• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesine bağımlı eş..

Gençsiniz ama hayatınız sıkıcı oysaki gezip yeni yerler görmeniz gerek zaten eşinin annesi yaşlandığnda evinizde bakacaksınız o zaman hiç gezemezsiniz , sanırım bu ailede kültür böyle babadan oğula geçiyor çok sıkıcı bir durum ve genelde bunun çözümü şimdi değil bir 15 yıl uğraşırsın gibi asla vazgeçmez böyle gördüğü için her zaman kavga etmen gerekecek hakların için , işin zor .....çoğu erkek ailesinde bu durum böyledir
ama evlendiğinde ortaya çıkıyor , anaların eteklerinin altından çıkamıyorlar kendi kararlarına ve hayata karşı kendilerine özgü kararları ve farklı yaşam biçimleri yok okuyanda aynı okumayanda
yontulmamış kalaslar ,bu tür erkekleri yontmak çaba ve zaman gerekiyor,kolay gelsin

Gençsiniz ama hayatınız sıkıcı oysaki gezip yeni yerler görmeniz gerek zaten eşinin annesi yaşlandığnda evinizde bakacaksınız o zaman hiç gezemezsiniz , sanırım bu ailede kültür böyle babadan oğula geçiyor çok sıkıcı bir durum ve genelde bunun çözümü şimdi değil bir 15 yıl uğraşırsın gibi asla vazgeçmez böyle gördüğü için her zaman kavga etmen gerekecek hakların için , işin zor .....çoğu erkek ailesinde bu durum böyledir
ama evlendiğinde ortaya çıkıyor , anaların eteklerinin altından çıkamıyorlar kendi kararlarına ve hayata karşı kendilerine özgü kararları ve farklı yaşam biçimleri yok okuyanda aynı okumayanda
yontulmuş kalaslar ,bu tür erkekleri yontmak çaba ve zaman gerekiyor
Benim rahatsız olduğumun farkında. Gezmeyi severim bunu da iyi biliyor. 1 senedir ailesine gitmekten öte bişey yapamadık. Doğu diyosunuz aileden gördüğü şekilde davranış sergiliyo. Yontacak güç yok bende. Hevesim de kalmadı açıkcası

Ne yapmayı düşünüyorsumn o çok mutlu hayatından fedakar olan sensin artık bu böyle devam eder
Benim rahatsız olduğumun farkında. Gezmeyi severim bunu da iyi biliyor. 1 senedir ailesine gitmekten öte bişey yapamadık. Doğu diyosunuz aileden gördüğü şekilde davranış sergiliyo. Yontacak güç yok bende. Hevesim de kalmadı açıkcası

Ne yapmayı düşünüyorsumn o çok mutlu hayatından fedakar olan sensin artık bu böyle devam eder
Haftasonları memlektine gitmeye ara verdik pazarları nöbet yazıyolar eşime bu aralar. ( Başka biri olsa eşim haftasonları nöbetçi diye üzülür ben seviniyorum oh evimde durcam diye ).
Fakat tayin konusunu ciddi şekilde konuşcam. Ya bulunduğumuz yerde kalalım yada ikimizin memleketinin ortası bi yerde yaşayalım dicem. Tam bi memleket ve aile aşığı.. Tepkisini merak ediyorum

Haftasonları memlektine gitmeye ara verdik pazarları nöbet yazıyolar eşime bu aralar. ( Başka biri olsa eşim haftasonları nöbetçi diye üzülür ben seviniyorum oh evimde durcam diye ).
Fakat tayin konusunu ciddi şekilde konuşcam. Ya bulunduğumuz yerde kalalım yada ikimizin memleketinin ortası bi yerde yaşayalım dicem. Tam bi memleket ve aile aşığı.. Tepkisini merak ediyorum
o zaman gelsin bakarız der muhtemelen. sen net ol. asla onun memleketine veya yakınına tayin istemeyeceğini söyle.

