Sabrımın sonu selamet olmadı. Ben sabrettikçe devam etti. Olan benim psikolojime oldu. Sakin bi yapım var ama çığırımdan çıkcam artık. Dediğiniz aklıma yattı bakalım tepkisi ne olcak. Kendimi kaybetcek bişeyim yok olarak görüyorum. Tamamen gitmek isterse de gitsin artık. Kalbi kırılmasın diye her gidelim dediğinde sinirimi içime akıttım. Yorulan ben oldumSen bunun bavulunu topla guzelce. Memlekete giderken de eline tutuştur eşyalarını
Bi daha gelme. Bu kapının kilidini de değiştircem. Madem ailenden kopamıyosun sen. Hadi güle güle selametle de bakalım. Tepkisi ne olacak
Sabrımın sonu selamet olmadı. Ben sabrettikçe devam etti. Olan benim psikolojime oldu. Sakin bi yapım var ama çığırımdan çıkcam artık. Dediğiniz aklıma yattı bakalım tepkisi ne olcak. Kendimi kaybetcek bişeyim yok olarak görüyorum. Tamamen gitmek isterse de gitsin artık. Kalbi kırılmasın diye her gidelim dediğinde sinirimi içime akıttım. Yorulan ben oldum
Çok teşekkür ederim desteğiniz içinBulanmadan durulanmaz der annem. Dur bi bulansın bakalım.
Kendim planlar yaptım olmayınca surat astım ama işe yaramadı. Eşimle daha önce konuştum. Gayet iyi biliyor benim mutsuz olduğumu. Son zamanlarda içimden gülmek bile gelmiyor. Her gitmek istediğinde suratım istemsizce düşüyor zaten.İyi de siz hep sustum sabrettim diyorsunuz.
Tamam başta susulur sabredibir de bi yerde de patlar insan.
Siz hiç kavga etmeden net tavır koymadan boşanma lafını ağzınıza alıyorsunuz.
Önce bi kavga edin mutsuzum seninle neden evlendin benimle deyin isyan edin.
Bu hafta buraya gitmek istiyorum deyin gitmezse bi hafta surat asın huzur vermeyin.
Böyle yöntemler deneyin de ona göre boşanma lafını ağzınıza alırsınız henüz çok erken bunu düşünmek bile.
Belki de siz bu kadar sakin davrandığınız için eşiniz sizin ne kadar mutsuz olduğunuzun farkında bile değildir ailesi de öyle.
İnsanlara net bi dille mutsuzluğunuzu rahatsıZlığını anlatmanız lazım.
Yol tuttu şu bu değil anne baba ben bu haftasonu şunu şunu yapmak istiyorum planım başka sonra geliriz.
Koskoca insanların hayatına özledik diye set koyamazlar ayıptır.
Ve umursamiyor gönlünü almaya calismiyor görmezden geliyor öyle mi ?Kendim planlar yaptım olmayınca surat astım ama işe yaramadı. Eşimle daha önce konuştum. Gayet iyi biliyor benim mutsuz olduğumu. Son zamanlarda içimden gülmek bile gelmiyor. Her gitmek istediğinde suratım istemsizce düşüyor zaten.
Evet aynen. Telafi etmeye çalışmıyor. Diğer haftasonu bişeyler yapma gayreti içine girmiyorVe umursamiyor gönlünü almaya calismiyor görmezden geliyor öyle mi ?
Peki evlenmeden önce de ailesiyle böyle sık mı görüşürmüş yoksa sonradan mı kıymetli olmuş ailesi?Kendim planlar yaptım olmayınca surat astım ama işe yaramadı. Eşimle daha önce konuştum. Gayet iyi biliyor benim mutsuz olduğumu. Son zamanlarda içimden gülmek bile gelmiyor. Her gitmek istediğinde suratım istemsizce düşüyor zaten.
Evlenmeden önce ikimiz burdan başka yerde görev yapıyorduk. İzinler kısıtlıydı. Böyle gitme imkanı pek yoktu. Ama boş bulduğu her vakitte de gitme durumu yoktuPeki evlenmeden önce de ailesiyle böyle sık mı görüşürmüş yoksa sonradan mı kıymetli olmuş ailesi?
