- 28 Ağustos 2024
- 87
- 34
- Konu Sahibi hayatakusmek
Mrb ailemden nefret ediyorum sadece yaşlı oldukları için acıyorum ama yoruldum artk anne ve babamın uzun zamanlar çocuğu olmamış sonra abim ve ben dogmusuz bzn diyorum keşke dogmasaydim annem hiç beni sevmedi hareketlerinden anlıyordum erkek çocuk hastası bir kadın babam severdi ama kız çocuğu olduğun için herşeyi yasak ederdi zindan hayatı yaşattı bana küçükken okula derslere aşık bir kızdım ama sırf kız olduğum için 5. Sınıftan sonra okuldan aldı neymiş kızlara okumak harammiş benim iyiliğini düşünüyormuş ceheneme gitmeyim diye soylerdi ben çocukken anneme ne yapsam yaranamazdım abimi alıp akrabalarına gezmeye giderdi bende onlarin evini temizlerdim yemek yapardım agzimla kuş tutsamda yaranamazdım babam hayatı zindan etti bana ne bir düğüne gitmeme izin verirdi ne arkadaşlarımı görmeme ne akrabalarimin evine bayram yaklasirdi görürdüm babalar anneler kızlarını alıp çarşıya götürdü yeni elbisler için babamda anneme soylerdi çarşıya gittiğinde kıza kıyafet al diye annem giderdi 30 yaşında kadınların giyebileceği elbiseler alırdı anneme diyordum bunlar büyük kadinlara olur bana olmaz hem boşuna alma ztn hiçbir yere göndermiyor babam gerek yok okuldan aldıklarından sonra ve evde hapis hayatı yasatiklari için kaç kez intihar etmeye kalktım onuda beceremedim neyse çocukluğum boylw geçti sonra evlendim onlarda tatmadigim sevgiyi eşim ve ailesinde gördüm kv bana çok iyi davranıyordu ama evlendikten 1 yıl sonra vefat etti Allah rahmet eylesin ailem yabancı insanlar kadar bile degerimi bilmedi bir gün olsun arkamda durmadılar kızım ne istiyor hayali ne hiç umurlarinda olmadım hep abimi dusunduler okuttular ben kız olduğum için degersizdim gün gectikte soğudum büyüdükçe nefret ettim onlardn şuan yaşlı oldukları için sadece acıyorum ama dayanamıyorum da annem başkalarının yanında iyilik meleği kesilir herkes sanıyor beni ve çocuklarımı çok seviyor ama hiçte öyle değil ben onların evine gitmek istemiyorum ama yalandan eşime çok özledik kızımla çocukları eve gelsin diyor gidiyorum mecburiyeten çocuklar bir su yanlislikla dokse bile etmedigi beddua kalmıyor iki üç gün zor dayaniyorum eşime gel al bizi diyorum geçen sene abim askere gidecekti gitmeden bir hafta önce eve yemeğe çağırdım adettendir diye artk gitmeyi düşünmüyordum ama eşim tuturdu abini ugurladiklari gün senide goturucem ayıp olur falan ikna edemedim neyse gittim kendisi eşime dedi bir kaç gün burda kalsınlar eşim eve döndü ben onlarda kaldım abim paralı askerlik yapıyordu bir aylık dönüşü tam bayram gününe denk geliyordu ben dedim bayram ziyaretine geldiğim gün abimde gelicek onuda görmüş olurum sonra annem birden yine mi çocukları alıp geleceksin gerek yok dedi hemen anladım bizi istemediğini saniyordu gelip yine onda kalicaz dedim ayak üstü gelip gorucektim kalmayacaktim sonra eşimin ailesi laf eder abisi askerden gelmiş hiç gitmiyor yanına diye ben öyle deyince akşam geri dönecek sen olur gel dedi utanmadan sonra bayram oldu ben gitmedim istenmedigim yere niye gideyim annemle babam kurban kesmişler yorulmuslar benim eşimle kayinlarim kb mezarina gitmişlerdi yolun üstünde annemlerin evi oraya da uğramışlar bu sefer annem hiç bişey dememiş gibi sanki beni suçlamış niye kızım gelmedi abisi askerden geldi bayram diye eve gelince eşimin akrabalarında bana laf çarptı niye gitmedin gibisinden diyemedim ki annem benim onlara gitmemi istemedi diye içime attım yine sonra bir gün abimin evini temizleyecekti beni aradı yaşlı olduğu için vicdan yaptım yardıma gittim evi temizledim dönüşte abim beni eve bırakacaktı abim çocuklara abur cubur almak için markette girdi annem orda kendini yedi çocuklara alacagi iki kek meyve suyu için oğlumun bütün parası gitti diye anne bile demek içimden gelmiyor yağmur yağmıştı yol çamur olmuştu abime diyor tamam burda birak az kaldı kendi giderler evlerine o yolla girme arabam çamur olmasın ya lanet olsun diyorum artk araba kadar bile degerim yok bu sene abim halılarını kuru temizlemeye verecekti abim bekar bu arada bana dedi abinin halılarını getireyim senin evinin önüne birlikte yıkayalım ben dedim o demiş kurutemizlemeye vericem benimde kollarım ağrıyor dedim yine dinletemedim gitmiş ikna etmiş benim evimin önüne getirdi aile apartmaninda yaşıyorum eltilerim kayinlarim laf eder yaşlı kadına yardım etmiyor diye mecbur yine yıkadım götürdü uzun olmasın diye detaya girmiyorum ama daha neler yaşadım nelwr işittim nefret ediyorum onlardan durumum olsa bu başka bir şehirden ev alır giderdim yüzlerini seslerini duymak istemiyorum ama o kadın kendi ariyor beni dün yine aramış bu seferde yalandan bir paspas yıkadım kolum ağrıyor ben halılarımı nasıl yıkayacagım diyor bana yıkmak için ben gidip yıkayayım diye konu halı değil beni düşünen değer veren insanlar olsalar canımı bile verirdim ama artk öyle bir hala getirdiler ki yüzlerini seslerini bile duymak istemiyorum olseler tek bir damla göz yaşı bile akitmam bıktım artk onlardan ve vicdanimdan bu seferde diyorum keşke ben gelip yıkayacagım deseydim yaşlı olduğum için ama sonra bana yasatiklari bana söyledikleri geliyor aklımdan acımam yine nefrete dönüşüyor abim kppsye hazirlanirken kavga ediyorlardı annem beni arayıp bana ağlıyordu abin beni itti dövdü diye sonra abim ne zaman para kazanmaya başladı bu sefer herşeyi unuttu her yerde abimi övüp duruyor eşimin yaninda bile abim milletin yanında bile onlara bağıran çağıran saygı göstermeyen biri bense onların kalbini kırmamak için hep susan biri oldum ama kötü kişi yine ben oldum yoruldum artık ne yapacagimi bilmiyorum eşimde her seferinde yaşlılar boşver deyip duruyor çok uzun oldu hakkınızı helal edin