Ailemle ilgili. Hep İki arada kalıyorum :(

lanarey

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013
183
162
Merhaba hanımlar. Oldukça kısa tutmaya çalışacağım. Sizlere danışmak istediğim bir mesele var. Ben ailemden ayrı başka bir şehirde memurluk yapıyorum. Eşimle aynı memleketteniz. Bulunduğumuz şehirde yalnızız anlayacağınız. İnşallah 3 ay içinde bebeğimiz doğacak. Evliliğimin ikinci yılındayım. Sorun su ki ailem sürekli yanlarında olmamı istiyor. Hamileliğimin son aylarını mesela onlarla geçirmemi istiyorlar. Ben gayet iyiyim yemek vs yapabiliyorum. Bu konuda konuştum hallettik ama bugün arayıp doğumu burda yap orda teksin herkes rahat eder eşinde iki uç ay sıksın dişini gibi söylemlerde bulundular. Ben eşimle çok severek evlendim rabbim bozmasın. Her konuda aşırı düşkündür bana. Bana her konuda yardım eder asla yalnız hissetmedim burda kendimi. Zaten en yakın arkadaşımla evlendiğim için kafamız uyuşuyor canımız sıkılsa gezip tozarız eğlenceliyiz arkadaşlarımız var vs vs. Ben burda kendimi hiç yalnız hissetmedim cunku aşırıda sosyal biriyimdir. Bunları aileme iki senedir çok düzgün bir şekilde anlatmama rağmen hala ısrar ediyorlar. Sonrasında imalarda bulunuyorlar eşin işe gidiyor sen evdesin niye onu bekleyeceksin gel burda biz sana bakarız diyorlar. Halbuki ben eşimle kalmak bebeğimi onunla büyütmek istiyorum. Eşim çok fedakardır bana yardımcı olacağından şüphem yok. Ztn ailem gelecek yanıma sırf iki uç ay benim evimde rahat edemeyeceklerini kendi evlerinde daha rahat hareket edeceklerini düşündüklerinden bu ısrar. Hamile olmadan önce de tatillerim oluyordı ara sıra eşimin olmaz mesela o aralarda yanlarına gitmemi istiyorlardı. Bende eşimi bırakıp hiç gitmedim. Birkaç kez durumu anlattım eşime o da bende burda yalnızım tanımadığım memleketteyim senin tayinin icin geldik sende gidersen kendimi kötü hissederim evde dedi. Ve bu birkaç kez olunca eşimde çok üzüldü doğal olarak. Ve bana sert durmadıgım icin kızdı. Eğer beni bırakıp gitmek istemiyorsan bunu kesin dille anlat sürekli bu konu açılıyor dedi. Aslında bende de sorun var sanki aileme aşırı mı düşkünüm bilmiyorum bu laflar ısrarlar beni çok üzüyor hatta daha da kötüsü beni ikna ediyorlar. Aslında yapmak istemediğim şeyi o akşam eşime yapmak ister gibi anlatıyorum. Beynimle oynuyorlar ama burda suç benim :KK43: . Onları üzmek istemiyorum anneme çok kez anlattım durumu ama babam çok baskın ve ısrarcı her konuda karıştığı icin evliliğime doğumuma karışıyor. Belki kendi penceresinden haklı burda çok kalmak istemiyor olabilir. Ama bende orda eşimden ayrı iki üç ay kalmak istemiyorum. Eşimle çok mutlu olduğumu anlattım her zaman her Tatil fırsatımızda ztn birlikte memleketimize gidiyoruz. Ama onlar tek gitmemi istiyorlar. beni ezik görmek istemiyorlar kafalarında. Halbuki ben zaten gitmek istesem giderim bir iki hafta kalır gelirim. Bunun esin izin vermemesi ile alakası yok benim onu bırakmak istemememle alakası var. Cunku eşimi cidden burda yalnız bırakmak istemiyorum. Hele doğum konusunda hiç ayrılmak istemiyorum. Kızlar durum böyle. Kimseye içini dökemedim buraya yazmak istedim. Evet çok arkadaşım var ama anlatmak istemedim onlara. Eşimin gözü önünde artık küçülüyorum bu konuda. Sen bir tek bana sesini cıkarıyorsun ailene bir şey diyemiyorsun demeye başladı. Sorun bende biliyorum ama sizden de fikir istiyorum aileme karşı dik durmak icin özgüven çalışmaları mı yapmalıyım ? Ya da çok mu bagımlıyım da üzülüyorum takıyorum onları kırmak istemiyorum hiç bilmiyorum:KK43: uzun oldu biliyorum lütfen görüşlerinizi eksik etmeyin.

durumun aşşırı basit.. ailen ne kadar zorlarsa zorlasın sen eşinin yanında kalmak istiyorsan kalırsın bu kadar.. boşuna üzülüp de canını sıkma..
ister küssün ister darılsınlar.. sana, senin evlilik hayatına saygı göstermek zorundalar.. ebeveyn olarak gerçekten seviyorlarsa bunu yapacaklar..

