Bayramdan sonra benim aileme gittik. 3 ün kaldık. Kurban işleri var ya ondan dolayı uzaktan et getirmek sorun olur diye eşimin memleketindeydik. Sizin durumunuzda olsaydık herhalde eşim ordan çıkmak istemezdiay Allahım bu ne ya okurken daraldım bunaldım.nöbet usulü çalışıyosa ertesi günü evde olmuyomu, o gün gitsin kendi. haftasonu karımla vakit geçireyim diye düşünmezmi insan. 2 haftada bir 4 saatlik yol çelilirmi ya, üstelik kendi arabanda yok kaç tane araba değiştiriyosunuz kim bilir. bayramdada 6 gün ordaymışsınız, senin ailende kaç gün kaldınız. senin ailene hep gidiyoruz zaten, bayramı kendi ailemde geçirmek istiyorum demedinmi.
benim gibi eşin ailesine 5 dk mesafe otoruyo olsaydınız, kendi evinizi kapatıp onlarla yaşamaya başlardınız sanırım
kavga etmekten çekiniyorum gibi bişey demişsin, çekinme bu iş böyle gitmez
Hiç özel olmadı ki.. Hep hayatımızın merkezinde ailesi. Eve köşe takımı aldık yeni. Eşimin dediği şu.. Ailem gelirse bize rahat ederler geniş açılıyo yatak oluyo diyo
güzellikle konuşmuşsun işe yaramamış.Sırf bu yüzden çocuk düşünmüyorum. Çocuk düşünsem bile hamileyken dahi acımaz anam daha iyi bakar sana deyip yollara düşürür beni. Korkarım sonumuz kötü olcak. Çok pişmanım evlendiğim için..
Patlamak üzereyim. Haklısınız. Keskin bi şekilde konuşmam lazımgüzellikle konuşmuşsun işe yaramamış.
o zaman aynen bu cümleyi kur eşine:
evlendiğime pişmanım çünkü bu evlilik değil evcilik. seni sevsem de ben çanta değilim ve kendi evimde kocamla vakit geçirmek istiyorum. eğer böyle devam edecekse ayrılalım, hiç mutlu değilim de.
eşin ve ailesi sana acımıyor. sen neden alttan alıyorsun ki?
Boşanmayı teklif etmeyi düşünüyorum. İyi bi işim var kazancım iyi kimseye muhtaç değilim şükür. Ama sanki hakime derdimi anlatsam saçma bulur gibi geliyor. Boşanma sebebi olarak görülür müAnacım işin zor.
Zor bi herifin var ama yola gelmeyecek değil.
2 seceneğin var ya bu herifi yola getircen ya da boşancan. Böyle ömür gecmez cunku.
anladığım kadarıyla sen en başından beri kocanın istediği gibi davranmışsın adam da buna alışmış. Hala başındasın. Eşinle konuş guzel guzel. Rahatsızlığını anlat. Baktın konuşmadan anlamıyor çingeneliğe de başlayabilirsin. Çalışan ayakları üstüne basan bi kadınsın. Kusura bakmasın eşin ve ailesi. Hem çalışıp hem evin idaresine katkıda bulunup hem de söz hakkı olmayan bir kadın olamazsın bu evlilikte. Bunların farkına vardırt insanları
Ailesi arıyor özledik, eşim diyor gidelim.. Evet dediğiniz ibi yapcam. Gitmeyeceğim. Bunun normali ne otobüsle 4 saat uzaklık. Ayda bir mi itmek normal ne normal anlamıyorum. Yaşadığımız şehire evlendikten sonra geldik.Burda arkadaşım yok. Ailem akrabalar arkadaşlar uzakta. Benim bayan olarak evliliğe alışmam için çaba göstermesi gerekirken, ben onun peşinden sürekli onun ailesine sürükleniyorum.
sen ondan anlayış beklerken, eşin senin bu düzene alıştığını ya da alışacağını düşündüğü için böyle davranmaya devam ediyor. eşin ve ailesi mutlu,ya sen?Patlamak üzereyim. Haklısınız. Keskin bi şekilde konuşmam lazım
Bu döngü içinde tek rahatsızlık duyan benim. Eşim, annesi, babası, kardeşlri herkese göre normal ve mutlulareşinin ailesi de düşüncesizmiş. benim eşim de evliliğimizin ilk zamanları aileme gidelim diye tuttururdu kvdem bir gün hayır gelme bu kadar sık. artık evlisin karınla baş başa vakit geçirin birbirinize evinize alışın demiş kızmıştı eşime.
