• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesi içinde yara olanların kabuğunun altı hep mi kanar ya

• Konu Sahibi Konu Sahibi JES
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benim kan emiciler de ailem başta annem. Şuan düşününce bana gecenin bir vakti yalan söylediği aklıma geldikçe tiksiniyoeum. Kardeşlerim de zaten hak ettiğini yaşar verince de vermeyince de kötü oluyorsam bir köpeğin karnını doyurayım en azından arkadan ısırmaz
kesinlikle öyle.

Acin telefonu annenize saydirin iyice bosaltin icinizi ,siz neden kendinizi yiyorsunuz ki ,sizde kabahat arar sorarim kardesime ,madem durumum iyi dedi aaa annem boyle boyle dedi ben bunun icin gonderdim ,iade et bi zahmet niye demediniz,rezil edin olsun bitsin,
Bundan sonrada elinizi cekin annenizden aramsyin ,bi psikologa gidin lutfen ,boyle toparlayamazsiniz
Saydırınca ne olacak üzülüp ağlayıp kızım ne halde mi diyecek? Öyle birşey yapsam al paranı başına çal der bir ton laf eder beni üzer. Aramak içinden gelmiyor zaten. Yalancılık evlat ayrımı. Benim halimi sormadan düşünmeden başkasına hali vakti yerinde olan evladına paspas etti.

Annem zordalar dedi ki onların da annesi kardeşim psikolojisi bozulmuş dedi evi arabası olan için. Ben evi arabası olduğunu muhabbetin 20. Dk sı kendinden öğrendim. Ne gerek vardı ihtiyaç yok filan dedi ilk dakika ama ben olsun bayram hediyesi alın dedim mahcup olmasın utanmasın diye. Benim annem benim durumumu bildiği halde bana o parayı gönderten en büyük etken oldu. 50.000 tl borcumu düşünmedim bile onlar zorda haberi gelince
annenize borcunuz oldugunu soylemeden yardim yapacagim derseniz maddi durumunuzun cok iyi oldugunu anlar.. psikolojisi bozuk olan kardesiniz neden psikolojisi bozuk mesela? belki borc icindedir. Yani kardesleriniz hakkinda hic bir bilginiz olmadan yardim etmeye kalkmissiniz etmeseymissiniz o halde...

Saydırınca ne olacak üzülüp ağlayıp kızım ne halde mi diyecek? Öyle birşey yapsam al paranı başına çal der bir ton laf eder beni üzer. Aramak içinden gelmiyor zaten. Yalancılık evlat ayrımı. Benim halimi sormadan düşünmeden başkasına hali vakti yerinde olan evladına paspas etti.
Tepkinizi gosterin,boyle susup sakin kaldikca ,daha cok paspas ederler sizi ,davranislarinizi degistirmelisiniz,edep ile pasiflik ayri seyler,

annenize borcunuz oldugunu soylemeden yardim yapacagim derseniz maddi durumunuzun cok iyi oldugunu anlar.. psikolojisi bozuk olan kardesiniz neden psikolojisi bozuk mesela? belki borc icindedir. Yani kardesleriniz hakkinda hic bir bilginiz olmadan yardim etmeye kalkmissiniz etmeseymissiniz o halde...
Annem benim borcum olduğunu biliyor. Maaştan sadece mutfak masrafım kaldığını da. Psikolojisinin bozuk olması zor durumda kalmasıymis maddi acıdan. Evi arabası 30 bin kusur nakit parası var kendi söyledi konuşmanın ortasında. Kardeşlerim hakkında bilgi sahibi olmamam yardıma engel mi ? Ömrümde görmediğim 2 insana daha yardım ettim bu ay tanımak bilmek yardımda düşünülmüyor. Ki bir insanın en yakını annesi eğer o kişi zor durumda derse buna sende yardım edersin ali de ahmet te bende. Ben sadece inandım

Tepkinizi gosterin,boyle susup sakin kaldikca ,daha cok paspas ederler sizi ,davranislarinizi degistirmelisiniz,edep ile pasiflik ayri seyler,
Tepki gösterince insanların hakaret söz linç mobbingine maruz kaldınız mı? Ya da hatayı anlamak yerine agladiginjzda timsah gözyaşı doktugubuzu söyleyen oldu mu ? Işte tam olarak böyle insanlar. Bu insanlara ne ters ne düz cümle dahi kurmaya değmez. Ben dersimi aldım bundan sonra yardımımi gözümün gördüğüne yaparım.

