Ailesi içinde yara olanların kabuğunun altı hep mi kanar ya

• Konu Sahibi Konu Sahibi JES
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

JES

Nirvana
Pro Üye
11 Haziran 2018
17.081
96.832
598
31
Merhaba arkadaşlar benim yıllardır kendimi bildim bileli ailemle aramda duvarlar var o kısma hiç girmeyeceğim çünkü çıkamam içinden. Olmadı yani beceremedim onları sevgime samimiyetime inandıramadım. Ya da onlar buna inanmak istemediler. Neyse bu konuyu geçiyorum.
Arkadaşlar sanırım ben ahmak ya da akılsızım ya da gerçekten vicdanlı bir insanım henüz çözemedim. Benim ailemle pek iletişimim yoktu evlenince de doğal olarak onlarla bağım daha da koptu sadece annemi ararım düzenli olarak oda allah rızası için yoksa evlatları arasında ayrım yapan bir anneyi aramasam da yokluğumu fark etmez biliyorum. Ben hep verdim hep yardım ettim hep koştum ama olmadı ya menfaatçi oldum ya gösterişçi oldum ya da işte herşey oldum onların gözünde. Bunlara karşın da çevrede sevilen sayılan biriyim bekarken çalıştığım her yerde annem sayemde hep başı dik gezdi övgüler dualar aldı ve o insanlar hala onu gördükçe bana dua ediyorlarmış kendi söylüyor. Tabi bu kadar şeye karşılık kardeşlerden takdir yerine dolu dolu kıskançlık arkadan konuşma gördük. Neyse ben evlendim şükür ki kurtuldum ama kurtulsan da akıl zihin ruh acılar kalıyor yüreğinde bir yerde...
Şimdi olay şu kısaca. Corona ile insanlar işsiz kalınca fitremi fakir bir akrabama sonra vicdan ya bizimkiler aklıma geldi küçük yeğenler filan var dedim onların da ihtiyacı vardır küçük kardeşimi aradım sordum bana işsiz olduğunu ablalarımın zor durumda olduğunu söyledi. Yemin ederim gecenin 2 si rahat sahur yapamadım üzüldüm acaba yiyecek ekmekleri var mı dedim. Sonra eşime danıştım bizim de 50.000 tl borç olunca karar veremedim bir miktar gönderelim dedim. İnan’ın adam ikiletmeyi geç benim miktar azdır o kadar borcumuzun içinde sen daha fazla gönder sadece 1 kişiye değil 2 kişiye de gönder dedi beklemeden saniyesinde hesaplarına onlar uyurken havale ettim. Ertesi gün Aradım sadece haber ettim çekin diye. Şimdi ben ikisine de helali hoş olsun diyorum o ayrı ama öğrendim ki ikisinin de durumu benden iyiymiş arkadaşlar ve birinin evi arabası nakit parası var cebinde. İçim bir garip oldu annemi aramıştım danışmak için o bile bana gönder beni hacca göndermiş gibi olursun dedi. Hep kiradalar borç harç var dedi. Şimdi arkadaşlar ben size şunu söylemek istiyorum bana kızım cebinde var mı da göndereceksin diye sormayan benim halimi sorgulamadan yalan Bilgi veren anneme ben ne diyeyim ne yapayım ? Hayatım boyunca ayaklarım üstünde dura dura kimseden birşey istemeye istemeye tepesine çıkılan iyi niyeti annesi tarafından dahi istismar edilen biri oldum çıktım. Yedirtmiyorum kendime sanki o çizdiğim sınırım herşeyim yerle bir olmuş gibi hissediyorum. Aptal ahmak yerine konmuş gibi hissediyorum asla ama asla parasında değilim dediğim gibi helal olsun ben iyi niyetle gönderdim ama annem ah annem evlat ayrımın yanına kar kalmaz da bir gün canını yakar diye sana acıyorum sadece. Sonra da zavallı kendime hala sizin oyuncağınız olan bu iyiliğime karşılık bile arkamdan konuşan size oyuncak ettim kendimi diye en çok da bana acıyorum..

Sonrasında böyle kendinizi hırpalayacak yapıdaysanız fedakarlık yapmayın olsun bitsin.
Evet sanırım yapmamak daha iyi. Çünkü fedakarlığının bile altında art niyet arayan iyi niyetini suistimal edene yapılan fedakarlık değil benim gibi salaklık oluyor. Keşke ihtiyacı olsaydı da gerisi umurumda olmazdı

İyi de demediniz mi ki " sizin hani ihtiyaciniz vardı? İhtiyaciniz yoksa bu fitre yerine nasıl geçecek?"
Annem zordalar dedi ki onların da annesi kardeşim psikolojisi bozulmuş dedi evi arabası olan için. Ben evi arabası olduğunu muhabbetin 20. Dk sı kendinden öğrendim. Ne gerek vardı ihtiyaç yok filan dedi ilk dakika ama ben olsun bayram hediyesi alın dedim mahcup olmasın utanmasın diye. Benim annem benim durumumu bildiği halde bana o parayı gönderten en büyük etken oldu. 50.000 tl borcumu düşünmedim bile onlar zorda haberi gelince