İçinden nasıl geliyosa öyle davran bu senin hayatın. Kimseyi umursama ya bıktık bu millletin laflarında, yargılarından
Evet içimden geldiği gibi davranıyorum çok müdahale ediyorlar. En küçük çocuğum acaba ondan mı bu düşkünlük. Kendi istediğimi yapınca da hep suçluluk hissediyorum. O zamanda seçtiğim yoldan gitmekten zevk alamıyorum. Ailede olsa anlayış ne kadar önemliymiş.

Merhabalar
İnşallah sağlıkla kucağınıza alır ve büyütürsünüz bebeğinizi. Doğum ve ilk aylarda eşinizden ayrı kalmak çok yanlış geldi bana da. O ikinizin de bebeği ve doğumdan itibaren ikiniz de birlikte büyütmelisiniz onu. Tabi ki sizlerden daha tecrübeli bir büyüğe ihtiyaç duyabilirsiniz ilk zamanlar ama eğer aileniz gelmek istemiyorsa sizin gitmeniz çok yanlış. Sizin eşinize ve bebeğin de babasına ihtiyacı ananeye ve dedeye olan ihtiyaçtan daha çok. Bu konu haricinde, acaba hep eşinizin yanında olmak için bu zamana kadar ailenizi çok mu ihmal ettiniz? Gerçi eşimle gidiyoruz demişsiniz ama bu çok nadir oluyorsa ona üzülmüşlerdir belki. Hani belki bazen tatillerinizde kısa da olsa ziyaret edebilirdiniz. Eşinizi 5 6 gün bırakıp tatile gitmek eşinizi yapayalnız bırakmak anlamına gelmezdi kesinlikle. Ama geçmiş zaman tabi. Doğum konusunda ailenizi ikna edin, istiyorlarsa onlar gelip sizin evinizde size destek olsunlar. İstemiyorlarsa da siz eşinizle halledebilirsiniz pek ala. Kalp kırmadan incelikle konuşun. Onlar size baskı yaptıkça, psikolojik olarak zorluk çektiğinizi ve bu üzüntünün hamileliğinizi ve bebeğinizi olumsuz etkilediğinden bahsedin. Vicdan yaparlarsa vebal almak istemez onlar da bence.

durumun aşşırı basit.. ailen ne kadar zorlarsa zorlasın sen eşinin yanında kalmak istiyorsan kalırsın bu kadar.. boşuna üzülüp de canını sıkma..
ister küssün ister darılsınlar.. sana, senin evlilik hayatına saygı göstermek zorundalar.. ebeveyn olarak gerçekten seviyorlarsa bunu yapacaklar..
Teşekkür ederim söyledikleriniz icin. seçtiğim yola devam ederken suçluluk duygusu hissediyorum sanki ben onları üzmüşüm gibi. Bu duygu durumu da benimle alakalı. Ama iki senedir asamıyorum eşimin ailesi çok rahat saygılı olduğu icin eşimde bu durumu anlayamıyor. Biz sanırım aile olarak çok iç içe geçmişiz çok bağımlı ve müdahaleciyiz :KK43:

Evet içimden geldiği gibi davranıyorum çok müdahale ediyorlar. En küçük çocuğum acaba ondan mı bu düşkünlük. Kendi istediğimi yapınca da hep suçluluk hissediyorum. O zamanda seçtiğim yoldan gitmekten zevk alamıyorum. Ailede olsa anlayış ne kadar önemliymiş.

bak güzel kardeşim artık senin çekirdek ailen kocan ve doğacak bebeğin.. kocanla mutluluğun ve huzurunda sorunun yoksa artık her daim önceliği bu çekirdek ailene vermelisin ve bu durumda suçluluk duymanı gerektirecek bir şey yok..
döngü budur.. insanlar doğar büyür evlenir ve herkes kendi yuvasında huzuru yaşamakla mükelleftir.. ailelerin görevi çocuklarını daha mutlu etmek ve mutlu olduklarını görmektir. senin ailen maalesef seni değil kendilerini düşünüyor.. seni düşünür gibi yapıp kendi şahsi özlem ve torun isteklerini gidermenin peşindeler.. halbuki senin bulunduğun konumda mutlu ve huzurlu olduğunu kabul etseler böyle diretmezler.. bunu bi düşün ve artık suçluluk duyma derim..