Çok iyi bir babam vardı biliyor musun çocukken beni çok severdi korurdu. Onunla çok güzel anılarım var. Keşke ölmeseydi. Ama ben çok ac yattım çok üzüldüm ailem benim hayatımın en kötü zamanlarını bana yasatan kişiler oldu. Belki de 4 koldan kalmış yetimligime ödül de eşim oldu. Sağ olsun varlığı yeter. Belki herkesin eşinden iyi değil ama öyle şeyler yaşadım ki 2 yıldır evliyim ben ilk defa rahat yemek yiyip uyumanın tadına vardım. Allah bizi birbirimize bagislasin başkasına muhtaç etmesin yeter
İste bu konuda cok sanslısınız şükredin diye soyluyorum ben ne esten güldüm ne aileden elimde umut baglaya bılecegım bir kızım var birde hazırlandıgın sınav insanın iki ailesi olur bir Icınde dogdugu bir de kendi kurduğu Icınde dogdugu aile zehirli bir aileyse ılerde kuracağı ailede Malesef cogunlukla oyle oluyor. Cunku kısı aile ne onu bulmuyor sevgi acı oluyor. Sanslısınız kurduğunuz aile ıyı benım kurdugun aile ıyı olsaydı ınanan gerisini kafaya takmazdım hep mutlu olun ınsallah

İste bu konuda cok sanslısınız şükredin diye soyluyorum ben ne esten güldüm ne aileden elimde umut baglaya bılecegım bir kızım var birde hazırlandıgın sınav insanın iki ailesi olur bir Icınde dogdugu bir de kendi kurduğu Icınde dogdugu aile zehirli bir aileyse ılerde kuracağı ailede Malesef cogunlukla oyle oluyor. Cunku kısı aile ne onu bulmuyor sevgi acı oluyor. Sanslısınız kurduğunuz aile ıyı benım kurdugun aile ıyı olsaydı ınanan gerisini kafaya takmazdım hep mutlu olun ınsallah
Çok teşekkür ederim Allah herşeyin en güzelini size ve evladınıza nasip etsin. İnşallah öyle bir yoldaşınız olur ki oda size herşeyi unutturur

Yok be güzel kardeşim iyilik ettim ardından art niyet arayan insanlara birde hesap mi sorulur aman allah muhafaza benim başımın gözünüm sadakası olsun yine param olursa bu sefer annem dahi olsa kimsenin lafina inanmam gerçekten gözümüngördüğü ihtiyaç sahibine yardım ederim.
Kardeşinizin ev arabası olup olmadığını bile bilmiyorsanız, sizi savunmayan annenize hala fikir danışıyorsanız, hala arıyorsanız üzgünüm ama ben hala onlara belkş beni severler diye yaranmaya çalıştığınızı düşünürüm. Yaranmak derken kötü düşünmeyin. Kötü manada demiyorum ama kendinizi önemseyin artık. Onlardan da hayır gelmeyeceğini kabul edin

