• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesi içinde yara olanların kabuğunun altı hep mi kanar ya

• Konu Sahibi Konu Sahibi JES
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
JES JES anne babaya babanne dedeye annaneye yani ust soyumuza zekat fitre verilemez. Amca,hala,dayi,kardesler,abiler,ablalara verilebilir. annenize para verebilirsiniz. Ama zekat ve fitre mesuliyeti yerine gelmez. Bu bilgiyi vermek istedim.

herkes bir seyle intihan oluyor sizinki de bu.. neden böyleler neden düzgün bir ailem yok diye düşünüp durmayın. eşinizle bir aile kurup ona sahip çıkın. Yardım istemedikleri sürece öyleler midir böyleler midir düşünmeyin. Hadi bu son olay ders olsun ve çizginizi çizin.
Öyle yapacağım bundan sonra. Zaten bu fitre değildi kardeşe fitre olmaz biliyorum ben fitremi fakir bir aileye gönderdim zaten onlara öylesine hayır olsun dedim

Şimdi yanlış anlama ama samimi olarak düşüncemi söylemek istiyorum arkadaşım. Bence sende biraz nasıl desem yaptığın iyilik belli olsun, konuşulsun aile içinde adın yaptığın geçsin ister gibi bir hava sezdim. Sezgilerimde yanılmam pek. Bu yardımı aileden birine yapmasan hiç kimseye yapmıcaktın bence. Dediğim gibi amaç biraz ailede popüler olma arzusu 'bak bak nasıl biz ona yapmadık ama o nasıl düşünüyor ediyor bizi' diye konuşulsun istemek olmuş. Boşver bu işlere bir daha bulaşma bence. Önemli olan niyet de geç bu seferde.
Sizin cok art niyetli oldugunuzu dusunuyorum. Sezgilerimde de yanilmam. Siz kendiniz etrafa hic hayriniz dokunmadigi icin yapani konu sahibini kiskanmissiniz. Ailenize hic faydaniz yok. Ondan ailede veren degil de hep alan sizsiniz..

Nasil, yafta guzel oluyor mu? Niyet okuma nasil gozukuyor karsi taraftan?

Konuyu ben açmış gibi hissettim:/
Ben de benzer durumlardayım ama ben gözümü açtığımı düşünüyorum artık.
Ailede bana yapılan haksızlıkların da haddi hesabı yoktur. Ablalarımın da sağolsun adımı kötü kadına çıkarmışlıkları da vardır. Annemin de parasını saklayıp benden alıp diğerlerine yedirmesi. Ben de daha düne kadar en küçük ablamın kızına sürekli kıyafetler alır dururdum. Bi öğrendim ki onların geliri bizim 3/4 katımızmış.
Şu an mecburiyetten iki çocuğumla annemin evindeyim.Kızkardeşim hergün eve geldiğinde(hastanede çalışıyor) “bugün kesin koronayı kaptım” diye pis pis öksürerek günlerimi gecelerimi zehir etti. Diğer ablamlar sanki ellerinden lokmalarını almışım gibi değişik bir tavırdalardı. Annem büyük kızımı “pislik” muamelesi yapmakla meşguldü bu arada.
O kadar kahroldum ki. Benim gösterdiğim itimamın karşılığında bunları gördüğüm için. Onların yanında kaldığım süre zarfında çalışmamama rağmen çoğu ihtiyaçları ben giderdim. Annemin sağlığı için düzenli beslenme, spor vs..kızkardeşim riskte olmasın diye işten çıksın ben işe başlayayım onları geçindireyim planları yapıyordum bi yandan..kafam bir milyon gerçekten. Hala aklım hafzalam almıyor benim yaşadıklarımı.
Konu sahibi, aklınızı başınıza alın, zırnık koklatmayın. Fitre konusu bizde de geçti, ben önce vermeyi düşündüm ailemden birine, sonra vazgeçtim. Baktım insanların lüksüne yatırım yapmış olacağız, daha zor durumda olan birine vermeyi uygun buldum.
Ben annemi bu olaylardan sonra kafamdan sildim:KK43: fiziki olarak var artık hayatımda, manevi olarak maalesef bi anlamı yok artık.
Beni şu hayatta en iyi anlayacak insan resmen yorum yapmış canlı kanlı. Hem üzüldüm hem de anlayanım var diye sevindim. O kadar zor günler yaşadım ki benim yemek yememe müsaade etmiyorlardı. Aç yatıyordum annem evde elektrik açmama müsaade etmiyordu parasını ver diyordu. Ramazan da açma almıştı benim yanımda bana vermedi yedi poşetin içinden çıkarıp. Daha neler neler o kadar beni yaraladılar ki aklıma getirsem hepsinden tiksineceğim bir ömür diye unutmaya çalışıyorum. Ama artık unutmayacağım ben unutmaya çalışmak yerine onlar yaptığını hatırlasın diyorum artık. Ayda yılda bir artık istesemde bir ilişkimiz olmaz. Yazık ki sizin anne de benim annem gibi ayrım yapan bir insan. Benim eşim onu hep arar sorar diğer kızları yanındaysa onunla bile soğuk konuşuyor

