Ailesi eşimi elimden aldı!

İnan şoklardayım. Mazlumsun ama suçlu muamelesi görüyorsun. Çok üzüldüm Bir düzen kurmuş, aile sahibi olmuş, ne varki dağıtacak.. Kapıyı kapatınca herkes EL olur. O evde sen yaşlanacaksın onunla. Ih dese sen duyacaksın.. Hasta olsa anası babası gelene kadar ölür.. Erkek milleti anlamıyor işte. Evliliğin farkına varamıyorlar belkide. Benimde korktuğum konulardan birisi bu. Nişanlım atıp tutuyor, onların yüzünden şu bu diye ama bazen anam anam diye 4 dönüyor. Bende korkuyorum açıkçası. Umarım korkularım gerçek olmaz

ayrıca evliliğiniz anlattığınız gibi pek cici bir evlilik de değilmiş..

geçmiş yazdıklarınızı okuyorum da..

aslında nişanlılık döneminde hepimizin yaşadığı sıkıntıları yaşamışsınız (erkek tarafının maddi yüke girmemesi vs) ama hiçbirini unutmayıp sürekli eşinize yanstımışsınız.

hatta mesajlarınızdan okuduğum kadarıyla, ben bunlar yapsam eşim değil 3 ay, 3 gün tahammül etmezdi bana inanın.. erkek doğası bu kadar sorunu ve kontrolü kaldırmaz..

Size yapılan muameleyi asla doğru bulmadığımı ben de belirtmek istiyorum

eşinizin ailesi size karşı en baştan beri nedeni belli olmayan,
olgunluğa ve adaba yakışmayan, hal ve tavırlar sergilemişler..

kendi oğullarının bile en mutlu gününü berbat etmeyi göze alacak
kadar kin içerisindeler ve kalplere bu kadar kin nasıl sığar insanların anlamış değilim,
neyin peşindeler,bu davranış biçimi neyi hallediyor ,hiç mi oturup düşünmediler..

ben olaya eşinin gözüyle bakmayı denedim(bu olaydaki mantığına göre)
ailesinin kesinlikle sana karşı değişmeyeceğini anlamış galiba,her ne kadar onların haksız
olduklarını da bilse,bir yerden sonra onlara tepki gösterme cesaretini kendinde göremeyip, sana tepki göstermeyi
kolay bir yol olarak bulmuş işin acı tarafı bunu BAHANE EDİP boşanma kararı almış
çünkü sana otoritesinin geçmesi daha kolay gelmiş ona maalesef..

seni eleştirirken aslında biliyor ki, senden önce ailesi her lafı hak ediyor
ve biliyor ki sende önce, onların tavırları herşeyi yokuşa sürüyor

bu durumdan o da senin kadar ve hatta senden daha çok bunalmıştır arada kalmak azımsanacak bir durum değil ama
kendince bir karar verip, olayları çözüme ulaştırma denemesi, sizin ayrılma fikriniz olmuş ona göre..

senden vazgeçeçek,ne zaman biteceği belli olmayan bu kavgalı hayat bitecek
o kendine yeni bir eş bulabilecek ama yeni bir anne,baba,kardeş bulamayacak eşinizin mantığı bence böye işliyor..

işte eşinizin bu sığ ve düz mantığı, size bu haksız muameleyi reva gördü..
ama birgün ya da en kısa zamanda, insanlığı ve vicdanı, ona bunun hesabını soracak hiç merek etmeyin..

insanoğlu fıtratı vechile,birgün mutlaka vicdanının sesinin herşeyi bastırdığını duyar
içtedeki vicdan muhasebesi, herkesi yaptığı haksızlıktan öyle bir vurur ki, geçmişe
dönüp daha akılcı ve insani davranabilmeyi herşeyden çok ister,eşin bunu yaşayacak eminim..

