• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesi içinde yara olanların kabuğunun altı hep mi kanar ya

• Konu Sahibi Konu Sahibi JES
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bana da yazık değil mi zaten babasizim hep kendi yaramı sardim hep yalnız ağladım ac yattım sustum paramparça oldum anneme yük olmayayım dedim benim kanatlarım da tutmuyor ki artık onun yapmadığı annelik benim canımı hep yaktı. Ben kendime hep anne oldum da annemin kokusunu unuttuğumu fark ettim bugün o an anladım benim hem babam hem annem yokmuş dedim. Yabancı insana yardım ediyorum kendi kardeşim ekmek zor alıyorsa ben rahat edemem dedim ben yine yanlış yaptım yine hata ettim annem benim ihtiyacım var mı diye sormadı bile nerden bulacaksın demedi bile evi arabası nakit parası olan insana yardım ettirdi benim zora düşeceğimi bildiği halde. Şimdi ben kendime nasıl annelik yapayım ben annelik nasıl yapılır bilmiyorum bile
Bana da yazık değil mi zaten babasizim hep kendi yaramı sardim hep yalnız ağladım ac yattım sustum paramparça oldum anneme yük olmayayım dedim benim kanatlarım da tutmuyor ki artık onun yapmadığı annelik benim canımı hep yaktı. Ben kendime hep anne oldum da annemin kokusunu unuttuğumu fark ettim bugün o an anladım benim hem babam hem annem yokmuş dedim. Yabancı insana yardım ediyorum kendi kardeşim ekmek zor alıyorsa ben rahat edemem dedim ben yine yanlış yaptım yine hata ettim annem benim ihtiyacım var mı diye sormadı bile nerden bulacaksın demedi bile evi arabası nakit parası olan insana yardım ettirdi benim zora düşeceğimi bildiği halde. Şimdi ben kendime nasıl annelik yapayım ben annelik nasıl yapılır bilmiyorum bile
Size yazık olmaz mı yazık tabii ama çok da yazık degil. Acımayın kendinize, şefkatli ve güç veren şekilde yaklaşın. Benim ne ailede ne dostta ne de eşte yüzüm güldü. Ama yazık değil bana, şükür ki sağlığım yerinde ve psikolojimi kurtaracak tek kisinin ben oldugumu biliyorum. Hak edene hak ettiği gibi davranmalısınız, mesela böyle bir aileden çıkıp iyi bir eş bulmanız ne büyük şans, size eşlik eden herkese tesekkür edip kötü hissettirenlerin midelerini ve ruhlarını düsünmeyin

Bence bu size ders olsun gözünüzle gormediginize yardım etmeyin kardeşte olsa . Annenizede birşey demeyin bu yaptığınız iyiliğin sevabı kaçmasın ama çok net ve sert olun isteyene yok deyin ne istenirse istensin. Kim kimi daha çok seviyorsa ondan yardım iştesin sizden değil .
Ama ben çok üzüldüm biliyor musunuz annem beni düşünmedi ya hani ben orda çok üzüldüm çok canım yandı. Cebimdeki paramı bolusturdum ki yabancıya da yapardım. Ama annem beni düşünmedi. 1-2 hafta oldu zaten birşey demem asla o yapıda değilim zaten desem de ben mi zorladım seni der beni kötü çıkarır. Içimdeki son iyi niyeti de bıraktım ben o gün bitti üzülsem de daralsamda yapmam bir daha ihtiyacı olmayana yardım etmem. Ne güzel dediniz kim kimi daha çok seviyorsa o yardım etsin.. bunu not aldım ve asla unutmam hatırlamam lazım hep

Hic seni uzen su insanlardan elini etegini cekmeyi denedin mi? Belli ki yillardir ugrasmisdin olmamis. Yani bu formul tutmuyor. Ee uzulen de hep sensin. Senin varligini umursamayan insanlari umursamayi kesersen dunyan da guzellesir. Formulu degistir ve uzaklad su seni uzen kim varsa onlardan...