Sizin cok art niyetli oldugunuzu dusunuyorum. Sezgilerimde de yanilmam. Siz kendiniz etrafa hic hayriniz dokunmadigi icin yapani konu sahibini kiskanmissiniz. Ailenize hic faydaniz yok. Ondan ailede veren degil de hep alan sizsiniz..

Nasil, yafta guzel oluyor mu? Niyet okuma nasil gozukuyor karsi taraftan?
Boşver lütfen bu mübarek günde benim kalbimi kırdı ama benim için sorun değil ben aileme ekmeğimi bölüşsem bunun bir art niyeti var diye düşünürler yabancının yaftalaması çok da koymuyor. Sen beni böyle savundun ya gerçekten çok mutlu oldum çok hatta arkadaşın olumsuz yazdıklarını bile unutturdun

Boşver lütfen bu mübarek günde benim kalbimi kırdı ama benim için sorun değil ben aileme ekmeğimi bölüşsem bunun bir art niyeti var diye düşünürler yabancının yaftalaması çok da koymuyor. Sen beni böyle savundun ya gerçekten çok mutlu oldum çok hatta arkadaşın olumsuz yazdıklarını bile unutturdun
bir yaraya merhem olmasina sevindim. ben de cok agir seyler yazdim onun icin ama sildim, mubarek gun.. orucum hala baska bir ulkede yasadigim icin. kalp kirmanin gunahini da almak istemedigim icin sonuna ekledim. eklemeyecektim.. su sozunuze de ayri uzuldum.. ailem inanmiyor ki el inansin.. bu son olay icin Allah obur dunyada karsiniza cikaracak hayir olarak. ama artik vermeyin. karsiligi yok onlarda belli ki.. esinizin iyi olmasina cok sevindim. oradan bari yuzunuz gulmus.

• Beğen
Reactions: JES
Hanımefendicim, geçmişte yaşadıklarınıza sünger çekmeye çalışın, sizi zehirlemesin. Ömrünüzü azaltmasın. Anne, anneliğini bilen yani özünde fedakar ve tüm çocuklarına karşı sevgi dolu olup da insan olduğu için birtakım hatalar yapan biriyse görüşün. Öyle değilse, hiç bu güzelim makamı da ona vermeyin. Kusura bakmayın biraz ağır oldu ama ben sizi korumak amacıyla söylüyorum.

Bu arada eşiniz iyi bir insanmış öyle demişsiniz, sevindim. Eşinizin emek vererek kazandığı, sizin de evde emek vererek katkı sunduğunuz parayı da kıymetini bilmeyeceklere vermeyin.

Sizin oyle guzel bir yureginiz, oyle guzel bir vicdaniniz var ki Allah misliyle onunuze cikaracaktir emin olun.