sana nacizane tavsiyem diğer arkadaşların da tavsiyeleri gibi ağırlığını bozma
haklıyken haksız duruma düşeceğin fevri davranışlar yapma

gerçekler birgün gün yüzüne çıkar, er geç bunu da unutma..
Allah her kuluna altından kalkacağı dert verirmiş sabret,kartlarını mantıklı ve sakin oyna
kendine güven ve umarım sonunda her ne karara varırsan var ,gelecek günlerini mutlu yaşarsın
sevgiler

Son düzenleme:
canım yukarıda yazdıklarına bakılırsa senin sinirli tavırların sürekli bağırıp çağırman eşini bıktırmış üstüne birde ailesi sana karşı doldurmuşsa eşini bu kaçınılmaz son gelmiş maalesef.tabii bütün bunlar böyle birşeyi gerektirmezdi eşin daha sabırlı davranabilirdi.hiç olmazsa evliliğine 1 sene şans verseydi bu sıkıntılı dönemi atlatabilirdiniz belki ama eşin güçsüz biriymiş demek ki kaçmayı yeğledi.keşke sende daha sakin olabilseydin canım eşini kendine daha çok bağlayabilirdin o zaman eşin eğer seni gerçekten seviyorsa kimsenin gazına gelmezdi

çok üzüldüm gercekten abeta sucsuzken suclanmak nedr iyi bilirim ..... ama eşinle fazlada bi sıkıntı yaşamamışsın ... bu boşanmak birden vazgecmek değişik bi durum olmuş ......
gecmiş konularınıda okuduğum kadarıyla sendede var hata ama boşanmak çözüm deil bi aile terapistine gidebilirdiniz mesela ....

Yaşadıklarına üzüldüm. Ama bir erkeğin üstelik seven bir erkeğin bir anda bu kadar değişmesi gerçekten imkansız gibi geliyor bana. Sizi üzmek istemem ama bana bu kadar basit gibi gelmiyor. Yani anlattığın gibi hiç bir şey yokken bu şekilde davranması imkansız. Her ne olursa olsun bir yuva yıkmak kolay değil. Kadın içinde erkek içinde. Bu kadar yeni bir evliliğin 2 günde değişecek kadar basit olmadığını düşünüyorum.

size söylediğim gibi çok ağır şeyler yaşadıgımdan dolayı harap olmuştum..ve bu yüzden antidepresan kullnadım..ve her şey yolundaydı..eşim bile diyordu hap işe yaradı...Allah kimsenin başına vermesin..devamlı bu tür insanlarla ugraşmak insanı ne kadar güçlü de olsa çıkmaza sürüklüyor..ve daha önceki iletimi alan arkadaşta görüldüğü üzere evliliğimi kurtarmak için doktora gittim..o kdara sınava girdim..ailemin saglık sorunları oldu...şu yaşıma kadar antidepresan kullanmamıştım...ama demek ki bu olay beni çok yıpratmış..

lütfen acımasız davranan arkadaşlar var.."ben eşime böyle yapsam 3 gün dayanmazdı " diye...

Hırpalama kendini. Sen ne kadar çabalarsan çabala herşey olacağına varacak nasılsa. Bir de iyi tarafından bak; belki eşinin karakteri buydu ve sen bunu görebildin. Ya çoluğun çocuğun olduktan sonra bu şekilde davransaydı?

İçinde kalanlar var, konuşulmamış olanlar var ama sen müsterih ol. Dimdik dur olur mu?

acımasızca davranmak ister miyim? sadece örnek babında söyledim.

siz biraz kontrolü elinizde tutmak isteyen bir hanım olmuşsunuz, eşinizin annesini gece aramasını yasaklamak örneği gibi..

biraz da başkaları kaynaklı (eşinin ailesi) yaşadığı stresi eşinize yansıtmak gibi bir hataya düşmüşsünüz. ki biliyorsunuz, erkekler mutsuz kadından kaçar genelde..

ben sadece kendimden örnek vererek sizi üzmeye değil, birçok erkeğin (aşık da olsa) bu tür durumlardan bir süre sonra kaçmak isteyeceğini düşündüğümü söyledim.

eğer eşinizin ailesi eşinize sürekli baskı yapmasa (boşanma yönünde) eşiniz asla sizden bu kadar kolay vazgeçmezdi. belli ki sizi çok sevmiş. ama sevgi ilelebet devam eden birşey değildir. hem aile baskısı, hem sizin baskılarınızın sonucu tek kurtuluşu bunda bulmuş..