Size yazık olmaz mı yazık tabii ama çok da yazık degil. Acımayın kendinize, şefkatli ve güç veren şekilde yaklaşın. Benim ne ailede ne dostta ne de eşte yüzüm güldü. Ama yazık değil bana, şükür ki sağlığım yerinde ve psikolojimi kurtaracak tek kisinin ben oldugumu biliyorum. Hak edene hak ettiği gibi davranmalısınız, mesela böyle bir aileden çıkıp iyi bir eş bulmanız ne büyük şans, size eşlik eden herkese tesekkür edip kötü hissettirenlerin midelerini ve ruhlarını düsünmeyin
Ömrüm o kadar güçlü olmakla geçti ki artık nasıl üzülmem gerekir onu unuttum bazen aciyorum böyle kendime. Evet bence de çok da yazık değil bu durumların daha kötüsünü yaşadım kendi başıma evlendim nisan masamı süsledim misafire yemeği bile ben yaptım sonra da çıkıp kuaföre gittim. onlar sadece davetli gibi geldiler. Ve artık da sadece öyle olacaklar ötesi istesemde bu kadar yarayla olmaz zaten olmasın da istemiyorum ben böyle mutluyum ve bana öyle şeyler yaşattılar ki ailemi uzak tutmasam belki benim de huzurum bozulacaktı şuan evimde. Hak eden hak ettiğini yaşıyor. Benim gibi biri evlenince mutlu olamazdı onların gözünde yüzüme vuruldu çok. Geride kalanlar ve bir günümü dahi huzurla paylaşamadigim insanlar için şuan huzurla uyuyup uyanmama sebep olan insani daha az mutlu etmem doğru olmaz. Çok ama çok haklısınız ve siz çok güçlü bir insansiniz gurur duydum

Hic seni uzen su insanlardan elini etegini cekmeyi denedin mi? Belli ki yillardir ugrasmisdin olmamis. Yani bu formul tutmuyor. Ee uzulen de hep sensin. Senin varligini umursamayan insanlari umursamayi kesersen dunyan da guzellesir. Formulu degistir ve uzaklad su seni uzen kim varsa onlardan...
Çoğundan uzaklaştım meraba meraba zaten de annem ne olacak peki? Acı bir kambur hep can yakıcı hep üzücü ne yapayım onu nasıl uzak tutayım.

