Ailemle Kan Gruplarım :/

muzurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2009
21
0
86
35
Bilecik
Herkese merhaba öncelikle.Ben 20 yaşımdayım.Ailemle sorunlarım var benim özellikle babamla ve neden bilinmez ben üvey evlat oldugumu düşündüm evlatlık alınabilicek oldugumu.Yaşadıgım sorunlar çok büyükdü bu yüzden bu düşünceye kapıldım.Ve nasıl ögrenebilirim diye çare ararken bir arkadaşım annemle babamın kan grubunu bide benim kan grubumu sordu .

ANNEM : AB(+)
BABAM : 0 (+)
BEN : O (+)

Yani AB ve 0 kan grubundan 0 kan grubu çocuk olmaz mış öyle mi ?
Lütfen bilgisi olan arkadaşların bana yardımcı oLmasını istiyorum.Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
ABO gruplarının kalıtımı:

0 grubu ile AB grubu bir çiftin çocukları her zaman ya A grubu ya da B grubu doğar. Bu çiftin AB ya da 0 grubu çocukları olamaz.

0 grubu ile 0 grubu bir çiftin her zaman 0 grubu çocukları olur.

AB ve AB gruplarının birleşmesinden hiç bir zaman 0 grubu çocuk doğmaz. A; B ya da AB grubu çocuk doğar.

A ve B gruplarının birleşmesinden A; B AB ya da 0 grubu çocuk doğabilir.

AB kan grubuna sahip birisi hangi kan grubuyla birleşirse birleşsin hiçbir zaman 0 kan grubu çocuğu olmaz.

0 kan grubu hangi kan grubuyla birleşirse birleşsin hiçbir zaman AB kan grubu olan bir çocuğu olmaz.

Yukarıdaki bu kalıtım şekillerinin gerçekleşmesi anne baba ve bebeğin kan gruplarının doğru olarak belirlenmesine bağlıdır. Klinik uygulamalarda kan grubunun yanlış belirlenmesine ve anne ve babanın kafasında soru işaretleri doğmasına ender olarak rastlanabilmektedir. Adli tıpta babalık tayini için tek başına kan gruplarına güvenilmez. Bu durumlarda çok daha ileri incelemeler mevcuttur.

ınternette buldugum bır bılgıdır.

canım ben alt gruplar diye birşey var diye biliyorum. sanki okumuştum biryerlerde olabiliyor diye ama buradaki doktor arkadaşlar cevaplarsa daha doğru olur tabi

Çok teşekkür ederim elefera bilgi için.Ordaki yazıda kafamı çok karıştırdı şuan gerçekten iyi degilim .

electra_ alt grup derken nasıl yani canım ?

Gelinim
sanada çok teşekkür ederim.Herkes bunu söylüyo bana ne yapıcagımı şaşırmış kalmış durumdayım.

Rıca ederım.
Alt gruplar konusunu butun olarak ıncelenırsen daha anlasılır olur dıye lınk verdım sana.
Salim bır kafa ıle oku.
Bır cırpıda 'kesın ben uvey evlatım' dusuncesı ıle okursan, aldanırsın.
Ayrıca bılmenı ısterım kı, bellı donemlerde hemen her genc ınsan 'kesın ben evlatlıgım' dusuncesıne kapılır.
Bu ablamda, bende ve bazı arkadaslarımda da olmustur.
Genellıkle ergenlık donemınde olur bu dusunceler.
20'lı yaslarda olman, bu gercegı ne derece etkıler bılmıyorum.

Son düzenleme:
şunu aklından çıkarma canım;büyük sorunlar yaşamış olmanın yada yaşıyor olmanın üvey olmanla direkt ilgisi olmayabilir.zira öz evlatlar da anne ve babalarıyla çok çok büyük sorunlar yaşayabiliyor...

evlatlık olduğunuzu sadece sorun yaşadığınız için mi düşündünüz yoksa sizi şüphelendiren başka şeyler de var mı?
sorunlar herkes içindir herkes ailesiyle dönem dönem sıkıntı yaşayabilir.
lütfen bunun için üzmeyin kendinizi..

Bence evlatlık düşüncesini aklından çıkar canım
psikolojini daha da kötü etkileme
Gerçekten bazen öyle sorunlar yaşanıyor ki
öz ailelerimizle,üvey evlat olan yaşamamıştır eminim.

İçini ferah tut,nasıl olsa hiç bir sır sonsuza kadar sürmez
Birşekilde istesende istemesende ortaya çıkar...

Gel burda sorunlarını anlat bizlerde sana destek olalım
İnan ki rahatlarsın,güç toplarsın...

belkide küçükken sana kan verilmesi gerekiyordu yada değişmesi gerekiyordu. benim amcamın oğlunun kanı değişmiş mesela. maden böyle bir şüphen var anne babanla paylaş onlar açıklamasını yapacaklardır. herkesin ailesiyle sorunları oluyor çoğu kişi anlatmıyor sadece. evlatlık olma durumu ise onuda kafana takma ailenden gerekli bilgiyi al ona göre düşün. evlatlık olmakda kötü bişey değilki doğuranmı büyütenmi demişelr ya bence büyütendir anne baba. doğuran 9 ay karında taşıyor o kadar ama büyüten yediriyor içiriyor yetiştiriyor uğraşıyor. bu tür şeyleri sorun hale getirmemiz gerekiyor bence.

canım, benim annem ab babam 0 ve ben A yım. yani imkan yok 0 olmana.
iki yol var a A ya B olacaksın.
ama 0'san tıbbi olarak mümkün değil.

bence tekrar bir kan grubuna baktır ab ve 0 kan grubundan 0 rh kangruplu çocuk olmaz
muhtemelen yanlış bakılmıştır
hastane ortamında böyle yanlışlıklar olabilir
70 yaşındaki kadına hamilesin sonucu çıkarmışlardı meğer alınan kan tüpleri karışmış
yada seninki doğrudur annenin yada babanınki hatalı olabilir

Annem babam ikisede A pozitif.. Kardeşim ve ben 0 grubuyuz..
Seninle ilgili pek bişey diyemicem canım ama olabilir bence görünmeyen bir 0 vardır kan gruplarınd ao sana geçmiştir fen bilgisinde öyle bi konu işlemiştik hatırlıyorum. Anne babada olmasada görünmeyen grup atalarından filan gelio..

A ve B genleri O a baskındır AB x OO çaprazlamasından ya AO yada BO cıkar yani A yada B kan gruplu bebek doğar ama arkadaşların dediği gibi kan grubunu yanlış biliyor olabilirsin emin olmak için tekrar kan testi yaptır... Zaten ana baba dediğin sana emek verendir doğurmakla ana olunmuyor maalesef bence ailenle konuş kendi kendine kurma belki çok farklı şeyler vardır...

eşim ab +
ben b +
oğlumuz a - olarak doğdu

hastanede duyduğumda şok oldum resmen fakat bunun normal olduğunu söyeldi doktorumuz...

bence annen babanın kan gruplarına bakarken hata olabilir. yada sende. başka kardeşin var mı ablan abin falan? onlar hangi grup.

hem üvey olmak o kadr kötü değil eğer sana kötü dvranlmıyorsa. ben öz annemle anlaşalıorm... sevgi önemlidir bence üveylik özlük değil. karnında değil yüreğinde büyütmesidir önemli olan

sıkma canını. eğer yanlışlık olmadğına eminsen kan testlerini al ailenin karşısına çık ve sor. ama üvey miyim deme. bunda hata var sanırım falan de. tekrar gidin baktırın. zaten üveysen söylerler öle olunca sıkışırlar çünkü

sıkma canını sakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…