Merhabalar
İnşallah sağlıkla kucağınıza alır ve büyütürsünüz bebeğinizi. Doğum ve ilk aylarda eşinizden ayrı kalmak çok yanlış geldi bana da. O ikinizin de bebeği ve doğumdan itibaren ikiniz de birlikte büyütmelisiniz onu. Tabi ki sizlerden daha tecrübeli bir büyüğe ihtiyaç duyabilirsiniz ilk zamanlar ama eğer aileniz gelmek istemiyorsa sizin gitmeniz çok yanlış. Sizin eşinize ve bebeğin de babasına ihtiyacı ananeye ve dedeye olan ihtiyaçtan daha çok. Bu konu haricinde, acaba hep eşinizin yanında olmak için bu zamana kadar ailenizi çok mu ihmal ettiniz? Gerçi eşimle gidiyoruz demişsiniz ama bu çok nadir oluyorsa ona üzülmüşlerdir belki. Hani belki bazen tatillerinizde kısa da olsa ziyaret edebilirdiniz. Eşinizi 5 6 gün bırakıp tatile gitmek eşinizi yapayalnız bırakmak anlamına gelmezdi kesinlikle. Ama geçmiş zaman tabi. Doğum konusunda ailenizi ikna edin, istiyorlarsa onlar gelip sizin evinizde size destek olsunlar. İstemiyorlarsa da siz eşinizle halledebilirsiniz pek ala. Kalp kırmadan incelikle konuşun. Onlar size baskı yaptıkça, psikolojik olarak zorluk çektiğinizi ve bu üzüntünün hamileliğinizi ve bebeğinizi olumsuz etkilediğinden bahsedin. Vicdan yaparlarsa vebal almak istemez onlar da bence.
Amin çok teşekkür ederim. Çok haklısınız psikolojik olarak çok üzüldüm yıpranıyorum. Açıkçası bir kez öyle tatilim oldu onda da eşimle vakit geçirmek istedim uzun bir ilişkiden sonra evlendik bas basa vakit geçirmek iyi geldi. Sonrasında ztn korona olduğu icin haftasonları yolları kapattılar şahsi araçla gitme imkanımız olmadı. Uzun bir süre gidemedik birlikte memleketimize. O sıra zten dediğiniz gibi gitseydik Sık sık rahatlarlardı. Evimde doğum yapıp bebeğimi evimde büyütmek istediğimi söyledim aslında çok ince nazik konuşurum. Ama ısrarın sonu bitmiyor. Çok güzel akıl Verdiniz çok teşekkür ederim

Ailenize normalde hamilelik harici kaç ayda bir gidiyorsun?
Ailenizle suan yaşadığınız yer arası kaç km?
Sizi çok az mı görüyorlar da bu kadar sitem ediyorlar?

Ne münasebet ya . Kendi evinde doğur gelmek isteyen gelsin kalsın . Bebeğin en güzel hallerini eşinden çalmak olur bu . Buna hakları yok . Net ol
Zaten eşime bunu söylediğim zaman öyle üzülür ki bunu bana nasıl söylersin iki uç ay nasıl uzak kalırım sizden der. Bunu asla kabul etmem yapmaya da hakkım yok. Ah bir sert olabilsem insanları üzmekten kırmaktan böyle korkmasam.

Zaten eşime bunu söylediğim zaman öyle üzülür ki bunu bana nasıl söylersin iki uç ay nasıl uzak kalırım sizden der. Bunu asla kabul etmem yapmaya da hakkım yok. Ah bir sert olabilsem insanları üzmekten kırmaktan böyle korkmasam.
Büyük büyüklüğünü bilmeyince böyle oluyor . Onların böyle bir teklif etmesi de ayrı saçma. İnsanlar kendini düşünüyor sadece anne baba bile olunsa demek ki

