Ailemin yeni sorunu eşimin totosunda kurt olduğunu düşünmeleri.

Benimki de totosunu koltuğa bir koyar adeta bütünleşir koltukla Yerinden kaldıramayız . Ev yıkılsa umrunda olmaz. Balkona sigara içmeye gitmesi bile yarım saat sürer üşengeçlikten Benim annem de bu damat niye kıpır kıpır değil, niye böyle ağır ayak, niye üşengeç diye şikayet eder . Herkesin bir derdi var çok da takılma bence başkalarının ne dediğine .

Eşiniz bir terbiyesizlik yapmıyor en azından bunun farkındasınız.. Sadece kontrol edemiyor..
Bence problemli olan biraz babanız eşinizin yerinde olsam bana toplum içerisinde ters konuşan bir insanla en ufak bir diyaloğa girmem aynı masayada oturmam.. Belli ki eşinizin hiperaktivite gibi kontrol edemediği bir sıkıntısı var.. Bu çözülebilir bir şey..

Eşinizin hareketlerini ailenizin ya da kendinizin isteklerine göre kısıtlayamazsınız. Siz darlıyorsunuz diye koskoca adam değiştmezsen ki. İstiyorsa psikoterapi alır.
Ben de @damdan gibi düşünüyorum. O yüzden dikkat dağınıklığı yaşıyor muhtemelen.
Siz ailenizin görüşlerini daha az takmaya başladığınızda daha huzurlu olacaksınız.

Ben de eşime sıklıkla derim benimle değilsin diye. Fiziken yanımda olsa da zihni burada değildir. Dikkatle dinleyemez.
Babam da da var bu. Hatta annemin anlattığı şeyi dinlemez günler sonra bana demedin ki der. Bundan o kadar emin söyler ki yanlarında o an biz olmasak babama cidden söylemediğini düşünebilirim. Cidden yorucu oluyor. 60 yaşına geldi babam, hala çocuk gibi idare eder annem.

Ben de Lafı uzatanlara ayrı uyuz oluyorum toplantıları uzattıkları için. Dizi falan izleyemiyorum. İzlemeye çalıştığımda da etrafı daha çok izlediğimi söylüyorlar:))
Eşimle kızım da benim gibi. Biz birbirimize alıştık:))

Aynı şekilde babam eşime toplum içinde bağarsa alttan almazdı en iyi ihtimalle ortamı terkederdi. Eşiniz gayet ılımlı yaklaşmış , babanızın yaptığı çok ayıp buradan sinir oldum.

Esinize gelince ailenizin rahatsız oluyor kısmı çokda önemli değil yani onu o şekilde kabul edip saygı duymak zorundalar.

Sizin de annenizle konuşmanızın etkisiyle eşinize bir şekilde bilenip bu konuyu şuan açmanız doğru değil bence. Zaten daha önce de konuşmuşsunuz çokta engel olabileceği birşey değil gibi.

Çok rahatsız oluyorsanız kimsenin bu konudaki düşüncesinin etkisinde kalmadan daha sonra kavgaya sebep vermeden normal bir şekilde konusunu tekrardan belki psikolojik bir şeydir, düzelir mi doktor yardımıyla eşinizle bunun üzerinde durabilirsiniz. Ama onu olduğu gibi kabul etmeniz en güzeli.

Terapiste gitmez eşim. Bir anormallik olduğunu düşünmüyor çünkü. Ailemin tavrına alıştım. Savunulacak yanları yok. Sadece bu mevzuya objektif yorumlar almak istedim ben de rahatsız olduğum için.

Bazı insanlar kapalı alanlarda daralıyor bir süre sonra. Bunun bir adıda var, ama getiremiyorum şimdi. Insana tabi ki garip gelebilir, ama genelde anladığımda saygıda kusur etmeyen biri.

