Ailesi beni istemiyor olabilir mi ?

Makyajpamugu

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2014
174
109
303
İzmir
Selam uzun uzun anlatmak istemiyorum özet geçeceğim . Sevgilimin eğitimi benden daha yüksek ben ise yüksekokul mevzunuyum. Aile yapısı olarak onlar daha elit be okumuş insanlar benim ailem ise işçi sınıfı. 8 aylık bir ilişki sonrası evlenme teklifi aldım. 1 ay oldu alalı neredeyse ama daha evlerine bi kere bile gitmedim dışarıda görüştük. Teklif sonrası ailesi beni hiç arayıp tebrik etmedi. Hepsini geçtim . Telefonda bir defa benim aramam ile konuştuk o konuşmada iyi ama mesafeliydi annesi ne aileme selam söyledi ne de evlenme teklif konusu açıldı. Ben mi yanlış düşünüyorum daha aileler tanışmadı. Bir sınavı var erkek arkadaşımın ona girmesini bekliyoruz . 1 buçuk ay falan var nişana acaba ben mi abartıyorum

ilk başta kuruntu yaptığını düşündüm ama aşağı inince istenmediğini düşündüm ben de

doktor anneleri oğullarına hemşireleri bile yakıştırmıyor olay çıkarıyolar ayrılsın diye 2 yıllık sekreterlik mezunu olduğun için istememeleri %99 mimiklerinden de sen anlamışsın zaten

Eşime kız bulmuş kaynanam halası akrabaları beğenmemiş biz tanıştık evlendik ben dedim beni dinlemedi bulduğum kızı beğenmedi zaten hep kafasının dikine gitti kendi istedigini aldı dedi bana bunu diyen köy kadını ben İstanbul kızı bilsem almazdım oğlunu inşallah öyle insanlar değillerdir. Evlilik teklifi sonrası tebrik gençler eder ona üzülme ailen ile tanışmaya gelirler zaten belli ederler gonulsuzlerse bence evlenme iyi insanlarsa karaktere bakarlar sorun yaşamazsin

Ben tıbbi sekreterlik mezunuyum. Erkek arkadaşım doktor . Ben Tıbbi sekreterlik yapmıyorum şu sıra İngilizcem olduğu için bıraktım bir firmada ithalat ihracatçı departmanındayım.
Aranizda egitim farkindan cok daha buyuk bir fark var. Sizin aranizda baya ucurum var, cok uzgunum. Aile istiyor ya da istemiyor bilemem ama istemezlerse de hakli gorunuyorlar bana gore

Anlıyorum
Ailesi neden evlilik teklifi alınca sizi aratıp tebrik etsin ki? Ya da ailenize neden selam söylesin? Daha tanışmamışlar bile. Ayrıca 8 ay çok erken değil mi?

Ailesi neden evlilik teklifi alınca sizi aratıp tebrik etsin ki? Ya da ailenize neden selam söylesin? Daha tanışmamışlar bile. Ayrıca 8 ay çok erken değil mi?

meslek olarak denk görmemişler, bilmem kaç yıl tıp okuyup doktor olan oğlumuz sekterle mi evlenecek kafasında olabilirler. malasef toplumda böyle birşey var
öncelikle bu kadar kısa sürede olmasının sebebi erkek arkadaşımın yurtdışına taşınma ihtimali beraber gitmek istiyoruz çünkü. Evet denk değiliz birçok açıdan farkındayım fakat ilişkiye başlarken bunun aramızda sorun olup olmayacağına kadar konuştuk. Olmayacağını beni sevdiğini söyledi. Herkes doktor avukar mimar olmak zorunda mı bazen düşünüyorum herkesin hayat şartları ne yazık ki bir değil ailemin hiçbir desteği olmadan okuyabileceğim yaabileceğim belki de buydu. Zaten sorun bu da değil evet pek uygun görmüyorlar birbirlerine farkındayım ama kardeşi bilgisayar muhenıdıydı ıs bulamadı bı donem bı kac bağlantım sayesınde kendısıne yardımcı oldum işe girdi aileme ne aldıysam küçük onlarada alıp gönderdım hep içten ve samimş davrandım. Fakat onlardan da adım bekliyorum. Ailemi aşağıda görmemin sebebi ne yazık ki babam yüzünden kendisi hiç bize sahip çıkmadı kumar borçları tefeciler hayatımız hep böyle geçti. Oysa onların akrabaları savcı gıbı hep okumuş insanlar. Çok üzülüyorum ve onu gerçekten çok seviyorum. Hiç bir lüx alıskanlığım menfaatım yok bir beklentim yok sevgılıoldugumuzdan berı herseyı esıt yapmaya çalışıyorum . Ailesi onun benim güzelliğimle onu etkilediğimi düşünsünler istemiyorum. Onu kullanıyorum sasnsınlar istemiyorum çünk öyle değil.