Son düzenleme:
Allah o adama gün yüzü göstermesin emi. bu erkekleri ne yapmak lazım bilemedim ki. bu kadar basit yaa niye kadınlar yapmıyo ki bunu. canım sıkıldı ayrılıyorum. bitti bu kadar o zaman da ayaklarımıza kapanrlardı kesin.
canım bütün yazdıklarını okudum ve iradene hayran kaldım. kendinede gururuna da ailenede kişiliğine de saygın var. belki biçok kadının yapamadığını sen şu anda yapıyosun güçlüsün ve böyle devam et ne olur.
o insan olmayan varlıkları sakın sevindirme sende günlük yaşa gül eğlen o nasıl kolay sırtını çevirdi sana (hemde ailesi için) sende dön arkanı git. yaşın daha genç işin var güzelim diyosun tekrar bi hayat kuramaman için hiçbir sebep yok.
Allah ım güzel senin değerini bilen insanlar çıkarsın karşına....

Süper bir evliliğiniz olduğunu yazmıştınız ilk mesajlarda ancak eski mewsajlarınızı okuduktan sonra (bir arkadaş kopyalamış)
biraz şüphe duydum...
düğünde olanlara aşırı içerlemeniz (içerlemeniz normal elbette) sonucu eşinize çıkışmalarınız ve ilaç kullanmak zorunda kalmanız (destek almanız da çok olağan ve olması gerken)
nişanlıyken bile eşinizin "yeter annemi şikayet edip durma" bana demesi...
acaba zaten dolu olan ve sürekli kafası karıştırılan birinin son damlaları mı oldu bu kardeşinin söyledikleri???

asude yorumların için sagol..şuan acaip bir çıkmazın içindeyim...benden kaçması konuşmak istememesi beni daha harap ediyor...oysaki gelse konuşsa derdi neyse anlatsa (ben de insanın hatalarım vardır) ve istemiyorsa yine istemesin....ama bana bir açıklama yapmak zorunda

bilmiorum yazdım mı ama..işte bu sebeplerden dolayı nişanlıyken ayrılmak istedim...ama o kabul etmedi yalvardı...bayagı ugraştı beni ikna etmek için..yani ben ailesinde de bu bizim gelin kızımız tavrı görmedim nişanlıyken..

canım erkekler bizim gibi iletişim meraklısı değildir. yani biz kadınlar, velev ki boşanma kararı alalım, oturur derdimiz neyse iğneden ipliğe anlatırız. ama erkekler genelde bir karar verdi mi, kararını uygulamak dışında birşey düşünmez..

şu an seninle konuşmasını istemekte çok ama çok haklısın. ben de bir kadın olarak, benzer durumu yaşasam, aynı şeyi isterdim. ama muhtemelen eşin sana oturup herşeyi açıklamayacak. o yüzden öyle bir taleple ona gitme. hem anlatsa da duyduğun şeyler seni daha çok rahatsız eder emin ol. bazen "cehalet mutluluktur" gerçekten..