• Beğen
Reactions: anu
o zaman gelsin bakarız der muhtemelen. sen net ol. asla onun memleketine veya yakınına tayin istemeyeceğini söyle.
Geçen ay benim memleketimde arkadaşımın nişanı vardı gitmeyi çok istiyodum. 2 ay öncesinden gideriz dedi. Sonra bakalım nöbet ayarlayabilirsem dedi. Ve son zamana yakın nöbet değişirtiremiyceni ve uzak olduğu için uçak bileti parasını bahane etti. Otobüs dedim yoruluruz dedi. Onun memlektine gidilcek oldu mu nöbet saniyesinde değişir, maddiyat sorun olmaz. Ben 1 senedir tek bi yere gitmek istedim sorun haline döndü. Bugün bunu diyen İlerde aileme gitmeyi de maddiyat zamansızlık diyerek bahane eder. Madem öyle şartlarımız eşit olsun . Zaten 1 senedir fazlasıyla hasret giderdiler. Ya bulunduğumuz yerde kalalım yada onun memleketinden farklı bi yer olsun

Eşin sene kandırır sen yine onun memleketinde kendini bulursun
seni önemsemiyor egoistin biri herşey köprüyü geçene kadar

Umarım seni kandırmasına izin vermezsin

Seni hastayken bile ailesinin yanına götürmek için uğraşani, kendisi için koşturan bir adama şimdiye kadar nasıl kavga edip, sesini yükseltmedin. Hayret. SENİ TEBRİK EDİYORUM.

Benim eşimde seninki gibidir. Haftada 3 gün gitmek , beni de götürmek isterdi bir zamanlar. Şimdi ise haftada 1 gün kendi gidiyor. Beni de götürmek istemiyor. Nerden nereye. Halbuki daha 3 yıllık evliyiz. :D

Seni hastayken bile ailesinin yanına götürmek için uğraşani, kendisi için koşturan bir adama şimdiye kadar nasıl kavga edip, sesini yükseltmedin. Hayret. SENİ TEBRİK EDİYORUM.

Benim eşimde seninki gibidir. Haftada 3 gün gitmek , beni de götürmek isterdi bir zamanlar. Şimdi ise haftada 1 gün kendi gidiyor. Beni de götürmek istemiyor. Nerden nereye. Halbuki daha 3 yıllık evliyiz. :KK70:
Benimkinin şevki hiç bitmez sanmıyorum seninki gibi düzeleceğini. Memleketine tayin gitsek en az 2 günde bir ailesine gitmek ister hatta hergün

Benimkinin şevki hiç bitmez sanmıyorum seninki gibi düzeleceğini. Memleketine tayin gitsek en az 2 günde bir ailesine gitmek ister hatta hergün
Canım benimki düzelmedi ki... İşim çok yoğun benim. 2 yaşıında bebeğim var. Çalışıyorum. Ev işine de yardım etmeyen bir eşim var.Eşimin ailesi bize pek gelmez.Ayaklarına beklerler. Bende fırsat bulursam giderim dedim eşime. Tabi kavga kıyametle. Daha geçen pazar bu konu geçti. Bana ne dese beyenirsin. BEN DAHA SENİN NEDEN ANNEMGİLE GİTMEDİĞİNİ ANLAYAMADIM . ONLAR NASIL ANLASIN. Demez mi :D Gene kavga kıyamet. İşte barıştık. Falan. BEN DEDİM Kİ SEN BENİ ANLA YETER... BAŞKASI ANLAYAMAZ. Halimi bir sen görüyorsun. Bana gene ne dese beyenirsin. Pazartesi günü gidelim 3 saat oturuup gelelim. Bugün gidemedik dedi. AMA PES ETMEDİM TABİ. GİDEMEM DEDİM. Hiç de konuyu açmadım.

SENİN İŞİN ÇOK ZOR CANIM. Benim sana nacizane tavsiyem. Ya bu deveyi güdeceksin , yada bu diyardan gideceksin. Eşin değişmez. Onu kaybetmeyi göze almalısın. Yada hiç kavga etmemelisin.

