Ailemle Kan Gruplarım :/

BAK KESİN VE KESİN,
ELİNDEKİ BİLGİLER YANLIŞ,
BENCE KENDİNİ BU KADAR HIRPALAMADAN ÖNCE DAHA EMİN VE SABİT BİLGİLER EDİN.

Evet ailenle çok çok büyük sorunlar yaşayabilirsin hak veriyorum,
ama birazck daha mantıklı ve duygularını bastırarak hareket edersen eminim üstesinden geliceksn

canım oğlunun A grubu olması normal..
çünkü AB ve B grubundan doğan çocuklar :
A grubu,AB grubu yada B grubu doğar

canım beni şaşırtan 2 pozitif kan grubundan 1 negatif kan grubu çıkması :/
AB pozitif
B pozitif
bebek A negatif.
ama normalmiş :)

canım beni şaşırtan 2 pozitif kan grubundan 1 negatif kan grubu çıkması :/
AB pozitif
B pozitif
bebek A negatif.
ama normalmiş :)

normal tabi tatlım çünkü AB Rh+rh- dir digeride BRh+rh- dir ..pozitif negatife göre daha baskın oldugundan negatifler olsada kendisi belkii etmezz ve ab+, b+ olurlar:)) ama bebekler annedende negatifi babadanda negatifi aldıgında negatif olurlar:)) sadece birinizden pozitif alsaydı pozitif olurlardı!

canım şu verilerle imkansız gibi.Yani ya A0 ya da B0 olman gerek,yani ya A ya da B kan grubunda olmalıydın.Ölçümler hatalı yapılmış olabilir.

Bu konu aklıma ablamı getirdi.
Ablam abimle bana pek benzemezdi.Abimle ben hep ablamla dalga geçerdik sen evlatlıksın diye.Üniversiteyi kazandı başka bir ile gitti ablam.Biyoloji bölümündeydi.Kan gruplarıiçin kendi kanlarını ölçmüşler ve ablamın kanı =Rh (-) çıkmış.Annem A Rh(+) Babam 0 Rh (+)..Hemen babamı arayıp ben evlatlıkmıyım diye sormuştu Meğer yanlış ölçmüş kanını oda 0 Rh (+)'miş

eşim ab +
ben b +
oğlumuz a - olarak doğdu

hastanede duyduğumda şok oldum resmen fakat bunun normal olduğunu söyeldi doktorumuz...

aynen arkadasım babam ab+
annem 0+ ben
a- dogdum.doktorları sasırttım baya cunku ılk kan testı sonucuma gore 0-misim ve arkasından gelen 3-4 teste de aynı sekılde..
neyse kı artık kan grubum dogruyu buldu keyfi takılmıyo yoksa bi aileyi el kadar bebekken yıkıyormusum:86:

Babanla ya da annenle sorun yaşaman senin üvey olduğunu kanıtlamaz ki tatlım...
Kan grupları hakkında bilgim yok ama arkadaşlar cevaplamış zaten...
Umarım herşey biran önce yoluna girer ve bu kafa karışıklığından kurtulursun...

Bence araştırmadan hemen bu ön yargıya kapılmamalısın. Bombay fenotipi denen bir tanımlama vardır. Anne babası AB olan ama kan grubu 0 olan çocuklar doğabiliyor. Kanı belirleyen bir çok faktör vardır bunlardan en yaygını A ve B antijenleridir. Bombay fenotipinin oluşmasını ise H antijeni adlı antjen belirler (A ve B antijeninin oluşmasında öncü bir karbonhidratın sentezini sağlayan) Bazen nadir de olsa resesif homozigot olarak H antijeni bireylerin genetik yapısında bulunabilir. H antijeninin çekinik olması durumunda h antjieni üretilemez ve dolayısıyla A ve B antijenleri de üretilemez ( öncü madde üretilemediğinden). Böylece çocuk 0 kan guruna sahip olur.

walla arkadasım muhtesem acıklamasın ama aramızda bu tıbbı terımlerı anlayacaka biri varmı onu bılmıyorum iste

yanı kısaca enderde olsa olabılıyor dıyorsun degılmı??
peki bu arkadas bunu nasıl ogrenebılır ne testı yaptıracak,nereye gıdecek?

Tatlım bunda birşey yok. Rh+ dominant(baskın), Rh negatif resesif (çekinik) tir. Annen de baban heterezigotmuş yani.

daha detaylı araştırmalar nasıl olur bilmem ama lisedeki biyoloji derslerinde öğrendiğim kadarıyla AB anneden ve O babadan O çocuk olmuy olabilmesi için anne ve babadada O olması gerikiyo diye biliyorum

kan gurupları farklı
senin 0(+) olman imkansız anne baba kanlarına göre
senin A yada B olman gerekiyor
:26::26:

kendini strese sokma canım. çok takılıyorsa dna testi yaptır.
ama insanın bedeninden değil yüreğinden bir parça olabilmektir önemli olan. aksi çıksa bile takılma.
ayrıca babalar bazen daha despot olabiliyor. buna bağlı olarak evlatlığım diye dert etme. öyle olsa şimdiye kadar öğrenirdin.

bu arada benim baban A + pozitif... annem 0 + pozitif.. ben A - negatif... nasıl negatif oldum bilemiyorum...

Tatlım bunda birşey yok. Rh+ dominant(baskın), Rh negatif resesif (çekinik) tir. Annen de baban heterezigotmuş yani.

katılıyorum size.benim kan grubum bRh+eşimin kan grubu 0Rh- oğlumun kan grubu 0Rh+
yani bizde heterezigotmuşuz.
zaten bir tek kan grubu baz alınarak evlatlık durumlarına bakılsaydı,dna testine gerek kalmazdı.

Bu kan gruplarında şimdi dominantlık bir de çekiniklik var. Dominantlık direkt olarak bilinen şey. Çekiniklik ise işin genlerde gizli boyutu. Şimdi şöyle bir örnek vereyim. Annem de babam da A Rh+ , ben A(-) im, kardeşim ise 0 (+). Demek ki annem de babam da aslında A0, Rh kısmıda (+-). Yani dominant/baskın olarak A yı ve pozitifliği taşıyorlar, çekinik/pasif olarak da 0 kan grubunu ve - yi taşıyorlar. Olay da şurda bitiyor. ikiye ikilik bir matris düşünün...

Babam
Annem A O
A AA AO
O AO OO

Yani ne oluyor %50 ihtimalle içinde çekinik olarak 0 ı barındıran A grubu çocuklar doğabilir. %25 ihtimalle safkan A :) (AA) çocuklar doğabilir. %25 ihtimalle de 0 kan grubu çocuk doğabilir. Aynı şey pozitiflik negatiflik için de geçerli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…