kadındr ama ne kadar iyi de olsa evine karışılınca hoşuna gitmiyor işin çok zor Allah yardımcın olsun.. Eşinle hiç konuştun mu sakin bir şekilde
eşim laf söyletmezki arkadaşım en iyi dilde konuşsam bile olumsuz bişey duymaya tahammül edemiyor.annesi de biraz sinsi yani suçlu ben olurum

Aynen öyle. .zaten annem babam bana bu kadar anlayışlı olmasa kayış kopmustu bende.aman kızım illa gelicem diye kendini zora sokma ben sesini bile duysam yeter diyen bi kadın düşün. .onlara 2 gün gitmeyelim yüzünü gören cennetlik diyorlar hemen:KK70: bende doğru diyosun anne hayırsız gelin oldum çıktım diyorum.
aynı benim annemde öyle.aileme sık gitmeme az da gitmem yani gerektiği kadardır herşey. ama onlarla burun buruna yaşıyoruz artık.çok aralıyorum bazen

Belki çalışssan kafan rahatlar, biliyorsun ki evden daha çok iş yerinde vaktimiz geçiyor.
Üstelik çalıştığın zaman sıkıntılarını düşünmeye vaktin çok olmayacak. Bu durumda hem onlarla sürekli iletişimde olmayacaksın hem de senin kafan rahat olacak.
aslında tek çözüm bu bende biliyorum en azından onu bu kadar sık görmem işimle meşgul olurum.kadın kurulmuş saat gibi ayın bilmem kaçında gün var sen de gel.benim günüm ayın 5 inde ayşe teyzenler sana gelmek istiyor v.s

eşim laf söyletmezki arkadaşım en iyi dilde konuşsam bile olumsuz bişey duymaya tahammül edemiyor.annesi de biraz sinsi yani suçlu ben olurum

anladım canım böyle iletişime kapalı olunca da çözüm bulamıyor ki :( sende onun yaptığını yapıp kendi ailene düşkünlüğünle mi bezdirsen onu belki öyle anlar ne dersin ?

anladım canım böyle iletişime kapalı olunca da çözüm bulamıyor ki :KK43: sende onun yaptığını yapıp kendi ailene düşkünlüğünle mi bezdirsen onu belki öyle anlar ne dersin ?
zaten eşimle hiç bir soruna çözüme ulaştıramamızın nedeni iletişimsizlik.eşim ya küser ya tartışır konuşamaz.hele konu ailesiyse hiç konuşturmaz.ben aiemle hep olması gerektiği gibi ölçülü oldum ama bu da bi taktik aslında düşünebilirim

zaten eşimle hiç bir soruna çözüme ulaştıramamızın nedeni iletişimsizlik.eşim ya küser ya tartışır konuşamaz.hele konu ailesiyse hiç konuşturmaz.ben aiemle hep olması gerektiği gibi ölçülü oldum ama bu da bi taktik aslında düşünebilirim

erkekler de genel sıkıntı bu ama senin eşinde biraz fazla varmış Allah yardımcın olsun ama sen zamanla onu adam edersin bence kadınlar bu konuda erkeklere nazaran daha başarılı sadece eşinin huyunu suyunu iyice öğrenip nabza göre şerbet vermen lazım yani ailesini sen eleştirmeden onun eleştirmesini sağlayacaksın ben öyle yaparım hep :) nasıl oluyor bilmiyorum bi şekilde beceriyorum :KK70: bi de bakmışım benim söylemek istediğim şeyi o söylemiş sonra hemen yapıştırıyorum golü :rolleyes:

erkekler de genel sıkıntı bu ama senin eşinde biraz fazla varmış Allah yardımcın olsun ama sen zamanla onu adam edersin bence kadınlar bu konuda erkeklere nazaran daha başarılı sadece eşinin huyunu suyunu iyice öğrenip nabza göre şerbet vermen lazım yani ailesini sen eleştirmeden onun eleştirmesini sağlayacaksın ben öyle yaparım hep :) nasıl oluyor bilmiyorum bi şekilde beceriyorum :KK70: bi de bakmışım benim söylemek istediğim şeyi o söylemiş sonra hemen yapıştırıyorum golü :rolleyes:
amin inşallah düzelir.onun kendi ailesini eleştirdiği gün olursa tarihe geçer benim açımdan:) ama zor nasıl beceriyorsunki bunu