Mutsuz olan ben. Haklısınızsen ondan anlayış beklerken, eşin senin bu düzene alıştığını ya da alışacağını düşündüğü için böyle davranmaya devam ediyor. eşin ve ailesi mutlu,ya sen?
rest çektiğinde işin boşanmaya kadar gideceğini sanmıyorum. sadece eşine iyi bir ders vermen lazım.
Bu döngü içinde tek rahatsızlık duyan benim. Eşim, annesi, babası, kardeşlri herkese göre normal ve mutlular
Telefonda sürekli yol yordu, haftaiçi ev işi yapamıyorum ancak haftasonları tarzı şeyler söylüyorum. Yorulduğumun farkındalar. Ama normal görüyolarlar. Pazar akşam eve varınca ararlar hemen beni nasıl oldun yol tuttu mu iyi misin diye sorarlar. Bilip de bilmemezlikten gelmek gibi bişey işteBen de sinir oluyordum güzel güzel konuştum olmadı, bağırdım çağırdım olmadı en son kv deme söylemiştim. Hem masraf hem yorgunluk. Saolsun kv anlayışlıdır hak verdi. Bu işin normali ne diye sormuşsun bak ben de eşimin ailesine 4 ssaat mesafede 2 sene oturudum. bazen 6-7 ay da bir giderdim bazen ayda iki ama ikimiz de gitme konusunda hem fikir olduğumuzda giderdik. Şu an kvdemlerle aynı şehirdeyiz bazen ayda bir gidiyorum bazen iki hafta arka arkaya. ama asla zorlamayla değil istediğim zaman.
sana iyiymiş gibi davranıyorlar. yolculuğunun zor geçtiğini, çalışan bir kadın olarak hem ev hem iş konusunda çok yorulduğunu bildikleri halde hem eşine hem sana baskı kurmaları bencillik, iyi niyet değil.Telefonda sürekli yol yordu, haftaiçi ev işi yapamıyorum ancak haftasonları tarzı şeyler söylüyorum. Yorulduğumun farkındalar. Ama normal görüyolarlar. Pazar akşam eve varınca ararlar hemen beni nasıl oldun yol tuttu mu iyi misin diye sorarlar. Bilip de bilmemezlikten gelmek gibi bişey işte
Haklısınız. Ama ben kendimi geri çekmeye çalıştıkça hem eşimde istek hem ailesindeki beklenti değişmiyor. Belki de net ve sert şekilde tepki koymam lazımsana iyiymiş gibi davranıyorlar. yolculuğunun zor geçtiğini, çalışan bir kadın olarak hem ev hem iş konusunda çok yorulduğunu bildikleri halde hem eşine hem sana baskı kurmaları bencillik, iyi niyet değil.
iyi niyet, siz birbirinize alışın, çalışıyorsunuz yorgun argın gelmeyin dinlenin demektir.
sen suskun kaldıkça alttan aldıkça hiçbir şey değişmez, yıpranırsın.
Yumuşak şekilde yaptım. Verdiğim en sert tepkiye sert bile denmez. Bundan sonraki tepkilerim sert tepkiler olur. Yapmadığım diyeceğim sert tepkiler vermemek olmuş olurYeterince mücadele etmediysen bu durumla böyle hemen boşanma kelimesini ağzına alma.
Elbette istiyosan boşanırsın. Evlilik birliğinin temelinden sarsılması gerekçesiyle hakim boşar seni. Bir iki de şahit dinlenir falan. Ama boşanmak cok yıpratan bir süreç. Aldatma yok darp yok agır hakaret yok. Aşılması zor durumlar yok aranızda. Kanımca halledilebilecek bir sorun evliliğinizdeki. Bence boşanmak için yola cıktıgında keşke şunu da yapsaydım evliliğimi kurtarmak için diyecegın bir şey olmsmalı. Son care boşanmak olmalı
Onun hafta başında planı belli memlekete gitmek. Kaç kez dedim haftasonu gelio şunu yapalım bunu yapalım şuraya gidelim diye. Yok..Haftasonlarına plan yap. Birlikte sinema tıyatro gibi. Önceden al biletleri. Eşine de söyle bilet aldım diye. Haftasonlarını doldur mumkun mertebe. Bir yere kıpırdayamıcak şekilde
Yapabilirsin. Çaktırmadan ipleri al biraz eline. Yavaş yavaş
Evlilik değil zaten bu. İnanın severek evlendik ama soğudum. Böylesine hal içinde olan birine karşı içimde bişeyler söndü. İçimde yaşama hevesi bile kalmadı ki
Amin inşallah teşekkürlerÇok haklısın Rabbim yardımcınız olsun inşallah ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?