Kendinizi ifade etmissiniz ona bile laf etmisler ya pes diyorum. Anlatmasaydiniz anlat denilecekti. Kim nasil bakarsa oyle gorurmus size laf soyleyenlerin aynasi olmussunuz! Onun icin lutfen olumsuz yorumlara hic moralinizi bozmayin.

bir yaraya merhem olmasina sevindim. ben de cok agir seyler yazdim onun icin ama sildim, mubarek gun.. orucum hala baska bir ulkede yasadigim icin. kalp kirmanin gunahini da almak istemedigim icin sonuna ekledim. eklemeyecektim.. su sozunuze de ayri uzuldum.. ailem inanmiyor ki el inansin.. bu son olay icin Allah obur dunyada karsiniza cikaracak hayir olarak. ama artik vermeyin. karsiligi yok onlarda belli ki.. esinizin iyi olmasina cok sevindim. oradan bari yuzunuz gulmus.
Allah razı olsun siz iyi kalpli bir insansınız. Yol arkadaşlarınız iyi olsun inşallah. Benim eşim sıradan herkesin eşi gibi belki bilmiyorum ama öyle şeyler yaşadım ki o bana sığınak oldu. Rahat uyuyup rahat yemek yiyorum ya bu bana yeter bir ömür şükrederim

Beni şu hayatta en iyi anlayacak insan resmen yorum yapmış canlı kanlı. Hem üzüldüm hem de anlayanım var diye sevindim. O kadar zor günler yaşadım ki benim yemek yememe müsaade etmiyorlardı. Aç yatıyordum annem evde elektrik açmama müsaade etmiyordu parasını ver diyordu. Ramazan da açma almıştı benim yanımda bana vermedi yedi poşetin içinden çıkarıp. Daha neler neler o kadar beni yaraladılar ki aklıma getirsem hepsinden tiksineceğim bir ömür diye unutmaya çalışıyorum. Ama artık unutmayacağım ben unutmaya çalışmak yerine onlar yaptığını hatırlasın diyorum artık. Ayda yılda bir artık istesemde bir ilişkimiz olmaz. Yazık ki sizin anne de benim annem gibi ayrım yapan bir insan. Benim eşim onu hep arar sorar diğer kızları yanındaysa onunla bile soğuk konuşuyor
Gerçekten çok benzer durumlarımız:( benim annem de kardeşlerim yanındaysa çok soğuk konuşur benle. Kızım nasıl hissediyorsa onun bize yaklaşımını “uykusunda annemi yanında farkederse eliyle yapıştırıyormuş şap diye , ben senle yatmak istememiştim diye” ..normalde ayıkken öyle bir davranışı söz konusu olamaz, ben müsade etmem.
Benim eşim de geçen yaz annemin bulaşık makinası bozulmuştu, gitti gününde makina aldı geldi. Herkesin gözünde zenginliğimiz(!) perçinleşti. Yukarda biri yazmış, ailede biri akıtıyorsa diğerleri doldurmak için can atar diye. Bizde gerçekten gençken biriktirelim diye ne zorluklar çektik, ancak evimizi alabildik.
Bizim ailede kardeşlerim arasında borç alır verir ama verir yani. Benden alınan para da asla ödenmek istenmez. Çünkü herkes benden bi alacaklı modunda. Ben de üniversiteyi kazandığım yıl babamı kaybettim. Aç okudum resmen, kimsenin umrunda da olmadı annem dahil. Doğumuma geldi, erkek kardeşime para göndertene kadar rahat bırakmadı. Yiyeceğin iyisi tabi ki bizde de erkek evlatlara ayrılırdı. Şu an hala mecburen onun evindeyim, korona mağduru olarak. Şu süreç geçsin ne vaktimi ne paramı heba etmeyeceğim annem dahil ailem için. Gerçekten çok yıpratıcı. Ama olmuyorsa olmuyor. Kendi yuvamıza sahip çıkmalıyız. Niye böyle diye kendimizi heba etmenin anlamı yok. Kesinlikle bizden kaynaklı değil gördüğümüz muamele. Olsa olsa haketmediği değeri verdiğimiz için bocalamalarındandır. Bak mesela bekar kızkardeşimle annemin ilişkisine bakıyorum, gayet birbirlerine müstehaklar. Onlat öyle bir ilişkide varolabilirler ancak. Bizim gösterdiğimiz itimam onlara gelmiyor. Çok acı ama gerçek bu.