aslında tek çözüm bu bende biliyorum en azından onu bu kadar sık görmem işimle meşgul olurum.kadın kurulmuş saat gibi ayın bilmem kaçında gün var sen de gel.benim günüm ayın 5 inde ayşe teyzenler sana gelmek istiyor v.s
Bana kayınvalidem hiç birini diyemiyor, desede çalıştığım için her zaman ona uymadığımı öğrendi artık.
Malum ev ve kendime vakit ayırmam gerekiyor. Hiç bekleme.Böyle kara kara düşünmekle bir sonuç çıkmaz, faliyete geç o zaman

amin inşallah düzelir.onun kendi ailesini eleştirdiği gün olursa tarihe geçer benim açımdan:) ama zor nasıl beceriyorsunki bunu

ben hiç eleştirmiyorum hoşuma gitmeyen durumları olumlu gibi söylüyorum ben eleştirmeyince o da savunmaya geçme ihtiyacı hissetmiyor sonra kendisini de rahatsız edince o söylüyor tabi bu erkekten erkeğe değişir benimkinde işe yarıyor :) sana tavsiyem sürekli sürekli eleştirme ben o hatayı nişanlıyken yaptım sonra ne dediysem batmaya başladı sanki hep annesini eleştiriyorum gibi algıladı seninde öyle olmuş olabilir. Aileleriyle ilgili olumsuz bi kaç şey söyledikten sonra erkeklerin zihninde "hah bu kadın zaten ailemi hiç kabullenmedi " şeklinde düşünceler oluşuyor.

Çalıştığın zaman başlarda yine aynısı olur yok gün'e gidelim oraya buraya falan, yavaştan laf dokundur başkalarıyla konuşurken, çalışanın işi zor hem ev hem kendime vakit ayıramıyorum falan filan, zamanla anlayacak sabırla beklersen.

Suçlayıcı yaklaşımda bulunmadan sende becerebilirsin. Mesela annesi sürekli gezmeye gidelim diyor, bu durumda 'annenin gezmesinden bıktım, istekleri bitmiyor' demek yerine 'Bu gün hiç havamda değilim,işlerim var, yarın gitsek çok iyi olur, hemde keyifsiz görünmemeiş olurum ' demelisin.
Suçlayıcı konuşmak insanın ağırına gider, eşim benim anneme suçlayıcı konuşsa kesinlikle savunmaya geçerim!

eşim zor bi adam evliliğimiz boyunca türlü sıkıntılar yaşadık(onunhuyundan kaynaklı) bunların üstüne bir de ailesine yakın oturmamız annesinin sürekli benimle içli dışlı olma isteği ve hayatımıza ÇAKTIRMADAN müdahele durumu var.bu müdaheleler çaktırmadan alttan alta olduğu için eşime bişey söyleyemiyorum söylesem dahi ben haksız olcam,tartışcaz v.s çünkü eşim annesini kusursuz olarak görüyor.ailesi ne derse doğru,ne yapsa doğru onlar ne derse yapar ben desem kuşkuyla yaklaşır.evliliğimiz ve flörtle beraber 11 senedir tanıyoruz birbirimizi ama durum bu.ortada bi durum bi konu olunca annesinin fikir ve cümleleriyle yaklaşıyor.hatta bazen aynı cümleleri kuruyor.hastalansa(grip mesela)benim iyi baktığımı bildiği halde annesi sabah gelir (kendi anneside yanında)akşama kadar gitmez akşama kadar hem eşimin nazını çeker hem onlara hizmet ederim.
eşimin özel bölgesinde cildi bi problem oldu babası akşam arıyor kremi sürdün mü sürmedinmi her an tepemizdeler gibi hissediyorum rahatsız oluyorum ama çözümde bulamıyorum.lütfen yardım edin eşi bu durumda olup değişen var mı yada bunun çözümü var mı siz neler yapıyorsunuz lütfen beni yönlendirin.biz 30 yaşındayız ama eşim çocuk gibi ana baba etkisinde yaşıyor halen

sen ne anlarsın erkek bakımından el kızı!
11 yıldır tanışıyon diye 30 yıllık oğlumu elimden mi alacan?!
benim kadar iyi tanıyamazsın oğlumu...
sana kıl oluyorum ama oğlumun yanında beni kötü bilmesin diye çaktırmıyorum..
seni sevmediğimi bil ve içine patla, çünkü sana görünürde bi delil bırakmıcam ve oğlum hep beni iyi bilecek....

