Ailemin Eşime Karşı Gariplikleri

ailenin bu huyu yeni çıkmadı ya ortaya?
muhtemelen hep böyleydiler az çok.
bak son mesajında da yazmışsın zaten ilgisiz vs. diye.
huyları yaradılışları böyle demekki.
bunca yıllık aileni sen daha iyi bilip tartmış olmalıydın ve de
bu tür bir kıyasa en baştan girmemeliydin.
neden kıyaslıyorsun ki?
çocuğunuz olsun bakalım bir.
şimdiden taaa nereleri hesaplamışssınız.
o gün geldiğinde annen de kendi bildiğince senin yanında olmaya çalışcaktır.
yapabildiği kadarına razı ol ge.
bunun için neden şehir filan değiştireceksiniz anlamadım açıkcası?
bir de maddi destek açısından da içerliyorsun sanırım.
bazı aileler böyledir yani sevgisini ilgisini tam gösteremez veya zaten ilgisi kısıtlıdır.
bazı ebeveynler böyle ne yazık ki.muhtemelen ailen de insanlarla kısıtlı iletişim kuran,içe dönük
tiplerdir.
oldukları gibi kabul etmekten başkaca da yapacağın bir şey yok.
ancak annenle bir ana kız gibi dertleşebilir,daha samimi ilişki içerisinde olmak istediğini belli edebilirsin.
bir dene bakalım.

Annenle konuşmadan hiç birşeyi çözümleyemezsin.Mutlaka konuşmalı ve hatta bebek olduktan sonraki ilgilenilmeme korkunu ve endişeni açık açık söylemelisin.

Kiyaslama yapmayin. Siz gelinsiniz, o damat. Elbette az resmiyey olacak. Kizinin mutkulugunu isteyen annr babalar bu sekilde ince dusunur ve bu sekilde davranir.

Anneniz devali grlip giden , cok konusan , yorum yapan biri olsaydi iste o zaman esinizi gormek isterdim; kesinliklr tepki gosterirdi, belli etmeden.

Ne nezaket sahibi bir anneniz varmis. Misafirperver. Esinize size saygisi varki temizlik yapiyor, o kadar cesit yemek yapiyor bu kadar yorulmanin karsiligi bu olmamali.

Esiniz gelinle damat arasinda ki farki ogrensin. Sizde cok dillendirmeyin bu sozde farklari ki rsinizin dili alismasin.
Hep derim erkek gormez, kadin gösterir. Uyanditmayin. Hemde olnayan şeyler icin.

Çalışmıyorsun sanırım yazmamısın yazdıysanda görmedim..çocuk için şehir değiştirmek ve bu nedenle değiştirmek neden yaa? Esinde çaktırmadan bunu kullanmış bence..saf saf bozulup üzülecegine altta kalma fırsat verme üste çık..
Ayrıca aranız iyi samimisinizya gelip gittikcede bakarlar..herkesin karakteri ayrıdır kimse kimseye yaranmak zorunda değil,ailen sana daha iyice eşine değilse belki Eşinden kaynaklanıyordur nerden biliyosun

Eşiniz aslında hiç haklı değil, aileler arasında farklı olarak gördüğü şeyleri sizinle paylaşabilmesi önemli ama bebek bakımı ve yetiştirme tarzı arasında bağlantı yok, sizi de onlar yetiştirdi en nihayetinde. Ailenizin "size" olan davranışlarında kusur bulması ve bunu kırmadan sadece size ifade etmesini anlayabilirim ama benim ailem ben bebekken benimle ilgilendi cevabını hakediyor biraz burada. Bazı şeyleri siz de görüyorsunuzdur ama bunlar eziklik sebebi gerçekten değil, farklılık sadece. Benimkiler de cins :) eşimin ailesinde ters gelen bir hareketim olduğumda açıklama yapmak zorunda kalmıyorum mesela bu yüzden, aa bizde böyle, huylar ister istemez geçiyor deyip mutlu mesut hayatıma devam ediyorum.

Birde ömrünü veriyor annr babalar evlatlarina, buyuduklerinde ya da evlendiklerinde ailelerini begenmeyenler oluyor; iste bu duruma hem kızıyorum hem üzülüyorum.

annem yok, 8 sene önce vefat etti, babam 3 yıl önce yeniden evlendi fakat annem hayatta olsaydı sizin annenizin yaptığından azını yapmazdı. Bize sık sık gelmez, davet etsekte gelir ama kısa tutardı, bizi davet eder 40 çeşit hazırlar ama yinede tedirgin olurdu, öyle "naber damat" asla olmazdı belki "nasılsın oğlum" o kadar, çok soru sormaz, çok konuşmaz çok gülmezdi neden mi? bazı ailelerin geleneklerinde var bu, böyle görmüş, böyle öğrenmiş. Babam rahat bir adamdır gençkızken bile sohbet eder konuşurduk evlendim babamın yanında eşimin elinide tutarım konulana girerim. ama gel gelelim eşimin ailesi; onlarda durum tam tersi, kayınpederimle baba kız gibiyiz dir sohbet eder benimle, konuşur, güler, hal hatır sorar, her sene kışın bana gelirlen en az 1 ay kalırlar, sorun yok kayınvalidem işime gücüme bakar yardım eder edebildiğince ama kayınpederimin yanında eşime adıyla bile hitap edemem hoşlanmaz, annesinin yanında bile yan yana oturamayız hoşlanmaz. Demem o ki her ailenin kültürü, ananesi farklı farklıdır, ailenizle eşinizin ailesini kıyaslayarak kendinize kuruntu yapıyorsunuz, gereksiz bir sorun arayışına giriyorsunuz. Yapmayın, allahın izniyle torunları olsun, hem anneniz ilgilensin hem babaannesi bü bir çocuk için ne güzel bir nimet. Eşinize de kendinize de zehir etmeyin en güzel zamanlarınızı. Sükûnet biraz... Saygılar

sonuçta sizin aileniz bu durumu rahatlıkla konuşup altında yatan nedenleri öğrenebilirsiniz :)

Bence kendinize sıkıntı yapacak bir durum yok..Hatta böyle mesafeli olmaları daha iyi bile, sonradan ciddi suyu çıkar, ne güzel eşine saygıda kusur etmiyorlar..Bence büyütülcek bir durum yok sen evliliğine bak şekerim

Eşinizin ailesiyle cicim ayları sizinki... Eşinize ufacık da olsa laf söyletmeyin, ezilip büzülmeyin. Laf edecek cesareti sakın ama sakın vermeyin.çok pişman olursunuz. Emin olun kimse mükemmel değil.

Çocuk için şehir değiştirmiyoruz. Bu ay memurluğa atanmayı bekliyorum inşallah, eşim istanbula atanamazsam ailesinin olduğu şehri yazmamı önerdi. O işini oraya da taşıyabilir sıkıntı yok. Ben ise burda olursam çocukla daha rahat ederim diye düşündüm. İnsanın kendi annesinin ilgilenmesi başka sonuçta. Bunun üzerine çıktı "bizimkiler daha iyi bakar" muhabbeti. yoksa eşim daha önce ailemle ilgili en ufak bir yorum dahi yapmadı.

Kız çocuğu evlendikten sonra annen sıkı fıkı damatla olamaz ,
yüz göz olmamakta fayda var
mesafe iyidir sürekli annen gelse inan eşin şikayete başlar erkek kızmı kendi annelerini doğumda ister , sanırım senide yalnız bırakacak gibi annen işaretler vermiş sana samimi olmayacağına dair çok değiştirmek istiyorsun oturur annenle konuşursun burda konu açman gerekmezdi sanırım sende soğuksun annen gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…