canım oğlunun A grubu olması normal..
çünkü AB ve B grubundan doğan çocuklar :
A grubu,AB grubu yada B grubu doğar
canım beni şaşırtan 2 pozitif kan grubundan 1 negatif kan grubu çıkması :/
AB pozitif
B pozitif
bebek A negatif.
ama normalmiş :)
eşim ab +
ben b +
oğlumuz a - olarak doğdu
hastanede duyduğumda şok oldum resmen fakat bunun normal olduğunu söyeldi doktorumuz...
Kızlar peki bende bir soru sorim baba b rh + ,anne 0 rh pozitifse çocuk b rh - olurmu :):)
Bence araştırmadan hemen bu ön yargıya kapılmamalısın. Bombay fenotipi denen bir tanımlama vardır. Anne babası AB olan ama kan grubu 0 olan çocuklar doğabiliyor. Kanı belirleyen bir çok faktör vardır bunlardan en yaygını A ve B antijenleridir. Bombay fenotipinin oluşmasını ise H antijeni adlı antjen belirler (A ve B antijeninin oluşmasında öncü bir karbonhidratın sentezini sağlayan) Bazen nadir de olsa resesif homozigot olarak H antijeni bireylerin genetik yapısında bulunabilir. H antijeninin çekinik olması durumunda h antjieni üretilemez ve dolayısıyla A ve B antijenleri de üretilemez ( öncü madde üretilemediğinden). Böylece çocuk 0 kan guruna sahip olur.
aynen arkadasım babam ab+
annem 0+ ben
a- dogdum.doktorları sasırttım baya cunku ılk kan testı sonucuma gore 0-misim ve arkasından gelen 3-4 teste de aynı sekılde..
neyse kı artık kan grubum dogruyu buldukeyfi takılmıyo yoksa bi aileyi el kadar bebekken yıkıyormusum:86:
Tatlım bunda birşey yok. Rh+ dominant(baskın), Rh negatif resesif (çekinik) tir. Annen de baban heterezigotmuş yani.
Tatlım bunda birşey yok. Rh+ dominant(baskın), Rh negatif resesif (çekinik) tir. Annen de baban heterezigotmuş yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?