A Rh(+) , A Rh(- ), 0 Rh(+) ve 0 Rh(-) çocuklar doğabilir. Bu kan gruplarında kan uyuşmazlığı da var ,doğacak çocuğun pozitif olma ihtimalini göze alarak dikkat etmek gerekir.
cevap için tesekkürler canımbabada negatif varsa doğar diye biliyorum
eşim ab +
ben b +
oğlumuz a - olarak doğdu
hastanede duyduğumda şok oldum resmen fakat bunun normal olduğunu söyeldi doktorumuz...
bombay fenotipi diye bir şey var. çevremdeki bir kaç kişide de var bu durum.
türkiyede demek ki gerçekten çok sık rastlanıyor :44:
bombay fenotipi de şöyle bir şey:
H antijeni denilen bir antijen salgılanacak ki, A ve B antijenleri de bundan üretilebilsin.
H antijeni, A ve B antijenlerinin öncüsü konumunda çünkü.
eğer genotipiniz HH veya Hh ise normal bir şekilde sentez gerçekleşir, kan grubunuz olduğu gibi görünür.
fakat genotipiniz hh ise H antijeni salgılayamazsınız. Bu durumda A ve B kan antijenleri de oluşturamadığınızdan kan grubunuzu anti-A ve anti-B'yle tespit etmeye çalıştıklarında gerekli antijenler bulunmadığından 0 kan grubu görünürsünüz.
yani genotipiniz A0 hh, AA hh, B0 hh, BB hh, AB hh olsa dahi kan grubunuz genotipinizdeki hh'den ötürü 0 görünecektir.
İki tane negatif'ten pozitif doğarsa yada iki tane pozitiften negatif doğarsa sakat işte.
canım o sıkıntı bende de var
benim AB
anne ve babamın A
zamanında çok kafa patlattım nerden gelmiş bu B diye ama bi sonuç alamadm
şimdi diyorum öz olsa ne olur üvey olsa ne olur sana 20 yıl bakmış büyütmüş varsayalım ki üvey ne olacak peki ne yapmayı düşüyorsun?
Herkese merhaba öncelikle.Ben 20 yaşımdayım.Ailemle sorunlarım var benim özellikle babamla ve neden bilinmez ben üvey evlat oldugumu düşündüm evlatlık alınabilicek oldugumu.Yaşadıgım sorunlar çok büyükdü bu yüzden bu düşünceye kapıldım.Ve nasıl ögrenebilirim diye çare ararken bir arkadaşım annemle babamın kan grubunu bide benim kan grubumu sordu .
ANNEM : AB(+)
BABAM : 0 (+)
BEN : O (+)
Yani AB ve 0 kan grubundan 0 kan grubu çocuk olmaz mış öyle mi ?
Lütfen bilgisi olan arkadaşların bana yardımcı oLmasını istiyorum.Şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?