Merhaba arkadaşlar benim yıllardır kendimi bildim bileli ailemle aramda duvarlar var o kısma hiç girmeyeceğim çünkü çıkamam içinden. Olmadı yani beceremedim onları sevgime samimiyetime inandıramadım. Ya da onlar buna inanmak istemediler. Neyse bu konuyu geçiyorum.
Arkadaşlar sanırım ben ahmak ya da akılsızım ya da gerçekten vicdanlı bir insanım henüz çözemedim. Benim ailemle pek iletişimim yoktu evlenince de doğal olarak onlarla bağım daha da koptu sadece annemi ararım düzenli olarak oda allah rızası için yoksa evlatları arasında ayrım yapan bir anneyi aramasam da yokluğumu fark etmez biliyorum. Ben hep verdim hep yardım ettim hep koştum ama olmadı ya menfaatçi oldum ya gösterişçi oldum ya da işte herşey oldum onların gözünde. Bunlara karşın da çevrede sevilen sayılan biriyim bekarken çalıştığım her yerde annem sayemde hep başı dik gezdi övgüler dualar aldı ve o insanlar hala onu gördükçe bana dua ediyorlarmış kendi söylüyor. Tabi bu kadar şeye karşılık kardeşlerden takdir yerine dolu dolu kıskançlık arkadan konuşma gördük. Neyse ben evlendim şükür ki kurtuldum ama kurtulsan da akıl zihin ruh acılar kalıyor yüreğinde bir yerde...
Şimdi olay şu kısaca. Corona ile insanlar işsiz kalınca fitremi fakir bir akrabama sonra vicdan ya bizimkiler aklıma geldi küçük yeğenler filan var dedim onların da ihtiyacı vardır küçük kardeşimi aradım sordum bana işsiz olduğunu ablalarımın zor durumda olduğunu söyledi. Yemin ederim gecenin 2 si rahat sahur yapamadım üzüldüm acaba yiyecek ekmekleri var mı dedim. Sonra eşime danıştım bizim de 50.000 tl borç olunca karar veremedim bir miktar gönderelim dedim. İnan’ın adam ikiletmeyi geç benim miktar azdır o kadar borcumuzun içinde sen daha fazla gönder sadece 1 kişiye değil 2 kişiye de gönder dedi beklemeden saniyesinde hesaplarına onlar uyurken havale ettim. Ertesi gün Aradım sadece haber ettim çekin diye. Şimdi ben ikisine de helali hoş olsun diyorum o ayrı ama öğrendim ki ikisinin de durumu benden iyiymiş arkadaşlar ve birinin evi arabası nakit parası var cebinde. İçim bir garip oldu annemi aramıştım danışmak için o bile bana gönder beni hacca göndermiş gibi olursun dedi. Hep kiradalar borç harç var dedi. Şimdi arkadaşlar ben size şunu söylemek istiyorum bana kızım cebinde var mı da göndereceksin diye sormayan benim halimi sorgulamadan yalan Bilgi veren anneme ben ne diyeyim ne yapayım ? Hayatım boyunca ayaklarım üstünde dura dura kimseden birşey istemeye istemeye tepesine çıkılan iyi niyeti annesi tarafından dahi istismar edilen biri oldum çıktım. Yedirtmiyorum kendime sanki o çizdiğim sınırım herşeyim yerle bir olmuş gibi hissediyorum. Aptal ahmak yerine konmuş gibi hissediyorum asla ama asla parasında değilim dediğim gibi helal olsun ben iyi niyetle gönderdim ama annem ah annem evlat ayrımın yanına kar kalmaz da bir gün canını yakar diye sana acıyorum sadece. Sonra da zavallı kendime hala sizin oyuncağınız olan bu iyiliğime karşılık bile arkamdan konuşan size oyuncak ettim kendimi diye en çok da bana acıyorum..
Iyı bir ailede dunyaya gelmek 1.0 degıl bence 5.0 onde baslamak ne kadar acı Oldugunu bılırım bu forumdan once bir benım ailem bana boyle sanıyordum ama yanılmışım ne cok insan varmıs ama sen sanslısıj evlılıgı yolunda Allah bozmasın. Gerceklerı kabul etmek zorundayız galıba. Ailelerimiz boyle beklentinı ne kadar düşürürsen o kadar mutlu olursun bosver sen kendi kurduğun aileye bak gün gelir hesap döner Allah buyuk

Kardeşinin evi arabası olduğunu nasıl bilmiyorsun ya da akrabanın

yani huylarını biliyormuşsun ama bu kadr zamandır ona rağmen gidip onlara sorup onlara yardım yapmak gözüne sokmak takdir beklemek gibi geldi bana. ben kendi öz kardeşimi bile bana faydası yok ve sadece parazit gibi derdi kan emmek diye sildim görüşmüyorum sırf akraba diye bu kadar tahammmül fazla. bence de cidden ihtiyacı olan birine yapmış olsan çok daha iyi olurdu.
Hayır bak sen onları bilmiyorsun işte ben yardım etsem takdir değil arkamdan parasıyla hava atıp ezmeye çalışıyor diyecek yapıdalar duydum gördüm çünkü. Bunu bile bile yardım ettim ben. Çünkü bana anneleri yani benim de annem olan insan zor durumdalar dedi. Farklı şehirler ve senede 3-4 defa telefonla konuştuğum kişiler. O yüzden yardım ettim. Takdir edilmeyi geç arkasından yine konuşulacağını bile bile ettim

Haklısınız ama yüzleşirsem üstünü kapatıp unutmaya çalışmazsam bir daha asla onları görmek istememekten korkuyorum
Aslında şuan yaptığınız iyiliklerin bir anlamı var. Geçmişte olamadığınız sevilen evlat olmaya çalışmak. Bunu bilinçli şekilde yapmıyorsunuz elbette. Hayatınızın o kısımlarında bir hata olduğu için kaset hep oralarda geri sarıyor. Bir destek sayesinde düşünsel ve duygusal düzenlemelerle hayatınızın o dönemini daha farklı bir gözle bakmayı ogrenebilirsiniz.. Dediğiniz gibi terapiden sonra siz istemediğiniz sürece ailenizi silmezsiniz. Bilakis şimdiki siz geçmisteki sizin sevilmeye değer olduğunu, okey almak için ekstra çaba sarf etmek zorunda olmadığını görünce kasetteki hata düzelecek. Ailenizi de hataları ile kabul etmeyi öğrendiğinizde daha dengeli bir ilişki düzeyi geliştirebileceksiniz.

