Ailesi içinde yara olanların kabuğunun altı hep mi kanar ya

• Konu Sahibi Konu Sahibi JES
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Size yazık olmaz mı yazık tabii ama çok da yazık degil. Acımayın kendinize, şefkatli ve güç veren şekilde yaklaşın. Benim ne ailede ne dostta ne de eşte yüzüm güldü. Ama yazık değil bana, şükür ki sağlığım yerinde ve psikolojimi kurtaracak tek kisinin ben oldugumu biliyorum. Hak edene hak ettiği gibi davranmalısınız, mesela böyle bir aileden çıkıp iyi bir eş bulmanız ne büyük şans, size eşlik eden herkese tesekkür edip kötü hissettirenlerin midelerini ve ruhlarını düsünmeyin

Ama ben çok üzüldüm biliyor musunuz annem beni düşünmedi ya hani ben orda çok üzüldüm çok canım yandı. Cebimdeki paramı bolusturdum ki yabancıya da yapardım. Ama annem beni düşünmedi. 1-2 hafta oldu zaten birşey demem asla o yapıda değilim zaten desem de ben mi zorladım seni der beni kötü çıkarır. Içimdeki son iyi niyeti de bıraktım ben o gün bitti üzülsem de daralsamda yapmam bir daha ihtiyacı olmayana yardım etmem. Ne güzel dediniz kim kimi daha çok seviyorsa o yardım etsin.. bunu not aldım ve asla unutmam hatırlamam lazım hep

Hic seni uzen su insanlardan elini etegini cekmeyi denedin mi? Belli ki yillardir ugrasmisdin olmamis. Yani bu formul tutmuyor. Ee uzulen de hep sensin. Senin varligini umursamayan insanlari umursamayi kesersen dunyan da guzellesir. Formulu degistir ve uzaklad su seni uzen kim varsa onlardan...

Ömrüm o kadar güçlü olmakla geçti ki artık nasıl üzülmem gerekir onu unuttum bazen aciyorum böyle kendime. Evet bence de çok da yazık değil bu durumların daha kötüsünü yaşadım kendi başıma evlendim nisan masamı süsledim misafire yemeği bile ben yaptım sonra da çıkıp kuaföre gittim. onlar sadece davetli gibi geldiler. Ve artık da sadece öyle olacaklar ötesi istesemde bu kadar yarayla olmaz zaten olmasın da istemiyorum ben böyle mutluyum ve bana öyle şeyler yaşattılar ki ailemi uzak tutmasam belki benim de huzurum bozulacaktı şuan evimde. Hak eden hak ettiğini yaşıyor. Benim gibi biri evlenince mutlu olamazdı onların gözünde yüzüme vuruldu çok. Geride kalanlar ve bir günümü dahi huzurla paylaşamadigim insanlar için şuan huzurla uyuyup uyanmama sebep olan insani daha az mutlu etmem doğru olmaz. Çok ama çok haklısınız ve siz çok güçlü bir insansiniz gurur duydum

Çoğundan uzaklaştım meraba meraba zaten de annem ne olacak peki? Acı bir kambur hep can yakıcı hep üzücü ne yapayım onu nasıl uzak tutayım.

Iyı bir ailede dunyaya gelmek 1.0 degıl bence 5.0 onde baslamak ne kadar acı Oldugunu bılırım bu forumdan once bir benım ailem bana boyle sanıyordum ama yanılmışım ne cok insan varmıs ama sen sanslısıj evlılıgı yolunda Allah bozmasın. Gerceklerı kabul etmek zorundayız galıba. Ailelerimiz boyle beklentinı ne kadar düşürürsen o kadar mutlu olursun bosver sen kendi kurduğun aileye bak gün gelir hesap döner Allah buyuk

Kardeşinin evi arabası olduğunu nasıl bilmiyorsun ya da akrabanın

Hayır bak sen onları bilmiyorsun işte ben yardım etsem takdir değil arkamdan parasıyla hava atıp ezmeye çalışıyor diyecek yapıdalar duydum gördüm çünkü. Bunu bile bile yardım ettim ben. Çünkü bana anneleri yani benim de annem olan insan zor durumdalar dedi. Farklı şehirler ve senede 3-4 defa telefonla konuştuğum kişiler. O yüzden yardım ettim. Takdir edilmeyi geç arkasından yine konuşulacağını bile bile ettim

Haklısınız ama yüzleşirsem üstünü kapatıp unutmaya çalışmazsam bir daha asla onları görmek istememekten korkuyorum
Aslında şuan yaptığınız iyiliklerin bir anlamı var. Geçmişte olamadığınız sevilen evlat olmaya çalışmak. Bunu bilinçli şekilde yapmıyorsunuz elbette. Hayatınızın o kısımlarında bir hata olduğu için kaset hep oralarda geri sarıyor. Bir destek sayesinde düşünsel ve duygusal düzenlemelerle hayatınızın o dönemini daha farklı bir gözle bakmayı ogrenebilirsiniz.. Dediğiniz gibi terapiden sonra siz istemediğiniz sürece ailenizi silmezsiniz. Bilakis şimdiki siz geçmisteki sizin sevilmeye değer olduğunu, okey almak için ekstra çaba sarf etmek zorunda olmadığını görünce kasetteki hata düzelecek. Ailenizi de hataları ile kabul etmeyi öğrendiğinizde daha dengeli bir ilişki düzeyi geliştirebileceksiniz.