Anne ve aile ile ilişkinizdeki problem şu, anneniz manipülatif biri, çocukluktan beri sizi köpek gibi eğitmiş, sürekli iyi davranırsan belki seni severim modunda. Sizi belki sürekli birileri ile kıyasladı alttan alttan ki siz daha çok çalışasınız, onun gözüne girmeye çalışasınız, diğer kardeşlerin sakladığını hiç sanmıyorum hatta onlar anne yerine onu örnek alarak aynı manipülatif tekniklerle sizden yararlanıyorlar biliyorlar ki sizden istediklerinde siz belki beni daha çok sever diye atlatacaksınız. Uyanık olun, size değe verilmesini istiyorsanız vermeyeceksiniz, siz kendinize güvenip bu insanları iplemediğiniz de hastalık, Özlem gibi diğer yalan taktiklerle size yine yaklaşırlar ve sürekli sizi suçlu hissettirmeye çalışırlar ki siz bu döngüye girin. Döngünün başlangıcı yetersizlik hissi, ortası yaranma durumu sonu yine hüsran. Bence siz bunu zaten gördünüz ama inanmak istemiyorsunuz. Bakın bu birini koşulsuz sevmek değil, bu insanlar koşullu da sizi sevmeyecekler, böyle yetiştirilmişler ve sürekli siz kötüleneceksiniz. Anneniz de maddi kardeşlerinize yardım edecek ve sizi sömürmeye devam edecek. Lütfen dramı bir kenara bırakın. Birincisi ailenin kurtarıcısı değilsiniz. İkincisi sürekli insanlara karşılıksız iyilik yapmak bir bakıma en büyük bencillik. Karşı tarafı sürekli ben ne kadar iyiyim diye onay beklemeye götürürsünüz. Kesinlikle iki taraf da çok dengesiz bu ilişkide. Ama bu durumdan kurtulmak sizin elinizde. Onlara istediklerini vermeyerek, annenizin duygu sömürülerine ya annem klasik her zaman ki duygu sömürülerine başladı, amaaan boş ver, diyerek kardeşinizden anneye geri laf göndererek, sanki hiç takmıyormuş gibi davranarak yapabilirsiniz.

Aynı ortamda vs anne ve kardeşler sizi bir konuda tepkinizi almak için gaza getirmeye çalışırlar oralı olmayacaksınız. Laf söyleyip size mutlu olup, tepki çekmeye çalışırlar, bu sürece girmeyin. Anlattığınızdan çıkardığım bu. Bir psikiyatristten yardım alın ve artık 30 yıllık durumu kabul edip hayatınıza devam edin.

Sizin oyle guzel bir yureginiz, oyle guzel bir vicdaniniz var ki Allah misliyle onunuze cikaracaktir emin olun.

