küçükken çok hırçındım bana ne yapılırsa özellikle haksızlık yapıldığını düşündüğümde ağlayarak bağırarak karşılık verirdim en büyükleri benim benden sonraki de kız ama o biraz daha prenses gibi yetiştirildi büyükten çektik küçükten çekmeyelim kafasıyla 3 kardeşiz sonuncu erkek annemle babam çalıştığı için ona ben bakıyorum tabi annem hiç bişeyi beğenmediği gibi kardeşime bakmamı temizliği vs de beğenmiyor annem ilk okul babam lise terk zaten evlilik benim için çok uzakCok uzuldum halinize. Neden dusman gibi davrandi ki aileniz size ? Sizden kucuk olan kardesiniz erkek miydi ? Ailenizin egitim durumu nasil ?
Sizin yapabileceginiz tek sey egitiminize bir sekilde devam edip ayni zamanda calisip onlardan kurtulmak.
Evlenmek icin bence acele etmeyin yagmurdan kacarken doluya tutulma olasiligi da var. Hayatinizi kimseye muhtac olmadan garantileyin ki ilerde tek basinizi da dimdik durabilin.
Ailenizle laf dalasina girmeyin, cevap vermeyin ve muhatap olmayin bu sinirlerinizin bozulmasini bir nebze olsun engeller.
Hangi konularda kendinizi basarili ve guclu goruyorsaniz o yonde kendinizi egitmeye calisin, kurslara gidin belki is bulmada yardimci olur.
Cok zor bir durum Allah yardimciniz olsun.
öyle bi his ki bu hiç bişey yapmak istememek depresyondan mıdır bilinmez hiç bişey yapmak istemiyorumBir bölümde başarısız olmak hepsinde başarısız olmak anlamına gelmez. Bundan tek sahici kurtuluş düzgün bir meslek edinip oradan kurtulmak. Yapmayı sevdiğiniz şeyi bulun ve peşinden gidin. Eminim çok iyi sonuç alacaksınız ve bu zor günler sizi sadece daha güçlü kılacak.
Allah yardımcın olsun umarın bundan sonra güzel bir hayatın olur,okuduğun bölüm kaç yıllıktı ve kayıdını sildirdin mi eğer kayıdın duruyorsa aöf bölümlerine sınavsız 2.üniversite kapsamında kayıt olabilirsin.öyle bi his ki bu hiç bişey yapmak istememek depresyondan mıdır bilinmez hiç bişey yapmak istemiyorum
2 artı oldum sınavlara gidemedim aslında bölümümü değiştirmek çok istiyorumAllah yardımcın olsun umarın bundan sonra güzel bir hayatın olur,okuduğun bölüm kaç yıllıktı ve kayıdını sildirdin mi eğer kayıdın duruyorsa aöf bölümlerine sınavsız 2.üniversite kapsamında kayıt olabilirsin.
2 artı oldum derken 2 yıllık mı yani eger 2 yıllıksa yine 2 yıllık aöf bölümlerine kayıt olursun sınavsız eğer kayıdın duruyorsa,4 yıllıksa 4 yıllıklarada kayıt olursun.2 artı oldum sınavlara gidemedim aslında bölümümü değiştirmek çok istiyorum
Evet 2 yıllıktı ama bu ay veremediğim derslerim için sınavlara gitmem lazımdı gidemedim ÖAF araştırıcam teşekkürler2 artı oldum derken 2 yıllık mı yani eger 2 yıllıksa yine 2 yıllık aöf bölümlerine kayıt olursun sınavsız eğer kayıdın duruyorsa,4 yıllıksa 4 yıllıklarada kayıt olursun.
Ah be çocuk, şu üniyi bitirip meslek sahibi olsaydın..geçenlerde konu açmıştım psikologdan randevu aldım haftaya bugün kendimi bilebildiğim yaştan beri olduğu gibi ailemle kavga ettim noktalama işaretlerine dikkat edemiycek kadar elim ayağım titriyo oturup kimseye anlatamıyacağım için bundan sonra her ölmek isteme ruh halinde buraya yazıcam aslında dövme olayları ben çok ufakken başladı bi gün annemin hep kötü olan ben oluyorum bu seferde cezasını sen kes diyerek babama oklavayla özür diletene kadar ayağıma vurdurduğunu hiç unutmam ilk okul zamanlarımdı o zamanda hırçın sevilmeyen notları kötü her konuda tembel haklı olduğunu ve haksızlığa uğradığında kendimi yırtarcasına kadar bağırır ağlar bana vurdukları zaman çok aciz hissedip karşılık verirdim o zamanmı başladı en baştan berimi böyleydi bilmem daha kötüye gittim ilk okulda bile Allaha kendimi öldürmeye korkarım sen al canımı derdim tabiki dualarım kabul olmadı lise sona kadar dayak olayları devam etti üni için gittiğimde dünyanın en mutlu insanıydım özgürdüm hergün görmek istemediğim o yüzler yoktu bende okulu çok takmayarak hayatımı yaşadım ama hatalar yaparak değil sadece mutluydum işte okulu bitiremeden 2 sene sonra eve döndüğümde herşey başa döndü berki büyüdüğüm için şiddet azaldı ama sözlü şiddet hiç bi zaman bitmedi ailemden uzakken bile 1 telofonla bütün günümü mutsuz geçirtebiliyodu annem benden küçük kardeşim göz bebeğiydi ona hiç bişey yapmadılar diyemem 3 te 1 anca ben mesleğini eline alip aileme muhtaç kalmamam gerekirken hayat hiç beceremediğim bi bölümü biteremeyip onlara muhtaç etti beni hiç bişey iyi gitmedi benim için siz hiç doğmak istememek ne bilir misiniz yaşadıklarım o kadar ağır geldiki hiç bişeyde başarılı olamadım o çabayı gösteremedim bile siz ailede berki akrabalarda bile deli diye bahsedilmez ne bilir misiniz küçükken depresyon da demişti doktor annem babamı arayıp depresyondaymış diyip gülerek dalga geçer gibi konuşmuştu doktorunda iyi olmadığını 21 yıllık doluluk geçermi doktor bana ilaç verdi diyelim bu bana etki etsede ailemin tavırlarına etki etmiycek ki onlar benim sınavımsa ben kaldım bu sınavdan dayanıcak gücüm kalmadı evde fazlalık olduğumu her fırsatta hissediyorum ben onlar için geri dönülmez bi hatayım ve artık yapıcak bişey kalmadi gibi eğer sizi seven bi aileniz varsa sıkı sıkı sarılın çünkü benim ailemin bana yaşattıklarını hayatımda her konuda beni etkiledi şimdi ben ne yapmalı ? Günah olduğunu bilmesem çoktan kendimi öldürmüştüm.
Seneye kayıt olursun o zaman aöf ye kayıtlar bu yıl bitti.e
Evet 2 yıllıktı ama bu ay veremediğim derslerim için sınavlara gitmem lazımdı gidemedim ÖAF araştırıcam teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?