• Beğen
Reactions: JES
Merhaba arkadaşlar benim yıllardır kendimi bildim bileli ailemle aramda duvarlar var o kısma hiç girmeyeceğim çünkü çıkamam içinden. Olmadı yani beceremedim onları sevgime samimiyetime inandıramadım. Ya da onlar buna inanmak istemediler. Neyse bu konuyu geçiyorum.
Arkadaşlar sanırım ben ahmak ya da akılsızım ya da gerçekten vicdanlı bir insanım henüz çözemedim. Benim ailemle pek iletişimim yoktu evlenince de doğal olarak onlarla bağım daha da koptu sadece annemi ararım düzenli olarak oda allah rızası için yoksa evlatları arasında ayrım yapan bir anneyi aramasam da yokluğumu fark etmez biliyorum. Ben hep verdim hep yardım ettim hep koştum ama olmadı ya menfaatçi oldum ya gösterişçi oldum ya da işte herşey oldum onların gözünde. Bunlara karşın da çevrede sevilen sayılan biriyim bekarken çalıştığım her yerde annem sayemde hep başı dik gezdi övgüler dualar aldı ve o insanlar hala onu gördükçe bana dua ediyorlarmış kendi söylüyor. Tabi bu kadar şeye karşılık kardeşlerden takdir yerine dolu dolu kıskançlık arkadan konuşma gördük. Neyse ben evlendim şükür ki kurtuldum ama kurtulsan da akıl zihin ruh acılar kalıyor yüreğinde bir yerde...
Şimdi olay şu kısaca. Corona ile insanlar işsiz kalınca fitremi fakir bir akrabama sonra vicdan ya bizimkiler aklıma geldi küçük yeğenler filan var dedim onların da ihtiyacı vardır küçük kardeşimi aradım sordum bana işsiz olduğunu ablalarımın zor durumda olduğunu söyledi. Yemin ederim gecenin 2 si rahat sahur yapamadım üzüldüm acaba yiyecek ekmekleri var mı dedim. Sonra eşime danıştım bizim de 50.000 tl borç olunca karar veremedim bir miktar gönderelim dedim. İnan’ın adam ikiletmeyi geç benim miktar azdır o kadar borcumuzun içinde sen daha fazla gönder sadece 1 kişiye değil 2 kişiye de gönder dedi beklemeden saniyesinde hesaplarına onlar uyurken havale ettim. Ertesi gün Aradım sadece haber ettim çekin diye. Şimdi ben ikisine de helali hoş olsun diyorum o ayrı ama öğrendim ki ikisinin de durumu benden iyiymiş arkadaşlar ve birinin evi arabası nakit parası var cebinde. İçim bir garip oldu annemi aramıştım danışmak için o bile bana gönder beni hacca göndermiş gibi olursun dedi. Hep kiradalar borç harç var dedi. Şimdi arkadaşlar ben size şunu söylemek istiyorum bana kızım cebinde var mı da göndereceksin diye sormayan benim halimi sorgulamadan yalan Bilgi veren anneme ben ne diyeyim ne yapayım ? Hayatım boyunca ayaklarım üstünde dura dura kimseden birşey istemeye istemeye tepesine çıkılan iyi niyeti annesi tarafından dahi istismar edilen biri oldum çıktım. Yedirtmiyorum kendime sanki o çizdiğim sınırım herşeyim yerle bir olmuş gibi hissediyorum. Aptal ahmak yerine konmuş gibi hissediyorum asla ama asla parasında değilim dediğim gibi helal olsun ben iyi niyetle gönderdim ama annem ah annem evlat ayrımın yanına kar kalmaz da bir gün canını yakar diye sana acıyorum sadece. Sonra da zavallı kendime hala sizin oyuncağınız olan bu iyiliğime karşılık bile arkamdan konuşan size oyuncak ettim kendimi diye en çok da bana acıyorum..
[/QUOTE
Yazdiklarinizda kendimi okudum . Kimse görmezse Allah görüyor . Anne hakkı diyorlar hep de evlat hakkı ne olacak