şu an bence eşin kararlı (ailesinin dolduruşu yüzünden) o yüzden sen güzelce boşanma sürecine odaklan.. seni 24 yaşında boşanmış bir kadın olarak hayata devam etmeye mecbur bıraktıysa, en azından maddi külfetini yaşasın.. maddi olarak ihtiyacın olmasa da bunu yaşat onlara.. çünkü ailesi belli ki paragöz insanlar. onlara verebileceğin tek üzüntü bu olur bu aşamada..

bir de bu kayın ve kaynın sevgilisi olayını şöyle baştan sona bir anlatsan güzelce? orada kilit birşeyler var gibime geliyor.

onunla ve alesiyle hiçbirşekilde iletişime geçmeyin..o nasıl davranıyorsa için acısada sende öyle davran..kaçan kovalanır hesabı şuan o mutlu çünkü siz ondan vazgeçemediniz bunu biliyor ama sizi kaybettiğini hissettirirseniz yaPtıklarını algılamak biraz daha çabuklaşır..konuşmaya çalışmayın arkadaşlarınızla gülün eğlenin sinemaya tiyatroya gidin birşeylerle uğraşın evde oturup sürekli düşünceleri dalıp kendinizi hhasta etmeyin bırakın o yaptığından utanıp peşinizden koşsun onu rahat rahat yerinde otutturmayın hep onun olduğu ortamlarda mümkün olduğunca ona bakmayın gözgöze gelmemeye çalışın ve hep GÜLÜN....

işte ben böyle insanları anlamıyorum insanlar neden birbirlerine karşı dürüst değiller bu kadar zor mu dürüstlük yoksa vicdanımızı kaybettik..en başta tavlamaya gelince tavla yağla bağla sonra canın istemediğinde başka şeylere takıl git..keşke insanların alnında yazsa ne mal oldukları da bizde ona göre seçsek gerçek adamları..insan gidene değilde kandırılmaya duygularıyla oynanmasına daha çok üzülüyor yoksa giden gitmiş gittiği gün bitmiştir sadece yapılanlar çıkmıyor insanın içinden..

insan gidene değilde kandırılmaya duygularıyla oynanmasına daha çok üzülüyor yoksa giden gitmiş gittiği gün bitmiştir sadece yapılanlar çıkmıyor insanın içinden.

ve diyorum ki şuan ben ne kadar safmışım...sırf eşimle mutlu olayım diye bir çok eşi alttan almışın...kişiliğimden karakterimden ödün vermişim...

ve keşke demek istemem ama...nişanlıyken o kararı(ayrılma) aldıgımda duygularıma yenik düşmeseymişim..

oncelikle cok ama cok gecmis olsun.
en basinda size aciklama yapmayan adamdan su saatten sonra herhangi bir sey beklemyin.
size aciklama yapsa nolur ki? soyleyecekleri belli
hep sizi kotuleyecektir,
kendinizi ne kadar mudafa ederseniz edin hakli olmayacaksiniz onun gozunde.
sonuc olarak kendinizi suclamaya baslayacaksinzi!
ne gerek var bunlara?
siz, kendinizi biliyorsunuz.
bosanmak mi istiyor?bosansin
size karsi taraftan laf getirenler emin olun sizin dusuncelerinizi de karsi tarafa nakleder.
karsi tarafin havalanip boburlenmesini kendini bi halt zannetmesini saglayacak hicbir konusma yapmayin.
aksine ne kadar guclu oldugunuzu gosterin.
evinize gittiginizde kendi basiniza isterseniz sabahlara kadar aglayin.
rahatlayin
ama hickimsenin onunde 1 damla bile gozunuzun yasini akitmayin
hakkinizda hayirlisi neyse o olsun insallah!!!

evlenmeden önceki yaşamınla alakalı çok kötü bir iftira dedikodu vs. konu olmuş olabilirsin....a ncak bu şekilde bir erkek bu kadar sevdiği bir bayanı yok sayabilir. sen birşey söyleme o hatasını anlayacaktır. anlamazsa adam değilmiş.

evlenmeden önceki yaşamınla alakalı çok kötü bir iftira dedikodu vs. konu olmuş olabilirsin....a ncak bu şekilde bir erkek bu kadar sevdiği bir bayanı yok sayabilir. sen birşey söyleme o hatasını anlayacaktır. anlamazsa adam değilmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…