Kendinizi ifade etmissiniz ona bile laf etmisler ya pes diyorum. Anlatmasaydiniz anlat denilecekti. Kim nasil bakarsa oyle gorurmus size laf soyleyenlerin aynasi olmussunuz! Onun icin lutfen olumsuz yorumlara hic moralinizi bozmayin.
Allah beni en yalnız anımda bile kolladı yedi kat yabancıyı vesile edip yarama çok merhem buldum. Ailenin kan bağıyla olmadığını uzun yıllardır biliyorum. Sizi de görmedim ömrümde ama bana sanki kardeş sıcaklığı ile yaklaştınız beni anladınız niyetimi de kötü görmediniz. Ben böyle böyle bir şekilde mutlu ediyorum kendimi Allah da sizi mutlu etsin etrafınız siz ah demeden derdinizden anlayanlarla dolsun

Anne ve aile ile ilişkinizdeki problem şu, anneniz manipülatif biri, çocukluktan beri sizi köpek gibi eğitmiş, sürekli iyi davranırsan belki seni severim modunda. Sizi belki sürekli birileri ile kıyasladı alttan alttan ki siz daha çok çalışasınız, onun gözüne girmeye çalışasınız, diğer kardeşlerin sakladığını hiç sanmıyorum hatta onlar anne yerine onu örnek alarak aynı manipülatif tekniklerle sizden yararlanıyorlar biliyorlar ki sizden istediklerinde siz belki beni daha çok sever diye atlatacaksınız. Uyanık olun, size değe verilmesini istiyorsanız vermeyeceksiniz, siz kendinize güvenip bu insanları iplemediğiniz de hastalık, Özlem gibi diğer yalan taktiklerle size yine yaklaşırlar ve sürekli sizi suçlu hissettirmeye çalışırlar ki siz bu döngüye girin. Döngünün başlangıcı yetersizlik hissi, ortası yaranma durumu sonu yine hüsran. Bence siz bunu zaten gördünüz ama inanmak istemiyorsunuz. Bakın bu birini koşulsuz sevmek değil, bu insanlar koşullu da sizi sevmeyecekler, böyle yetiştirilmişler ve sürekli siz kötüleneceksiniz. Anneniz de maddi kardeşlerinize yardım edecek ve sizi sömürmeye devam edecek. Lütfen dramı bir kenara bırakın. Birincisi ailenin kurtarıcısı değilsiniz. İkincisi sürekli insanlara karşılıksız iyilik yapmak bir bakıma en büyük bencillik. Karşı tarafı sürekli ben ne kadar iyiyim diye onay beklemeye götürürsünüz. Kesinlikle iki taraf da çok dengesiz bu ilişkide. Ama bu durumdan kurtulmak sizin elinizde. Onlara istediklerini vermeyerek, annenizin duygu sömürülerine ya annem klasik her zaman ki duygu sömürülerine başladı, amaaan boş ver, diyerek kardeşinizden anneye geri laf göndererek, sanki hiç takmıyormuş gibi davranarak yapabilirsiniz.

Aynı ortamda vs anne ve kardeşler sizi bir konuda tepkinizi almak için gaza getirmeye çalışırlar oralı olmayacaksınız. Laf söyleyip size mutlu olup, tepki çekmeye çalışırlar, bu sürece girmeyin. Anlattığınızdan çıkardığım bu. Bir psikiyatristten yardım alın ve artık 30 yıllık durumu kabul edip hayatınıza devam edin.

Birşey söyleyeyim her cümleyi her kelimeyi 2-3 defa okudum ve itiraz edeceğim şu kısımda yanıldınız diyeceğim tek kelime yok. Sadece bir kısım dışında Ben sadece zor durumda olduklarını düşünerek yardım ettim. Asla bir ilişki kurma takdir edilmek ile alakalı bir çabam yoktu. Ki asla yapmazlar bunu. Belki içten içe de istiyorum diyorum ama yok seslerini bile duymak istemiyorum bana kalsa para gönderir aramazdım bile bilmiyorum artık gerçekten psikolojik destek ile ortaya çıkarabilirim belki. Yardımın altında art niyet arayıp arkamdan bir kamyon laf ettiklerine Eminim. Daha önce de oldu çünkü. Annem mutluluktan havaya uçtu herhangi birini aradığımda memnun oluyor. Ben birşey demiyorum sadık köpeğini o kadar iyi eğitmiş ki o bile eğitildiğini yeni fark ediyor