Iyı bir ailede dunyaya gelmek 1.0 degıl bence 5.0 onde baslamak ne kadar acı Oldugunu bılırım bu forumdan once bir benım ailem bana boyle sanıyordum ama yanılmışım ne cok insan varmıs ama sen sanslısıj evlılıgı yolunda Allah bozmasın. Gerceklerı kabul etmek zorundayız galıba. Ailelerimiz boyle beklentinı ne kadar düşürürsen o kadar mutlu olursun bosver sen kendi kurduğun aileye bak gün gelir hesap döner Allah buyuk
Çok iyi bir babam vardı biliyor musun çocukken beni çok severdi korurdu. Onunla çok güzel anılarım var. Keşke ölmeseydi. Ama ben çok ac yattım çok üzüldüm ailem benim hayatımın en kötü zamanlarını bana yasatan kişiler oldu. Belki de 4 koldan kalmış yetimligime ödül de eşim oldu. Sağ olsun varlığı yeter. Belki herkesin eşinden iyi değil ama öyle şeyler yaşadım ki 2 yıldır evliyim ben ilk defa rahat yemek yiyip uyumanın tadına vardım. Allah bizi birbirimize bagislasin başkasına muhtaç etmesin yeter

Aslında şuan yaptığınız iyiliklerin bir anlamı var. Geçmişte olamadığınız sevilen evlat olmaya çalışmak. Bunu bilinçli şekilde yapmıyorsunuz elbette. Hayatınızın o kısımlarında bir hata olduğu için kaset hep oralarda geri sarıyor. Bir destek sayesinde düşünsel ve duygusal düzenlemelerle hayatınızın o dönemini daha farklı bir gözle bakmayı ogrenebilirsiniz.. Dediğiniz gibi terapiden sonra siz istemediğiniz sürece ailenizi silmezsiniz. Bilakis şimdiki siz geçmisteki sizin sevilmeye değer olduğunu, okey almak için ekstra çaba sarf etmek zorunda olmadığını görünce kasetteki hata düzelecek. Ailenizi de hataları ile kabul etmeyi öğrendiğinizde daha dengeli bir ilişki düzeyi geliştirebileceksiniz.
Evet o kadar haklısınız ki ben çok iyi anlıyorum sizi. Psikolojik destek olmasa bu kördüğüm hep devam edecek yarın da ertesi gün de. Sadece üstünü kapatıyorum.

Hayır bak sen onları bilmiyorsun işte ben yardım etsem takdir değil arkamdan parasıyla hava atıp ezmeye çalışıyor diyecek yapıdalar duydum gördüm çünkü. Bunu bile bile yardım ettim ben. Çünkü bana anneleri yani benim de annem olan insan zor durumdalar dedi. Farklı şehirler ve senede 3-4 defa telefonla konuştuğum kişiler. O yüzden yardım ettim. Takdir edilmeyi geç arkasından yine konuşulacağını bile bile ettim

acıma yetime döner koyar ..tüne demişler. bu saatten sonra öldüm bittim deseler su verme bari yapacak bişey yok yoluncak kaz olarak görüyorlar demek ki o imajı da vermişsin.

Kardeşinin evi arabası olduğunu nasıl bilmiyorsun ya da akrabanın
Zamanın da çok kötü muamele ettikleri için yılda 3-4 defa görüşürüm sadece orda da bana birseylerini anlatmazlar sormam cok uzatmam. Bunu bildiğimden annemi aradım sordum kiradalar zoe durumdalar vs dedi durdu bende yolladim. Evi arabası olan için psikolojisi bozulmuş dedi küçük kardeşim ben bilmiyordum olduğunu ben markete bile zoe çıkıyorlar sandım

acıma yetime döner koyar ..tüne demişler. bu saatten sonra öldüm bittim deseler su verme bari yapacak bişey yok yoluncak kaz olarak görüyorlar demek ki o imajı da vermişsin.
Allah affetsin çok güldüm. Trajikomik bir halim varmış onu anladım. Aynen dediginiz gibi oldu maalesef. Oldum bittim diye kapıma gelmesinler de benden de uzak olsunlar geçti o iş. Kendi annem bana evi arabası olan adam için eşeklik yaptırdı yalan söyleyerek. Ona da kalmadı primim bitti artık

Evi arabasi oldugunu bilmediginiz kardesinizin hesap numarasi elinizin altında mi bulunuyor?