Merhaba arkadaşlar benim yıllardır kendimi bildim bileli ailemle aramda duvarlar var o kısma hiç girmeyeceğim çünkü çıkamam içinden. Olmadı yani beceremedim onları sevgime samimiyetime inandıramadım. Ya da onlar buna inanmak istemediler. Neyse bu konuyu geçiyorum.
Arkadaşlar sanırım ben ahmak ya da akılsızım ya da gerçekten vicdanlı bir insanım henüz çözemedim. Benim ailemle pek iletişimim yoktu evlenince de doğal olarak onlarla bağım daha da koptu sadece annemi ararım düzenli olarak oda allah rızası için yoksa evlatları arasında ayrım yapan bir anneyi aramasam da yokluğumu fark etmez biliyorum. Ben hep verdim hep yardım ettim hep koştum ama olmadı ya menfaatçi oldum ya gösterişçi oldum ya da işte herşey oldum onların gözünde. Bunlara karşın da çevrede sevilen sayılan biriyim bekarken çalıştığım her yerde annem sayemde hep başı dik gezdi övgüler dualar aldı ve o insanlar hala onu gördükçe bana dua ediyorlarmış kendi söylüyor. Tabi bu kadar şeye karşılık kardeşlerden takdir yerine dolu dolu kıskançlık arkadan konuşma gördük. Neyse ben evlendim şükür ki kurtuldum ama kurtulsan da akıl zihin ruh acılar kalıyor yüreğinde bir yerde...
Şimdi olay şu kısaca. Corona ile insanlar işsiz kalınca fitremi fakir bir akrabama sonra vicdan ya bizimkiler aklıma geldi küçük yeğenler filan var dedim onların da ihtiyacı vardır küçük kardeşimi aradım sordum bana işsiz olduğunu ablalarımın zor durumda olduğunu söyledi. Yemin ederim gecenin 2 si rahat sahur yapamadım üzüldüm acaba yiyecek ekmekleri var mı dedim. Sonra eşime danıştım bizim de 50.000 tl borç olunca karar veremedim bir miktar gönderelim dedim. İnan’ın adam ikiletmeyi geç benim miktar azdır o kadar borcumuzun içinde sen daha fazla gönder sadece 1 kişiye değil 2 kişiye de gönder dedi beklemeden saniyesinde hesaplarına onlar uyurken havale ettim. Ertesi gün Aradım sadece haber ettim çekin diye. Şimdi ben ikisine de helali hoş olsun diyorum o ayrı ama öğrendim ki ikisinin de durumu benden iyiymiş arkadaşlar ve birinin evi arabası nakit parası var cebinde. İçim bir garip oldu annemi aramıştım danışmak için o bile bana gönder beni hacca göndermiş gibi olursun dedi. Hep kiradalar borç harç var dedi. Şimdi arkadaşlar ben size şunu söylemek istiyorum bana kızım cebinde var mı da göndereceksin diye sormayan benim halimi sorgulamadan yalan Bilgi veren anneme ben ne diyeyim ne yapayım ? Hayatım boyunca ayaklarım üstünde dura dura kimseden birşey istemeye istemeye tepesine çıkılan iyi niyeti annesi tarafından dahi istismar edilen biri oldum çıktım. Yedirtmiyorum kendime sanki o çizdiğim sınırım herşeyim yerle bir olmuş gibi hissediyorum. Aptal ahmak yerine konmuş gibi hissediyorum asla ama asla parasında değilim dediğim gibi helal olsun ben iyi niyetle gönderdim ama annem ah annem evlat ayrımın yanına kar kalmaz da bir gün canını yakar diye sana acıyorum sadece. Sonra da zavallı kendime hala sizin oyuncağınız olan bu iyiliğime karşılık bile arkamdan konuşan size oyuncak ettim kendimi diye en çok da bana acıyorum..
Yazdiklarinizda kendimi okudum kimse gormesede Allah görüyor . Ne denir bende bilmiyorum Annedir babadir olsun diyoruz . Nereye kadar olsun hiç bilmiyorum

Her şey iyi hos kardeş ama kendini ne kadar çok ovmussun.. iyilik ettiysen orada bırak Allah aşkına. Konuda hep ben yaptım ben verdim ben ettim. Bu şekilde sürekli bahsedecekseniz fedakarlık ve iyilik yapmayın. Sonuçta vermişsiniz sizden çıkmış. Amaç iyilik yapmak değil mi? Siz bilmeden verdiniz. Gerisi Allah'a kalmış. Allah kabul etsin

Çoğundan uzaklaştım meraba meraba zaten de annem ne olacak peki? Acı bir kambur hep can yakıcı hep üzücü ne yapayım onu nasıl uzak tutayım.
Aramalarini azalt. Ona ihtiyac duyan senmissin. Cunku demissin ki aslindda o pek senin varliginin farkina degilmis. Evlat ayirimi yapiyormus ve sen hep listenin sonunda imissin. O zaman sen de ona gore davran. Arada sirada ara. Nasilsin iyi misin de o kadar. Digerlerini de arama. Ararlarsa da havadan sudan konus derdini paylasma. Belli ki seni onemsemiyorlar. Sen de onlari onemseme. Yuvanda mutlu isen disarida kalanlari bosver. Cunku sana fayda degil zarar veriyorlar belli ki. Kendi yaginda kavrul. Birak gerisi de ne yapiyorsa yapsin. Kimseye de senden kendileri yardim istemedikce yardim etme. Cunku kiymet bilinmiyor.