Birşey söyleyeyim her cümleyi her kelimeyi 2-3 defa okudum ve itiraz edeceğim şu kısımda yanıldınız diyeceğim tek kelime yok. Ben sadece zor durumda olduklarını düşünerek yardım ettim. Asla bir ilişki kurma takdir edilmek ile alakalı bir çabam yoktu. Ki asla yapmazlar bunu. Belki içten içe de istiyorum bilmiyorum artık gerçekten psikolojik destek ile ortaya çıkarabilirim belki. Yardımın altında art niyet arayıp arkamdan bir kamyon laf ettiklerine Eminim. Daha önce de oldu çünkü. Annem mutluluktan havaya uçtu herhangi birini aradığımda memnun oluyor. Ben birşey demiyorum sadık köpeğini o kadar iyi eğitmiş ki o bile eğitildiğini yeni fark ediyor
Siz bunu bilinçli yapmıyorsunuz bu size öğretilmiş davranış. Birine gitseniz psikiyatristten zaten görürsünüz. Köpek gibi yetiştirilen çocuklar diye kitap var. Öneririm. Allah yardımcınız olsun. Siz ne zaman başınızı kaldırır ne oluyo diye bakarsınız o zaman değerlenirsiniz. Sizi gayet anlıyorum. Bir çoğu o döngüyle saçma sapan evlilikler, arkadaşlıklar yapıyor. Şükürler olsun ki hayatınızda düzgün biri var. Bir çok aile hem böyle çocuk yetiştirip hem de en ufak çocuktan kaynaklanmayan tersliklerde çocuklarını eleştiriyor. Üzülmeyin, siz döngüyü fark ettiniz önemli olan bunun sizden kaynaklanmadığını anlayıp taktiksel yaklaşmak.

Siz bunu bilinçli yapmıyorsunuz bu size öğretilmiş davranış. Birine gitseniz psikiyatristten zaten görürsünüz. Köpek gibi yetiştirilen çocuklar diye kitap var. Öneririm.
Maalesef psikiyatriye gittim ilaç verip göndermişti benim konuşmaya ihtiyacım var psikoloğa gideceğim

Siz bunu bilinçli yapmıyorsunuz bu size öğretilmiş davranış. Birine gitseniz psikiyatristten zaten görürsünüz. Köpek gibi yetiştirilen çocuklar diye kitap var. Öneririm. Allah yardımcınız olsun. Siz ne zaman başınızı kaldırır ne oluyo diye bakarsınız o zaman değerlenirsiniz. Sizi gayet anlıyorum. Bir çoğu o döngüyle saçma sapan evlilikler, arkadaşlıklar yapıyor. Şükürler olsun ki hayatınızda düzgün biri var. Bir çok aile hem böyle çocuk yetiştirip hem de en ufak çocuktan kaynaklanmayan tersliklerde çocuklarını eleştiriyor. Üzülmeyin, siz döngüyü fark ettiniz önemli olan bunun sizden kaynaklanmadığını anlayıp taktiksel yaklaşmak.
Çok teşekkür ederim benim de hayatta yapabildiğim en iyi şey yağmurdan kaçıp doluya tutulmamak için sabrettim evlilik için ve kurtuldum beni çeken herşeyden evlilik sürecimde yapayalnız bırakıldım mağdur edildim maddi manevi ailem istismar etti yine de pes etmedim eşimle tutunduk birbirimize evliliğimin bozuk kötü olacağını yüzüme vurdular benim gibi birinin mutlu olamayacağını bile söylediler biliyor musunuz düğünümde bile surat astılar. Umarım döngüyü fark etmekle kalmam kendimi de tedavi edebilirim

