Geriatri - Yaşlılık Bilimi ailesinde frontal temporal demans (erken yaşta bunama ) hastası olan var mı?

Evet cok hizli ilerliyor biz de sasirdik.Annemiz daha 55 yasinda üstelikBir de annemizde psikoz var.Dr. demansa bagli olabilir dedi ama bilmiyoruz.Antidepresan verdiler ama halisunasyonlar goruyor ve herkesin onu öldürmeye çalistigini söylüyor.Çok zor gerçekten.Genc yasta basladigi icin genetik de olabilir dediler arastirilmasi gerekiyor.

Annemin tanisi önfrontal demans olarak geciyor

Ahhh canım annem. Böbrek kalp şeker gibi birçok hastalık çekti son 3 4yıl. En son vefatından bikaç ay önce olayları unutmaya birseyleri karıştırma maya başladı. Ve hiç uyumuyor sürekli bagıra bagıra kızıyor laflar söylüyordu. Ne olduğunu anlayamadık. ele güne karşı bize anneme zerre kadar yararı olmayan insanlara karşı annemin bu hali kötüleyecek sebep oldu.
Canım annem 54yasında bi gün görmeden göçtü gitti yaklaşık 9ay önce bu dünyadan. Şimdi ben annemin gül yanaklarını sesini ellerini konuşmasını ona sarılmayı özlüyorum.

Ve ne çareki özlemim sadece kendi kendime içimde olusturduğum boşluktan hasretten üzüntüden öteye gitmiyor.
anne sevgisi -sizliği dolmuyor.

şizofren veya paranoya genetiktir maalesef. geçmiş olsun yanında kesici delici aletleri kaldırın!

Merhaba bir mesajda annenizle ilgili hastalıklarınızı görmüştüm. Şimdi nasıl oldu çok merak ettim

İleri yaşlarda yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen Alzheimer's hastalığına karşı balık yağının koruyucu etki gösteriyor. Yapılan çalışmada düzenli olarak omega-3 yağ asitleri kullanımının hem hastalığı önlediği hem de hastalığın ilerlemesini yavaşlattığı saptanmış.

Kızlar selam, sizleri çok iyi anlıyorum Allahım şifa versin. Benim de babam 55 yaşında başladı aslan gibi bir adamdı bir anda başladı ve ilerledi şimdi 70 yaşında. Motor becerileri zayıf ama her şeyin çok net farkında içe dönük hep uyur. Ölmek istediğini söylüyor farkında çünkü her şeyin ama bebek gibi bi yandan da.. Maalesef bu hastalıklar genetik dedemde de varmış. Mesela ben yıllardır tüp bebek ile uğraşıyorum olmadı yumurta kalitesizliği ileri yaş vs ama biliyorum ki bilinç altımda hep şu var hasta olursam çocuğuma nolur psikolojisi. Hadi kendimi geçtim kardeşlerim de olursa vs. Allahtan eşim çok destek her koşulda yanımda olacağını biliyordum. Ne diyeyim zor yaşayan bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…