herkese mrb arkadaşlar başımda büyük bir sorun var çok çaresizim lütfen yardım edin. eşimle 10 yıl önce üniv. okurken tanıştık 6 yıl flört ettik inanın bu süreçte hiç kavgamız dahi olmadı. Çok iyi anlaşan bi çifttik. herkesin gıpta ettiği çiftlerden.Evledik sonunda bir sürü hayallerle umutlarla evlilik öncesi de bazı sorunlarımız oldu. Annesi çok baskın bir karakterdi daha en başından bize sorunlar çıkarmaya başladı. açıksacı istediğim hiç birşey yapılmadı ne istediğim yüzük alındı ne bohçam istediğim gibiydi hiç birşey sormadan kendi kafalarına göre yapıyorlardı herşeyi. ben şehir dışına gelin gidecektim aileler farklı ilde olunca tanıyamadık çok fazla birbirimizi.Annem babamda bana güvendikleri için sen istiyorsan seviyorsan kızım bize senin mutlulugunu görmek düşer dediler verdiler beni.k.pederim hasta idi o yüzden biz bir çok şeye sesimizi çıkartmadık o üzülmesin diye. kendilerine çok yakın ev tutular bize annemle ev temizlemeye gittigimizde gördüm ilk defa evi hiç beğenmedim açıkca söylememe rağmen hiç oralı olmadılar başka hiçbir secenek sunmadılar ev eskiydi bu arada yerlerde parke bile yoktu salondan odalar acılıyordu gene kabul ettim k.peder üzülmesin diye. Eşya aldık sırf yük olmamak adına istediğim eşyaları bile seçmedim. sonra evi temizledik 2 günümüz vardı annemle bize ne doğru düzgün yemek yedirdiler ne yardım ettiler.Annem çok üzüldü ağladı saatlerce k.pederim teselli etti kızın bana emanet sen o kadına bakma beni hasta edende o zaten dedi.
Eşim sürekli annesinin ağzına bakıyordu. Annem o an anladı vazgeçmem için yalvardı kadın bana sen yapamazsın kızım bu kadınla aile ile ama vazgeçmedim cok seviyordum ve bizim aramızda hiçbir sorun yoktu.Evledik doğru düzgün takı takmadılar bütün eşya borçları,kredi kartları vs. eşimin okurkenki kredi borcu nerden bakasanız 15-20 bine yakın borçüstümüze kaldı.eşimin arabası vardı o satıldı bi kuruş verilmedi bize bu arada evin tek oğlu 3 te ablası var evliler en küçüğü eşim ve k.validede para var bunu eşim kendisi söylemişti evlenmeden cok önce. Anlam veremiyordum bir türlü insan parası varken nasıl olurda çocugunu bu kadar zor durumda bırakır.doğru düzgün takımızda olmadı maalesef. Balayından döndük annesi tüm senetleri tutuşturdu elimize hatta beyaz eşyacının önden nakit para istediğini söyledi ve ödeyin onu dedi. Şok olmustum o an çok çaresizdik elde avuçta bışey mecbur bileziklerimi altınlarımı bozdurdum nakiti ödedik sonra taksitleri ödemeye devam ettik ama yetiştiremiyorduk. Ben işssizdim eşim yeni atanmıştı memurdu.Çaresizlikten kredi çektik 3,5 yıl sürdü ödememiz.
bu arada 4 yıl boyunca ailesinden sadece baskı gördük sürekli gelin gidin k.peder vefat etti 1 yıl evli iken annesinin baskıları beni çok bunaltıyordu. ben de eşime baskı yapıyordum taşınma konusunda. Tam diyordu gidicez taşınıcaz. Ama bende sürekli korku vardı annesine asla hayır diyemiyordu eşim. hiçbir konuda. her hafta görüşmemize ragmen sürekli şikayet ediyordu. beraber oturmak istedi çok uğraştı kabul etmedim. bu arada 54 yaşında sağlıklı maddi hiçbir sıkıntısı olmayan sürekli gezen tozan bi kadın.Eşime annen ilerde elden ayaktan düşerse elimizden geleni yaparızda dedim.Ama maalesef ne eşime ne görümcemlere ne k.valideme bir türlü anlatamadım kendimi. Eşim hiç bir şekilde arkamda durmadı anneside bunun farkındaydı bu yüzden üstüme gelip durdular taşınırız umuduyla iş aramayı bıraktım çünkü eğer iş bulursam asla taşınamıyacağımızı anlamıştı gene de boş durmadım evde çeşitli işler yaparak destek olmaya çalıştım eşime. eşimde bu kararıma destek verdi mesleğimi yapmam gerektiğini bu yüzden taşınacağımızı söyleyip durdu bana.ben de umutla yıllarca bekleyip durdum tahin olacağız taşınacağız diye. 3 yıl bitmişti ben artık çocuk istiyordum ailesinden hiç kimse sormuyordu eşim de bana ben çocuk istemiyorum kesinlikle diyordu nedeni ise dünya kötüye gidiyormuş bencillikmiş cocuk yapmak vs. cok kızıyordum ama laf anlatamıyordum ve 1 yıl uğraştım cocuk diye istemedi.
