Ailemle Kan Gruplarım :/

hımmm.. ben olsam ben de şüphelenirdim, nşa'da bu kandaki insanların evladı olman mümkün değil gibi görünüyor. benzemiyomusun peki?

kan grupları da iki harfle temsil edilir zaten
00 veya AB gibi.
A kan grubu dediğiniz A0 veya AA grubudur bu da genellikle pek bilinmez. eğer anne veya baba 00 ise çocuk da mutlaka bir 0 bulunur ancak diğer evebeynin kan grubu ne ise ondan da o gelir. duruma göre A B veya 0 olabilir bu. Bu durumda,
A0 ve B0 kan gruplarına sahip olduğu bilinen bi anne babadan
A0, B0, AB ve 00 kan grubuna sahip çocuklar meydana gelebilir.

AB ve 00 kan grubuna sahip anne babadan ise bildiğimiz kadarı ile A0 ve B0 çocuklar meydana gelmelidir.
kardesın yok mu onların kan grubu ne?
seninki enteresan bir örnek olmuş testtini tekrarlat derim..

Son düzenleme:
ben biyoloji dersi gördüm olimpiyatlara da katılmıştım ama A ya da B kan grubu olsa olabilirdi çünkü onlar aslında ''A0'' ve''B0'' dır yani çaprazlama yapınca 0 kan grubu olabilir ama AB kan grbunda ne yazıkki olmaz.

Tek çocuk musun ? Başka kardeşin var mı ? Aile fotoğrafları,senin doğumuna dair fotoğraflar yok mu ? Hani annenin hastanede veya lohusayken çekilmiş resimleri filan... Hangi hastanede doğduğunu sor,saat kaçta doğdum,yükselen burcumu merak ediyorum dersin:) Anneannen veya babaannene bebekliğini sor.Annene hamilelikle,doğumla ilgili sorular sor.Bir sürü yolu var anlamanın.

slm kızlar size bir şey soracam 0 rh (-) bir anne ve A rh (+
) bir babadan hangi guruplarda çocuklar doğar A rh (-) bir çocuk dogabilirmi teşekkürler .:2:

Son düzenleme:
Rahat olun lutfen cunku ayni durumu konuyu islerken bir arkadasim fark etmisti ve biyoloji hocamiz su an hatirlamadigim bir durumu acikladi ve bu tarz seylere rastlandigini soyledi. Akliniza kotu seyler getirmeyin yani mumkun bir durum.

) bir babadan hangi guruplarda çocuklar doğar A rh (-) bir çocuk dogabilirmi teşekkürler .:2:

A Rh(+) , A Rh(- ), 0 Rh(+) ve 0 Rh(-) çocuklar doğabilir. Bu kan gruplarında kan uyuşmazlığı da var ,doğacak çocuğun pozitif olma ihtimalini göze alarak dikkat etmek gerekir.

Annem babam ikisede A pozitif.. Kardeşim ve ben 0 grubuyuz..
Seninle ilgili pek bişey diyemicem canım ama olabilir bence görünmeyen bir 0 vardır kan gruplarınd ao sana geçmiştir fen bilgisinde öyle bi konu işlemiştik hatırlıyorum. Anne babada olmasada görünmeyen grup atalarından filan gelio..

arkadaşım senin bu şekilde olman normal olabilir
annen sadece A değil (A0) babanda (A0)
yani (A0) ve (A0) ın çaprazlamasından grup gayet tabi olur.

ama arkadaşın olması bindebir ihtimal

anne : (AB)
baba :(00) ise çaprazlamadan

%50 A Grubu yani(A0)
%50 de B Grubu yani (B0) olabilirdi ancak

(00) çıkması çok çok çok düşük bir ihtimal
çünkü kanda sadece bildiğimiz gruplar yok farklı etmenlerde var etkileyen farklı bir protein
hatta hala araştırılan konular yani
yüzbindebirde olsa olabilir

fakat şöyle bişeyde var

arkadaşım ben labaratuvar teknikeriyim şimdiye kadar sayısız kan grubu baktım
fakat hastane ortamında bir günde 200-500 hastaya bakarsın karışıklıklar mutlaka oluyo aksaklıklar
insanız sonuçta
bi kere benimde başıma geldi bi bayanın kan grubunu yanlış sonuçlandırdım bide kart vermiştim
kan verdiğinde öğrenmiş geldi özür diledik ve düzelttik

annenle babanın kan grubunu tekrar öğrensen ve kendininkini emin olsan olmazmı?

ve bu konuyu ailene sorsan?

Son düzenleme:
canım benım için rahat olsun öyle bir olasılık var yüzdesi çok çok düşük ama olabiliyor :) ata gen denilen bir olay var ananenın babaannenın yada dedelerinin alel genını sen alabiliyorsun yanı kan grubu ortaokulda öğretilen bezelye çaprazlamak kadar basit birşey değil.kendimde sağlık okuyorum genetik derslerinde hocalarımız söylüyor bunu kaynaklarda amerikadaki örneğinden bahsedilir hatta
:42:

Hersey genetik kurallara gore olsaydi esmer karagozlu anne babadan olan kardeslerimden en azindan birimiz oyle olmasi gerekirdi. Hepimizin gozleri de yesil ve hepimiz beyaz tenli ve acik kahve sacliyiz.

ABO gruplarının kalıtımı:

0 grubu ile AB grubu bir çiftin çocukları her zaman ya A grubu ya da B grubu doğar. Bu çiftin AB ya da 0 grubu çocukları olamaz.

0 grubu ile 0 grubu bir çiftin her zaman 0 grubu çocukları olur.

AB ve AB gruplarının birleşmesinden hiç bir zaman 0 grubu çocuk doğmaz. A; B ya da AB grubu çocuk doğar.

A ve B gruplarının birleşmesinden A; B AB ya da 0 grubu çocuk doğabilir.

AB kan grubuna sahip birisi hangi kan grubuyla birleşirse birleşsin hiçbir zaman 0 kan grubu çocuğu olmaz.

0 kan grubu hangi kan grubuyla birleşirse birleşsin hiçbir zaman AB kan grubu olan bir çocuğu olmaz.

Yukarıdaki bu kalıtım şekillerinin gerçekleşmesi anne baba ve bebeğin kan gruplarının doğru olarak belirlenmesine bağlıdır. Klinik uygulamalarda kan grubunun yanlış belirlenmesine ve anne ve babanın kafasında soru işaretleri doğmasına ender olarak rastlanabilmektedir. Adli tıpta babalık tayini için tek başına kan gruplarına güvenilmez. Bu durumlarda çok daha ileri incelemeler mevcuttur.

ınternette buldugum bır bılgıdır.

bak sen hatuna neler araştırmış buda benden:1:

Aynısı benim kuzenimde de mevcut.
O da 0 rh ama teyzem AB rh eniştem B rh....
Kendisi doktor ve böyle bir durumun mümkün olabileceğini anlatmıştı bize.

) bir babadan hangi guruplarda çocuklar doğar A rh (-) bir çocuk dogabilirmi teşekkürler .:2:[/Q

Canım ben 0rh(-) eşim ise Arh(+) 2kızım var birisi Arh pozitif biriside Arh negatif yani olabiliyor.

Back
X