Yardımın nereye gidecegini arastirarak vermek gerekir. Bir dahakine iyi arastirirsiniz.
Kendinizi toplayin ve ailenizden elinizi cekin. Silin demiyorum ama merhaba merhaba. Anlattiginiza göre her firsatta sizden faydalanmaya kalkisan insanlar.

Evi arabasi oldugunu bilmediginiz kardesinizin hesap numarasi elinizin altında mi bulunuyor?

Yardımın nereye gidecegini arastirarak vermek gerekir. Bir dahakine iyi arastirirsiniz.
Kendinizi toplayin ve ailenizden elinizi cekin. Silin demiyorum ama merhaba merhaba. Anlattiginiza göre her firsatta sizden faydalanmaya kalkisan insanlar.
Yardım ederken bir insana sezdirmeden incitmeden yapmaya öyle çabalarım ki onlara da öyle yaptım. Ben meraba meraba bir ilişkiye sahibim zaten onlarla o yüzden ev araba bilmem etmem. Annemi aradım dedim bir anne en doğruyu bilir bana kirada zoe durum da dedi sonra yardım ettim. Hesabı da küçük kız kardeşimden aldım dedim istesem gururları incinir reddederler. Hazmedemedigim bu zaten yardım olmadı yaptığım boğazımdan kesip benden iyi durumdaki insanlara kendi öz annemin yalan beyanı ile yardım ettim sandim

Allah affetsin çok güldüm. Trajikomik bir halim varmış onu anladım. Aynen dediginiz gibi oldu maalesef. Oldum bittim diye kapıma gelmesinler de benden de uzak olsunlar geçti o iş. Kendi annem bana evi arabası olan adam için eşeklik yaptırdı yalan söyleyerek. Ona da kalmadı primim bitti artık
:D umarım nu konuda kararlı olursun. en sinir olduğum insan içimde olan iki gr merhameti kullanacak tiplerdir o yüzden ne akrabalarla ne bu kapasitedeki kan emici arkadaşlarla görüşmüyorum. onlara vereceğin bi ekmeği böl kediye köpeğe yedir çevrede hiç yardım edilecek birini bulamazsan en azından yaptığın iyiliğe pişman etmiyolar insanı onlar. aileye gelince de nasıl davranıyolarsa sana sen de öyle davranıcan anca öyle anlıyolar aptallıklarını insanlar.

Acin telefonu annenize saydirin iyice bosaltin icinizi ,siz neden kendinizi yiyorsunuz ki ,sizde kabahat arar sorarim kardesime ,madem durumum iyi dedi aaa annem boyle boyle dedi ben bunun icin gonderdim ,iade et bi zahmet niye demediniz,rezil edin olsun bitsin,
Bundan sonrada elinizi cekin annenizden aramsyin ,bi psikologa gidin lutfen ,boyle toparlayamazsiniz

:KK70: umarım nu konuda kararlı olursun. en sinir olduğum insan içimde olan iki gr merhameti kullanacak tiplerdir o yüzden ne akrabalarla ne bu kapasitedeki kan emici arkadaşlarla görüşmüyorum. onlara vereceğin bi ekmeği böl kediye köpeğe yedir çevrede hiç yardım edilecek birini bulamazsan en azından yaptığın iyiliğe pişman etmiyolar insanı onlar. aileye gelince de nasıl davranıyolarsa sana sen de öyle davranıcan anca öyle anlıyolar aptallıklarını insanlar.
Benim kan emiciler de ailem başta annem. Şuan düşününce bana gecenin bir vakti yalan söylediği aklıma geldikçe tiksiniyoeum. Kardeşlerim de zaten hak ettiğini yaşar verince de vermeyince de kötü oluyorsam bir köpeğin karnını doyurayım en azından arkadan ısırmaz

Back