Çok iyi bir babam vardı biliyor musun çocukken beni çok severdi korurdu. Onunla çok güzel anılarım var. Keşke ölmeseydi. Ama ben çok ac yattım çok üzüldüm ailem benim hayatımın en kötü zamanlarını bana yasatan kişiler oldu. Belki de 4 koldan kalmış yetimligime ödül de eşim oldu. Sağ olsun varlığı yeter. Belki herkesin eşinden iyi değil ama öyle şeyler yaşadım ki 2 yıldır evliyim ben ilk defa rahat yemek yiyip uyumanın tadına vardım. Allah bizi birbirimize bagislasin başkasına muhtaç etmesin yeter

Evet o kadar haklısınız ki ben çok iyi anlıyorum sizi. Psikolojik destek olmasa bu kördüğüm hep devam edecek yarın da ertesi gün de. Sadece üstünü kapatıyorum.

acıma yetime döner koyar ..tüne demişler. bu saatten sonra öldüm bittim deseler su verme bari yapacak bişey yok yoluncak kaz olarak görüyorlar demek ki o imajı da vermişsin.

Kardeşinin evi arabası olduğunu nasıl bilmiyorsun ya da akrabanın
Zamanın da çok kötü muamele ettikleri için yılda 3-4 defa görüşürüm sadece orda da bana birseylerini anlatmazlar sormam cok uzatmam. Bunu bildiğimden annemi aradım sordum kiradalar zoe durumdalar vs dedi durdu bende yolladim. Evi arabası olan için psikolojisi bozulmuş dedi küçük kardeşim ben bilmiyordum olduğunu ben markete bile zoe çıkıyorlar sandım

acıma yetime döner koyar ..tüne demişler. bu saatten sonra öldüm bittim deseler su verme bari yapacak bişey yok yoluncak kaz olarak görüyorlar demek ki o imajı da vermişsin.
Allah affetsin çok güldüm. Trajikomik bir halim varmış onu anladım. Aynen dediginiz gibi oldu maalesef. Oldum bittim diye kapıma gelmesinler de benden de uzak olsunlar geçti o iş. Kendi annem bana evi arabası olan adam için eşeklik yaptırdı yalan söyleyerek. Ona da kalmadı primim bitti artık

Evi arabasi oldugunu bilmediginiz kardesinizin hesap numarasi elinizin altında mi bulunuyor?

Yardımın nereye gidecegini arastirarak vermek gerekir. Bir dahakine iyi arastirirsiniz.
Kendinizi toplayin ve ailenizden elinizi cekin. Silin demiyorum ama merhaba merhaba. Anlattiginiza göre her firsatta sizden faydalanmaya kalkisan insanlar.

Yardım ederken bir insana sezdirmeden incitmeden yapmaya öyle çabalarım ki onlara da öyle yaptım. Ben meraba meraba bir ilişkiye sahibim zaten onlarla o yüzden ev araba bilmem etmem. Annemi aradım dedim bir anne en doğruyu bilir bana kirada zoe durum da dedi sonra yardım ettim. Hesabı da küçük kız kardeşimden aldım dedim istesem gururları incinir reddederler. Hazmedemedigim bu zaten yardım olmadı yaptığım boğazımdan kesip benden iyi durumdaki insanlara kendi öz annemin yalan beyanı ile yardım ettim sandim

umarım nu konuda kararlı olursun. en sinir olduğum insan içimde olan iki gr merhameti kullanacak tiplerdir o yüzden ne akrabalarla ne bu kapasitedeki kan emici arkadaşlarla görüşmüyorum. onlara vereceğin bi ekmeği böl kediye köpeğe yedir çevrede hiç yardım edilecek birini bulamazsan en azından yaptığın iyiliğe pişman etmiyolar insanı onlar. aileye gelince de nasıl davranıyolarsa sana sen de öyle davranıcan anca öyle anlıyolar aptallıklarını insanlar.

Acin telefonu annenize saydirin iyice bosaltin icinizi ,siz neden kendinizi yiyorsunuz ki ,sizde kabahat arar sorarim kardesime ,madem durumum iyi dedi aaa annem boyle boyle dedi ben bunun icin gonderdim ,iade et bi zahmet niye demediniz,rezil edin olsun bitsin,
Bundan sonrada elinizi cekin annenizden aramsyin ,bi psikologa gidin lutfen ,boyle toparlayamazsiniz

Benim kan emiciler de ailem başta annem. Şuan düşününce bana gecenin bir vakti yalan söylediği aklıma geldikçe tiksiniyoeum. Kardeşlerim de zaten hak ettiğini yaşar verince de vermeyince de kötü oluyorsam bir köpeğin karnını doyurayım en azından arkadan ısırmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…