Ekledim aşağıya, söylemiş.

2 yıllık okumuş olması da elbette sorun olmuştur ama hala annesi babası ayrı insanları dışlayan bir güruh ne yazık ki var. Eşimden önceki erkek arkadaşımın ailesi annem ve babam ayrı olduğu için istememişti beni, nitekim ayrıldık. Sonrasında ortak tanıdıklarımızdan çok şey duydum, “ailesi kopuk istemedik” tarzında konuşmuşlar. Halbuki düzenli yaşamları var ailemin ama işte, cahilliğin izahı yok

Ne fark var baska
Doktor normal bir 4 senelik unv mezunu gibi gorulmuyor ki toplumda, bu bir. İkincisi ailevi problemlerim var demisti bir yerde, sonradan aciklamis anne baba ayri ve babanin kumar borclari falan varmis. Cocugun ailesi mesafeli, kizin beklentilerine bak

kıyamam ya üzüldüm açıkçası böyle hissetmene

ama farkında mısın hep kendini ispatlamak zorunda kalacaksın hep diken üstünde olacaksın

o ezikliği atmak çok zor

çok yıpranırsın bu ilişkide

olan sana olur öyle hayat geçmez

Eger ailenin sozunden cikmayan bi tipse cocuk zor tabii. Ama zaten yurtdisina gitmek istiyolarmis. Evlendikten sonra kim kimi ne siklikta gorucek gittikten sonra.

Ayrıca : "Yurt dışına çıkış vizesini buldu,oglumuza dadandı" diyerek iclerinden geçiriyorlar bu da 3.

Teşekkür ederim birçoğunuza belki böyle hissetmemin sebebi kendimin birşeylerin farkında olmam. İşler ciddiye bindikçe rahatsız oluyorlar sanırım . Onu ilk gördüğümde doktor olduğunu bile bilmiyordum. Açıkçası umrumda dahi değil.
Ayrıca : "Yurt dışına çıkış vizesini buldu,oglumuza dadandı" diyerek iclerinden geçiriyorlar bu da 3.

Ben yurt dışına gitmek istemiyorum gitmek isteyen kendisi . Ben Türkiye de kalmak istiyorum ve bu konuda sürekli darlıyorum.

Baksana konu sahibi hissetmese bu şekilde kendi güzelliğiyle kandırdığını düşünür mü ?
Ne kadar kötü niyetlisiniz . Yurtdışına da gitmek istemiyorum burada kalmak istiyorum merak etmeyin. Bunu söylememin sebebi bu değil ben tanıştığımızda hoşlandığım da doktor olduğunu bile bilmiyordum hemşire zannetmiştim. Ve ailesi arkamdan çok güzel kız umarım huyu suyu da güzeldir falan demiş. Bunu söyleyip Bu şekilde davrandıkları için böyle düşünsünler istemedim.

Ben yurt dışına gitmek istemiyorum gitmek isteyen kendisi . Ben Türkiye de kalmak istiyorum ve bu konuda sürekli darlıyorum.
Ben senjn yerinde olsam kimseyi takmam. Eger beni sevdigine inaniyosam evlenirim. Onemli olan benim ne hissettigim, mutlu olup olmamam. Ailenjn denk gordugu biriyle evlenip mutlu olacaginin garantisi mi var ayrica?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…