Neyse canınızı sıkmayın. Yalnız değilsiniz... İyilik yap denize at demişler. Siz de gerçekten ihtiyaç sahiplerine yapın. Merak etmeyin bir şekilde hayat devam ediyor. Siz de kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Neyse canınızı sıkmayın. Yalnız değilsiniz... İyilik yap denize at demişler. Siz de gerçekten ihtiyaç sahiplerine yapın. Merak etmeyin bir şekilde hayat devam ediyor. Siz de kendinizi daha iyi hissedersiniz.
Denize atılan iyiliğin bile kıymeti olur yanlış anlamaz art niyet aramaz. çok teşekkür ederim ayağınıza taş değmesin

Hanımefendicim, geçmişte yaşadıklarınıza sünger çekmeye çalışın, sizi zehirlemesin. Ömrünüzü azaltmasın. Anne, anneliğini bilen yani özünde fedakar ve tüm çocuklarına karşı sevgi dolu olup da insan olduğu için birtakım hatalar yapan biriyse görüşün. Öyle değilse, hiç bu güzelim makamı da ona vermeyin. Kusura bakmayın biraz ağır oldu ama ben sizi korumak amacıyla söylüyorum.

Bu arada eşiniz iyi bir insanmış öyle demişsiniz, sevindim. Eşinizin emek vererek kazandığı, sizin de evde emek vererek katkı sunduğunuz parayı da kıymetini bilmeyeceklere vermeyin.
geçmişte yaşananlara sünger çekmeseydim şuan yanlış adımlarla yine kendimi kullandırtmazdım. Yapılanları verdiğim tepkileri her defasında kendimi kullandırttığımı unutmasaydım belki şuan bunu konuşuyor olmazdık. Ömrümün en güzel yıllarını böyle olaylar yaşandıkça zehirliyorum belki. çok haklısınız size gücenmedim hiç kırıcı da değil sözleriniz. benim annem fedakar cefakar çok çekmiştir hayatı boyunca ama benim yükümü omuzladığı tek bir saniye bile olmadı kardeşlerime koştu ben üzüldüm yazık dedim günah dedim birde onun yükünü omuzladım kendiminki yetmezmiş gibi. asla düşünülmedim ben ocak ayında ölümden döndüm annem beni sadece 1 defa aradı. hafta sonra aklına nerden geldiyse aradı. Annem bana asla diğer kardeşlerime davrandığı gibi davranmadı annemin cocukluğumdan beri ayrımına adaletsizliğine maruz kaldım. kardeşim altına yaptığındda dayak yediğim sabahı ömrümce unutamam asla hemde. büyük tramvalara sebep oldu. 15 yaşımda bana yardım edemeyeceğini söyledi kapı kapı gezip burs aldım. üniversite okumaya gittim bir modacının bursunu bana değil 2 yıl okumaya gidip sınıfta kalıp bursu kesilen dersleri çok kötü olan ablama verdi. ben 4 yıl alacaktım o bursu ve okul birincisiydim. üniversite hayatım boyunca sadece 80 tl gönderdi bana oda yalvardım eve gidemeyecektim yoksa. arkadaşlar arasında bilet parası topladı da verdi. yıllarca hep annem zor durumda diye ondan bir daha yardım istemedim ama gün geldi ki öğrendim annemin benim dışımda herkese parası varmış. şimdi soruyorum en basiti bunlar olan annem sizce nasıl biri ? insan olduğu için hata yapar diye bende hala arıyor hal hatır soruyorum ama bir sıcaklık bir ses bir nefes samimiyet var mı yok. ben onun kokusunu unuttum babam öldüğünde yetim kalmıştım annem beni yaşarken yetim bıraktı. Ve eşim ah eşim benim sokaklarda buz gibi havada ellerimi ısıtmaya yer ararken bana sıcacık yuva olan eşim. Ömrüm varsa allah onunla nasip etsin çok seviyorum onu. mükemmel bir insan değil belki etraftaki herkes gibi ama benim gibi enkazdan yara bere çıkan biri için cennet oldu. allah buraya onun beni üzdüğünü de yazacak günü gösterecekse canımı alsın daha iyi. ve umarım hayatınızda tek değilde bir çok insan böyle olur benim gibi tutunacak tek dal değilde bir çok dallarınız olsun inşallah