Niye bu şekilde düşündün bilmiyorum ama şov yapacağım en son insan onlar ki iyiliği bile başka tarafa çekerler. Düzgün araştırmadan diyorsun çok haklısın ama daha ne yapayım anneye soruyorum kardeşe soruyorum hal vakti evladını bir anne ancak bilir ki o biliyor da. Benden ya borç harç içindeki benden evi arabası olan adamı saklayıp para göndermeme teşvik etti. Ben daha kime sorsaydım. Param kalmadı o yüzden üzülüyorum çünkü ihtiyacı olan birine versem en azından mutlu olurdum. Benim için komşu yabancı vs ile aynı düzeydeler benim yardımcı olmaktan başka amacım yoktu. Olsa da onlar amaç üzerinde uygulanacak insanlar değiller

Bosverin artik. Tekrar arar hesap sorarsaniz yaptigi iyiligi basimiza kakti derler. Birdaha da gercekten durumunu bildiginiz insanlara gonderin

A

Fedakarlık yapmayın? Zorla öğretiyorlar işte, öz ailemiz de canım dediğimiz eşimiz de öğretiyor. Yapmayın bitsin. Yapınca da kötüsünüz yapmayınca da, vicdan duygunuz sizin zihninizin size oyunu, ailenizin ezelden beri vicdanınızı sömürmesi yüzünden otomatiğe geçmiş, kendinizi borçlu hissetmeyin onlara artık. Yaraları ancak kendimiz sararız. Annenizin size edemediği anneliği kendinize edin

Bosverin artik. Tekrar arar hesap sorarsaniz yaptigi iyiligi basimiza kakti derler. Birdaha da gercekten durumunu bildiginiz insanlara gonderin
Yok be güzel kardeşim iyilik ettim ardından art niyet arayan insanlara birde hesap mi sorulur aman allah muhafaza benim başımın gözünüm sadakası olsun yine param olursa bu sefer annem dahi olsa kimsenin lafina inanmam gerçekten gözümüngördüğü ihtiyaç sahibine yardım ederim.

yani huylarını biliyormuşsun ama bu kadr zamandır ona rağmen gidip onlara sorup onlara yardım yapmak gözüne sokmak takdir beklemek gibi geldi bana. ben kendi öz kardeşimi bile bana faydası yok ve sadece parazit gibi derdi kan emmek diye sildim görüşmüyorum sırf akraba diye bu kadar tahammmül fazla. bence de cidden ihtiyacı olan birine yapmış olsan çok daha iyi olurdu.

Iyi de yegenlerine bayramlik almissin hediye yani. Ya da boyle dusun . Hediye alirken karsindakinin ne kadar zengin oldugunun onemi var mi?cocuk sevindiriyorsun. Icine sinmediyse bi daha ki seneye sen kendin al hediyeni para yollama

Sadece fitre miydi 25-30 lira kadar mi

Bana da yazık değil mi zaten babasizim hep kendi yaramı sardim hep yalnız ağladım ac yattım sustum paramparça oldum anneme yük olmayayım dedim benim kanatlarım da tutmuyor ki artık onun yapmadığı annelik benim canımı hep yaktı. Ben kendime hep anne oldum da annemin kokusunu unuttuğumu fark ettim bugün o an anladım benim hem babam hem annem yokmuş dedim. Yabancı insana yardım ediyorum kendi kardeşim ekmek zor alıyorsa ben rahat edemem dedim ben yine yanlış yaptım yine hata ettim annem benim ihtiyacım var mı diye sormadı bile nerden bulacaksın demedi bile evi arabası nakit parası olan insana yardım ettirdi benim zora düşeceğimi bildiği halde. Şimdi ben kendime nasıl annelik yapayım ben annelik nasıl yapılır bilmiyorum bile

Iyi de yegenlerine bayramlik almissin hediye yani. Ya da boyle dusun . Hediye alirken karsindakinin ne kadar zengin oldugunun onemi var mi?cocuk sevindiriyorsun. Icine sinmediyse bi daha ki seneye sen kendin al hediyeni para yollama
Helâli hoş olsun çocuklar sevinsin 1 lirası gözümde değil aslında benim acim hep annemden kardeşlerim değil artık onları düşünmüyorum. Benim annem bana sen ne durumdasın nerden para bulacaksın demedi bile evi arabası hali vakti iyi olan insana benim zor zamanda para göndermeme sebep oldu hemde yalan beyan sunarak. Ben fitre olur zekat olur demiştim çok zor durumda markete bile çıkamıyor sanmistim yoksa başka fakir 3 aileye su ramazanda yardım ederdim.

Ailenizle geçmişte yaşadığınız travmatik yaşantılarınızla yüzleşmeden bu girdap sizi hep içine çeker. Siz en iyisi mi bir psikolojik bir destek alın.

Bence bu size ders olsun gözünüzle gormediginize yardım etmeyin kardeşte olsa . Annenizede birşey demeyin bu yaptığınız iyiliğin sevabı kaçmasın ama çok net ve sert olun isteyene yok deyin ne istenirse istensin. Kim kimi daha çok seviyorsa ondan yardım iştesin sizden değil .

Ailenizle geçmişte yaşadığınız travmatik yaşantılarınızla yüzleşmeden bu girdap sizi hep içine çeker. Siz en iyisi mi bir psikolojik bir destek alın.
Haklısınız ama yüzleşirsem üstünü kapatıp unutmaya çalışmazsam bir daha asla onları görmek istememekten korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…