Geriatri - Yaşlılık Bilimi ailesinde frontal temporal demans (erken yaşta bunama ) hastası olan var mı?

Annenizin durumu nasıl oldu acaba? Biz de annemi nörolojiye götürdük fronto temporal demans teşhisi kondu.

Çokk geçmiş olsun canım anneniz kaç yaşında ve neler yapıyor anlatırsan bende senle 7 yıllık tecrübelerimi paylaşırım ,öncelikle untmalar başlıyo zamanla akıl karışıyo,sizi unutoyo ama her şeye alışıyor insan sakın kendinizi üzmeyin ilk yıllar babam yeni ölmüştü anneme çok ihtiyacım vadı ama o babamın ölümünü bile tam anlayamadı,şimdi alıştık ama alzhemeirdan daha sakin oluyorlar bakımı zor değil....şu an yürümesi yemesi normal ama artık bezleniyor...

Esimin babasinda var demans.10 senedir asagi yukari.simdi 86 yasinda.artik beyin yeni kayit yapmiyor.ilk kizimi taniyor ama oglumu tanimiyor.eve gelen giden anlamiyor.ayni soruyu bes dk aralikla sorup duruyor.yuruyebiliyor ama zar zor.bu ara cok uyuyor.kv bakiyor ama o da 77 yasinda.hastaliklari var birsuru.Allah yardim etsin ona ve esime.zor cok zor....

Benim babam da yeni öldü ama anneme söylemedik etkilenmesin diye. Ben çalışıyorum annem şu anda alzheimer bakım merkezinde kalıyor. Sık sık gidiyorum. Beni çok arıyor. Ailedekileri falan tanıyor. Benim çalıştığımı evde yalnız kalmaması için orda olduğunu anlatınca anlıyor ama ertesi gün aynı yere dönüyor yine beni arıyor. Konuşmalarında çok tekrar var.

Doktor muayenesinde makas gibi en kolay objeleri bile söyleyemedi. O zaman da üzülüyor. Kendi durumunun farkında ve çok üzülüyor. Ben de buna dayanamıyorum. Acaba zamanla kabullenir mi? Onun mutlu olmasını istiyorum.

Allah yardım etsin. Gerçekten çok zor.

canım allah yardımcımız olsun ,annem bizimle kalıyor önceleri oğlumun bakısı göz kulak oluyordu ama kapıyı kitleyince yalnız odasında oturuyor bakım merkezlerini bilmiyorum nasıl özel bir yer mi ücreti nasıl acaba bende yazın taile giderken 15 gün bırakmak istiyorum bazende vicdan yapıyorum ,kendini üzme alışacaktır sen bol bol sevgini göster özelden de yazabilirsin çalışırken çokk zorr bende öğretmenim eve kadın arıyorum bir şeyleri bu ne bu ne diye sormayın inan faydası olmuyor zaten zamanla herşeyi unutacak ben kendimi çokk yıprattım aynı öğrencim gibi öğretmeye çalıştım ama boşunaymış ....

başın sağolsun canım aynı benim gibi tüm sıkıntıları birarada yaşıyosun ,babanı da hiççç söylemeyin...

Özel bir dernek. Aylık 1500 lira. Ben de çok vicdan yaptım ama doktoru da orda kalmasını destekledi. Evde yalnız kaldıklarını orda daha sosyal olacağını ve profesyonel bakım alacağını söyledi. Zaten sürekli eğitim veriliyor orda.
Tek sıkıntısı benim yanımda olmaması ben de sık sık yanına gitmeye çalışıyorum. O zaman çok mutlu oluyor. Biraz alışınca dışarı da çıkarmaya başlayacağım.
Burda günübirlik gelenler de var. Onlar ücretsiz. Onbeş gün kabul ederler mi bilmiyorum. Belki
anneniz için değişiklik olur belki de tepki gösterir. Benimki ilk başta çok tepki göstermişti

canım benim annemin konuşması artık çokaz nerde olduğu pek önemli değil,başta burda öyle mrk ler yoktu ,günübirlik olsa götürürüm çokk zor bi hastalık şu an içinde fırtınalar kopuyor biliyorum ama annene de hastalığada alışacaksın ne yapalım hayat bizi böyle sınıyor sen bekarsın galiba kendi hayatını da erteleme sakın inanki tedavisi yok ordaki dr lar ne diyor ...