4 yıl boyunca aramızdaki tek tartışma konusu annesi oldu. ben yalnızdım ailesine hiç sesimi çıkartamıyordum eşim arkamda durmadığı için mecbur eşime sarıyordum tum sıkıntımı onla paylaşıyordum. k.valideye de sadece yüz vermemek adına yüzüne pek gülmüyordum çünkü korkuyordum. tüm cocukları onun dedğini yapıyordu benimde öyle olmamı istedi. sonra ben memlekete ailemin yanına geldim gezme amaçlı ablam doğum yaptı 2 hafta kalıp dönerim dedim eşimde annesine geçti orda kalıyordu sonra bebekte bazı sağlık sıkıntıları oldu birazda kalmam gerekti ablama destek olmak için eşimde hiç sorun yapmadı.kal bende gelirim 1 haftada beraber kalır döneriz dedi sevindim tabi ramazanın içinde oldu bu olaylar eşim buarada tercih yaptı sadece memleketini yazdı ben de haliyle cok üzüldüm 4 yıl olmuştu umutla taşınmayı beklerken kızdım ama sonra kabullendim 2 yıl daha idare ederim dedim doğum günümde sadece msj attı bana onada kızdım karınım ben senin bari bi telefon açsaydın dedim hak verdi ama gene aramadı günde 1 kez görüşüyorduk akşam annesiyleyken aramıyordu bana da iftardan hemen sonra uyuyorum diyordu bende üstüne gitmedim yiğenim rahatsızdı moralimiz bozuktu.sonra bayrama yakın annemle gelicem 2 kalıp dönücez dedi üzüldüm 1 haftalık planımız iptal olmuş haberim yok. genede hiç bişey demedim buyurun gelin dedim. gidiş dönüş bileti almış bana almamış ona kızdım belki kalırsın diye düşündüm dedi. neyse ayrıntı çok. geldiler ben k.validemi yaşlı olarak görmediğim için sadece yanaklarından öptüm ki
4 yıldır da böyledi eşim o gece bu yüzden kavga etti benimle nasıl elini öpmezmişim anlatım anlamadı 1 aydır görüşmüyoruz arkasını dönüp yattı. bende söyledim kızdım ağladım. ertesi gün kuzenime gidicez orda kalıcaz annemle dedi bende geliyim görelim ama ikimiz dönelim annen isterse kalsın isterse o da döner bizimle dedim kabul etmedi içim içimi yiyor tabi kalktım genede gittim onlarla hatta çıkarkerde babamlara ertesi gün geliriz sözüde verdiler. gittik gördük kuzenini eşim dolaşalım dedi bana kalktık çıkarkende k.validem oğlum burda kalacaksın dimi geleceksin geri dedi o da evet anne dedi çok bozuldum yıkıldım 4 yıllık kocam beni 1 aydır görmüyor ve yanımda kalmıyor. indik aşagı ben başladım söylenmeye ne işin var burda biz evliyiz senin benim yanımda olman gerekiyor neden böyle yapıyosun vs. bana sadece gelsem cene yapcan sabaha kadar o yuzden gelmem dedi bi de gece ben ona sorumsuzsun dedim ona cok kırılmış felan anlamıyordum kafayı yiycdektim geliceksin gelmiycem kavgasına tutuştuk en son ben arkamı dönüp gittim o kadar kızmıştım ki gelmedi arkamdan o gün annesinide almış memlekete dönmüş. akşamda sadece msj attı bana dönüyorum ben diye şok üstüne şok oluyordum ben. ertesi gün annem hazırlık yapacaktı gelecekler diye dedim boşuna yapma döndüler onlar diye oturdum ağlaya ağlaya anlatım anneme babama şaşırdılar tabi annem k.valideyi aradı kadın açtı ağzını yumdu gözünü bu iş bitti biz artık istemiyoruz 4 yıl onun suratını çektik oğlumun hayatını mahvetti kararımızı verdik dedi annem şoka girdi hiçbişey diyemedi ben hemen eşimi aradım teli kapalı msj attım cvp yazmadı sonra açtı telini konuştuk bana 4 yıldır hiç mutlu olamadım sanki burda iş yokmuş niye çalışmamışım cocukta bu yüzden istemedim tüm bahanelerim yalandı bizim sonumuz yoktu ondan istemedim dedi ben yıkıldım o an öldüm bittim nasıl derdi bana bunları hiç mutlu değildim demesinemi yanayım beni 4 yıl boyunca oyalamasınamı yoksa yalanlarınamı kapattık telefonu
annesinin etkisinde olduğunu bildiğim için hemen araya büyük ve yapıcı insanlar sokmaya çalıştım hiç fayda vermedi herkese aynı şeyleri diyip durmuş kalktım gittim genede evime ordada hiç muhattap olmadı evine hiç gelmedi o bombların patladığı gün bile merak etmedi yalnız bıraktı evde geldi şartlar sundu bikere annesinin 1 adım ötesine dahi gitmeyeceğini kabul edersem devam edebilecegini cocuğumuz olursa annesinin bakacağını iş beğenmemezlik yapmadan hemen işe gireceğimi söyledi 2 gün düşün dedi ve ayrıldı yanımdan ben o an kabul etmeyi düşündüm çünkü eşimi cok seviyordum sonra babam geldi hasta babamda o haliyle duramadı geldi 2 gece de o kaldı yanımda gene gelen giden olmadı. Ailem artık olur gözle bakmadığı için ve ne eşime ne ailesine inançları kalmadığı için gidelim kızım boşver istemiyorlar isteyen adam gelir sana sahip cıkar dedi çaresiz hasta babamada kıyamadığımdan çeyizimi topladım geldim memlekete sonrasında bile sürekli msjlar attım yapıcı ama hiç birine cvp bile yazmadı ailesinden hiç kimse bu süreçte aramadı ve yapıcı olmadı hatta daha dün msj attım neden 1 kerecik olsun şans vermiyoruz birbirimize 10 yıl dile kolay bir sürü anı nasıl bir anda silinir gönlüm razı değil seni cok seviyorum dedim ama nafile avukata vekalet vermiş çok çaresizim kızlar korktuğum başıma geldi kusura bakmayın çok uzun oldu