Eşinizde bir gariplik yok. Kimisi evden dışarı çıkmaz kimisi üç defa çöp atmaya çıkar. Yalnız anneniz çok garip. Bu durumdan dolayı eşinizle konuşmayı düşündüğünüz için siz çok garipsiniz. Konularınızı biliyorum. Başkaları adına utanıyorum sürekli diyordunuz. Control freak olmuşsunuz ailecek. Eşinizin yerinde olsam çok fena bozulurdum bu tarz müdahalelere.

kaç yıllık evlisiniz ? En zoru da ailenle eşinin arasında kalmak seni yorar.

Ama ortada sohbet ortami varsa birde yemek yiyorsun sonrasinda cay kahve cik 2 kez sigarani ic. Ama market turlamak nedir?

Bende film izler sarma sararim biseyler yaparim spor yaparim.. ama o ekrana bakmam uzun sure, cunku vakit kaybi geliyor bana sadece ekrana bakarsam

Ne denir bilemiyorum Allah idare etme sabri versin inşallah. Eşinizin bu durumu üzücü. Siz alışmışsınız normal kabul etmişsiniz ama bu şekilde zor, hayat kalitesi olumsuz yönde etkilenir. DEHB, kaçış sendromu, dürtü bozukluğu... Anlattığınız durum bende bunları çağrıştırdı. Isın uzmanına gitseniz size bir çözüm bulur diye umut ediyorum. Bir tanıdığım boyleydi psikiyatris ilaç verdi sakinledi adam. Insan ilişkileri olumlu yönde değişti. Yemek bile yiyemiyordu hemen kalkiyordu sofradan.

Bu durum ailenizi etkileyen birsey degil ama sizi ilgilendiriyor ustelik az cok taniyorlar biliyorlar huyu bu.. babanizin bagirmasina bile ses cikarmamis baskasi olsa tepki verirdi onlarda adam ses cikarmiyoe saygili deyip diger seylerini gormezden gelsinler

dizi zaten asla izleyemem- hemen hevesim kacar. ne o öyle 42 hafta boyunca sacma sapan hikaye. bide konu sahibi esim dinlemiyor beni demis- aynisini benim hakkimdada diyorlar. ohhhh dinlemeyi birak. ben 5454354 olay ayni anda olsun hepsini algiliyorum ve duyuyorum- hafizam resmen fil hafizasi- azcik caba versem dogumumu hatirlicam.
Unide hep tam puan alirdim - prof un agzindan cikani harfi harfine yazardim.

Benim babamda da var garip böyle huylar. Bizimle bi yerde oturmaz, erken kalkar veya ayrı gider. Biz arabayla gideriz o illa ki yürür. Misafir olarak gittiği eve girmeden önce yakınlarda camii varsa mutlaka uğrar. (İhtiyaç giderirmiş meğer. Yeni anladım. ) uçağa binemez saatlerce otobüs yolculuğu yapar. Biz onu artık öyle kabullendik. Farklı hassasiyetleri veya korkuları var demek ki diyor ve anlayış gösteriyoruz.

Eşimde tam olarak böyle değil o yüzden hiperaktif olduğunu düşünmüyorum. Daha çok dikkatini vermekte sıkıntı yaşıyor. Uzun süre aynı ortam ve konuda kalamıyor. Darlanınca hemen dışarı kaçıyor.

bende markete degilde kacabilirsem bahceye kaciyorum.
konusahibin kocasi nasil bilemem ama o an- helede evde cok kisi varsa- kafam kaldirmiyor. iste senin o sohbet vs. dedigin benim beynimi zonklatiyor. ben bu sorun yüzünden insanlarla calismiyorum. dosyalarim ve ben mutluyuz :) her 30 dakika -1 saatde bir mecbur kalkiyorum yerimden- yoksa sallanmaya, degisik degisik haraketler yapamaya basliyorum. icimde volkan kayniyor resmen.
yani bende böyle- micmisim sobetine. banane kek, cay- beni strese sokuyor. ucakta bile geziniyorum

Eşim gezmeyi de sevmez. Benimle bir şeyler yapmayı da sevmiyor yani. Ultra sıkıntılı benim durumum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…