Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
geçmişte yaşananlara sünger çekmeseydim şuan yanlış adımlarla yine kendimi kullandırtmazdım. Yapılanları verdiğim tepkileri her defasında kendimi kullandırttığımı unutmasaydım belki şuan bunu konuşuyor olmazdık. Ömrümün en güzel yıllarını böyle olaylar yaşandıkça zehirliyorum belki. çok haklısınız size gücenmedim hiç kırıcı da değil sözleriniz. benim annem fedakar cefakar çok çekmiştir hayatı boyunca ama benim yükümü omuzladığı tek bir saniye bile olmadı kardeşlerime koştu ben üzüldüm yazık dedim günah dedim birde onun yükünü omuzladım kendiminki yetmezmiş gibi. asla düşünülmedim ben ocak ayında ölümden döndüm annem beni sadece 1 defa aradı. hafta sonra aklına nerden geldiyse aradı. Annem bana asla diğer kardeşlerime davrandığı gibi davranmadı annemin cocukluğumdan beri ayrımına adaletsizliğine maruz kaldım. kardeşim altına yaptığındda dayak yediğim sabahı ömrümce unutamam asla hemde. büyük tramvalara sebep oldu. 15 yaşımda bana yardım edemeyeceğini söyledi kapı kapı gezip burs aldım. üniversite okumaya gittim bir modacının bursunu bana değil 2 yıl okumaya gidip sınıfta kalıp bursu kesilen dersleri çok kötü olan ablama verdi. ben 4 yıl alacaktım o bursu ve okul birincisiydim. üniversite hayatım boyunca sadece 80 tl gönderdi bana oda yalvardım eve gidemeyecektim yoksa. arkadaşlar arasında bilet parası topladı da verdi. yıllarca hep annem zor durumda diye ondan bir daha yardım istemedim ama gün geldi ki öğrendim annemin benim dışımda herkese parası varmış. şimdi soruyorum en basiti bunlar olan annem sizce nasıl biri ? insan olduğu için hata yapar diye bende hala arıyor hal hatır soruyorum ama bir sıcaklık bir ses bir nefes samimiyet var mı yok. ben onun kokusunu unuttum babam öldüğünde yetim kalmıştım annem beni yaşarken yetim bıraktı. Ve eşim ah eşim benim sokaklarda buz gibi havada ellerimi ısıtmaya yer ararken bana sıcacık yuva olan eşim. Ömrüm varsa allah onunla nasip etsin çok seviyorum onu. mükemmel bir insan değil belki etraftaki herkes gibi ama benim gibi enkazdan yara bere çıkan biri için cennet oldu. allah buraya onun beni üzdüğünü de yazacak günü gösterecekse canımı alsın daha iyi. ve umarım hayatınızda tek değilde bir çok insan böyle olur benim gibi tutunacak tek dal değilde bir çok dallarınız olsun inşallah
Allah omları bana beni omlara muhtaç etmesin. Canları da acımasın beni paramparça ettiler bir araya gelesim aynı çatıda nefes alasım bile kalmadı. Ben asla parasında değilim çocuklara hediyem olsun sadece kendim zorda kaldım bana yanlış beyan ettiler. Olsun can sağlığı sorun değil.Aile bu... Atsan atamazsın satsan satamazsın. Ne kadar acıtsalarda sizi, canları yandığında yine koşarsınız. Yeğenleriniz için verdiniz. Çocuk sevindirdiniz öyle düşünün. Geçmişi değiştiremezsiniz. Kendinizi hırpalamayın. Bundan sonra daha dikkatli olursunuz.
Sen eşek olursan sırtına binen çok olurmuş diye bir söz var ya:/siz yazıyorsunuz ben kendimi okuyorum sanki. Yavrum benim ya sevgisizliği en çok minik sabiler hisseder zaten. onlara bunu yaşatmayın ben bana yapılanı çocuklarıma asla yaşatmam sizde yaşatmıyorsunuz zaten. bende eve koltuk takımı aldım biliyor musunuz bana nişanlandı kendi ihtiyacı vardı dediler annem kimseye demedi kızım aldı diye sakladı. ben de çok akıttım bekarken evlenince yapmamıştım ama bu son yaptığımı yapmamalıydım. bana hayat boyu faydası olmayı geç kötülüğü dokunan insana haber dahi vermeden usulca hesabına para yatırdım. aramayacaktım bile çünkü sesini duymak istemiyordum ekmek yemek alsın çocuklarına dedim. sonra öğrendim bnm 50 bin borçla yardım ettiğim adam ev araba sahibi. benim kardeşlerim de birbirine yardım eder asla zorda bırakmazlar kendilerini. bana da para gönderince dediği şey şu kardeşin yanına gelir hastaneye götürürsün diye resmen salak yerine koyuyor beni. yapma sende evine yuvana eşine tutun bir gram sevgi için koca denizde boğulmaya değmez bir arkadaş yazmış siz verseniz de vermeseniz de kötüsünüz aynen öyle o sebeple seviyeyi koruyun benim hep vardı seviye uzaklık ama bu son olayla yine annemin yine haddini aşacak şekilde karışmasına sebep oldum. Ve annem oda en güvendiği dağlarla imtihan edilecek. benden uzak allaha yakın olsunlar inşallah. Allah bize dirayet versin inşallah