Sizinle birebir ayni seyleri bende yasadim,evlat ayrimi gercekten cok aci birsey ve cok agir bir imtahan.
Size bunlari yasatan anneniz bile olsa araya mesafe koyun küs olun demiyorum bayramdan bayrama arayin yeter,yoksa inanin bana isin isinden cikamaz sinir hastasi olursunuz.
Esinize ailenize sizi hakedenlere verin sevginizi...
Cünkü siz onlari basinizda tasisaniz bile yine görmezler yine görmezler.

Gerçek ihtıyac sahıplerı var bunu arastırın bence.Gerçekten zor durumda olanlar.

Kardeşinizin ev arabası olup olmadığını bile bilmiyorsanız, sizi savunmayan annenize hala fikir danışıyorsanız, hala arıyorsanız üzgünüm ama ben hala onlara belkş beni severler diye yaranmaya çalıştığınızı düşünürüm. Yaranmak derken kötü düşünmeyin. Kötü manada demiyorum ama kendinizi önemseyin artık. Onlardan da hayır gelmeyeceğini kabul edin
Sevgi öyle birşeyler
Yazdiklarinizda kendimi okudum kimse gormesede Allah görüyor . Ne denir bende bilmiyorum Annedir babadir olsun diyoruz . Nereye kadar olsun hiç bilmiyorum
Oldum derlerde olmuyor. Annenin evladına ayrımı yabancı gibi muamele etmesi hiç olmuyor. Ben allah için yardım etmiştim ama geçti artık varsa Elimde gerçek ihtiyaç sahibine veririm evi arabası olana değil

Her şey iyi hos kardeş ama kendini ne kadar çok ovmussun.. iyilik ettiysen orada bırak Allah aşkına. Konuda hep ben yaptım ben verdim ben ettim. Bu şekilde sürekli bahsedecekseniz fedakarlık ve iyilik yapmayın. Sonuçta vermişsiniz sizden çıkmış. Amaç iyilik yapmak değil mi? Siz bilmeden verdiniz. Gerisi Allah'a kalmış. Allah kabul etsin
Ben kendimi övmek için demedim allah şahit sadece size anlatabilmek için yazdım. Hayatım boyunca o kadar nankörlüğe önyargıya maruz kaldım ki kendimi anlatma ihtiyacı açıklama telaşında hissediyorum onlar yüzünden. Ben zaten zor durumda diye verdim Allah şahit para gözümde değiş sadece keşke daha çok ihtiyacı olana verseydim diye üzüldüm. Ve bu konuyu açma sebebim kardeşlerim para vs değil annemin beni düşürdüğü durumdu yoksa allah şahit para aklımın ucunda değil gitti bitti allah kabul etsin o benim içimi niyetimi biliyor

Gerçek ihtıyac sahıplerı var bunu arastırın bence.Gerçekten zor durumda olanlar.
Biliyorum bir iki kişi buldum onlara yardım ettim ama tüm paramı kardeşlerime gönderince onlara az kaldı ona üzüldüm

Sizinle birebir ayni seyleri bende yasadim,evlat ayrimi gercekten cok aci birsey ve cok agir bir imtahan.
Size bunlari yasatan anneniz bile olsa araya mesafe koyun küs olun demiyorum bayramdan bayrama arayin yeter,yoksa inanin bana isin isinden cikamaz sinir hastasi olursunuz.
Esinize ailenize sizi hakedenlere verin sevginizi...
Cünkü siz onlari basinizda tasisaniz bile yine görmezler yine görmezler.
Anneme acıyorum allah rızası için arıyorum. Zaten ben aramasam o arıyor mecbur açıyorum öyle sık aramam zaten 10 gümde 2 haftada bir ancak. Görmüyorlar zaten ben bunu anladım kendi annem bana senin durumun ne nasılsın diye 1 defa bile sormadı onlara para göndereceğim diye teşvik etti. Ben aynı durumda olsam bendem uzak durur birşey istemeyeyim diye o kadar yani

Back