Zaten evlenmeden önce böyle olduğunu anlasam evlenmezdimEvlenmeden önce ikimiz burdan başka yerde görev yapıyorduk. İzinler kısıtlıydı. Böyle gitme imkanı pek yoktu. Ama boş bulduğu her vakitte de gitme durumu yoktu
Kayınvalidemle konuşmayı düşündüm. Bu konuda beni anlayacağını tahmin ediyorum. Kendisi uzun süre kayınvalidesiyle birlikte yaşamış bir takım zorluklar yaşamış. Bana kızı gibi davranır hep. Ama bunu kayınvalidemin değil de eşimin akıl etmesi , algılaması gerekir. Kayınvalidemin düşünmesi değil eşimin düşünmesi lazım. Birde tamam anlayışlı , herkesle iyi geçinmeye çalışan biri ama bir yandan da alınır mı diye düşünüyorumKayinvalidenizle konuşsaniz olmaz mi? Ama cok yoruluyorum ev islerini yapamiyorum vs diye degil. Bunlari cok da onemseyecegini zannetmiyorum. ' anne esim her hafta sonu buraya gelebilmek icin kendini maddi manevi fazlaca zora sokuyor, buraya gelmezse size saygisizlik yapacagini dusunuyor adeta bir gorev olarak benimsemis. Bizim kendimize ait hic bir paylasimimiz kalmadi. Biliyorum bunu soylemem uygun degil ama her hafta bu kadar yola gelmek bizim ozel hayatimizi da etkiledi. Sen oglunla bi konussan. O gelmek istedigi zamanlar biraz onu rahatlatsan, oglum sonra gelirsiniz biz de musait degiliz desen olmaz mi' vs vs diye konusabilirsin. Aklima bu geldi en son care olarak. Oglunun yuvasini dusunuyorsa ise yarayabilir
Kayınvalidemle konuşmayı düşündüm. Bu konuda beni anlayacağını tahmin ediyorum. Kendisi uzun süre kayınvalidesiyle birlikte yaşamış bir takım zorluklar yaşamış. Bana kızı gibi davranır hep. Ama bunu kayınvalidemin değil de eşimin akıl etmesi , algılaması gerekir. Kayınvalidemin düşünmesi değil eşimin düşünmesi lazım. Birde
Kayınvalidemle konuşmayı düşündüm. Bu konuda beni anlayacağını tahmin ediyorum. Kendisi uzun süre kayınvalidesiyle birlikte yaşamış bir takım zorluklar yaşamış. Bana kızı gibi davranır hep. Ama bunu kayınvalidemin değil de eşimin akıl etmesi , algılaması gerekir. Kayınvalidemin düşünmesi değil eşimin düşünmesi lazım. Birde tamam anlayışlı , herkesle iyi geçinmeye çalışan biri ama bir yandan da alınır mı diye düşünüyorum
Eger uygun bir dille anlatirsaniz alinmaz bence. Eşinize de fazla kinlenmeyin, sonucta o kendisine gore normal bir sey yapiyor. Sizi kirdiginin farkinda bile degildir belki de. Anadigim kadariyla siz bu konuda net olarak kendinizi ifade edememişsiniz. Aralik kapi birakmissiniz ve esiniz de o kapidan iceri giriyor sadece. Sert degil ama net olmanizi oneririm. İnatlasmak bagirip cagirmak en cok size zarar verir. Burdaki yorumlari okuyup daha da kinlenmeyin. Ben de 11 aylik evliyim sizin gibi. Esime kizdigimda hep onun basina bir sey gelme ihtimalini dusunurum hemen kalbim yumusar. Emin olun tatli dille ve net bi sekilde kendinizi ifade ederseniz esinizden de ona gore tepki alirsiniz. Ama lutfen boyle bi konu icin bosanma fikrini dusunmeyin. İnsanlar ne kotu kayinvalidelerle ayni evde yasiyor da sabrediyor. Anlattiginiza gore esinizin ailesi de gayet guzel insanlar. Biraz daha itidalli olmak da fayda var bence
Lütfen eşiniz aile olduğunuzun bilincine varmadan çocuk yapmayın,
Yoksa el kadar bebeyle otobüs köşelerinde cümbür cemaat sefil olursunuz
Okurken daraldım. Sürekli 250 km yol çekilirmi cekilmez. Evlenseymis madem ayri kalamiyor. Siz gitmeyin birakin tek gitsin. Israr ederse resti cekin. Ona izin verdiginize dua etsin. Zamanla azalir. Colugu cocugu olnca bitecek bu duskunlukler. Zaten o zaman planlar ona gore yapilacak.
Evet çocuk olunca daha da artacak. Karı koca olduğumuzun farkında değilki baba olsun. En baştan beri böyleydi. Hiç yeni evli havasında olmadıkÇoluk çocukla başlayan cümle ve devamına kesinlikle katılmıyorum
Yaşamayan bilemez anlayamaz
Çocuk da olsa değişmiyor bunlar
Aileye bağımlılar çünkü
Ve aileye hayır diyemiyorlar
Kendileri yeni aile kurduklarının farkında değiller
Başta ailede hata.
Böyle ailede yetişen ( yetişemeyen ) insandan da bu beklenir
Ailesi o zaman da torunu özledik gelin dyecekler , koca da "hadi gidelim" diyecek sürekli
Yeni evlenen adam karısıyla başbaşa vakit geçirme planı kurup beraber başbaşa vakit geçirmiyorsa , o adamı baba yapmamalı , olan çocuğa oluyor
Bayramdan önce pazartesi- salı-çarşamba-perşembe yani 4 gün ard arda nöbetçiydi. Cuma geldi eve. Yorgundu epey. O gün dinlendi. Cumartesi günü babasıyla telefon görüşmesi yaptı. Telefonda babasına aslında dün veya bugün memlekete gelecektik ama çok yorgundum gelemedik dedi. Ben 4 gün evimde yoktum eşimle vakit geçirmedik eşimle program yapayım demek yerine kendi kafasında memleketine gitmeyi planlıyomuş meğer. Bunlar yani bu yaşadıklarım normal , ben mi anormalim diye düsünüyorum artık cidden...
Kayınvalidemle konuşmayı düşündüm. Bu konuda beni anlayacağını tahmin ediyorum. Kendisi uzun süre kayınvalidesiyle birlikte yaşamış bir takım zorluklar yaşamış. Bana kızı gibi davranır hep. Ama bunu kayınvalidemin değil de eşimin akıl etmesi , algılaması gerekir. Kayınvalidemin düşünmesi değil eşimin düşünmesi lazım. Birde tamam anlayışlı , herkesle iyi geçinmeye çalışan biri ama bir yandan da alınır mı diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?