• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemle Kan Gruplarım :/

bombay fenotipi diye bir şey var. çevremdeki bir kaç kişide de var bu durum.
türkiyede demek ki gerçekten çok sık rastlanıyor :44:

bombay fenotipi de şöyle bir şey:
H antijeni denilen bir antijen salgılanacak ki, A ve B antijenleri de bundan üretilebilsin.
H antijeni, A ve B antijenlerinin öncüsü konumunda çünkü.
eğer genotipiniz HH veya Hh ise normal bir şekilde sentez gerçekleşir, kan grubunuz olduğu gibi görünür.
fakat genotipiniz hh ise H antijeni salgılayamazsınız. Bu durumda A ve B kan antijenleri de oluşturamadığınızdan kan grubunuzu anti-A ve anti-B'yle tespit etmeye çalıştıklarında gerekli antijenler bulunmadığından 0 kan grubu görünürsünüz.

yani genotipiniz A0 hh, AA hh, B0 hh, BB hh, AB hh olsa dahi kan grubunuz genotipinizdeki hh'den ötürü 0 görünecektir.

Son düzenleme:
eşim ab +
ben b +
oğlumuz a - olarak doğdu

hastanede duyduğumda şok oldum resmen fakat bunun normal olduğunu söyeldi doktorumuz...

B ve A gruplari cekinik olarak yaninda 0 bulundurur bazen.
yani A grubu birinin genleri AA veya AO dir.
seni ki BO demekki.
babadan A'yi senden de 0 i almis.
AO(a grubu...)

bombay fenotipi diye bir şey var. çevremdeki bir kaç kişide de var bu durum.
türkiyede demek ki gerçekten çok sık rastlanıyor :44:

bombay fenotipi de şöyle bir şey:
H antijeni denilen bir antijen salgılanacak ki, A ve B antijenleri de bundan üretilebilsin.
H antijeni, A ve B antijenlerinin öncüsü konumunda çünkü.
eğer genotipiniz HH veya Hh ise normal bir şekilde sentez gerçekleşir, kan grubunuz olduğu gibi görünür.
fakat genotipiniz hh ise H antijeni salgılayamazsınız. Bu durumda A ve B kan antijenleri de oluşturamadığınızdan kan grubunuzu anti-A ve anti-B'yle tespit etmeye çalıştıklarında gerekli antijenler bulunmadığından 0 kan grubu görünürsünüz.

yani genotipiniz A0 hh, AA hh, B0 hh, BB hh, AB hh olsa dahi kan grubunuz genotipinizdeki hh'den ötürü 0 görünecektir.

Konu sahibine tam Bombay Fenotipini arastir yazacaktim ki yazilmis :)

canım o sıkıntı bende de var
benim AB
anne ve babamın A
zamanında çok kafa patlattım nerden gelmiş bu B diye ama bi sonuç alamadm
şimdi diyorum öz olsa ne olur üvey olsa ne olur sana 20 yıl bakmış büyütmüş varsayalım ki üvey ne olacak peki ne yapmayı düşüyorsun?

İki tane negatif'ten pozitif doğarsa yada iki tane pozitiften negatif doğarsa sakat işte.

iki tane pozitiften de negatif doğabilir.
çünkü RR de pozitif, Rr de pozitif. (R: pozitiflik, r: negatifliği temsil ediyor baskın olan allel büyük harfle, çekinik olan küçük harfle gösterilir)
bu alellerden biri babadan, diğeri anneden gelir.
benim babamın annesi negatif (rr), yani bir tek negatiflik verebilir. ve bütün çocukları pozitif kanlı, yani babam ve bütün kardeşleri melez (Rr)
demek ki annem de melez ki ben negatif doğmuşum.

iki melez pozitiften bir negatif oluşabilir.

canım o sıkıntı bende de var
benim AB
anne ve babamın A
zamanında çok kafa patlattım nerden gelmiş bu B diye ama bi sonuç alamadm
şimdi diyorum öz olsa ne olur üvey olsa ne olur sana 20 yıl bakmış büyütmüş varsayalım ki üvey ne olacak peki ne yapmayı düşüyorsun?

bazen yanlış söyleyebiliyorlar ya. özellikle negatiflerde çökelmeye mikroskop altında bakılması gerekiyor.
ben küçükken bi ameliyat geçirmiştim o zaman baktıklarında b negatif demişlerdi, geçen sene tekrar baktırdım 0 negatif dediler. :53:
fakat geçen sene mikroskopta bakılmamıştı.

Son düzenleme:
nadirende olsa boyle bir durum olabiliyor. Kan gurubu uvey evlat olup olmanizi anlayabilmeniz icin yeterli degil. DNA testiyle kesin sonuc alinir bu kayginizi aileniz ile paylasin.

Arkadaslar meraba benim babam icin acil kan lazim b rh - heryere sorusturuyorum bide aklima burasi geldi babam okmeydani devlet hastanesinde hematoloji bol umunde capa kan merkezine verilmesi lazim 05434091423 tel numarasi

Herkese merhaba öncelikle.Ben 20 yaşımdayım.Ailemle sorunlarım var benim özellikle babamla ve neden bilinmez ben üvey evlat oldugumu düşündüm evlatlık alınabilicek oldugumu.Yaşadıgım sorunlar çok büyükdü bu yüzden bu düşünceye kapıldım.Ve nasıl ögrenebilirim diye çare ararken bir arkadaşım annemle babamın kan grubunu bide benim kan grubumu sordu .

ANNEM : AB(+)
BABAM : 0 (+)
BEN : O (+)

Yani AB ve 0 kan grubundan 0 kan grubu çocuk olmaz mış öyle mi ?
Lütfen bilgisi olan arkadaşların bana yardımcı oLmasını istiyorum.Şimdiden teşekkürler.

babanızın kan grubu neyse sizinkide o olur

anneme sordum saçmalama olur mu öyle şey neden olmasın çocuk dedi kendisi hemşire ama bilemiyorum bana da saçma geldi çocuk olmama ihtimali

Iki pozitiften negatif cikabilir. Ama sizin durum biraz farkli. Ilk olcturdugunuzde yanlislik yoksa bile kan gruplari degisime ugruyor. Bi daha bi test yaptirin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

yanlış tahlil edilmiş olabilir. çünkü benim kan grubum yanlış tahlil edilmişti. iyi ki acil bir durum başıma gelmedi yoksa gerisini düşünemiyorum bile. böyle saçmalıklar olabiliyor işte ülkemizde. o nedenle bence çocukken yapılan tahlillerinize güvenmeyin derim. malesef gerçek bu...

Back
X