bak güzel kardeşim artık senin çekirdek ailen kocan ve doğacak bebeğin.. kocanla mutluluğun ve huzurunda sorunun yoksa artık her daim önceliği bu çekirdek ailene vermelisin ve bu durumda suçluluk duymanı gerektirecek bir şey yok..
döngü budur.. insanlar doğar büyür evlenir ve herkes kendi yuvasında huzuru yaşamakla mükelleftir.. ailelerin görevi çocuklarını daha mutlu etmek ve mutlu olduklarını görmektir. senin ailen maalesef seni değil kendilerini düşünüyor.. seni düşünür gibi yapıp kendi şahsi özlem ve torun isteklerini gidermenin peşindeler.. halbuki senin bulunduğun konumda mutlu ve huzurlu olduğunu kabul etseler böyle diretmezler.. bunu bi düşün ve artık suçluluk duyma derim..
Çok haklısınız :KK43: sanırım burda düşünülen ben değilim. Kendi evlerinde daha rahat edecekleri icin beni istiyorlar. Ama eşim çalışmak zorunda. Her hafta sonu gelemez de ikimizde memur maaşı alan insanlarınız yol parası sırf 500 TL tutuyor. O görmeden bebeğimi büyütmek asla istemiyorum. Hep önceliğim eşim ve çocuğum olmalı. Artık suçluluk hissetmek istemiyorum.

Ailenize normalde hamilelik harici kaç ayda bir gidiyorsun?
Ailenizle suan yaşadığınız yer arası kaç km?
Sizi çok az mı görüyorlar da bu kadar sitem ediyorlar?
Aramızda 4/5 saatlik mesafe var. Ne çok yakınız ne cok uzak. Normalde ayda bir mutlaka giderdik eşimle hafta sonu. Sonrasında pandemi den dolayı yollar kapanınca gidemedik . Bu Yazın bir ay kaldık memleketimizde. Bir kez bile kayınvalidemde kalmadım annemin evinde kaldım hasret giderelim diye. Eylül’de donduk. Sonrasında hamile olduğum icin gidemedik. Onlar ayda bir gelirler buraya.

Yetişkin bir birey olduğunuzun farkına varıp ona göre davranabildiğinizde bütün bu sorunlar ortadan kalkar, eşinize de kayinaile terörü yaşatmamış olursunuz.
Zaten onun gözünde bu konuda kendimi çok kötü görmeye başlayınca cozum yolu bulmam gerek dedim cunku eşim bir zamanlar ayakları yere sağlam basan bana aşık olmustu. Şimdi bu halimi görünce o zaman sözün bir tek bana mı geçiyordu demeye başladı içinden biliyorum.

Büyük büyüklüğünü bilmeyince böyle oluyor . Onların böyle bir teklif etmesi de ayrı saçma. İnsanlar kendini düşünüyor sadece anne baba bile olunsa demek ki
Evet onlara göre eşim sanki izin vermiyor oraya gitmeye öyle gördükleri için sanırım bu kadar ısrar ediyorlar. Anlatıyorum hala aynı. Kendilerini düşündüklerini su zaman anlamıştım yakında bir akrabamız var iki saatlik mesafedeyiz bir rahatsızlık geçirdi beni aradılar 7 aylık hamileyim bu arada. Oraya gidiyoruz Geçerken seni de alalım bir gün kalalım orda, sonra dönüp senin evine gelelim dediler. Çok üzüldüm cunku seyahat etmem bir iki saat Bile olsa riskli. Bunu düşünememiş olamazlar :KK43: sırf onlarla yalnız vakit geçireyim diye yapıyorlar bunu.

:KK50:Evet içimden geldiği gibi davranıyorum çok müdahale ediyorlar. En küçük çocuğum acaba ondan mı bu düşkünlük. Kendi istediğimi yapınca da hep suçluluk hissediyorum. O zamanda seçtiğim yoldan gitmekten zevk alamıyorum. Ailede olsa anlayış ne kadar önemliymiş.
hiççç suçluluk hissetme. ailenin de sana düşkün olması ne güzelllll.

gitmek istemiyorsan gitme ve suçluluk hissetme . bu kadar.

Evet onlara göre eşim sanki izin vermiyor oraya gitmeye öyle gördükleri için sanırım bu kadar ısrar ediyorlar. Anlatıyorum hala aynı. Kendilerini düşündüklerini su zaman anlamıştım yakında bir akrabamız var iki saatlik mesafedeyiz bir rahatsızlık geçirdi beni aradılar 7 aylık hamileyim bu arada. Oraya gidiyoruz Geçerken seni de alalım bir gün kalalım orda, sonra dönüp senin evine gelelim dediler. Çok üzüldüm cunku seyahat etmem bir iki saat Bile olsa riskli. Bunu düşünememiş olamazlar :KK43: sırf onlarla yalnız vakit geçireyim diye yapıyorlar bunu.
Üzüldüm . Sizi uzmelerine izin vermeyin. Önce bebeğiniz, eşiniz gelmeli . Kök alieyi silelim atalım demiyorum ama önce kendi yuvamız

X