- 13 Temmuz 2013
- 187
- 11
-
- Konu Sahibi krizantem000
Benim annemde de var ama tam teşhis koymadılar söylediklerimizi algılamada problem var davranışları çok değişik olmaya başladı. Çok üzülüyorum
Canım hangi şehirdesin bilmiyorum ama psikiyatriste bizde çok götürdük depresyon sandık evet duygusal karışıklık yaşıyorlar çünkü beynin sol tarafından kaylanıyor ama lütfen nöroloji uzmanına götürün ihmal etmeyin kabul etmiyolar benim anneminki ilerledi bide babamı kaybettik dahada hızlı ilerledi.57 doğumlu. Bundan 3-4 yıl önce başladı. Doktora götürdük bir kağıtta demans yazıyordu yanında da soru işareti vardı. Psikiyatriste falan götürdük ama artık gitmek istemiyor. Bişeye taktı mı takıyor bazen saçma sapan sinirleniyor. Kendi de durumunun farkında. Arada ağlıyor ben neden böyle oldum diye
babamda var suan 45 yasında 8 sene once yakalandı teşhis koyamıyorlar hastalıgının ne adı ne tedavisi varmış. Beyni kuculuyor nobet gelıyor bazen ilaçları var nobet geçirmesini engellemek için
Canım hangi şehirdesin bilmiyorum ama psikiyatriste bizde çok götürdük depresyon sandık evet duygusal karışıklık yaşıyorlar çünkü beynin sol tarafından kaylanıyor ama lütfen nöroloji uzmanına götürün ihmal etmeyin kabul etmiyolar benim anneminki ilerledi bide babamı kaybettik dahada hızlı ilerledi.
Anneannem 3 seneden beri alzheimer hastası başta en sevdiği kişi hariç kmseyi tanımamaya başladı.Sonra o sevdiği kişiyi (annemi) bile unuttu.Tüm ihtiyaçlarını biz söylüyoruz öyle yapıyo yoksa aklına gelmiyor.Evde odaların yerlerini bile karştırıyor.Yaşamış gibi kafasından şeyler anlatıyor.Sürekli konuşuyor,evde yürüyor.Şuan gittikçe zayıflamış odasında çıkmıyormuş ve konuşmuyormuş gerçekten zor bir hastalık ALLAh yardımcıları olsun onunla birlikte ailede yıpranıyorHerhangi bir önleyici tedavisi yok gttkçe ilerliyor...
Başınız sağolsun.
Başlarda unutkanlığının psikolojik olduğunu düşündük sonra guatrla ilgili sandık senelerdir nodülleri vardı onu ameliyat ettirdik yine değişmedi. daha önce çok yan etkileri olan bir sivilce ilacı kullanmıştı cildiyeci ondan olabilir dedi
O sırada babam beyninden felç geçirdi bir süre konuşamadı falan onla ilgilendik
O zamanlar Eskişehir'deydik bu yaz Edirne'ye taşındılar
Bayramdan sonra kısmetse nörologa gidecek ama ilaç da alsa ilerliyormuş.
Senin annen nasıl? Onda nasıl başladı ? Canım Allah yardımcımız olsun
Çok geçmiş olsun canım çok gençmiş daha nöroloji mi dedi hastalığının adı yok diye?
Arkadaşlar benim annem 6 yıldır alzhemir tarzı, erken bunama (60) hastalığına yakalandı ve tedavisi yok ilaçlar var ama pek fayda etmiyor bende şimdi merak ediyorum acaba başka yaşayanlar var mı? Benim annem 54 yaşında yakalandı ,eğer çevrenizde ve ailenizde varsa neler yaşıyorsunuz?
Arkadaşlar benim annem 6 yıldır alzhemir tarzı, erken bunama (60) hastalığına yakalandı ve tedavisi yok ilaçlar var ama pek fayda etmiyor bende şimdi merak ediyorum acaba başka yaşayanlar var mı? Benim annem 54 yaşında yakalandı ,eğer çevrenizde ve ailenizde varsa neler yaşıyorsunuz?
kızlar benim annemde de belirtiler var sanırım. unutkanlık var,elleri ayakları sürekli kımıldıyor, bazen çok saçmalıyor,algılama sorunu da oluyor bazen . mesela bi misafirliğe gittiğimz zaman boş boş bakınıyor etrafa pek konuşmuyor.50 yaşında. kızlar sizce bunlar belirtisi olabilir mi demansın?
benim annem de 54 yaşında motor nöron hastası.
zekasında hiç bir problem yok ama vücudumuzun hareketini sağlayan sinirleri kontrol eden beyindeki hücreler ölüyor. şu anda çok çok az ve anlaşılmaz konuşması var. vücudunun hiçbir yerini hareket ettiremiyor neredeyse.
ben neden böyle oldum diye hep ağlıyor.
ilacı yok çaresi yok.
Allah çaresiz dert vermesin...