Gerçekten çok benzer durumlarımız:KK43: benim annem de kardeşlerim yanındaysa çok soğuk konuşur benle. Kızım nasıl hissediyorsa onun bize yaklaşımını “uykusunda annemi yanında farkederse eliyle yapıştırıyormuş şap diye , ben senle yatmak istememiştim diye” ..normalde ayıkken öyle bir davranışı söz konusu olamaz, ben müsade etmem.
Benim eşim de geçen yaz annemin bulaşık makinası bozulmuştu, gitti gününde makina aldı geldi. Herkesin gözünde zenginliğimiz(!) perçinleşti. Yukarda biri yazmış, ailede biri akıtıyorsa diğerleri doldurmak için can atar diye. Bizde gerçekten gençken biriktirelim diye ne zorluklar çektik, ancak evimizi alabildik.
Bizim ailede kardeşlerim arasında borç alır verir ama verir yani. Benden alınan para da asla ödenmek istenmez. Çünkü herkes benden bi alacaklı modunda. Ben de üniversiteyi kazandığım yıl babamı kaybettim. Aç okudum resmen, kimsenin umrunda da olmadı annem dahil. Doğumuma geldi, erkek kardeşime para göndertene kadar rahat bırakmadı. Yiyeceğin iyisi tabi ki bizde de erkek evlatlara ayrılırdı. Şu an hala mecburen onun evindeyim, korona mağduru olarak. Şu süreç geçsin ne vaktimi ne paramı heba etmeyeceğim annem dahil ailem için. Gerçekten çok yıpratıcı. Ama olmuyorsa olmuyor. Kendi yuvamıza sahip çıkmalıyız. Niye böyle diye kendimizi heba etmenin anlamı yok. Kesinlikle bizden kaynaklı değil gördüğümüz muamele. Olsa olsa haketmediği değeri verdiğimiz için bocalamalarındandır. Bak mesela bekar kızkardeşimle annemin ilişkisine bakıyorum, gayet birbirlerine müstehaklar. Onlat öyle bir ilişkide varolabilirler ancak. Bizim gösterdiğimiz itimam onlara gelmiyor. Çok acı ama gerçek bu.
siz yazıyorsunuz ben kendimi okuyorum sanki. Yavrum benim ya sevgisizliği en çok minik sabiler hisseder zaten. onlara bunu yaşatmayın ben bana yapılanı çocuklarıma asla yaşatmam sizde yaşatmıyorsunuz zaten. bende eve koltuk takımı aldım biliyor musunuz bana nişanlandı kendi ihtiyacı vardı dediler annem kimseye demedi kızım aldı diye sakladı. ben de çok akıttım bekarken evlenince yapmamıştım ama bu son yaptığımı yapmamalıydım. bana hayat boyu faydası olmayı geç kötülüğü dokunan insana haber dahi vermeden usulca hesabına para yatırdım. aramayacaktım bile çünkü sesini duymak istemiyordum ekmek yemek alsın çocuklarına dedim. sonra öğrendim bnm 50 bin borçla yardım ettiğim adam ev araba sahibi. benim kardeşlerim de birbirine yardım eder asla zorda bırakmazlar kendilerini. bana da para gönderince dediği şey şu kardeşin yanına gelir hastaneye götürürsün diye resmen salak yerine koyuyor beni. yapma sende evine yuvana eşine tutun bir gram sevgi için koca denizde boğulmaya değmez bir arkadaş yazmış siz verseniz de vermeseniz de kötüsünüz aynen öyle o sebeple seviyeyi koruyun benim hep vardı seviye uzaklık ama bu son olayla yine annemin yine haddini aşacak şekilde karışmasına sebep oldum. Ve annem oda en güvendiği dağlarla imtihan edilecek. benden uzak allaha yakın olsunlar inşallah. Allah bize dirayet versin inşallah

Back