Canım benimki düzelmedi ki... İşim çok yoğun benim. 2 yaşıında bebeğim var. Çalışıyorum. Ev işine de yardım etmeyen bir eşim var.Eşimin ailesi bize pek gelmez.Ayaklarına beklerler. Bende fırsat bulursam giderim dedim eşime. Tabi kavga kıyametle. Daha geçen pazar bu konu geçti. Bana ne dese beyenirsin. BEN DAHA SENİN NEDEN ANNEMGİLE GİTMEDİĞİNİ ANLAYAMADIM . ONLAR NASIL ANLASIN. Demez mi :KK70: Gene kavga kıyamet. İşte barıştık. Falan. BEN DEDİM Kİ SEN BENİ ANLA YETER... BAŞKASI ANLAYAMAZ. Halimi bir sen görüyorsun. Bana gene ne dese beyenirsin. Pazartesi günü gidelim 3 saat oturuup gelelim. Bugün gidemedik dedi. AMA PES ETMEDİM TABİ. GİDEMEM DEDİM. Hiç de konuyu açmadım.

SENİN İŞİN ÇOK ZOR CANIM. Benim sana nacizane tavsiyem. Ya bu deveyi güdeceksin , yada bu diyardan gideceksin. Eşin değişmez. Onu kaybetmeyi göze almalısın. Yada hiç kavga etmemelisin.
Tepki vermezsem bu böyle ömür boyu gider. Bu halde benim devam etmeye gücüm yok. Benimle haftasonu tatilini geçirmek için hevesli olmayıp sürekli ailesini düşünen eşime karşı hislerim çok başkalaştı. Memleketine tayini o kadar istiyoki karşı çıktığımda göreceğim zaten değerim var mı yok mu onun gözünde.. illa da memleket hasreti varsa buyursun kendi gitsin nediyeyim. Ben göze aldım artık herşeyi. Kendi psikolojim bozulcak yoksa. Haftasonu gelirken karnıma ağrılar giriyo acaba yine memleketine mi gitcez diye

Tepki vermezsem bu böyle ömür boyu gider. Bu halde benim devam etmeye gücüm yok. Benimle haftasonu tatilini geçirmek için hevesli olmayıp sürekli ailesini düşünen eşime karşı hislerim çok başkalaştı. Memleketine tayini o kadar istiyoki karşı çıktığımda göreceğim zaten değerim var mı yok mu onun gözünde.. illa da memleket hasreti varsa buyursun kendi gitsin nediyeyim. Ben göze aldım artık herşeyi. Kendi psikolojim bozulcak yoksa. Haftasonu gelirken karnıma ağrılar giriyo acaba yine memleketine mi gitcez diye
Aynen bende de var bu psikoloji. Seni o kadar iyi anlıyorum ki. :( İnşallah düzelir. Şimdi beni onun ailesi sevmiyor ( tabi onların maymunu olamadım ya) , eşimde 1 ay önce bavulunu topladı. Çocuk ağlayınca çocuğum için kalacağım dedi. İyi ki sizin çocuk yok. Gerçekten çok mantıklı düşünmüşssün. Sen gibi olmak varmış. Asla çenemi tutamam. Hemen anında söyleyeceklerimi söylerim. Bu yüzden de çok kavga ederim. :D

Aynen bende de var bu psikoloji. Seni o kadar iyi anlıyorum ki. :KK43: İnşallah düzelir. Şimdi beni onun ailesi sevmiyor ( tabi onların maymunu olamadım ya) , eşimde 1 ay önce bavulunu topladı. Çocuk ağlayınca çocuğum için kalacağım dedi. İyi ki sizin çocuk yok. Gerçekten çok mantıklı düşünmüşssün. Sen gibi olmak varmış. Asla çenemi tutamam. Hemen anında söyleyeceklerimi söylerim. Bu yüzden de çok kavga ederim. :KK70:
Benim gibi olmak bir dereceye kadar iyi. Bence ben sabretmem gerekenden çok daha fazla sabrettim. Benim sabrım da aşırıya kaçtı. Sadece eşime karşı surat asabildim (ailesine karşı hep güler yüz) . Keşke bende senin gibi kendimi ifade edebilen tepki verebilen biri olsaydım. Bazen kavga ile anlatmak gerekiyo demekki yoksa anlamıyolar

en başından beri konunuzu okudum durumunuz gerçekten çok zor 11 ay nasıl katlandınız ve çalışıyor yoruluyorsunuz tabiki dinlenmek sizinde hakkınız insanlar hadi bu hafta sonu bir değişiklik yapalım şuraya gidelim der siz bir değişiklik yapalım evimde durayım diyorsunuz eşiniz inşallah düzelir

Back