Aklıma annemi hasteneye aylarca götürüp koşturduğum ve bir defa randevu aldığımda sen hiç benim için gelmedin kendin için geldin deyişi geldi çok yazık çok kızı herşeyine koşacak ve adı torunu yaptı olacak. İnsan iyilikten insanlıktan soğuyor ama işte anne olunca Allah’ın rızasını gözetiyoruz. Şu ana kadar bende annemle haftada belki 2 haftada bir diğerleri ile de aylar geçiyor belki birşey olursa çünkü konuşmak istemiyorum eksikliklerini zaten hissetmiyorum hatta var olmamaları daha iyi büyük ablamın ahlakına da güvenim yok maalesef gözlerim bazı şeylere şahit oldu o sebeple evime gelmesini istemiyorum yuvamdan uzak dursun ben zaten hiç gitmedim. Öbür kardeşler zaten soğuk öyle can ciğer olamadık hiç. Sadece annem oda mecbur olduğum ve sağlığını merak ettiğim için 2 haftada bir arıyorum. Ne güzel dediniz kafada kurmayın diye ben çok kurdum çok üzdüm kendimi ama artık yapmayacağım bunu bir ailem yokmuş gibi davranacağım merhaba merhaba çünkü ailem var gibi davranınca onların kötü muamelesine katlanamıyorum. Bizim gidecek bir yuvamız ailemiz eşlerimiz olması çok güzel. Allah eksiklerini göstermesin düştüğümüz yerden onlar kaldırır. Evlenmeden önceki hayatım maalesef benim için bitti o kadar yaşanandan sonra asla can ciğer olamam. Herkes evinde barkında mutlu huzurlu olsunSen eşek olursan sırtına binen çok olurmuş diye bir söz var ya:/
Ben senede bir görüşüyor, haftada bir annemle diğerleriyle de ara ara telefonda irtibattaydım şu ana kadar. Zaman zaman maddi isteklerini de hep geri çevirerek idare ediyordum. Şimdi maalesef zaruriyetten kaldım, yoksa yavrularımın saçının teline zarar verdirtmem kimseye. Zaten benden de çok çekinirler, benim yokluğumda içindeki sevgisizlik, merhametsizlik kendini tutamamış işte.
Artık biz de yetişkin insanlarız. Geçen bir sözle karşılaşmıştım “ Çocuk yetişkinlerin mükemmel olmadığını anladığı gün ergen olur. Onları affettiği gün yetişkin olur. Kendini affettiği gün bilge olur.” diye. Ben kendimi şahsen yetiştiğim çevreye ait hissetmiyorum. Bu yüzden bütün şartlarımı zorlayıp gece gündüz çalışarak, ilk üniversite okuyan ben oldum(ailede ve köyde). O kadar olanaksızdım ki bulaşık yıkarken rafa defteri koyup ders çalışabilirdim ancak. Ders çalışmam da engellenirdi sürekli. Üst baş kitap hak getire zaten. İmkanlar benim için böyleyken erkek çocukları için ganiydi bu arada. Bizim ailenin gerçeği bu ve benimle alakalı bi durum değil.
Bak mesela annemin ağzında 2 yıldır opere edilmesi gereken bi et parçası varmış. O kadar oğlu,kızı yanında hastaneye sürekli gelip gidiyorlar kimse ilgilenmemiş. Ben gelince randevu alıp, bi yeğenimin hastane gününe ayarladım(doktoru da babamın arkadaşını seçtim, aynı günde bütün işlemleri hallolsun diye), ben iki çocukla gidemedim. O gün kurtuldu o rahatsızlıktan. Dikişini de ben aldım hatta. Ve olayın adı “torunum halletti, sağolsun” oldu. Benim adım bile geçmedi. Ben olmasam ölünceyekadar taşıyacaktı muhtemelen onu halbuki.
Gerçekten çok büyük bir handikap böylesi ailelerde büyümek. Ama artık çıktık içlerinden, öyle düşünelim. İlişkiyi de minimalize etmek ve daha fazla anlam yüklemeyip, irdelememek en mantıklısı sanırım.
Size tavsiyem kafanızda kurup durmayın “neden böyle, ben niye bu muameleye tabiyim” diye. Bakın ben ve biçok kişi de bu konumda. Canın ciğerin herkes ölçüsüz ilgiye, kıymete gelemeyebiliyor. Herkese kaldırabileceği kadar ilgi,alaka. Fazlası ne oldum delisi yapıp, zırvalatıyor işte. Allah onları ıslah etsin, bizim de kalbimizi ferahlatsın.
Yok saçmalamak değil de ben tekrar okudum da gerçekten aşırı betimlemişim gözünde ister istemez canlanıyorKonu baslıgında yara ve kabugunu çok detaylı ılıskılendırmıssınız anlatmak istediginiz şeyle alakalı.. Okurken gozumun onune kabuk tutmus yara geldi. Yeterınce sacmaladım gidiyorum.