(kaynananıızın iç sesi bunlar olmalı)

kendi kaynanamdan biliyorum....
kartları açık oynayanlar kv.lere kızıyo herkes.
ama ben böyle sinsice alttan oğlunu yönetip geline iyi gibi görünenlere daha çok kızıyorum...
çünkü malzeme vermiyolarki, eşine durumu anlatasın...
onu kandırıp seni gizlice üzüyolar..vur kaç yapıyolar..
Allah yardımcın olsun canım...

Bana kayınvalidem hiç birini diyemiyor, desede çalıştığım için her zaman ona uymadığımı öğrendi artık.
Malum ev ve kendime vakit ayırmam gerekiyor. Hiç bekleme.Böyle kara kara düşünmekle bir sonuç çıkmaz, faliyete geç o zaman
doğru söylüyorsun internetten başvurularım bekliyorum bakalım ....

ben hiç eleştirmiyorum hoşuma gitmeyen durumları olumlu gibi söylüyorum ben eleştirmeyince o da savunmaya geçme ihtiyacı hissetmiyor sonra kendisini de rahatsız edince o söylüyor tabi bu erkekten erkeğe değişir benimkinde işe yarıyor :) sana tavsiyem sürekli sürekli eleştirme ben o hatayı nişanlıyken yaptım sonra ne dediysem batmaya başladı sanki hep annesini eleştiriyorum gibi algıladı seninde öyle olmuş olabilir. Aileleriyle ilgili olumsuz bi kaç şey söyledikten sonra erkeklerin zihninde "hah bu kadın zaten ailemi hiç kabullenmedi " şeklinde düşünceler oluşuyor.
bi de böyle deneyelim bakalım benimkine pek sökmez ama denemekten de zarar çıkmaz:)

Suçlayıcı yaklaşımda bulunmadan sende becerebilirsin. Mesela annesi sürekli gezmeye gidelim diyor, bu durumda 'annenin gezmesinden bıktım, istekleri bitmiyor' demek yerine 'Bu gün hiç havamda değilim,işlerim var, yarın gitsek çok iyi olur, hemde keyifsiz görünmemeiş olurum ' demelisin.
Suçlayıcı konuşmak insanın ağırına gider, eşim benim anneme suçlayıcı konuşsa kesinlikle savunmaya geçerim!
haklısın .ben olsam bende savunmaya geçerim.k.validem çok laftan anlamaz ısrarcı bi tiptir.ısrar eder eder sonunda bezdirir.

sen ne anlarsın erkek bakımından el kızı!
11 yıldır tanışıyon diye 30 yıllık oğlumu elimden mi alacan?!
benim kadar iyi tanıyamazsın oğlumu...
sana kıl oluyorum ama oğlumun yanında beni kötü bilmesin diye çaktırmıyorum..
seni sevmediğimi bil ve içine patla, çünkü sana görünürde bi delil bırakmıcam ve oğlum hep beni iyi bilecek....

(kaynananıızın iç sesi bunlar olmalı)

kendi kaynanamdan biliyorum....
kartları açık oynayanlar kv.lere kızıyo herkes.
ama ben böyle sinsice alttan oğlunu yönetip geline iyi gibi görünenlere daha çok kızıyorum...
çünkü malzeme vermiyolarki, eşine durumu anlatasın...
onu kandırıp seni gizlice üzüyolar..vur kaç yapıyolar..
Allah yardımcın olsun canım...
:)evet k.validemin iç sesi muhakkak böyledir.
ben k.validemin kartları açık oynamasını tercih ederdim çünkü böylesiyle uğraşmak daha zor.ortada bi durum yokken sorun çıkarıyormuş gibi görünüyorsun halbuki kadın hep hayatımızın içinde hep bizimle meşgul.dediğingibi ortada malzeme yok.inan baş edemiyorum

Back