Merhaba umarım mesajımı görün birileri olur benim annem 57 yaşında nöroloji doktoru frontal temporal demanstan şüpheleniyor, bunun için mr çekilde, kan tahlili yapıldı, birde gerekli olursa PET cekimi yapılacak, annem son iki üç yıldır çok değişti, sosyal hayattan uzaklaştı, içine kapandı, herşeye üzülmeye ağlamaya başladı, unutkanlıkları çoğaldı, ben bütün bunları fark ettiğimde annemi bir nöroloji doktoruna götürmüştem anneme antidepresan ilaçlar verdi, bir altı yedi ay kullandı fakat etki etmedi, annemde içmeyi bıraktı... şu bir haftadır moralim çok bozuk, ben tek çocuğum başka kardeşim yok, o kadar üzgünüm o kadar bitik durumdayımki... gözümde hep bir damla yaş biri dokunsa ağlayacağım, lütfen bu tür unutkanlıkları ve kişilik değişikliklerini önemseyin ihmal etmeyin, bizim için dua edin lütfen doktorun tahmin ettiği gibi çıkmasın...

benim kayınpederim demanstı maalesef tedavisi ok..var isede çok pahalı olduğu için söylemiyo olabilirler ki ibrahim tatlıses bile kurtuldu size önerim sakın yatağa bağımlı yapmayın elinizden geldiği kadar hareket ettirin yani unutmasın kayınpederim konuşamıyordu sadece duruyordu yemek yiyordu..kayınvalidem ona iyi baktı bbebek gibi baktı

anaannemde var geçmişi hatırlıyor günceli unutuyor ...birde birimizin adını mı söyleyecek tüm torun tombalağı önden bir sayıyor...tedavisi yok sanırım ama ..bol bol omega3 balık ceviz beyni ve sinir sistemini güçlendirici bir beslenme tarzı benimsense ne olurdu diye düşünüyorum bol bol.

çok geçmiş olsun..Rabbim sizlere kolaylık ve sabır versin...belki tedavisi yok ama sizin sevginiz ve yardımlarınız eminim ki onun hayatını daha da kolaylaştıracaktır..

geçen gün tam da bu konuyla ilgili bir film izledim..çok etkileyiciydi izlemenizi tavsiye ederim..

filmin adı: still alice (türkçeye BENİ UNUTMA diye tercüme etmişler)

Şuan tam teşhis konmadı o yüzden hala içimde bi umut var ( annemin hastalığı başlanğıç aşamasında galiba herşeyi yapabiliyor, yemek yapıyor, alışverişe çıkıyor, sadece bankamatikten para çekeceği zaman korkuyor garip bir şekilde, doktor henüz hastalık kesinleşmediği için kendisine birşey söylememizi istemedi, tek çocuğum, evliyim... eğer hastalık kesinleşirse nasıl başa çıkacağımı inanın bilmiyorum

Evet filmi bende izledim ve keşke benimde o kadar çok kardeşim olsa diye düşündüm, birbirimize destek olurduk diye düşündüm, ama ben tek çocuğum ve bütün bunlarla kendim savaşmak zorunda kalacağım, annemi sırtımda taşırım, öl dese ölürüm dert değil yükde değil ona bakmak , sadece beni unutacak diye çok korkuyorum

Merhaba benim anneme de demans teshisi kondu.Dr.bize de merkezde kalmasini önerdi.Bu dernek neresi acaba?

Banaannem 80 kusur yasinda ve birden bssladi hizla ilerledi tamsmen ne dedini bilmiyor ilac fayda etmiyor cok zor

elbette herkesin hayatında tanıdığı biri yada birileri artık alzhemier. benim karşı komşum öyle 2 yıldır yatağa bağımlı. öyle böyle yaşıyor. ama kadın 80 mi 85 yaşında mı ne..
iş yeri ark. babası öyleymiş bana anlatırdı.
kaybolma riskileri var bu yüzden lütfen annene bir kolye yaptır ve takmasını sağla. ismi adresi birde sizlere ulaşılması için bir tel no.
bunu sakın ihmal etmeyin. bu hastalık bir anda değişebiliyor. yani bugun evinin yolunu bulan ertesi gün hattaaa 5 saat sonra evini bulamaz hale gelebilyor.

Off arkadaslar allah kolaylik versin, coooook uzucu ve bakimi zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…